Megjelent az Internet Explorer 8 béta 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kapcsolódik a témához. szép és jó, de nem errõl volt szó.
Nem szeretem az IE-t mert visszafog sok dolog használatában, épp ezért amit leírtál: OS része sokan nem tesznek fel mást, mert megfelel nekik, ettõl kezdve azonban egy csomó minden nem használható.
Ettõl függetlenül nem okolom olyan dolgok miatt, amiket nem lehet felróni neki mint hiba, mert ennek nulla értelme lenne.
A flash katt szutyok anno benne volt explorerben. Jött egy szabadalmi per, amibõl lett egy bírósági ítélet, aminek eredmnéyeképp ki KELLETT vegyék az IE alól a funkciót. Most nemolyan rég lett egy megállapodás a szabadalom tulajdonosával(X dodó átvándorolt a zsebübe nyilván), ennek eredményeképpen visszakerülhetett a funkció.
Nem bug miatt nem volt benne, hanem mert nem lehetett. PONT.
Szarozzák itt páran, mert "kattintani kell". Azért kell kattintani mert egy harmadik fél beugatott, a másik böngészõknél pedig nem tette ezt. Nem szoftverhiba, nem azért van így, mert nem tudták megoldani másként, hanem mert jogi vonzata van a dolognak(konkrétan egy bírósági ítélet, ami erre kötelezte õket...).
És nem azért nem perelték FF-et mert ingyenes, hanem mert közel sem tudnak annyi lét lehúzni róluk, mint MS-rõl. Nyilván az IE4 óta létezõ automatán lejátszó embed funkció csak az IE 7-es verzójánál szúrt szemet a szabvány tulajdonosának...hát hogyne, roppant hihetõ.
Amint megszületett az anyagi megállapodás a történetben, már IE 8 alatt sem kell kattogtatni.
End of story.
Mindenesetre ha nem tetszik lehet menni toporzékolni a szabvány tulajdonosához, bizonyára nem röhögnek ketté :)
Nyilván IE mindíg is tudta hogy ne kelljen kattintani a flashbe, hanem automatán menjen. Eztán jött a licensz tulaj, és beperelte MS-t, miután egy winupdate során kivették az automata lejátszást IE alatt. A mozilla alapítványt nem perelték be, így ott megmaradt eredetinek.
Ez egy olyan dolog, hogy lementek páran egy pincébe, és az egyik arc tökeit befogják a satuba, aminek hatására elkezd ordítani. Te pedig õt utálod, mert mi a francért hangoskodik, ahelyett hogy azt vernéd pofán aki az illetõt baszogatja.
Ez még így sem teljesen kielégítõ, bár tény, hogy a webfejlesztõ mondhatja, hogy kéremszépen ha régi böngészõt használsz akkor ne várd el, hogy minden tökéletesen mûködjön. A baj ott kezdõdik, hogy a legtöbb ember azt sem tudja mi az a régi böngészõ...
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
What about the forests?
Egy normális webfejlesztõnek ez régen nem gond, nekem ez az összes böngészõben (régiekben is) normálisan mûködik.
Ezt mégegyszer leírom, mert én máris cáfolom.
Szóval vannak oldalak,amik hibásan jelennek meg,de elenyészõ ez a hiba,viszont ,mint alant írtam 64 bites vistán kibaxottul gyors, szinte összehasolíthatlan a 7-es vagy másik böngészõvel. A többi seggkinyalós beépített dolgok ,meg már hab a tortán. ha nem cseszik el,akkor ez a böngészõ alázni fog,de mint írtam vista64 alatt tapasztalom ezt.
What about the forests?
What about the forests?
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Kis trükkel megoldható
Nem kell hozzá kis trükk se, nekem egyszer véletlenül sikerült 20 oldalt beállítani kezdõlapnak (eszközök - beállítások - kezdõlap - aktuális oldalak használata: ekkor ha 100 tab van megnyitva, akkor az a száz fog megnyílni a firefox indításakor :))
Jó sok vírus lehet benne <#smile>#smile>. A hivatalos nemzetközi MSI telepítõ 6,4 MB. Az egynyelvû (angol), klasszikus (MSI nélküli) telepítõ meg 4 MB. MSI -vel ugyanez 4,7 MB. A legfrissebb elõzetes meg 5 MB
Van Patch
Másik megoldás
"-Adathalász szûrõ nincs benne"
Van benne
"-Firefox 2 elbukik az acid2 teszten"
Az IE7 is.
Az IE8-at mivel béta a Firefox 3-mal érdemes összehasonlítani (ami már tudja).
