45
  • cipcap
    #45
    En optikai vezeteken keresztul netezem 30Mbit/2Mbit-en 720 Sk cca 6000 Ft
    KEP
  • chuky123
    #44
    Ez a digikábel tényleg piszok korrekt 10/10 mbit brutto 2500ft ért bár nálunk is lenne
  • Reagol
    #43
    A Magyar Televízió és a HDTV... Na ezt megnézem! :)
  • Sir Quno Jedi
    #42
    Nekem externet 8-asom volna 11k-ért, de az is csak 6.5, felfelé meg lótüdő.
  • BobaFett
    #41
    Irigykedve olvasom az ilyen hozzászólásokat ahol 10-20mbites net van fel-le. Remélem egyszer ez lesz az általános. Föleg szégyen hogy BP-en ilyen szinte sehol nincs.
    Jelenleg nekem az enternetnél 8192/480-as elvi sávszélem van havi 9500-ért..
    Gyakorlatban lefele max 650k, felfele 35-40. De ha nem korlátozom a feltöltést 25k-ra, akkor erősen a letöltés rovására megy. Ez igy elég szégyen, és nem csak a torrent miatt.
    Arrol nemis beszélve hogy péntek délután/este meghal az egész annyira túlterhelt a rendszer, ilyenkor a fenti értékeknek van hogy csak a tizede igaz.
    Szégyen :(
  • Rena11
    #40
    bőven bőven 1-2 hét
  • Molnibalage
    #39
    "Kölcsönösen előnyökre tesznek szert, a szolgáltató szabott időre fix bevételhez jut, a fogyasztó pedig ezért cserébe kedvezőbb havidíjat, elengedett belépi díjat. "

    És miért nem lehet hűségnyilatkozat nélkül is ennyiért adni, he? Ja, mert akkor talán még versenyezni is kéne, hogy ne menjek át akár 2 hónap szopatás vagy ócska szolgáltatás miatt? A régi szolgáltatóm is jó volt 1 évig aztán jöttek a bajok. 2,5 hónapig nem volt upload sávszél és download sem volt sokszor (mikrós net volt). Még 1 év volt hátra a hűségből, de befenyíttettem őekt, hogy ha nem engednek el következmények nélkül akkor baj lesz. Elengedtek...

    A hűségnyilatkozat olyan valami ami szinte a jobbágy-nemesúi időket idézi. Semmi kersnivalója nincs ilyen húzásnak manapság. Tessék rendesen szolgáltatni és punktum. Azt el kell ismernem, hogy az Invitel drága és szar uploados, de 10 hónap alatt összesen egyszer volt olyan, hogy nem volt nem 2 óráig összesen. Stabilak.
  • Kferro
    #38
    A debreceni Digis net valóban jól működik. Én 3500 Ft-ért 15Mbites netet kapok, ám a múlt héten végig 20Mbit felett volt. A legjobb (számomra megdöbbentő) mérési eredmény a 29Mbit volt.
    FTP-ről töltöttem le (legalális) videókat, s meglepődtem, amikor 2200-2800 kbyte/s sebességgel süvített az anyag...
  • Cat #37
    nincs törvény, csak egy önszabályozás.
    http://www.sg.hu/cikkek/55424/onszabalyozzak_husegszerzodeseiket_a_szolgaltatok
  • PíszLávJuniti
    #36
    link
  • PíszLávJuniti
    #35
    Az időtartamát akarták korlátozni, nem tudom hogy hatályba lépett e.
    Ha minden igaz, fél évben határozták meg a max köthető szerződést.
  • shabba
    #34
    Mutasd már meg azt a törvényt ami tiltja a hűségszerződést! Biztos lemaradtam róla, meg jó sok hírforrás is, ennek azért nagyobb sajtója lett volna, ha valaha is megtörtént volna. Hűségszerződések világszerte minden országban vannak.

    A hűségszerződést nincs is értelme megszüntetni, hisz mindkét fél a szolgáltató és az ügyfél érdekeit is szolgálja. Kölcsönösen előnyökre tesznek szert, a szolgáltató szabott időre fix bevételhez jut, a fogyasztó pedig ezért cserébe kedvezőbb havidíjat, elengedett belépi díjat.
  • shabba
    #33
    A cikkben ez szerepel:
    "AZ NHH jelentése szerint 1,325 millió vezetékes szélessávú előfizetés működött év végén ha­zánk­ban (összesen 3,8 millió háztartást tart nyil­ván a KSH 2006-ban Mo.-n),"

    Ő pedig ezt írta:
    "... Internet; 3,8 millió magyar háztartásban, 2006-ban ??! ->(3.bekezdés)
    (Valami el van itt cseszve érzésem szerint, de: Böcsületesen !!!)"

