17
  • zseko
    #17
    "Az izgalmas társalgásból kiderült, hogy a jövőben a piacméret és a résztvevők csekély száma miatt kevés akvizícióra lehet számítani. A résztvevők különböző befektetési stratégiáik okán igyekeznek nem zavarni egymás köreit, sőt, egy náluk nagyobb, új szereplő megjelenése esetén talán még összefogással is igyekeznének a piacot védeni."

    Vagyis bárminemű fejlődés hátráltatva...
  • Gascan #16
    Hát ez az egész egy nagy lol :) 60 000 Ft? És mégis mit kaptak a résztvevők a pénzükért, 2 hét nyaralást tahitira? :) Az ilyeneket egyetemeken kéne megrendezni és méghozzá ingyen!

    Nemrég láttam interneten egy olyan vállalkozást akinek a profilja, hogy fogyasztók pénztárcájához és igényeihez mérten állit össze számitógépes konfigurációkat. Nem szeretnék sértődést okozni senkinek, de minek fizessenek az emberek azért amit ingyen is megtudhatnak?
  • St
    #15
    és hogy nem lesz fülzsíros a display?

    sztem pda-n telefonálni elég nyomi dolog
  • Darth Sith
    #14
    Enyémen mégis egész jól tudok telefonálni, legalább is az elmúlt 4 évben eddig mindig sikerült amikor akartam (nem skype-n hanem GSM)...
  • Cat #13
    A PDA nem mobiltelefon.
  • Darth Sith
    #12
    " A beszélgetésből kiderült, hogy az Apple iPhone-on kívül szerintük még nincs rendesen használható internetes-mobiltelefon"
    láttak már PDA-t?
  • YMan
    #11
    Segítek tömörebben megfogalmazni:

    Web2.0 össznépi lufifújás, csak nem a ligetben hanem az interneten :)
    Na ki fizet nekem ezért a mondatért 60.000 Forintot?
  • raingun
    #10
    Remekül összefoglaltad!
    Legalább nekem nem kell gondolkodnom rajta.
  • Vorpal
    #9
    Egyetértek - egyszer csak már beletörődik az ember, hogy olyanok foglalkoznak a high-techhel akik azelőtt tornatanárok voltak.

    Tanulás - kutatás fejlesztés - ezek mind ismeretlen szavak itt - inkább legyen tandij mint motiváció, mint megfelelő képzés és objektiv felvételi.(((
    A középiskola óta csak röhögünk az informatikatanárainkon - 3középben már megszivattuk a rendszergazdákat, és mindenki annak tapsol, hogy sulinet.
    Nelveket nem tudunk - számitógéphez nem értünk - de pofázni az megy konferencia szinten.
  • Komolytalan
    #8
    Azért nem teljesen erről szól. Web 2.0 lényege, hogy alapvetően 0 közeli befektetéssel, 1 jó ötlettel, és kib.szott nagy hypepal szerezzünk 1 rakás lóvét, míg az adott project lufija ki nem durran. A pukkanás előtt adjuk el a googlenak. Előtte fontos megoldani, hogy minden más web2.0 oldalhoz bírjon valami felületen keresztül kapcsolódni (enélkül nem veszi meg).
    Szóval akárhogy is nézed, végülis olyan dolgok lesznek sikeresek, amire igény van. Lehet csinálni totál értelmetlen dolgokat is, de ha egy web 2.0 projectet nem használnak, akkor annak meszeltek. Ha meg használják, akkor végülis okés a dolog. Bár hasraesni nem kell tőle, az tény, meg az is tény, hogy 3 php scripttel meg egy 2 táblás adatbázissal lehet jópofa dolgokat csinálni, de azért ez messze nem írja le az összes elképzelhető webes feladatot. Vagyis a full web sose lesz webkettes, mivel nem annyira egyszerű az élet, ahogy azt a webkettő elképzeli.
  • sajoati
    #7
    "a Second Life virtuális világa értelmes dologra is használható:"

    Ó, megint elment a világ a magyarok mellett. Volt idő, amikor ez még dühített, ma már nem. Az a mediq blog remek, de a magyarok (egy-két kivételtől eltekintve) megint hátul kullognak, messze lemaradva az innovatív többiektől.

