24
  • valamit
    #24
    wilcox,
    Egy link: http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=525460

    Csak ezen több mint 700 féle képkeret van a cirka 10 dollárostól a 400 dollárosig, de talán még drágább is akad köztük. Nyilván valakik veszik is. A plazma tévés hasonlatra meg annyit, hogy olcsóbb is meg szebb is egy digit képkeret a hálószoba fésülködőasztalára, rajta mondjuk az esküvői fotók óránként véletlenszerűen lapozós slideshowjával, mint egy nagy tévé ugyanerre, de ugyanígy egy szobaszekrény polcán a könyvek között is jobban mutat egy ilyen a családi felvételekkel. És így egyszerre ki van téve 150 kép, mindössze két-három helyre és nem mindig ugyanazt látod. És valszeg kevesebbet is fogyaszt egy 4"-os képkeret, mint egy mondjuk 104 centis tévé, vagy mondjuk három 104 centis tévé.
  • willcox
    #23
    Fordítva???? Azt akarod mondani, hogy wlan miatt kell az internetelérés? Majd holnap beszéljétek meg két óra között a szünetben. Amihez nem értesz, ahhoz inkább ne szólj hozzá, még ha a haverodat is véded.
  • sube
    #22
    "a wlan az internetelérés miatt kell" - nem fordítva? :) Csak mert nem mindegy.
    Amúgy pandemoniusnak adok igazat, az ő érvei ésszerűbbek, logikusabbak és inkább Te kötözködsz vele.
    üdv.
  • willcox
    #21
    Össze-vissza hablatyolsz, szerintem még te sem érted, amit írsz. A magas lóról leszállhatsz (mert leesel), mellényt cserélj kisebbre (mert lötyög).
    Nem maga a wlan kerül pénzbe, hanem az internet elérés. Önmagában olyan nagyon sok értelme nem lenne a wlan-nak. Ugyanis a wlan hatósugara kicsi, egy gép és egy képkeret közötti távolság ennélfogva (ha wlan-on keresztül kötöd össze) szintén nem lehet nagy, vagyis simán oda tudsz sétálni hozzá, és akkor még wlan sem kell... Tehát ismét csak neked, lassan, hogy még te is megértsd: a wlan az internetelérés miatt kell. Mellesleg a cikkben is erről van szó.
    A jobb, és nagy lcd/plazma TV-ken általában van kártyaolvasó is, is akkor a nagy méretű kijelzőn tudja nézni az ember a képeket. Vágod?
  • pandemonius
    #20
    Átolvastam az itteni hozzászólásaidat, és okfejtéseidet, de egy dologra még mindíg nem világos nekem, szeretnélek megkérni valamire: 1, azaz egy összetett vagy egyszerű mondatban kifejteni hogy szerinted mi az a képkeret, és mire használják az emberek.
    Egy második mondatban hogy milyen előfizetés kell wlan-hoz, mert nekem is van otthon és lehet hogy csak én nem tudok róla, hogy ez nekem pénzbe kerül.
  • pandemonius
    #19
    "Csúsztató bajnok! "inkább nézed LCD/Plazma TV-n a lépeket" - én ilyet nem írtam." eléggé gyerekesen vitatkozol, többre nem számítok tőled... Nem vagyok tisztában az anyagi helyzeteddel, de nem is érdekel különösebben. Bár még mindíg nem tudok rájönni milyen összefüggés van egy plazmatévé és egy képkeret között, ha ki tudod felnőtt módjára fejteni, tedd meg kérlek.
  • willcox
    #18
    "A felbontásról annyit, hogy egy 800x600 as felbontás 8" annyi mintha 1600x1200 lenne 19" ben" - ezt hogyan sikerült kiszámolnod? Mert sehogy nem jön ki... Arról nem is beszélve, hogy egy nagyobb méretű képet az ember szívesebben néz. Az meg már teljesen más kérdés, hogy egy eleve nagyobb felbontású kép, amit a manapság elterjedt fényképezőgépek tudnak, nagyobb felbontásban sokkal jobban néznek ki, mint kisebb felbontásban, ugyanis egy csomó képi információ elveszik. A képméret persze nem ugyanaz, mint a felbontás...
    "és megéri, mivela többszáz kinyomtatott kép helyett" - ez attól függ, hogy hagyományos, vagy a cikkben szereplő wlan-os keretről beszélsz-e. Ugyanis az előfizetést nem számoltad bele... Meg lehet persze határozni, hogy mennyi kép esetén éri meg a képkeret, de ha wlan-os, akkor az időtényezőt is hozzá kell számítani. A hordozhatóság meg eleve pénzzel ki nem fejezhető.
  • Godefroy
    #17
    Jó ez az sg.hu 2 hetes prohardveres hírt átvesznek.
    Aztán meg ugyanazok aki k ott is írták milyen baromság (mert nem tudnak elszakadni énközpontú világuktól) itt is megírják a tuti.
    A felbontásról annyit, hogy egy 800x600 as felbontás 8" annyi mintha 1600x1200 lenne 19" ben.. ami azért nem kicsi.
    és megéri, mivela többszáz kinyomtatott kép helyett egy ilyen kell.
    Ennyi (és mozgoképet is tud, ami a pairfaliképek többsége nem :D)
  • willcox
    #16
    Csúsztató bajnok! "inkább nézed LCD/Plazma TV-n a lépeket" - én ilyet nem írtam. Én azt írtam, hogy a pénzes emberek nézhetik így. Mivel neked fingod sincs az én anyagi helyzetemről sem, meg szemmel láthatóan csak kötekedni akarsz, legalább tennéd jól. De ilyen dilettánsan!
    "csak nekem nem esik le" - nem csodálom.
  • pandemonius
    #15
    "Hárman is mondták itt a hozzászólók közül." Kicsit félrefogalmaztam. Nem az itt jelenlevőkre értettem.
    "Te miről beszélsz? Hárman is mondták itt a hozzászólók közül. Ja, hogy ezt nem te mondtad? Az meg kit érdekel? :)" Ez most biztos valami nagyon frappáns akart lenni csak nekem nem esik le.