Egyébként van acid3 teszt is.
"-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdõoldalnak"
Kis trükkel megoldható
"-sokkal jobb a windows media player plugin benne."
Egy weboldalnál a platformfüggetlenség, akadálymentesség lényeges lenne. Mi van ha MPlayert, VLC Media Player, KMPlayert, vagy más lejátszót szeretnék használni?
sokkal jobb a windows media player plugin benne. Uh ezen borultam van még aki ezt használja videók nézegetésére? jetaudio vagy bármi más inkább. De ha magyaroknál akarunk maradni Mplayer, aminek van win full installja. Mplayer for win, és a codec pakkok a saját könyvtárában és nem kell mindent win alá telepíteni. Ezt állítottam be az összes vid lejátszására. FlV, mov, divix, stb mindent visz.
MPlayer for Windows provides native support for more than 192 Video and 85 Audiocodecs.
az FF-el is úgy voltam hogy felrak, kipróbál, és használom mert sokkal jobban megkönnyítette a böngészést számomra mint IE. Mást is próbáltam nem csak ezt ismerem. Fagyásnál meg imádom hogy megkérdi hogy elõzõ oldalakat akarom visszaállítani amiknél összeesett, vagy kezdõlap. Nem is beszélve hogy Ie alatt nekem ha gond volt sokszor a win is eléggé gázos lett. + sok oldalon már olyanokat is láttam hogy ha nem megy az oldal töltse le az FF, vagy opera böngészõket és próbálja abban.
Én csak azzal nem értek egyet, amit gerygrey leírt, mert nem annyira tájékozódott pár dologban. konkrétan:
"képes lesz-e végre a WWW nélkül beírt címeket értelmezni és nem a sz*r Live Search-re irányítani"
nálam az IE6 is képes volt erre, sõt, googléra irányított, ha nem volt elérhetõ a beírt cím.
"meg tudja-e jeleníteni a flash videót anélkül hogy rá kelljen kattintani egyet"
igen, mindig is meg tudta. (amugy meg van jelenítve, csak kattintani kell, hogy tudjál a flash objektumban is kattintani)
"és más hasznos pluginek"
Nekem a kedvencem az IE developer toolbar, habár hasonló a firefoxban is van.
"meg tudja-e jeleníteni végre normálisan az átlátszóságot tartalmazó PNG-t"
IE7!
Ennek mi értelme van, villogni? A kezdõoldalnak eredetileg pont az volt a lényege, hogy azonnal egy olyan oldalt hozzon be, aminél a mindennapi netezésünket kezdeni szoktuk (ált. hírek). Ha több közül kell válsztani, azt már úgy hívják, hogy böngészés.
"Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdõoldalt"
Ez marhaság, mert be lehet.
"nálam még sosem fagyott le"
Nálam (meg még jópár embernél) meg milliószor, de még az FF is szokott néha. Szal ezt ne hozd fel példaként. Ja, és amíg IE-t használtam, minden nap bekaptam pár trójait (minden warez-szex-crack weboldal látogatása nélkül), amint áttértem FF-re, ez az "apró zavaró dolog" megszûnt.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
idióta.
:-O http://www.ashes.hu O-:
De a flash el nem indulása engem felhasználóként zavar, olyan oldalakon amiket nem én csináltam.
De én netezni akarok, nem az acid2-t nézegetni. A jelenlegi oldalakat pedig tökéletesen viszi a fox.
-Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdõoldalt
Én évente kb egyszer állítok kezdõoldalt, amikor újrainstallálom a winemet. Az, hogy ez az évente egyszer megtörténõ dolog egy vagy akár 35 kattintás, nem oszt nem szoroz :)
-nálam még sosem fagyott le
Nálam már fagyott le IE és FF is. A különbség mindössze annyi volt, hogy a FF-ot újraindítom, és ugyanazok az oldalak vannak megnyitva mint elõtte. De például ha most a hozzászólásom írása közben lefagy, vagy akár jön egy áramszünet, restart után innen folytathatom, a szöveg is megmarad. IE-ben meg b***hatom (volt már rá példa)
Ez konkrétan valszeg winupdate-el visszakerül minden MS böngészõbe, lévén sikerült megállapodniuk a szabvány tulajdonosával, aki beperelte õket.(Más kérdés, hogy aki egy kicsit is adott magára mint fejlesztõ, az kb fél perc munkával integrált a weboldalába egy swfobject nevû javascript találmányt, ami ezt az egészet áthidalta, szóval ami oldalon kattintgatni kell, az kb kiállította a saját szegénységi bizonyítványát.)
