48
-
Yv@n #48 És?
Nem kapcsolódik a témához. szép és jó, de nem erről volt szó.
Nem szeretem az IE-t mert visszafog sok dolog használatában, épp ezért amit leírtál: OS része sokan nem tesznek fel mást, mert megfelel nekik, ettől kezdve azonban egy csomó minden nem használható.
Ettől függetlenül nem okolom olyan dolgok miatt, amiket nem lehet felróni neki mint hiba, mert ennek nulla értelme lenne.
A flash katt szutyok anno benne volt explorerben. Jött egy szabadalmi per, amiből lett egy bírósági ítélet, aminek eredmnéyeképp ki KELLETT vegyék az IE alól a funkciót. Most nemolyan rég lett egy megállapodás a szabadalom tulajdonosával(X dodó átvándorolt a zsebübe nyilván), ennek eredményeképpen visszakerülhetett a funkció.
Nem bug miatt nem volt benne, hanem mert nem lehetett. PONT. -
sathinel #47 azért ne mond nem érzed a különbséget ingyen és pénzes progi közt. Nemhiába nem kapnának annyi pénzt érte. Az MS összevon minden progit és azt mondja keményen fejlesztenek. Pénzt keres vele, és nem is kicsit. Sok cég csinálja hogy kivár amíg elterjed a progija és utánna megy a licencek miatt. Szerintem nem milliárdokat kértek érte. De csak vedd azt hogy az MS monopól helyzetben miket csinál más cégekkel. Csak a directx-openGl huzavonáira gondolsz, utánnanézel és rájössz. Megérdemlik ha megfizettetik őket. -
Yv@n #46 Számít ez bármit a végeredény szempontjából?
Szarozzák itt páran, mert "kattintani kell". Azért kell kattintani mert egy harmadik fél beugatott, a másik böngészőknél pedig nem tette ezt. Nem szoftverhiba, nem azért van így, mert nem tudták megoldani másként, hanem mert jogi vonzata van a dolognak(konkrétan egy bírósági ítélet, ami erre kötelezte őket...).
És nem azért nem perelték FF-et mert ingyenes, hanem mert közel sem tudnak annyi lét lehúzni róluk, mint MS-ről. Nyilván az IE4 óta létező automatán lejátszó embed funkció csak az IE 7-es verzójánál szúrt szemet a szabvány tulajdonosának...hát hogyne, roppant hihető.
Amint megszületett az anyagi megállapodás a történetben, már IE 8 alatt sem kell kattogtatni.
End of story. -
Yv@n #45 Ez konkrétan css3, ami még kész sincs, mint specifikáció, szóval erősen változhat...így ez nem hiba, ellenben használni sem túl ésszerű, mert ha a végleges változat eltér majd a mostanitól, akkor minden kódot ami ezen alapul lehet átírni(és ez szokkott elmaradni). -
sathinel #44 valsz azért nem perelték mert ingyenes. Ezek után egy cég ami direkt ezzel telepíti a saját OS-ét, és azt mondja hogy azért drága a win mert fejlesztenek rá mnindent, akkor ki is fizethetik a fejlesztést amit használni akarnak. Ingyenes progikat csak az MS félék akarnak megfizettetni. Van erre sok példa a neten. Használhatsz pl olyan graifkus modellt játékokhoz, amiért akkor fizetsz, ha már elkezded eladni a játékot. Addig minek? így meg hobbiból is sokan használhatják, és utánna ezt akarják majd munkára, pénzkeresésre is. Majd akkor fizet. -
god25 #43 Érdekesség, amit az IE nem támogat. :P -
Yv@n #42 uhm. Attól kezdve hogy a weboldalt csinálod nem felhasználó vagy, hanem fejlesztő, akinek dolga ezt a problémát lekezelni...
Mindenesetre ha nem tetszik lehet menni toporzékolni a szabvány tulajdonosához, bizonyára nem röhögnek ketté :)
Nyilván IE mindíg is tudta hogy ne kelljen kattintani a flashbe, hanem automatán menjen. Eztán jött a licensz tulaj, és beperelte MS-t, miután egy winupdate során kivették az automata lejátszást IE alatt. A mozilla alapítványt nem perelték be, így ott megmaradt eredetinek.