    Főleg a te nagyon értelmes hozzászólásodra szerettem volna reagálni, minthogy inkább nézed LCD/Plazma TV-n a lépeket, tehát gondolom halvány fingod nincs mire való egy képkeret. Nem csodálkozom.
  • willcox
    #14
    "Soha senki nem mondta hogy a képkeret az egyszerű , nagyiknak való képnézegetés eszköze" - Te miről beszélsz? Hárman is mondták itt a hozzászólók közül. Ja, hogy ezt nem te mondtad? Az meg kit érdekel? :)
  • pandemonius
    #13
    Soha senki nem mondta hogy a képkeret az egyszerű , nagyiknak való képnézegetés eszköze, egyáltalán nem arra találták ki. Ez arra jó hogy mint egy igazi képkeretet kiteszed a polcra, vagy ahova szoktad, ráteszel egy rakat képet és szépen cserélgeti őket. Tulajdonképpen még egyszerűbben és olcsóbban kijössz, mintha fotónyomtatóval nyomtatgatnád ki azt a 100-200 képet ami mondjuk egy nyaralás alatt készül. Ami nekem nem tetszik ezekben a keretekben:
    -Drága
    -Az olcsóbbaknak gagyi a kijelzője
    -Nem vagyok benne biztos hogy egy LCD kijelző éveken át nyugodtan üzemelehetne, ha meg ki-bekapcsolni kell, máris nem olyan kényelmes móka.
  • willcox
    #12
    Ha az lenne a szempont, hogy mit igényelnek az emberek, akkor egy csomó felesleges fejlesztés, és előállított termék nem létezne. A valós helyzet azonban az, hogy fejlesztenek mindent, hátha bejön.
  • willcox
    #11
    Ha viszont a pénzes emberek a célközönség, azoknál már ott figyel a nagy LCD/plazma, és akkor mégsem ilyen gagyi felbontásban és méretben kell nézniük a képeket.
  • Mighty
    #10
    Itt mindenki olyan ugyesen meg tudja mondani a frankot. Szerintem nem fejlesztenenek semmi ujat a digi kepkereteken, ha nem fogynanak...

    Egyertelmu, hogy nem a valyoghazban lako nagyika a celkozonseg.
  • willcox
    #9
    Külföldön hol? Mert nem mindegy. De ez csak alátámasztja, hogy semmi értelme ennek a vacaknak.
  • Ronny
    #8
    Magyarország nem a világ, külföldön sokkal több nyugger kezeli legalább felhasználói szinten a gépeket.
  • greg971
    #7
    Ennél csak az italmelegítős usb-s gagyi a jobb .
  • greg971
    #6
    Már újra egy eszköz , melynek semmi értelme .

    Gratulálok fejlesztő :D
  • willcox
    #5
    Ez tényleg csak olyanoknak jó, akiknek semmilyen egyéb gépük nincs. Persze egy nagyi biztosan nem megy be a boltba ilyet venni, mert
    - a wlan-t be kell konfigurálni, és ehhez valószínűleg nem ért
    - elő kell a wlan-ra (internetre) is fizetni, amit a nagyi nem szívesen tenne meg

    Ha már képkeret, akkor sokkal egyszerűbb a "hagyományos", amibe a kártyát talán még a nagyi is be tudja tenni, az meg postán elküldhető neki. A nagyit nem fogja sokkolni, hogy nem azonnal látja a képeket, csak azután, miután postán keresztül megkapta.
    Tapasztalatom szerint a nagyik jobban szeretik a papír alapú képeket, mert azt bárhová el tudják magukkal vinni, és így mutogatni is az unokát, vagy mást.
    Kb. 10-20 év múlva kihalnak azok az emberek, akik soha, semmilyen számítógépet nem használtak, ezért az ilyen képkeretek is csak tiszavirág életűek, egyfajta divatcikkek, mint pl. a tamagochi.
  • sanner011
    #4
    Semmi értelme, szerintem..
  • Wilddog
    #3
    Az lesz vicces, ha felkerül a kép email címe pron spam listára és unoka helyett méteres pöcsű shemale néz farkasszemet szegény nagyival.
  • Skynet85
    #2
    Haszontalan... arról nem is beszélve, hogy egy sima mezei digitális képkeret ár/érték arány is borzasztó. Hobbynak, vagyonos embereknek, és valóban számítógéphez nem értő nagyiknak jó...(mindenki másnak ott a gép)
  • zotyaxxx
    #1
    Ez qa jó!
    A kérdés mint mindig...mennyibe kerül?