"Konklúzió: az IE8 egy újabb bonyodalom a webszerkesztõk életében"
Valóban, hisz ha megírták a weboldalt IE7-re, akkor tökéletesen semmi változást nem észlelnek, ha pedig megcsinálták w3c standard szerint, akkor épp megkímélik magukat extra munkától. Rettenetes szenvedéseknek nézünk elébe :)
"a júzerek életében is... (mert rá kell izaddniuk a gépre)"
Én is mindíg szenvedek, amikor kikapcsoláskor az auto update felteszi a frissítéseket amíg mondjuk elmegyek fürdeni. Kibírhatatlan kín, ilyenkor a melegvíz is sokkal jobban égeti a bõrömet.
"semmi elõnye, de hátránya az majd biztos lesz jó sok , amitõl már elõre borsódzik a hátam."
nincs elõnye? 1 új meta tag egy w3c ajánlás szeritn megírt weboldalban, és máris hibátlanul tökegyformán néz ki az adott oldal minden böngészõben...valóban nulla elõny.
Nagy trauma, lévén XP óta OS szinten van, más kérdés, hogy LCD-n nézve ganaj, szóval szinte senki nem használja.
|-Adathalász szûrõ nincs benne
Ezer éve van, de ne zavarjon.
|-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdõoldalnak
Alapban legalábbis. Extension-nel pedig bármit.
|-Firefox 2 elbukik az acid2 teszten
Az ie7 is, csak ha lehet mégjobban(jóval kevésbé hasonlít a target renderre, mint az ff2 által kiszenvedett szutyok), a fél éve elérhetõ ff3béta viszont pl nem.
|-Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdõoldalt.
Nem is tudom, hogy lehet enélkül az igen gyakran használt funkció nélkül élni :)
IE7:
#-megszakadt letöltést képes folytatni.
Ahogyan ff is.
#-sokkal jobb a windows media player plugin benne.
Ez meglepne, lévén az ff-ben lévõ wmp pluigint is az MS fejlesztette így épp 100%ugyanazt tudja.
#-kevesebb memóriát foglal.
Meglepõ, alapban OS része, lib-jei 60-80%a amúgy is állandóan be vannak töltve.
Cserébe a javascript motorja úgy cirka 60szor lassabb mint firefox-é.(hogy ezt hogy éri el, arra hosszas kisérletezés alapján sem sikerült rájönnöm, de a megjelenítõ része javascriptbõl dinamikusan összerakott weblapok esetén egy kalap szar FF-hez képest. Bûn lassú.)
#-ugyanúgy lehet hozzá letöltésvezérlõt telepíteni, mint például flashget
Mint minen böngészõhöz...
#-nálam még sosem fagyott le
Nálam sem, mert nem használom, kivétel amikor valami fejlesztés miatt szükséges.
IE7 óta igen
"meg tudja-e jeleníteni a flash videót anélkül hogy rá kelljen kattintani egyet"
IE6 nál is meglehet oldani, nézd meg a youtube.com oldalt.
"utoléri-e valaha is a Firefoxot? :)"
-Firefoxban nincsen Clear-type betûtípus
-Adathalász szûrõ nincs benne
-Nem lehet egyszerre több honlapot berakni kezdõoldalnak
-Firefox 2 elbukik az acid2 teszten
-Firefoxban nem lehet egy kattintással beállítani kezdõoldalt
IE7:
-megszakadt letöltést képes folytatni.
-sokkal jobb a windows media player plugin benne.
-kevesebb memóriát foglal.
-ugyanúgy lehet hozzá letöltésvezérlõt telepíteni, mint például flashget
-nálam még sosem fagyott le
Ki nem szarja le a Visztát?
a CSS custom cursort (URL alapján) ugyanúgy a windows .ani formátumot tölti be, a natív HTML-ben meghatározott animated gif helyett (!) /teszthez ff és ie is ajánlott/ , ehhez képest, azt írták, hogy hûde kompatibilis lesz a W3C-vel... mindez önmagában még nem zavarna, ha a telepítésnél nem kellett volna minden már elõre megfontolt szándékkal lekapcsolt autoupdate és egyéb nyomorék szörvájszokat (service) visszakapcsolni. A mérete ... hát igen... a méret önmagáért beszél... Firefox2-3: 6 mega. Opera :8 mega, IE8: 15 mega... igazán nem értem mit raktak bele, ha nem egy büdös nagy trójait ha ekkora helyet foglal és ilyen bûn lassú ! A plugineket (flash, macrommedia director, java) iszonyú lassan rendereli a Firefoxhoz és az Operához képest , bár ha sok az animált gif, azokat együttesen gyorsabban teszi ki a képre mint az elõzõ kettõ... összességében soha nem cserélném le a Firefox-ra, amit a mindennapokban használok, ezernyi hasznos addonnal, vagy akár az Operára sem cserélném le a widgetjeivel és a mindentudó beépített levelezõjével.. viszont teszteli azért kell rá (is)...