    Mit nem lehet ezen megérteni? Hülyeségen logavol, nem létező dolgot idéz.
  • Molnibalage
    #32
    Hűségnyilatkozatos szerződést nem lehet kötni már, törvényileg tiltva van tudtommal. Aki ilyen szerződést nyom a képembe körberöhögöm és megegyek a Fogyasztóvédelemhez vagy a GVH-hoz. Velem ne szórakozzanak.
  • greg971
    #31
    Talán ha megnézed a linket , akkor láthatod hogy az egy felszorzott adat.
  • greg971
    #30
    Csak közbevetném , hogy te nézegesd meg jobban mielőtt reagálsz egy , a cikkben szereplő adatra amit valaki idézett .

    Köszi
  • wicket
    #29
    Valóban van(nak) ilyen szolgáltató(k). Én jelenleg havi 2500 HUF(!)-ért kapok névlegesen 10 mbit/10 mbit-es netet, ami valójában valahol 14/14 körül mozog. Nem "NATos szar" és minden port működik.
    egy link hozzá, hogy elhidd:
  • Serpa
    #28
    rubicomnál egész jó ár/teljesítmény van.

    pl
    10/2 és 6/6 8500ft 1 év hűség
    4/4 7146ft hűség nélkül
  • shabba
    #27
    Nézesd meg a szemedet, mert valami te olvastál el, de böcsületesen. Esetleg komoly szövegértelmezési probléma? A cikkben sehol nem szerepel olyan mondatrész amit beidéztél, talán fuss neki még1x.
  • GABOR16
    #26
    Akkor ott lehetne üvegszálas netet árulni, ha okos lenne a szolgáltató :)
  • gabr
    #25
    Budapest szívében, a belvárosában, azaz a 8-adik kerületben az üvegszálas telefonvonal miatt műszaki okok miatt nem lehetséges ADSL bekötése. Na, ez a mai helyzet!
  • lekvároshurka
    #24
    kb 3.8 millio háztartás jo ha van ma magyarországon :D
  • lally
    #23
    ... Internet; 3,8 millió magyar háztartásban, 2006-ban ??! ->(3.bekezdés)
    (Valami el van itt cseszve érzésem szerint, de: Böcsületesen !!!)
  • FoodLFG
    #22
    Gyakorlatilag nekem (is) igen jól használható a 10/10Mbps-om.
    Nézd meg még egyszer ;)
  • kicsizoz
    #21
    Lusta voltam megnézni, de ha jól emlékszem a vodafonnak nincsen 3G-s hálózata, ezért nem teljesen értem, miért pont velük reklámoznak egy szélessávú témával foglalkozó cikket...
  • shabba
    #20
    2008-ban Tíkom egyes területeken el fog indulni FTTN+VDSL2 szolgáltatással, hasonlóan német Tíkomhoz. Szerintem a csomagok is hasonló kialakításúak lesznek. Először csak szűkebb lefedettség lesz egyes bp-i kerületek, pár nagyobb vidéki város, de ez gyanítom ez a fejlesztés a további években is folytatódni fog egyre nagyobb kiterjedtséget elérve, ahogy a németek is csinálják.

    2008-ban kábelnet fronton nem hiszem hogy lesz jelentős változás, továbbra is várakozás lesz az érkező DOCSIS 3.0-ás eszközök megjelenésére és elérhetőbbé válására. Ott inkább 2009-10 lesz majd az amikor jobban terjedni kezd idehaza a DOCSIS 3.0 technológia, ami által növelni lehet a sebességeket és az adatáteresztő képességet.

    Mobil fronton folytatják a szolgáltatók azt amit már elkezdtek, növelgetik a felhasználható freki sávszéleket és ezzel együtt a sebességet. Idén meg fognak jelenni a 14.4 Mbps-es HSPA eszközök és folytatódik a hálózatok átépítése egyre nagyobb sebeséget támogató kialakításra, ahol most 3.6 megy ott 7.2-re lépnek, meg hasonlók. Az adatforgalom növekedése már szerintem kétségesebb, így is elég erősen nagyot léptek a hazai szolgáltatók, még világviszonylatban is. Nincs értelme már ennél tovább lépni, főleg flatrate csomagkínálatot csinálni, a mobil hálózat nem igazán alkalmas nagy adatforgalom kiszolgálására, főleg ha a terjedésével együtt a növekvő ügyfélszámmal egyre inkább le lesz terhelve.
  • Zotya84
    #19
    na jó, ha valaki csak a híradót, meg az esti filmet nézi meg naponta (össz kb 2,5óra) akkor csak 75óra jön ki ami 3nap. ;-) (de az imént kitárgyaltuk, hogy az nincs beleszámolva)
  • Zotya84
    #18
    Köszönöm T-homeról való csekély tudásszintem bővítését. (azt egyébként sejtettem, hogy nem számolják bele, de a 150g a korábban említett albérletes példámat tekintve tényleg nem sok.)

