2
-
#2 "A 30 napos bemutató példány érdemi felhasználása után a diákoknak lehetőségük van arra, hogy térítésmentesen hozzájussanak az AutoCAD Architecture 2008 szoftverhez" - jelentette be Hörcsik Imre, az ADT (Architectural Desktop) Felhasználók Magyarországi Egyesületének alelnöke."
Egy előadáson találkoztam Imrével, a HörcsikCad képviselőjeként, és vázoltam neki, hogy az autocad logika szerint felépített CD-segédleteik, annyira nem működőképesek a sokkal elterjedtebb archicaddel, hogy az már fájdalmas. Megmondtam neki, hogy szar a termék amit csinálnak, és hogy mi a jó példa. Erre a reakció ez volt;
" a mi termékünk jó, csak te nem tudod használni"
Ez kb 8 éve volt, azóta a HörcsikCad nem adott ki egyetlen értékelhető promó CD-t sem, és szerintem ilyen irányban fel is adták a harcot a cadstudióval szemben, aki viszont ontja az ilyen irányú anyagokat. Azóta Imre személye, és a HörcsikCad a szakmai dillettantizmussal egyenlő a szembemben.
Az piaci kényszer, hogy az ábrázóló tanszék kapjon ilyen programot, nem pedig nagylelkű adomány. Ez egy igen lényeges eltérés!
(megjegyezném, hogy amikor egy teljesen más tanszék képviseletében egyik kollégám megkereste az autodesk magyarországot, az arcábaröhögtek, hogy ilyen, hogy edu license nincs, és nem is lesz. vásárolja meg a tanszék a teljes változatot ... most meg hirtelen lett, talán elgondolkodtak. Ez egy normális piaci magatartás, az ügyfelet gyk elkergetjük, aki ráadásul egy neméppen névtelen egyetem képviseletében kereste meg őket? Többek között ezért is használnak ma ennyien ADT-t. ) -
#1 lol, kénytelenek voltak, mivel évek óta van már diák archicad ...
mit tanul meg a diák az egyetemen ... mit használ aztán az életben ...
ami egyébként nem is akkora gond, mert az ADT egyszerűen csak egy erőlködés ...