31
Karikák a szem alatt, te hogyan tünteted el?
-
ElectricalTech #31 Ha szar rakodik le a szemed alatt, az mar regen rossz. -
Landor #30 horsztápper :D -
Hajnalcat #29 Barátomé is az, de nekem meg így tetszik. ^^
-
#28 Ezt akartam írni én is. Állítólag gyomor, vagy más belső szervi probléma is gyakran forrása az ilyesminek. -
#27 origo.hu idevágó cikke -
#26 Nekem kozmetikus azt mondta, hogy vmi szar lerakódik ott, és naponta egy olyan öt percet vmi testápolóval, vagy akármivel, lényeg, hogy csússzon, bentről kifele kell maszírozni a bőrt, így feloldódnak azok a cuccok. nem tom működik-e, egyszer csináltam meg, aztán meguntam. most vettem ilyen l'orealos krémet amit a TV-ben is reklámoznak, elméletileg kifejezetten jó erre. egy napja használom, sok tapasztalatom még nincs. -
#25 Én örököltem apámtól és nagyapámtól,nekik is ugyanolyan karikás a szemük mindíg mint nekem hehe -
Dave John #24 -Mért karikás az ördög szeme?
-???
-Mert sosem alszik :o -
#23 -
#22 Aham, kár, hogy ezek a szemek "táskásak" a karikás szem egész más. -
haverotok -.- -
#20 nemis karikás a szemed, hazug :@ -
#19 Sokan, mikor reggel belenéznek a tükörbe, kiáltanak fel így: Úristen, milyen karikás a szemem! Általánosan elterjedt nézet, hogy a szem körüli barnás, vagy mályvaszínű karikákat, árkokat kizárólag a fáradtság okozza.
Valóban ennek legfőbb jele, azonban nem csupán ez lehet az oka, s nem csak pihenéssel kell kezelni. Okozhatja emésztési probléma, illetve a szem körüli, bőr alatti hajszálerek keringési problémája. Előbbinek más tünetei is vannak, így a karikás szem könnyen összefüggésbe hozható ezzel a problémával, és az emésztés javításával a karikák is eltűnnek. A szem körüli hajszálerek működése már szorosabb összefüggésben van a fáradtsággal, stresszel, sőt az alkoholos állapottal, illetve a túlzott dohányzással.
A pihenés, az alkoholfogyasztás és a dohányzás mérsékelése mellett hatásos szerek, trükkök vannak a hajszálerek frissítésére.
Egyrészt speciális krémek, zselék kaphatók melyeket finoman, a szem belső sarkától kifele haladva, több vékony rétegben, egymás után kell a bőrbe masszírozni, erős nyomkodás nélkül. Rendszeresen használandó, hiszen a karikás szem lehet öröklött adottság is.
Alkalomszerű előfordulásnál forraljuk fel 2 filter teát (normál fekete, vagy kamilla tea), hűtsük le, s tegyük 10 percre a két szem alatti karikára. Ugyanilyen hasznos lehet a búzavirágvízbe mártott vattapamacs a szemre, szintén 10-15 percre. -
#18 netezzél hajnalokig, akkor majd jó lesz -
Taibi #17 Addig örülj amíg csak a szemed karikás és nem a szád! -
#16 az nekem mindig zavarja,tököm televan,hogy nem tudok baseballsapka nékkül menni sehova ha süt a nap -
#15 nekem a nap zavajra mostanában -
#14 takard el a szemedet és vegyél vak vezető kutyát..:D -
#13 nekem is mondtak már sokfélét...több vizet kell inni, máj/veseprobléma is lehet ,szemüveg, vitaminok stb... -
ElectricalTech #12 hordj napszemuveget vagy sminkelj ;) -
#11 a karikás szem lehet szív és vérnyomás probléma is. nekem az utóbbi van és igen karikásak tudnak lenni a szemeim -
#10 PhotoShop....az kell ide, meg több pihenés a szemnek és a megfelelő fény, azaz természetes fény, amiből mostanában nemsok jutott nekünk, de itt a tavasz -
#9 Kisgyermek korom óta karikásak a szemeim.
Anno sokfélét mondtak rá. Vérszegénység, kialvatlanság, valaki annyit reagált rá, hogy majd elmúlik, ha nagy leszek. :-| HÁT NEM! -
#8 Ne verekedj annyit xD -
#7 Nem pont csak erre hanem fáradt szemre kivörösödött szemre gyulladásra a legjobb a bórvíz.
Utánna olyan jó érzés pihentnek érzem a szemem esetleges viszketés is elmúlik és sokkal jobb mint a szemcseppek meg ilyesmik.
És sokkal olcsóbb, kb 100 forint havonta. -
haxoror #6 Aludj még többet.
...vagy vegyél egy napszemüveget -
#5 hason szoktál aludni? :D mert az is az egyik kiváltó ok, hideg víz,frissítés oké, plusz használj vmi krémet -
#4 jah édesapám szokott kötekedni mindig hogy "namivan, egész nap hegesztettél"?:DDD
-
#3 vegyél fel heggesztőszemüveget -
n3whous3 #2 Sokszor mosd meg tiszta vízzel az arcod, szemed, frissítsd fel, jót tesz neki és egy kicsit el is tűnteti a karikákat... -
#1 Hi!
A téma adott...itt lehet beszélgetni a "pandamaci-effektusról" :-D
Én mostanában vettem észre hogy eléggé karikás a szemem már délutánra,az alvás, uborkapakolás stb. nem segit...
(Pedig egyre kevesebbet erőltetem a szemem : olvasást, számítógépezést értem ezalatt)
Nektek van valami módszeretek vagy gyógyír arra hogy eltüntessétek a monoklit?:)