9
x. router topik
  • Pheel
    #9
    x. router topik
  • Dodo55
    #8
    Nekem egy ASUS WL-520GC routerem van.
    Egyszer volt lehetőségem wireless módban kipróbálni, de akkor nagyon jól működött. A beállításokban bizonyos határokon belül lehet a jelerősséget állítani. Azóta feltettem rá egy DD-WRT firmware-t, és ha jól látom ez erősebb jelerősséget is enged beállítani.

    Amúgy nagyon megérte feltenni ezt a Firmware-t, másnak is ajánlom. Az alaphoz képest sokkal nagyobb tudású, a config felülete nagyon jó, és nagyon mélyen bele lehet nyúlni vele mindenbe akár, de aki nem ért hozzá annyira, az is könnyen be tudja állítani a szükséges dolgokat. Ráadásul szinte minden wireless routerre feltehető, csak a megfelelő változtra kell figyelni. Én szerencsés vagyok, mert az alap firmware webes config felületén át simán engedte feltenni a firmware-t, de egyes routerek esetében kicsit bonyolultabb a frissítés, viszont le van írva elég részletesen minden, persze angolul, tehát angoltudás mindenképp szükséges.
  • blackgamer
    #7
    nekem is hasonló problémám van, csak nekem azt írja erős a jel, közben meg nem jönnek be a weblapok, vagy nagyon lassan
  • Zoli007
    #6
    Uff. Látatlanban ilyen nagyon nehéz. Tudnod kell, hogy hány dB-es a mostani. Na attól kell erősebb, hogy mennyivel - isten tudja. Fontos hogy milyen a konnektorja. Mellesleg, minden komolyabb számgépboltba kellene lennie, max rendelésre. De nem akarom elhinni, hogy egy szimpla házban, ne lenne elég a szignál.
  • greenw
    #5
    Le tudom csvarni a router antennáját, ha arra gondoolsz, akkor azt tanácsolod hogy vegyek 1 erősebb antennát rá?Hol tudok ilyet beszerezni?
  • Zoli007
    #4
    útválasztó=router meg kell nézni tudsz-e rá szerelni külső antennát. Ha igen jó, ha nem, nem jó. A WLAN tudásom itt kimerül.
  • greenw
    #3
    Olyat pontosan hol tudok venni? Mihez kell azt csatlakoztatni?
  • Zoli007
    #2
    Szerintem meg csak egy jobb antenna kell az útválasztóra.
  • greenw
    #1
    Sziasztok. Arra lennék kíváncsi, hogy mire jó 1 access point? Adott egy 2 szintű ház, ahol az alsó szinten van a router és ezért a felső szinten nagyon gyenge a jel. Ezért azt tanácsolták nekem, hogy kell 1 access point, ami "felerősíti" a jelet. A kérdésem az, hogy ez tényleg így van e, a másik pedig hogyan működik ez? Segítségeteket előre is köszönöm.