Konklúzió: az IE8 egy újabb bonyodalom a webszerkesztõk életében, a júzerek életében is... (mert rá kell izaddniuk a gépre) semmi elõnye, de hátránya az majd biztos lesz jó sok , amitõl már elõre borsódzik a hátam.
Majd ha írsz jobbat, akkor járjon a pofád!!!
Kurvára elegem van ezekbõl a divatfikázó majmokból, mert azt hiszik
hogy mindig menõ a nagyokat szidni egy-két hiba miatt, és ezzel menõk lesznek.
Semmi érv, csak leszólja hogy fos. ennyi.
Nem találkoztam egyik volt barátnõddel sem, de biztosan mind ronda,
csak mert én azt gondolom, és kész.
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
IE meg lehet egyre jobb lesz de aki megszokta az Firefoxot vagy az Opera-t az nem nagyon fog IE-re váltani mert minek mikor max azt tudja amit az õ böngészõje is tudott eddig :D
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
A www nélküli címekkel nem tudom mi a gondod, nekem az IE6 tökéletesen viszi.
A másik, a flash elemek indítása kattintás nélküli rész.
Ez nem az IE hibája !!
Licensz gondok voltak, így nem indíthatták el az active-X componenseket (fõleg a flasht) egybõl!
Ezért több megoldás közül gondolkodtak, és elõször a külön ablakban történõ aktiválás után a sima kattintás mellett maradtak.
Ez úgy tudom az SP2-ben jött be.
Ha a windows-t normálisan frissítenéd, azaz, ha legális példányod lenne, akkor a legújabb frissítésekben már megoldották. <#mf1>#mf1>
Warez windows hátránya <#nevetes1>#nevetes1>
A plugin a másik érdekes téma.
Az FF-hez sem minden plugint a fejlesztõk írtak, hanem "lelkes emberek"
szóval az IE-hez is lesz plugin, ha lesznek ilyen lelkes emberek. Ezért nem ítélheted el õket.
A letöltéskezelõ, és az elszállás elleni védelem ami jogos.
Õrizgetek egy Firefox Portable editiont a PDA-m memóriakártyáján csak azért, hogyha olyan helyre kerülök ahol nincs, akkor legyen.
Ebben nagy igazság van, bár én eléggé rászoktam már az IE-re, de egyre többet használom az FF-t is.
What about the forests?
Mégpedig pontosan addig kell várni, hogy befagyjon a pokol, cigánygyerekek potyogjanak az égbõl, és a marketingesek megtanuljanak programozni. <#hehe>#hehe>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
Mellesleg az az érzésem h ez már eg yideje ott volt a tarsolyukban, és az alkalmat várták h elõrántsák. Nemrég még a projekt létezését is tagadták, majd késõbb elõálltak azzal h "IE8 lesz a következõ neve".
No mind1, ha ez így igaz, akkor egyformán jól fog teljesíteni IE8-on FF3-on és Operán az egy és osztatlan kód.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Kíváncsi leszek, hogy az új Explorer képes lesz-e végre a WWW nélkül beírt címeket értelmezni és nem a sz*r Live Search-re irányítani, lesz-e benne normális letöltéskezelõ, meg tudja-e jeleníteni a flash videót anélkül hogy rá kelljen kattintani egyet, képes lesz-e visszahozni a félig megírt fórumhozzászólást ha elszáll menetközben, lesz-e hozzá Exif megjelenítõ, Youtube-downloader, és más hasznos pluginek, meg tudja-e jeleníteni végre normálisan az átlátszóságot tartalmazó PNG-t, meg még ami nem jut így hirtelen eszembe - röviden szólva, utoléri-e valaha is a Firefoxot? :)
amit én észrevettem hirtelen: acid2 teszten már kapásból átmegy, beleraktak valami developer tools-t ami ugyebár az aktuális lap forráskódját mutatja, meg már a css részét is, stb., csak egyet hiányolok, a forrásnál igazán belerakhattak volna egy színkódolást, csak azt hiányolom...
ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"