Ez egy olyan dolog, hogy lementek páran egy pincébe, és az egyik arc tökeit befogják a satuba, aminek hatására elkezd ordítani. Te pedig őt utálod, mert mi a francért hangoskodik, ahelyett hogy azt vernéd pofán aki az illetőt baszogatja. -
Drawain #41 Jah javascriptes trükkel (ami lassabb gépeken látványosan lassan konvertálja le a pngket átlátszóvá), vagy html komponenssel ami gyakorlatilag ugyanaz ráadásul időnként scale bugokat ad néhány képre, ha nincs megadva az img tagben pontosan a méret.
Ez még így sem teljesen kielégítő, bár tény, hogy a webfejlesztő mondhatja, hogy kéremszépen ha régi böngészőt használsz akkor ne várd el, hogy minden tökéletesen működjön. A baj ott kezdődik, hogy a legtöbb ember azt sem tudja mi az a régi böngésző... -
#40 Épp az előbb írtam, hogy villámgyors,nem is próbáltad ,de a pofád az jár! -
#39 "meg tudja-e jeleníteni végre normálisan az átlátszóságot tartalmazó PNG-t"
Egy normális webfejlesztőnek ez régen nem gond, nekem ez az összes böngészőben (régiekben is) normálisan működik. -
Radi #38 Vesszen az IE! Lassú, ronda, és állandóan kattog... -
#37 "Rögtön hozzáteszik azonban, hogy a sebesség és a hibák nagy száma miatt még egyáltalán nem ajánlott otthoni, mindennapos használatra "
Ezt mégegyszer leírom, mert én máris cáfolom.
Szóval vannak oldalak,amik hibásan jelennek meg,de elenyésző ez a hiba,viszont ,mint alant írtam 64 bites vistán kibaxottul gyors, szinte összehasolíthatlan a 7-es vagy másik böngészővel. A többi seggkinyalós beépített dolgok ,meg már hab a tortán. ha nem cseszik el,akkor ez a böngésző alázni fog,de mint írtam vista64 alatt tapasztalom ezt. -
Roli #36 Ennyit vitázni, nem értem, nekem jó a MediaPlayer 9, pedig kipróbáltam másokat is, jó volt az IE6, most az IE7, pedig próbáltam FF, Operát is. Ja az IE7-et nekem csak a freemail szokta megbolondítani, addig csinálok mást és már megy is tovább. Persze mindenki azt használ ami jól esik neki, nekem jó ez is. -
#35 letöltöttem ..., hát vannak még benne hibák, de 64 bites vistan úgy szakít mint a villám,nálam egyenlőre bevált:) -
#34 A "kolléga is rosszul tudta aki utánnad írta.Mindenféle plugin stb nélkül lehet több kezdőoldalt berakni FF-be oldalcíme.hu|másikoldalcíme.hu na ezt kell beírni ahol FF-ben beállítod a kezdőoldalt és máris több jön be.Ne mondj olyat amit nem tudsz.Nem "értesz" az FF-hez annyira látom mivel IE-t használsz ergó ezért sokszor olyat állítasz ami nem igaz. -
#33 "-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdőoldalnak"
Kis trükkel megoldható
Nem kell hozzá kis trükk se, nekem egyszer véletlenül sikerült 20 oldalt beállítani kezdőlapnak (eszközök - beállítások - kezdőlap - aktuális oldalak használata: ekkor ha 100 tab van megnyitva, akkor az a száz fog megnyílni a firefox indításakor :)) -
#32 Hú tényleg, az egyik legfőbb érvet el is felejtettem ami miatt nem szeretem az IE-t: Foxban be lehet állítani, hogy az egyes fájltípusokkal mit csináljon. Nálam alap, hogy a WMV-nél, MP3-nál "mentés másként" van beállítva. IE-ben sokáig kutakodtam hogy miként lehet ezt megcsinálni, mert az oldalam látogatói nyaggattak hogy nem tudnak letölteni mert a böngésző lejátssza a videót/zenét (PHP-s az oldal, úgyhogy a jobbklikk -> mentés másként nem megy, direktlinkelni meg csak emiatt nem akarok) -
cousin333 #31 "Opera :8 mega"
Jó sok vírus lehet benne . A hivatalos nemzetközi MSI telepítő 6,4 MB. Az egynyelvű (angol), klasszikus (MSI nélküli) telepítő meg 4 MB. MSI -vel ugyanez 4,7 MB. A legfrissebb előzetes meg 5 MB -
#30 "-Firefoxban nincsen Clear-type betűtípus"
Van Patch
Másik megoldás
"-Adathalász szűrő nincs benne"
Van benne
"-Firefox 2 elbukik az acid2 teszten"
Az IE7 is.
