6
X. router topik
  • kulabácsi
    #6
    én nem
  • Goruck
    #5
    énis
  • asfa
    #4
    énis egyből arra gondoltam :}
  • ColdFire
    #3
    azthittem már dohányzás lesz :-|
  • Sanyix
    #2
    és minek 2 router? Vagy mégegy kábelt húzol be a fő routerről, vagy switch-el oszod magadnak az az 1 kábelt. És a fő routerben a switch (vagy akár a másik router (ha már azt akarod switchnek használni), ip-jét engeded ki). És ugye a második routernél nem használod a wan portot?
  • Rihi87
    #1
    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Itthon bérházban van megosztva több család között a net. Van egy router annál a családnál akik nevén fut a net, meg van egy router nálunk is. Azért van 1 hálózatban 2 router is mert még anno mikor csatlakoztunk a hálóhoz nem értettem annyira a nethez, és végül egy számtekes ürge routert vetetett velünk. A problémám: Aktív szeretnék lenni. Ez megy is, ha az én routeremből kihúzom a kábelt és közvetlenül a gépembe teszem, mert így a FŐ routerhez kapcsolódok közvetlenül a 192.168.1.4-vel. Beállítom a NAT-ot hogy a 65530-as portot engedélyezze és több frissítés után is aktív voltam... A beállítások a továbbiakban állnak a FŐ routeren.
    DE!!! Ha visszadugom a kábelt a routerbe és onnan kapom a netet, akkor már a 192.168.2.1-es IP című routeren (vagyis a saját routeremen) kell beállítanom a NAT-ot ami meg is történik az előbb említett módon. Ez esetben az IP-m 192.168.2.130. DE ezek után sajna passzív maradok. Szerencsére a nod smart security nem szól bele ebbe, csak a 2 router nem egyezik egymással... Az én router-tűzfalam sosincs bekapcsolva, a fő routeren be volt kapcsolva, de a NAT miatt aktív voltam, most mind a kettő routeren "disable" a tűzfal, de még mindig passzív vagyok...

    Segítségeteket várom és köszönöm előre!

    Üdv: Rihi87