    A többivel meg teljesen egyetértek. (nekem sem volt mindegy hogy amit lerántottam, azt most 3-4 hónap alatt tudtam megtenni, vagy egy évig tartott volna, azóta nem igazán sokat töltök hiába van meg a 8m. a betegesek közé sorolnának engem is sokan, de én azokat sorolom bele, aki azt is letölti ami neki nem kell. na azoknak tényleg nem elég a világ összes sávszélje... :)
  • Gerygrey
    #17
    Négy nap után meg már extrém felhasználás a tévézés?

    Én nem vagyok netszolgáltató, de nekem már napi 2 óra tévézés is extrém felhasználásnak számít :)

    Amúgy szerintem a 250 GB reális. Nekem mindig elég szokott lenni 150-200, pedig az esti filmnézés 95%-ban azt jelenti, hogy torrentről leszedek valamit. És mostanában, mióta megvettem a HD tévét, a DVD ripet kerülöm ha lehet, csakis a HD, vagy ha az nincs akkor esetleg DVD release-k jönnek számításba.
  • shabba
    #16
    Semmi köze nincs a TV adatforgalmának a net adatforgalmához, soha nem is adják össze. Két teljesen eltérő technológiával történik az adatforgalom, a TV multicastos így gazdaságosan lehet kiszolgálni az előfizetőket, gyakorlatilag lényegtelen hogy egy vagy 1 millió TV előfizető van az adatforgalom ugyanannyi. A netforgalom viszont unicastos, ott már nem mindegy mert ott már lineáris skálázódik a kapacitás igény.

    A 150-250GB maximum a nagyforgalmú, heavy usereknél okoz gondot, de ők az ügyfélkörnek csak egy szűk részét teszik ki. Az előfizetők döntő része ekkora adatforgalomnak közelébe sem szagol. Az egy előfizetőre vetített átlag forgalom 20-30GB körül van és ez is igazából a heavy userek miatt ilyen magas. Ha a pár százaléknyi nagyforgalmú ügyfelekt kivennék a nagy összesből és az csak az átlagos userekre számolnának egy átlag forgalmat az erősen 10GB vagy alatta lenne. Az ügyfelek nagy része havi 1-2GB-ba is lazán belefér.

    A sávszélesség és az adatforgalom között nincs lineáris kapcsolódás, attól mert egy ügyfél 5x gyorsabb netet kap még nem fog 5x több adatot letölteni, sőt jellemzően alig változik a havi letöltése csak gyorsabban tölti le azt amit egyébként is szokott. Persze a heavy userek egy része ez alól kivétel, főleg a beteges letöltők, de nekik a világ összes sávszélje és adatforgalmi is kevés lenne.
  • Molnibalage
    #15
    Asszem optikai kábeles.
  • Molnibalage
    #14
    Minden tud használni. Gondolod beírnám példának, ha szart sem érne a netje?? Igen dinamikus IP címe van a régi netjével ellentétben, de csak az utolsó két szám szokott változni nála. Több játékkal is ki lett próbálva, megy a multi SIMÁN mindenféle hókuszpókusz nélkül is és minden más netes alkalmazás is.

    Ja, hogy ez vidék nem a tré online fennatósága alatt van és valódi verseny van. A többi szolgáltaó is hasonló csomagot ad Debrecenben, mert különben beintenek nekik.
  • Zotya84
    #13
    akkor már ketten vagyunk! ;-)
  • kadar1
    #12
    Az adsl csak adsl.Akkor se kellen a upc - nél net a nem lenne más választásom(igy vagyok a T-Online-al is).
  • Csi9aa
    #11
    "Debrecenben a cimbimnek havi 2500-3500 pénzért van 15Mbit/15Mbit (vagy 3500-ért már 25/25 asszem). Sőt a cimbi bespotolta a sávszél mérés eredményét és a névlegesen 15/15-ös netje valójában 21/18-as volt. Az már net, a többi emellett egy rossz vicc. Én havi 10 ropiért egy 4Mb/1Mb-es netet tartok kb. reálisnak, de inkább egy 8/2-et."