Az IE8-at mivel béta a Firefox 3-mal érdemes összehasonlítani (ami már tudja).
Egyébként van acid3 teszt is.
"-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdőoldalnak"
Kis trükkel megoldható
"-sokkal jobb a windows media player plugin benne."
Egy weboldalnál a platformfüggetlenség, akadálymentesség lényeges lenne. Mi van ha MPlayert, VLC Media Player, KMPlayert, vagy más lejátszót szeretnék használni? -
Bagoly000 #29 jaaa, hogy nem is a jó nyílt fórráskódú stabil FreeBSD -t használod opengl támogatással? -
sathinel #28 Én is úgy tesztelem a rendszert hogy felmegyek ilyen oldalakra) FF nekem is egyik nagy kedvencem.
sokkal jobb a windows media player plugin benne. Uh ezen borultam van még aki ezt használja videók nézegetésére? jetaudio vagy bármi más inkább. De ha magyaroknál akarunk maradni Mplayer, aminek van win full installja. Mplayer for win, és a codec pakkok a saját könyvtárában és nem kell mindent win alá telepíteni. Ezt állítottam be az összes vid lejátszására. FlV, mov, divix, stb mindent visz.
MPlayer for Windows provides native support for more than 192 Video and 85 Audiocodecs.
az FF-el is úgy voltam hogy felrak, kipróbál, és használom mert sokkal jobban megkönnyítette a böngészést számomra mint IE. Mást is próbáltam nem csak ezt ismerem. Fagyásnál meg imádom hogy megkérdi hogy előző oldalakat akarom visszaállítani amiknél összeesett, vagy kezdőlap. Nem is beszélve hogy Ie alatt nekem ha gond volt sokszor a win is eléggé gázos lett. + sok oldalon már olyanokat is láttam hogy ha nem megy az oldal töltse le az FF, vagy opera böngészőket és próbálja abban. -
Bagoly000 #27 Ja, nálam a régebbi IE6 ami lefagyott párszor. IE7 még sosem, Mozilla egyszer az életben. Ez a IE8 kicsit lassú még. Azt írták róla, hogy nagyon szabványos, akkor valószínűleg a w3c szabványokal tökéletesen együtt fog működni, és a weboldalakat sem kell átszerkeszteni. Netezésre szinte az összes böngésző tökéletes: IE, FF, NetScape, Opera, Safari(habár a safari nem annyira, mert sokszor fagyott). Windows media player plugin csak IE ben tökéletes, hangerőt mozillában ( és operában (safariban wmplayer classic)) nem lehet beállítani, meg egy kicsit eltérő is az a sáv ott a tetején, ahol kiírja éppen mit hallgatunk (habár ez annyira nem lényeges).
Én csak azzal nem értek egyet, amit gerygrey leírt, mert nem annyira tájékozódott pár dologban. konkrétan:
"képes lesz-e végre a WWW nélkül beírt címeket értelmezni és nem a sz*r Live Search-re irányítani"
nálam az IE6 is képes volt erre, sőt, googléra irányított, ha nem volt elérhető a beírt cím.
