18
  • Amcir
    #18
    bocs hogy közbeszolok de a valódi AI ma kb. a béke fara alatt 1 km-mel van.
  • gybfefe
    #17
    Hát ahova illik terjesztem az infót hátha valaki elolvassa.
    http://www.pnas.org/cgi/content/full/94/26/14965
    Ez egy tíz évvel ezelőtti technikai vívmány. Kapcsoljuk össze a mai mobil technikával és képzeljük el az érdekeltséget amit a hatalomhajhász zsarnokok pénz formájában belefektetnek ennek fejlesztésébe. Az eredmény ilyen és hasonló oldalak születése: http://slavery.org.uk/
    Hol is tartunk a személyiségi jogok sérelmében?
  • kvp
    #16
    "az ORFK az rendőrség, nekik egész más jogosultságaik vannak, illetve módszereik is. ebben a cikkben az ORFK rendszeréről van szó."

    A ket szervezet egyuttmukodik, mivel alapvetoen ugyanannak az alamnak dolgoznak. Ez kb. olyan, mint amikor a hatarorsegtol vettek kolcson embereket tomeget oszlatni (a kepeken jol latszott hogy nem rendorsegi a gyakorloruha). Azota sikerult a ket szervezetet osszevonni. A szolgalatok is dologznak a rendorseg szamara ha befut hozzajuk egy ugy, tehat automatikusan biztositanak minden adatot mindenkinek. Ez mar jo ket eve igy van, mint ahogy az iranyitast is athelyeztek a hadugytol es a belugytol a miniszterelnoki hivatal ala.

    "Ja igen, a mobilszolgáltatók kötelesek biztosítani a hálózatuk lehallgatásának lehetőségét."

    Mindenki koteles, ideertve az internetszolgaltatokat, a vezetekes telefonszolgaltatokat (az a rendszer mar rakosi ota mukodik, legyunk ra buszkek), de meg az autopalya matrica rendszer ellenorzo kamerait es a terfigyelorendszereket is. (utobbit meg a hiradoban is mutattak, mivel a rendorseg is szabadon hozzaferhet)

    "Na azt meg nem lehet csinálni hogy adatokat gyűjtenek rólad, mindenféle ok nélkül, hogy csak legyen. Ez alkotmányba ütközik. A különböző adatbázisokat meg nem lehet csak úgy összekapcsolni, mármint jogilag."

    De sokkal egyszerubb implementalni, mint a jogi baromsagokat kovetni. A mindent menteni es utolag valogatni elv sokkal hatekonyabb es olcsobb rendszert eredmenyez. Mostanaban a koltseghatekonysag lenyegesebb mint az elavult alkotmany kovetese. Legalabbis a hivatalos nyilatkozatokbol ezt lehet leszurni. (az alkotmanybirosagot ert legutobbi biralatra gondolok) A demokraciakkal az a baj, hogy egy nem demokratikusan fellepo ero elleni vedekezesre nincs eleg modszeruk.
  • bandypappa
    #15
    Na még jó hogy bementem a héten joginfóra!
    Ja igen, a mobilszolgáltatók kötelesek biztosítani a hálózatuk lehallgatásának lehetőségét.
    Az azért elég durva, hogy ha bankkártyával fizetsz, akkor azt is megtudják hogy éppen diétázol-e vagy hogy a feleséged mikor szokott menstruálni!
    A mobillal meg jobb vigyázni! Dzsohar Dudajev egy csecsen politikus azért halt meg mert 1 percnél tovább beszélt mobilon az anyjával és már repült felé a rakéta, az oroszok nem szaroztak.

    Na azt meg nem lehet csinálni hogy adatokat gyűjtenek rólad, mindenféle ok nélkül, hogy csak legyen. Ez alkotmányba ütközik. A különböző adatbázisokat meg nem lehet csak úgy összekapcsolni, mármint jogilag.