    Aha. És azt megnézte, hogy az IP címe vajon 10.x.x.x, vagy 192.168.x.x (NAT-olt belhálós szar)? Meg hogy 80/TCP-n kívül tud-e bármi más portra csatlakozni? Mert ilyet "netszolgáltatást" én is láttam már, a sebesség csak kirakat, gyakorlatilag használhatatlan.
  • Zotya84
    #10
    Arra nem gondoltál, hogy mandjuk albérlet, négy egyetemistával? ott sztem nem irreális a 250G+ letöltési adatforgalom.

    (Bár amíg nem volt meg minden ami kellett a gyűjteménybe, addig én egyedül is simán belekarcoltam, és akkor ott volt öcsém, meg a másik öcsém... A legtöbb az valahol 800G körül volt egy hónapban a 3 embernek, azóta nincs ennyi.)
  • Zotya84
    #9
    "Jelenleg a T-Com hálózatot használó ADSL felhasználók 150 Gbyte, míg a UPC előfizetők 250 Gbyte havi adatforgalom felett extrém felhasználónak minősülnek," - Ezzel nem értek egyet, mi havonta simán elérjük, és senki nem szól semmit.
    Ráadásul pofátlanság a 150G után extrémnek nyilvánítani, mivel ott az a fránya T-Home, ami tévéadásonként 4megát kér el. ha most valakinek egész nap megy 1 tévéje (ami ráadásul még szaggat is jópár ismerősömnél...), akkor az napi 40G adat. Négy nap után meg már extrém felhasználás a tévézés?
    És akkor még nem neteztem!

    A másik meg hogy ha bejön a hdtv, akkor meg már a hozzá biztosított 8M is kevés lesz. (És mi van azzal akinek több tévéje van?)

    Szerintem hamarosan váltaniuk kell adsl2+ra, mert különben nem fogják tudni kiszolgálni az igényeket. (ja ahhoz pénzt kell befektetni? akkor kapásból felejtős...) És akkor még nem beszáltünk a 25Mbit+os netekről, amit még 12 év alatt sem fognak megoldani, amikor a online hdkölcsönzés olyan általános lesz, mint ma a tévézés.

    A korlátozásokról meg annyit, hogy máshol már ki lett tárgyalva, hogy kinek adnák el a gyors netet, ha senki sem töltene le? Böngészéshez, online rádióval együtt is elég a zegymegabit. :-)
    (Sebaj nálunk nem lesz ilyen, mint azt az Interwaresek is megerősítették. Ők fejlesztenek nem korlátoznak!)
  • pedrohsi
    #8
    Balkánországi szélessávú helyzet?

    fibernetnél egy hete nincs netem és ezt ők teljesen természetesnek tartják - az emberek nagy része úgyis tűr és hallgat, szóval az a párszáz balf*sz úgysem számít, gondolják ők...
  • BigPunisher
    #7


    itt is mint mindenhol a netes forradalom első éveiben-évtizedében megy a szabad rablás... az emberek 90 %-a azt sem tudja mi aza sávszélesség és mindig meglepődik amikor nem tud filmeket letölteni a net bekötését követően, pedig neki azt mondták....

    de lassan megindul az öntudatra ébredés, a profithajhász szolgáltatókat is seggbekurogatjak havonta százmilllás bírságokkal (GVH) .. .kezdenek leszokni a pofátlan átverésről...persze ez nehezen megy nekik..lásd upc korlátozások!!

    nehéz...nehéz..majd alakul...legalábbis remélem...
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Még kamunak is gyenge a thometv egyelőre:

    Ez itt február közepén frissült a thometvnél:
    "5. Előfizethetek-e csak a T-Home TV-re T-Online ADSL nélkül?

    A T-Home TV használatának feltételei:

    A szolgáltatás jelenleg a Magyar Telekom szolgáltatási terület bizonyos részein érhető el, melyekről bővebben itt tájékozódhat.
    A T-Home TV csak a Magyar Telekom lakossági telefonvonal mellé vehető igénybe a Magyar Telekom meghatározott szolgáltatási területén, de eléréséhez T-Online ADSL szolgáltatás nem szükséges. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy műszaki okok miatt más internet-szolgáltató ADSL szolgáltatása mellé illetve a
    T-Online lakossági ADSL csomagoktól eltérő csomagok mellé a szolgáltatás nem rendelhető, illetve az előfizetés fennállta alatt ezen ADSL csomagok igénybevétele nem lehetséges. "