"meg tudja-e jeleníteni a flash videót anélkül hogy rá kelljen kattintani egyet"
igen, mindig is meg tudta. (amugy meg van jelenítve, csak kattintani kell, hogy tudjál a flash objektumban is kattintani)
"és más hasznos pluginek"
Nekem a kedvencem az IE developer toolbar, habár hasonló a firefoxban is van.
"meg tudja-e jeleníteni végre normálisan az átlátszóságot tartalmazó PNG-t"
IE7! -
Csaba42 #26 "Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdőoldalnak"
Ennek mi értelme van, villogni? A kezdőoldalnak eredetileg pont az volt a lényege, hogy azonnal egy olyan oldalt hozzon be, aminél a mindennapi netezésünket kezdeni szoktuk (ált. hírek). Ha több közül kell válsztani, azt már úgy hívják, hogy böngészés.
"Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdőoldalt"
Ez marhaság, mert be lehet.
"nálam még sosem fagyott le"
Nálam (meg még jópár embernél) meg milliószor, de még az FF is szokott néha. Szal ezt ne hozd fel példaként. Ja, és amíg IE-t használtam, minden nap bekaptam pár trójait (minden warez-szex-crack weboldal látogatása nélkül), amint áttértem FF-re, ez az "apró zavaró dolog" megszűnt. -
#25 nem kell programozónak lenni ahhoz, hogy véleményt mondhass egy programról.
idióta. -
#24 Más kérdés, hogy aki egy kicsit is adott magára mint fejlesztő, az kb fél perc munkával integrált a weboldalába egy swfobject nevű javascript találmányt
De a flash el nem indulása engem felhasználóként zavar, olyan oldalakon amiket nem én csináltam. -
#23 -Firefox 2 elbukik az acid2 teszten
De én netezni akarok, nem az acid2-t nézegetni. A jelenlegi oldalakat pedig tökéletesen viszi a fox.
-Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdőoldalt
Én évente kb egyszer állítok kezdőoldalt, amikor újrainstallálom a winemet. Az, hogy ez az évente egyszer megtörténő dolog egy vagy akár 35 kattintás, nem oszt nem szoroz :)
-nálam még sosem fagyott le
Nálam már fagyott le IE és FF is. A különbség mindössze annyi volt, hogy a FF-ot újraindítom, és ugyanazok az oldalak vannak megnyitva mint előtte. De például ha most a hozzászólásom írása közben lefagy, vagy akár jön egy áramszünet, restart után innen folytathatom, a szöveg is megmarad. IE-ben meg b***hatom (volt már rá példa) -
Yv@n #22 "hacsak azt nem, hogy végre nem kell a pluginekbe kattintani egyet aktiváláshoz."
Ez konkrétan valszeg winupdate-el visszakerül minden MS böngészőbe, lévén sikerült megállapodniuk a szabvány tulajdonosával, aki beperelte őket.(Más kérdés, hogy aki egy kicsit is adott magára mint fejlesztő, az kb fél perc munkával integrált a weboldalába egy swfobject nevű javascript találmányt, ami ezt az egészet áthidalta, szóval ami oldalon kattintgatni kell, az kb kiállította a saját szegénységi bizonyítványát.)
"Konklúzió: az IE8 egy újabb bonyodalom a webszerkesztők életében"
Valóban, hisz ha megírták a weboldalt IE7-re, akkor tökéletesen semmi változást nem észlelnek, ha pedig megcsinálták w3c standard szerint, akkor épp megkímélik magukat extra munkától. Rettenetes szenvedéseknek nézünk elébe :)
"a júzerek életében is... (mert rá kell izaddniuk a gépre)"
Én is mindíg szenvedek, amikor kikapcsoláskor az auto update felteszi a frissítéseket amíg mondjuk elmegyek fürdeni. Kibírhatatlan kín, ilyenkor a melegvíz is sokkal jobban égeti a bőrömet.