    Válasszák már meg az adatvédelmi ombudsmant, kiváncsi lennék a véleményére!
  • aDannyBoy
    #14
    ne keverjük a szezont a fazonnal

    a titkosszolgálat használ iwiwet is meg minden lófüttyöt, az más tészta

    az ORFK az rendőrség, nekik egész más jogosultságaik vannak, illetve módszereik is. ebben a cikkben az ORFK rendszeréről van szó.
    kicsit nekem is összemosódtak a határok, de ki lettem okítva azóta :)
  • aDannyBoy
    #13
    lol :)
  • NEXUS6
    #12
    "A sztori röviden annyi, hogy a Winkler nevű tagnak ellopják a kocsiját, amit bejelent, majd a rendőrök megtalálják, de észlelik, hogy a padlólemez át lett alakítva. További vizsgálatok után heroin nyomokat találnak a rejtekhelyen, ezért előveszik a Winklert, aki természetesen mit sem tud az egészről."

    Szal a totálkárnak lőttek! Tudtam, hogy valami rendőrségi ügy van mögötte, és ezért van most kevesebbet a médiában a Robi!
  • kvp
    #11
    "iWiW adatbázisát is bekapcsolni,"

    Gondolkodnak rajta...

    "vagy éppen a bankkártyás fizetések, esetleg az internet- vagy mobilszolgáltatók adatait csatolni."

    Ez mar megtortent.

    "Az USA-ban terrorizmusra hivatkozva bárkit meg lehet figyelni, de nálunk egyelőre ez még nem dívik."

    Nallunk csak az allamellenes tevekenyseg szamit ilyen oknak. Jelenleg az a helyzet, hogy a vezetes szerint nemreg a lakossag kb. 50%-a kovetett el ilyen cselekmenyt, ugyhogy ez egyelore szvsz tul is terheli az erintett szerveket, mivel minden ember minden adata megvan, de ki nezi at?

    Egyebkent az usa-ban is csinaltak ilyen rendszert, csak kiderult hogy nem csak rasszista lett de meg nagyon pontatlan is. Pl. nehany szenatorrol kiderult, hogy az arab kapcsolataik miatt potencialis terroristak. (pl. a jelenlegi alelnok) Na ekkor dontottek ugy, hogy nem mukodik jol, pedig lehet hogy a szoftvernek igaza volt...
  • aDannyBoy
    #8
    web3 alatt itt a szemantikus keresőket értettem
  • aDannyBoy
    #7
    azért nem csinálnak belőle nyilvános keresőprogramot, mert a mag az qrva drága,

    de ha olvastál a metakeresőkről vagy a "web3-ról" akkor ott nagyjából ez fog majd történni, de a teljes web megértéséhez még kicsit komolyabb AI kell
    írtam h nem mind1 h homogén v heterogén a szöveg....stb.

    anyway nem jobb mint a google csak más, ha kell tud googleben is keresni és a találatok közt megjeleníteni a google találatait is
  • JL666
    #5
    "Nem egyszerűen betűsorokra keres, mint például a Google, hanem értelmezi a keresést és képes bonyolultabb összefüggéseket is észlelni teljesen izoláltnak tűnő esetek között,"

    ..persze sokkal jobb, mint a gógli, csak azért nem csinálnak belőle nyilvános keresőprogramot, mert sokkal sikeresebb lenne, mint a gógli és olyan pénzeket hozna az országnak, hogy nem lenne szükség a vizitdíjra, hiszen ezáltal az a forrás is fedezve lenne és emiatt nem kéne átalakítani az egészségügyet sem, meg kevesebb adót kéne fizetni, ami ugye nem jó...
  • schrank
    #4
    ő volt a poreszba is
  • vax
    #3
    Sajnos már egy évvel ezelőtt is "halott kutya" volt. Kapkodnak vele jobbra balra. A manit már "kiszedték" belőle, nem halad előre, csak vissza. :( Kár érte.
  • Darth Sith
    #2
    viszont félkézzel földrekényszerít ha csúnyán nézel rá.. Vele lehet igazi a szado-mazó..

    Viccet félre téve, ez egy nagyon hatásos rendszernek tűnik, ha kiforrja magát, kinövi a gyermek betegségeket és megfelelően betudják konfigolni az apróságokat.
  • Zolorado
    #1
    Nagymellű rendőrnéni :]