50
Hogyan lehet egy normális mp3-ra zeneszöveger rakni hogy el lehessen olvasni?
-
lampard99 #50 Hello lrc KÉSZ zene szveget keresek Valkai Help -
#49 Am ezt én is tudom:), mi az LCD, mi a kvarc, csak egyszerűen itt felénk is így nevezik... semmi köze nincs hozzá, de így nevezik. -
#48 A kvarcnak akkor sincs semmi köze a kijelzőkhöz. Az LCD-ben (Liquid Crystal Display), mint neve is mutatja folyadékkristály van, a kvarckristály meg nem nagyon folyik. -
#47 Én nem abból gondoltam azt, hogy rá van írva az órára, h Quartz:D
Am nem az, h kvarckristályokból, egyszerűen csak úgy nevezik a sima régebbi számoskirajzolós lapocskákból álló kijelzős cuccot (érthetző ez így?:D)
-
#46 Van nem színes grafikus kijelző is a világon ám. Egy fekete LCD nem csak hétszegmenses lehet.
És olyan, hogy kvarc kijelző nincs és nem is létezett soha!
Ez tipikusan a 80-as évekből jött tévhit, miszerint a karórákra írt quartz felirat miatt azthitték az emberek, hogy a kijelző a "kvarc", holott az sima LCD volt. A quartz felirat az órajel generátorként üzemelő rezgőkvarcra utalt (quartz oszcillátor)
Gondolom láttál már mutatós órán is quartz feliratot... -
#45 Aért lenne gyors, mert ugye azt olvasni kell, és egyszerre max másfél szót tudna kiirni. -
#44 Az a köze, hogy a színes LCD-n jobban eltudsz helyezni egy szöveget, mint egy normál LCD kijelzőn, sokkal kisebb a hely, és egy 3x0.2 centi van, ami azt jelentené, hogy a szöveg olyan gyorsan cikázna, hogy nemtudnád elolvasni, és ha még hozzáteszed, hogy egy olyan sima LCD kijelzőnek a válaszideje kb 30 ms, akkor cask annyit kapsz, hogy mire az egyik betű kirajzolódik, megjelenik a másik... egy színes LCD-n ezt megtudják oldani szépen.
Kvarc kijelzőket már kb 4-5 éve abbahagyták, max órákon maradt ott, de már ott is egyre több a pontmátrixos óra (egyébként az MP+-ak is pontmártixos kijelzőkkel vannak felszerelve).
Szvsz egy kvarc kijelzőn ember legyen a talpán, aki egy ékezetes szót megtud rendesen jeleníteni:D -
#43 Sose volt olyan, hogy kvarc kijelző, csak LCD. -
#42 Mi köze a szöveg kiíráshoz annak, hogy színes vagy nem színes? Mi a frásznak egy MP3 lejátszóra színes LCD? -
#41 Kvarckijelzőt szerintem már nem csinálnak MP3 lejátszóra. -
#40 Az én típusomon is egy natúr kvarc-kijelző van és zene közben a szöveg ott jelenik meg ahol egyébként a cím/előadó szokott futkorászni. -
Miskolc88 #39 én úgy emlékszem rá hogy lehet szöveget rakni és olvasni is :)
majd akkor kerül elő biztos a kézikönyve amikor már nem kell :) -
#38 +=3
-
#37 Hát én nemtudom, de egy ilyen nem színes LCD kijelzős cucc nemfogja lejtászani a szöveget... nem lehet, hogy az ID+ Tag- ot értelmezted szövegnek? -
Miskolc88 #36 Roadstar MPR-290
Ez a pontos típusszám.
-
#35 Van vér a pucádban:D én nem szólnék be a helyedben, ő csak rendet tart itt.
Egyébként egy pontos típusszám lenne a megmentőd ebben az ügyben, hogy tudjunk segíteni. -
Miskolc88 #34 köszönöm szépen. -
#33 Bár nem ismerem ennek a lejátszónak a képességeit, de az mp3-ban tárolható a dalszöveg, erre még a winamp is képes némi kiegészítéssel:
Lyrics Editor -
Miskolc88 #32 thx
-
Miskolc88 #31 köszi -
#30 Nekem /nem roadstar de sztem uoan/ ugyanoan néven elmentett .TxT-t aláir! ... Ha idözitve is van termész! :D
OFF: Én nem kötekednék se Pheel-el se.. haggyuk! Korrupció van itt is... mindt már mindenhol!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy meg igazad van! -
#29 ebayről vettem 2éve fosi 128as mp3-at (akkor 4000ért (szállítással :PP)), azóta szarrá ment a picúr.
már az is tudott ilyet, de csak 1stock szám mellé működött, én akárhony próbáltam nemjött össze. -
#28 Leírás - angolul -
ldavid #27 az enyém ugyan nem ródctár' de sok lejátszó az lrc formátumú szöveget támogatja
találtam is egy ilyen fórumot (próba cseresznye) -
#26 Erre már nem emlékszem. A kézikönyvben benne volt a filekiterjesztés, és az alapján rákerestem a google-ban. Azt tudom, hogy volt külön program a szövegrészletek időzítéséhez, amivel egy kiadós szöszölés után összehoztam egy szám pontos file-ját. Kellene hozzá az útmutató, de a lejátszó már megvan egy jóideje és a füzet közben elkallódott valahol a lakásban. -
Miskolc88 #25 és hogyan kell megcsinálni?ha elmondonád nagyon megköszönném . -
#24 Nekem is Roadstar lejátszóm van és szintén támogatja a dalszövegek kiírását. Egyszer meg is oldottam a dolgot és remekül futott az általam beidőzített szöveg, de rájöttem, hogy túl sok munka van vele és a végeredmény se üti meg azt a szintet ami megérné a fáradságot. -
#23 ezaz, ne hagyd magad -
#22 Az. -
#21 újrekk -
Miskolc88 #20 ja xD
pontosan -
Miskolc88 #19 figyelj,kötekedj mással please
köszi szépen
Szia -
Xing #18 Megkomponálnád a leckét és tennél alá szöveget? -
#17 "nem mindegy az neked?"
Közel sem. De ilyen hozzáállással neked sem lesz az... -
Miskolc88 #16 lehet ilyet
mondom olvastam a kézikönyvben amig megvolt.
És puskázni is jól jönne :P -
arankamama #15 álmaidban esetleg , ésha mégis lenne ilyen fícsör az tuti nem egy Roadstat mp3-asba lenne. -
#14 -
#13 egyáltalán lehet is ilyet, vagy csak akartok inkább? -
Bala10 #12 ja, állandóan kötekszik, mond meg neki a magadét -
Miskolc88 #11 nem mindegy az neked?