"semmi előnye, de hátránya az majd biztos lesz jó sok , amitől már előre borsódzik a hátam."
nincs előnye? 1 új meta tag egy w3c ajánlás szeritn megírt weboldalban, és máris hibátlanul tökegyformán néz ki az adott oldal minden böngészőben...valóban nulla előny. -
Yv@n #21 |-Firefoxban nincsen Clear-type betűtípus
Nagy trauma, lévén XP óta OS szinten van, más kérdés, hogy LCD-n nézve ganaj, szóval szinte senki nem használja.
|-Adathalász szűrő nincs benne
Ezer éve van, de ne zavarjon.
|-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdőoldalnak
Alapban legalábbis. Extension-nel pedig bármit.
|-Firefox 2 elbukik az acid2 teszten
Az ie7 is, csak ha lehet mégjobban(jóval kevésbé hasonlít a target renderre, mint az ff2 által kiszenvedett szutyok), a fél éve elérhető ff3béta viszont pl nem.
|-Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdőoldalt.
Nem is tudom, hogy lehet enélkül az igen gyakran használt funkció nélkül élni :)
IE7:
#-megszakadt letöltést képes folytatni.
Ahogyan ff is.
#-sokkal jobb a windows media player plugin benne.
Ez meglepne, lévén az ff-ben lévő wmp pluigint is az MS fejlesztette így épp 100%ugyanazt tudja.
#-kevesebb memóriát foglal.
Meglepő, alapban OS része, lib-jei 60-80%a amúgy is állandóan be vannak töltve.
Cserébe a javascript motorja úgy cirka 60szor lassabb mint firefox-é.(hogy ezt hogy éri el, arra hosszas kisérletezés alapján sem sikerült rájönnöm, de a megjelenítő része javascriptből dinamikusan összerakott weblapok esetén egy kalap szar FF-hez képest. Bűn lassú.)
#-ugyanúgy lehet hozzá letöltésvezérlőt telepíteni, mint például flashget
Mint minen böngészőhöz...
#-nálam még sosem fagyott le
Nálam sem, mert nem használom, kivétel amikor valami fejlesztés miatt szükséges. -
Bagoly000 #20 "meg tudja-e jeleníteni végre normálisan az átlátszóságot tartalmazó PNG-t"
IE7 óta igen
"meg tudja-e jeleníteni a flash videót anélkül hogy rá kelljen kattintani egyet"
IE6 nál is meglehet oldani, nézd meg a youtube.com oldalt.
"utoléri-e valaha is a Firefoxot? :)"
-Firefoxban nincsen Clear-type betűtípus
-Adathalász szűrő nincs benne
-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdőoldalnak
-Firefox 2 elbukik az acid2 teszten
-Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdőoldalt
IE7:
-megszakadt letöltést képes folytatni.
-sokkal jobb a windows media player plugin benne.
-kevesebb memóriát foglal.
-ugyanúgy lehet hozzá letöltésvezérlőt telepíteni, mint például flashget
-nálam még sosem fagyott le -
arrakistor #19 ja boccs ! most nézem hogy az (IE8) előbb megadott link az IE7 és IE6 után most nem hullik szét és nem fagyasztja le az egész EXPLORER.EXE-t iszonyat brutális képernyő széteséssel átlag minden második betöltésre azért ennyi előnye van. -
arrakistor #18 összességében fél év "fejlesztés" után kivettek egy sort az IE7ből hogy örüljenek a Flasherek és rátették, hogy IE8 ... ennyi. -
arrakistor #17 én is letöltöttem, noha semmi különbséget nem vettem észre az ie7-hez képest, hacsak azt nem, hogy végre nem kell a pluginekbe kattintani egyet aktiváláshoz.