    Nem baj, elég nekünk ez a magyaros webkettő; iwiw, webisztán, megmondomblogok.
  • assdf
    #6
    ez némi ironia lett volna ha nem jött le számodra...

    de akkor összefoglalom a web2 lényegét emberi nyelven is:

    mivel 2008ban már több mint 6 milliárd ember van, és ezek mind különböző módon vesznek levegőt, sőt van aki nem is vesz (és számuk egyre több lesz!) mig mások pedig lassan vesznek levegőt, vagy épp gyorsan, esetleg csak átlagos ütemben, ezért erre az új lélegzési formára ezentúl bevezetjük a "lélegzet 2.0" buzzwordot.
    A "lélegzet 2.0" egy nagyon fontos új és innovativ találmány, eddig sosem létezett dologról szól. Éppen ezért nagyon fontos hogy erről az új és innovativ dolgoról lehetőleg minnél több minnél újabb és minnél innovativabb (és természetesen minnél drágább, de egy ilyen új és innoativ dolognal a pénz részletkérdés) konferenciát tarthassunk. Eme új és innovativ konferenciák keretében hosszú előadásokat tartunk eme új és innovativ dologról mely eddig még sosem létezett és melyet "lélegzet 2.0"-nak hivunk (all rightst reserved!).
    Mivel már több mint 6 milliárd ember használja eme új és innovativ találmányt "lélegzet 2.0" (all righst reserved), ezért aki nem száll be ebbe az új bizniszbe és nem vesz részt minnél több új és innovativ konferencián lemarad és igy kimarad a jövő évszázad nagy bizniszéből.
    Várjuk szeretettel legújabb "lélegzet 2.0" konferenciákon ahol erről az új és innovativ dologról fogunk újszerü és innovativ előadásokat tartani.
    Részvételi dij: csak most csak önnek (figyelembe véve hogy a "Lélegzet 2.0" mennyire új találmány) 20000 ft/fő/óra

    Tisztelettel: a "lélegzet 2.0" (all righst reserved) alapitvány...
  • QuippeR
    #5
    ha nem érted, hogy mi az, akkor honnan veszed, hogy lufi?

    igen, a Web 2.0 csak egy kifejezés, amit kitaláltak egy csomó nem teljesen összefüggő dolog leírására, de a szavaink jelentős része ugyanezt csinálja (adok példát is: bútor), a nyelv, a kommunikáció így működik.
  • assdf
    #4
    Én a mai napig nem tudom mi az a web 2, de szerencsére nem baj, mert hamarosan ugyanyilyen szép és drága (és felesleges) konferenciákat lehet tartani a web 3-ról meg a web 12-ről is...

    Luftballon az egész
  • Vorpal
    #3
    Nagy magyar puszta - egyszer megérjük majd, hogy Magyarországon nem csinálnak majd szimpóziumokat a nagy semminek - hiány van szakemberben és hiány van megmérettetésben - ez van, kelet vagyunk.
  • PíszLávJuniti
    #2
    újabb beszéljünk a semmiről
  • YMan
    #1
    :) én voltam múlt évben a kolléganőmmel. Egyöntetüen deklaráltuk hogy a konferencia egy olyan dologról szólt amit az előadók se értenek teljesen.. :)
    Nem látszott múlt évben se a profit oldala a témakörnek rendesen, a többség kényelmetlenül vakarózva nyilatkozott, láthatólag azért hogy ne mondjon nagyobb marhaságot mint amit a többiek eddig. :o) Idén elmentem volna, mert összességében rossznak nem volt rossz, de a 60.000 forint irreális az adott tartalomért. 15-20e forintot fizettem volna maximum, de a reális ár 8-10e forint lenne. Egy 60e forintos konferencia szakmai fejlődést, know-how-t adó konferencia kellene hogy legyen, nem egy beszélgessünk mit nem értünk el múlt évben sem.