21
  • dez
    #21
    Na és? Nem tudom, mit problémázol ezen. Amúgy is, ha nem vetted volna észre, a nyilvános fórumokon az adott személy hsz-ére hivatkozással nem csak neki szóló tartalom lehet, hanem az ő mondandójának továbbfűzése, stb.
  • DJ Boss
    #20
    PErsze, h nem, így sokan olvashatják, csak ugye nekem címzett post volt. :)
  • dez
    #19
    Mivel említetted a magasabb fps-eket, gondoltam, leírom, baj?
  • dez
    #18
    Ha a #4-es hsz-re akarsz válaszolni, akkor a #4-esben lésőb "válasz erre"-re kellett volna klikkelned, nem a #3-asban lévőve. Hány embernek okoz még ez ekkora gondot?
  • DJ Boss
    #17
    Nekem a gép játssza a BD filmet, nem a monitor, de ettől tekintsünk el.:P
    A Sony-mániát tessék a korral levetkőzni. Nincs egy és igaz (IT)isten. :)
    Nem tudom, te olvasol-e mindenfélét, de még ha csak az SGt is, akkor is pont a minap írtak egy EIZO monitorról, ami mellett (a képátlótól eltekintve) elbújhat a Bravia, még a fasorban sincs, vagy hogy szokás mondani.
    És próbáld meg akkor te is megemészteni, hogy a képméret önmagában SEMMIT se jelent. A felbontás és a képponttávolság drasztikus hatással vannak a képminőségre fix távolság esetében.

    dez: egy korábbi hírnél beszéltünk már eleget az HD @ 50/60 fps-ről, és nem kezdeném újra, úh ne nekem mondd. ;)
  • jin
    #16
    Igem és a gagyi monitorod biztosan olyan minőségben játssza le a BD filmeket, mint egy Barvia! A 24p-s bement is csak Braviákon van.
  • dez
    #15
    És hogy helyre tegyük ezt a "A támogatott formátumok teljes listája a következő: BD-R/RE (BDMV és BDAV módokban), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (CD-DA), illetve JPEG DVD/CD."-t, mert a cikkíró úgy tűnik, b...ik rá, az eredeti szöveg így hangzott:
    "The players also feature compatibility with an array of video formats, including BD-R/RE (BDMV and BDAV modes), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (CD-DA format) and JPEG on DVD//CD recordable media."
    Azaz a felsoroltakat is támogatja.
    (Eddig azt hittem, a fordítási problémák az alapvető technikai felkészültség hiányából fakadnak, de itt nyelvértelmezési problémák is vannak.)
  • dez
    #14
    Gondolhatott még komponens kimenetre (YCbCr), ami az újabb kártyákon van, bár ilyen felbontásoknál már nem az igazi, jobb a digitális HDMI (újabb kártyákhoz van DVI->HDMI adapter).

    Eddig nem sok 60p-s (60 fps-es progresszívben) Blu-ray lemez van, mert a többség 24p-s mozifilm.
  • dez
    #13
    Attól, hogy kicsit más a felbontás, nem lesz torz a kép, csak lesz egy (vagy vastagabb lesz a) fekete csík alul-felül.
    Egy 51cm-es tévé tényleg nem jó HD-re meg mozizásra, de egy 51cm-es monitor igen, mert sokkal nagyobb a felbontása, és közelebbről is érdemes nézni.
    ps. egyébként rossz helyre címezted, de mindegy.
  • dez
    #12
    Már többszáz Blu-ray film kapható, sok itthon is, egy részük magyar felirattal is, és jópár magyar szinkronnal is.
  • dez
    #11
    Bár tényleg 24 bites a Blu-ray (bár a HDMI 1.3 ennél többet is támogat), de az a 24 itt nem arra vonatkozik. A cikk ezen mondata (is) téves fordítás:
    "Mindkét lejátszó 1080/60p felbontást kezel 24p True Cinema minőségben"
    Eredeti:
    "The players feature 1080/60p and 24p True Cinema output."
    Ez azt jelenti, hogy támogatja a 60p-s (60 fps progresszívben), és a mozifilmeknél szokásos 24 fps-t is, natívan, nem átkonvertálva bármi másra, mert attól "ricegős" lenne. De ehhez kell egy olyan megjelenítő is, ami képes a 24 fps-es megjelenítésre!
  • DJ Boss
    #10
    Ne beszélj butaságokat, ha nem érted, miről van szó.
    Először is FullHD tartalomról van szó, amit nem lehet egyy klasszikus TVout kimeneten átküldeni, S-Video nem alkalmazott ekkora felbontáson.
    Ha meg a "modern TVout"-ra gondolsz, amit nem hívnak soha sehol így, akkor esetleg DVI-D-re vagy HDMI-re gondolhatnál, viszont ezt éppúgy használhatja a monitor is, így nem jogjos, h TVout...
    Nem beszélve arról, h egy 51centis monitor már egész szép, és a képponttávolsága sokkal kisebb, mint egy TVé. Persze tegnap írtak egy EIZO monitorról... :)

    kvp: éljen, képes rá egy átlaggép, h megjelenítsen ekkora képet, de max mpeg1 kódolással (még az uncompressed-et se hinném, h le bírná játszani, tekintve, h bazinagy a sávszéle).
    Ma az átlag PC az 1080p@25fps-t (h.264 decode) se viszi tisztán, nem hogy duplaekkora adatmennyiséget... Persze lehet venni új generációs videókártyát, és harveres dekódolással kijátszható a gyengébb proci, de ehhez megfelelő profilú h.264-es encode kell, ami nem rajtunk múlik. (ami éppeséggel adott a HDDVD-BR anyagon, a ripeken meg manapság már lassan szintén)
  • valamit
    #9
    kell a gépre egy TV-OUT, aztán máris nem a monitoron nézed a mozifilmeket
  • Cortex
    #8
    Az 1920x1200 az milyen képarány (4:3 vagy 16:9)?
    Mert sztem egyik sem, akkor meg milyen?
    51 centis monitor (vagy TV) pedig film nézésre (HD) nem elég jó (persze ez csak az én véleményem).
  • tibitoth
    #7
    minek hasonlitsatok a asztali szamgepet 1 lejatszoval. persze h tobbet tud a szamitogep meg erosebb. nem arrol van szo. hanem h nezessed vele a blu-gay filmeket.
  • Sir Quno Jedi
    #6
    És persze sokkal kisebb is... :D
  • tibitoth
    #5
    es mien filmek tudsz ra megvenni?
  • kvp
    #4
    Az a 1080/60p/24 azt jelenti, hogy 1920x1080,progressziv scan,true color,60Hz. Egy atlag szamitogep mar eleg regen kepes erre. Arrol nem is beszelve, hogy egy jobb 51 centis samsung monitor wuxga (1920x1200p) felbontasa a full hd folott van. (ilyet erdemes full hd tv helyett hasznalni, ugyanis sokkal olcsobb)
  • dez
    #3
    "A támogatott formátumok teljes listája a következő: BD-R/RE (BDMV és BDAV módokban), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (CD-DA), illetve JPEG DVD/CD."

    Akkor műsoros BD-t és DVD-t nem is tud? ;)
  • SpeedXHUN
    #2
    hát jah....
  • OliApa
    #1
    Még mindig jobban jár az ember egy Sony Playstation 3-al, ami támogatja a BR 2.0-át is.