9
  • windoki
    Jah igen, és készenléti állapotban - ez a táp miatt van - 10W körül. Ezért szoktam lekapcsolni az elosztó kapcsolójával a gépet...
    Modem, router 10-20W között mozog.
  • windoki
    Core2duo 6320 + 7600GT + 1 winyó + DVD író (450W Chieftec táppal meghajtva)
    Pillanatnyi fogyasztási adatok:
    - Üresjárás: 85W
    - Netezés, szövegszerkesztés, letöltések : 95W
    - Játék alatt: 120W
    Ehhez jön még hozzá a monitor (17" LCD) a maga 20-30Wjával.

Egy mezei P4-es laptop:
    Netezés, letöltés : 35W (letöltésnél kikapcsolt képernyővel még ennyi se)
  • kovadam87
    Én nem vagyok vmi túl okos ebben a tmában de annyi infó töredék elért hozzám h egy 400W-os táp (átlag minőségű) csak a tervező asztalon ad le akkora teljesítményt :D Nálunk meg el se éri azt. A drágább tápok már közelebb állnak az igazsághoz. Amúgy furcsa ez az egész kezdeményezés... Biztos korán van még nekem de most le akarják szabályozni a pc-k teljesítményét?! :D konzol gyanus a történet ;) Vagy a túl gagyi termékeket akarják kiszorítani a piacokról (végre valahára) h csökkentsék a fogyasztást? o.O Amúgy arra én is kíváncsi lennék h pl a HP P1110 CRT 22 colos moncsim (ami bekapcsolásnál is olyan zavart kelt az éterben és olyan hangja van mint ha éppen egy robbanómotort indítana az ember) mennyit fogyaszt üresen vagy éppen aktív módban :D ugyan ez az alaplapomnál illetve minden terméknél... szerintem azért fontos lenne ezt tudni, azthiszem mindenki kihúzná azt a bizonyos 220-as kábelt innen-onnan ;-) Egy szó mint száz, nagyon úgy látom h az energia felhasználásunkat nem lehet visszaszorítani mert erre épül egész kultúránk és létünk.. felkelsz az ágyból és már áramot fogyasztasz.. sőt álmodban is (készülékek standby üzemmódja). Nemtudom mi lesz majd de nagyon kell törni a buksinkat mert egyre több a gebasz meg a rossz hír mostanság :DDD okosok, okoskodhatnak én meg addig dolgozok a bányában =)
  • slickboy
    Na. Lehet majd venni AAA energiakategóriájú mosógépet meg laptopot. Mindenre rányomják Energy Star emblémát, lassan olyan szinten lesz mint a Vista Capable matrica. Amúgy érdekes kezdeményezés, lehet meglepődnénk ha valaki bemérné mennyit fogyaszt egy számtógép. Pl egy 400 wattos táp azt jelenti, hogy 400 wattot eszik? Vagy az a max amit ki tud magából préselni, és normál használatnál nem fogyaszt annyit? Valaki homályosítson fel.
  • beef
    Kb. annyi értelme lesz az egységes jelölésnek mint láthatjuk egyéb más dolgoknál, lásd pl.:
    - LCD monitorok fényerő/kontraszt jelölése
    - hifi teljesítmény adatok.
  • lokko
    télen nem is kell fűtenem, a gép izomradiátor módjára okádja magából a hőt (bár az áram jóval drágább mint a hődíj)... de nyáron extra tré ... herém leizzad ...
  • waterman
    az még elmegy, hogy nincs ott magyarul, de az energy calculator akár véletlenszám generátor is lehetne. egy átlagos pc konfigurációt írtam be és csodák csodájára megkaptam fogyasztásnak egy teljes négyszemélyes családi ház éves rezsijét - vízzel, villannyal, gázzal, szemétdíjjal. szóval még fejleszthetnék kicsit, mert igen nagy a szórása.
  • Carbine
    Háát... az az oldal amit említenek nem is EU kompatibilis! nincs rajta magyarul.
  • MaSzKa
    ideje lesz!