59
Mi a különbség a sötét anyag és a sötét energia között?
-
Solt #17 Az ATV maga a sötét energia, ha sokat nézed te is sötét leszel...
-
Talán inkább Joule.
-
az a sötét erő! ne keverjük! az erőt Newton-ban [N] mérik az energiát Jules-ban [J] mérik 
-
sötét energia az nem az amit a sithek használnak? o.O -
sok mindent nem értesz még, ifjú padavan -
:DDDDDDddddddddddd -
és a lugos kémhatású szappan semlegesíti?:DD -
Bala10 #10 szerintem azé, mert ma olyan világ van, hogy mindent meg kell magyarázni.
és attól, hogy sötét energiának hívjuk, most bazi okosak vagyunk, ennek a kutatására lehet tömérdek pízt kunyizni, amit persze nem is arra fordítanak.
következő kérdés?
-
Bala10 #9 :d akkor utálom a sötét energiát. :) -
lolbazmeg, feküdtem:DDDD -
a sötét energiák köztünk vannak :D
ahol azt hallod, hogy: DIKK HE'!!! - ott nagyon erős :DD -
Hmm, szerintem el akarják vonni a figyelmed valami fontosabbról :D -
elvesztettem a fonalat
bealudtál?:D -
nem olvastam utána, de gondolom azért mert a világegyetem méretéhez képest a szilárd anyag elenyésző... kb mint a földön a szárazföld-víz arány
tehát a bolygókon meg egyéb szilárd dolgokon kívül nincs semmi az univerzumban... szó szerint, vákuum van, légüres tér
de az is lehet hogy most nagy marhaságokat írtam, majd vki kijavít :) -
Berselius #3 De akkor miért ez a világegyetem 72%-a, ha ez nem anyag, hanem egy energia? -
gugli -
Berselius #1 Csütörtök este az ATV-n Friderikusz Sándor műsorában egy elméleti fizikus volt a vendég, és többek között a sötét energiáról is szó volt. A műsor-beli grafikonon az volt látható, hogy:
A világegyetem felépítése:
5 %: Általunk ismert, látható anyag.
23 %: Sötét anyag (tudom, mi az)
72 %: Sötét energia
Mikor Friderikusz rákérdezett, hogy mi ez a sötét energia, a fizikus azt állította, hogy ez egy állandó. Amikor ezután a műsorvezető azt mondta neki, hogy az állandó egy szám, el kezdett beszélni a NASA-ban dolgozó fizikusokról és azok képzéséről, elvesztettem a fonalat. Felvilágosítana valaki?