a CSS custom cursort (URL alapján) ugyanúgy a windows .ani formátumot tölti be, a natív HTML-ben meghatározott animated gif helyett (!) /teszthez ff és ie is ajánlott/ , ehhez képest, azt írták, hogy hűde kompatibilis lesz a W3C-vel... mindez önmagában még nem zavarna, ha a telepítésnél nem kellett volna minden már előre megfontolt szándékkal lekapcsolt autoupdate és egyéb nyomorék szörvájszokat (service) visszakapcsolni. A mérete ... hát igen... a méret önmagáért beszél... Firefox2-3: 6 mega. Opera :8 mega, IE8: 15 mega... igazán nem értem mit raktak bele, ha nem egy büdös nagy trójait ha ekkora helyet foglal és ilyen bűn lassú ! A plugineket (flash, macrommedia director, java) iszonyú lassan rendereli a Firefoxhoz és az Operához képest , bár ha sok az animált gif, azokat együttesen gyorsabban teszi ki a képre mint az előző kettő... összességében soha nem cserélném le a Firefox-ra, amit a mindennapokban használok, ezernyi hasznos addonnal, vagy akár az Operára sem cserélném le a widgetjeivel és a mindentudó beépített levelezőjével.. viszont teszteli azért kell rá (is)...
Konklúzió: az IE8 egy újabb bonyodalom a webszerkesztők életében, a júzerek életében is... (mert rá kell izaddniuk a gépre) semmi előnye, de hátránya az majd biztos lesz jó sok , amitől már előre borsódzik a hátam. -
szombi #16 Mert te bazdmeg kurvára tudod mit tud az IE8, nem?????
Majd ha írsz jobbat, akkor járjon a pofád!!!
Kurvára elegem van ezekből a divatfikázó majmokból, mert azt hiszik
hogy mindig menő a nagyokat szidni egy-két hiba miatt, és ezzel menők lesznek.
Semmi érv, csak leszólja hogy fos. ennyi.
Nem találkoztam egyik volt barátnőddel sem, de biztosan mind ronda,
csak mert én azt gondolom, és kész. -
Zoleeca #15 Hát nem tudom mi a bajotok a falsh-sel...IE6 alatt is meg lehet csinálni, hogy ne kelljen rákattintani...http://www.plutomusic.hu/ -
#14 Warez Windowsba ne menjünk bele mert nekem is az van (csak az volt mindigis :D ) és soha nem votlak frissítési gondjaim szóval warez windows is frissít szépen.
IE meg lehet egyre jobb lesz de aki megszokta az Firefoxot vagy az Opera-t az nem nagyon fog IE-re váltani mert minek mikor max azt tudja amit az ő böngészője is tudott eddig :D -
#13 Csak ennyit kérek az úrtól : Flash tartalomra ne kelljen má rábökni - ésvagy ne kelljen már egy sor flashért 30 sor szart bekopizni - égő -
benczurzs #12 Már boccs, de néhány helyen kicsit hülyeségeket írtál.
A www nélküli címekkel nem tudom mi a gondod, nekem az IE6 tökéletesen viszi.
A másik, a flash elemek indítása kattintás nélküli rész.
Ez nem az IE hibája !!
Licensz gondok voltak, így nem indíthatták el az active-X componenseket (főleg a flasht) egyből!
Ezért több megoldás közül gondolkodtak, és először a külön ablakban történő aktiválás után a sima kattintás mellett maradtak.
Ez úgy tudom az SP2-ben jött be.
Ha a windows-t normálisan frissítenéd, azaz, ha legális példányod lenne, akkor a legújabb frissítésekben már megoldották.
Warez windows hátránya
A plugin a másik érdekes téma.
Az FF-hez sem minden plugint a fejlesztők írtak, hanem "lelkes emberek"
szóval az IE-hez is lesz plugin, ha lesznek ilyen lelkes emberek. Ezért nem ítélheted el őket.
A letöltéskezelő, és az elszállás elleni védelem ami jogos. -
#11 Én meg már meg vagyok halva Fox nélkül :)
Őrizgetek egy Firefox Portable editiont a PDA-m memóriakártyáján csak azért, hogyha olyan helyre kerülök ahol nincs, akkor legyen.
-
sanyynn #10 Ráadásul az FF3 után már az IE16 sem tud majd a firefox közelébe érni :D -
#9 "marketingesek megtanuljanak programozni."
Ebben nagy igazság van, bár én eléggé rászoktam már az IE-re, de egyre többet használom az FF-t is.