Magyar szélessávú kilátások 2008
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#email>#email>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Jelenleg nekem az enternetnél 8192/480-as elvi sávszélem van havi 9500-ért..
Gyakorlatban lefele max 650k, felfele 35-40. De ha nem korlátozom a feltöltést 25k-ra, akkor erõsen a letöltés rovására megy. Ez igy elég szégyen, és nem csak a torrent miatt.
Arrol nemis beszélve hogy péntek délután/este meghal az egész annyira túlterhelt a rendszer, ilyenkor a fenti értékeknek van hogy csak a tizede igaz.
Szégyen :(
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
És miért nem lehet hûségnyilatkozat nélkül is ennyiért adni, he? Ja, mert akkor talán még versenyezni is kéne, hogy ne menjek át akár 2 hónap szopatás vagy ócska szolgáltatás miatt? A régi szolgáltatóm is jó volt 1 évig aztán jöttek a bajok. 2,5 hónapig nem volt upload sávszél és download sem volt sokszor (mikrós net volt). Még 1 év volt hátra a hûségbõl, de befenyíttettem õekt, hogy ha nem engednek el következmények nélkül akkor baj lesz. Elengedtek...
A hûségnyilatkozat olyan valami ami szinte a jobbágy-nemesúi idõket idézi. Semmi kersnivalója nincs ilyen húzásnak manapság. Tessék rendesen szolgáltatni és punktum. Azt el kell ismernem, hogy az Invitel drága és szar uploados, de 10 hónap alatt összesen egyszer volt olyan, hogy nem volt nem 2 óráig összesen. Stabilak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
FTP-rõl töltöttem le (legalális) videókat, s meglepõdtem, amikor 2200-2800 kbyte/s sebességgel süvített az anyag...
http://www.sg.hu/cikkek/55424/onszabalyozzak_husegszerzodeseiket_a_szolgaltatok
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Ha minden igaz, fél évben határozták meg a max köthetõ szerzõdést.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
A hûségszerzõdést nincs is értelme megszüntetni, hisz mindkét fél a szolgáltató és az ügyfél érdekeit is szolgálja. Kölcsönösen elõnyökre tesznek szert, a szolgáltató szabott idõre fix bevételhez jut, a fogyasztó pedig ezért cserébe kedvezõbb havidíjat, elengedett belépi díjat.
"AZ NHH jelentése szerint 1,325 millió vezetékes szélessávú elõfizetés mûködött év végén hazánkban (összesen 3,8 millió háztartást tart nyilván a KSH 2006-ban Mo.-n),"
Õ pedig ezt írta:
"... Internet; 3,8 millió magyar háztartásban, 2006-ban ??! ->(3.bekezdés)
(Valami el van itt cseszve érzésem szerint, de: Böcsületesen !!!)"
Mit nem lehet ezen megérteni? Hülyeségen logavol, nem létezõ dolgot idéz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Köszi <#nezze>#nezze>
egy link hozzá, hogy elhidd: http://www.digikabel.hu/Internet.html
Én nem szeretem a karfiolt, és nagyon örülök, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném, pedig nagyon utálom.
pl
10/2 és 6/6 8500ft 1 év hûség
4/4 7146ft hûség nélkül
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
az sg fórum hivatalosan is a neten lévõ legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
(Valami el van itt cseszve érzésem szerint, de: Böcsületesen !!!)
Nézd meg még egyszer ;)
https://twitter.com/foodlfg
2008-ban kábelnet fronton nem hiszem hogy lesz jelentõs változás, továbbra is várakozás lesz az érkezõ DOCSIS 3.0-ás eszközök megjelenésére és elérhetõbbé válására. Ott inkább 2009-10 lesz majd az amikor jobban terjedni kezd idehaza a DOCSIS 3.0 technológia, ami által növelni lehet a sebességeket és az adatáteresztõ képességet.
Mobil fronton folytatják a szolgáltatók azt amit már elkezdtek, növelgetik a felhasználható freki sávszéleket és ezzel együtt a sebességet. Idén meg fognak jelenni a 14.4 Mbps-es HSPA eszközök és folytatódik a hálózatok átépítése egyre nagyobb sebeséget támogató kialakításra, ahol most 3.6 megy ott 7.2-re lépnek, meg hasonlók. Az adatforgalom növekedése már szerintem kétségesebb, így is elég erõsen nagyot léptek a hazai szolgáltatók, még világviszonylatban is. Nincs értelme már ennél tovább lépni, fõleg flatrate csomagkínálatot csinálni, a mobil hálózat nem igazán alkalmas nagy adatforgalom kiszolgálására, fõleg ha a terjedésével együtt a növekvõ ügyfélszámmal egyre inkább le lesz terhelve.
A többivel meg teljesen egyetértek. (nekem sem volt mindegy hogy amit lerántottam, azt most 3-4 hónap alatt tudtam megtenni, vagy egy évig tartott volna, azóta nem igazán sokat töltök hiába van meg a 8m. a betegesek közé sorolnának engem is sokan, de én azokat sorolom bele, aki azt is letölti ami neki nem kell. na azoknak tényleg nem elég a világ összes sávszélje... :)
Én nem vagyok netszolgáltató, de nekem már napi 2 óra tévézés is extrém felhasználásnak számít :)
Amúgy szerintem a 250 GB reális. Nekem mindig elég szokott lenni 150-200, pedig az esti filmnézés 95%-ban azt jelenti, hogy torrentrõl leszedek valamit. És mostanában, mióta megvettem a HD tévét, a DVD ripet kerülöm ha lehet, csakis a HD, vagy ha az nincs akkor esetleg DVD release-k jönnek számításba.
A 150-250GB maximum a nagyforgalmú, heavy usereknél okoz gondot, de õk az ügyfélkörnek csak egy szûk részét teszik ki. Az elõfizetõk döntõ része ekkora adatforgalomnak közelébe sem szagol. Az egy elõfizetõre vetített átlag forgalom 20-30GB körül van és ez is igazából a heavy userek miatt ilyen magas. Ha a pár százaléknyi nagyforgalmú ügyfelekt kivennék a nagy összesbõl és az csak az átlagos userekre számolnának egy átlag forgalmat az erõsen 10GB vagy alatta lenne. Az ügyfelek nagy része havi 1-2GB-ba is lazán belefér.
A sávszélesség és az adatforgalom között nincs lineáris kapcsolódás, attól mert egy ügyfél 5x gyorsabb netet kap még nem fog 5x több adatot letölteni, sõt jellemzõen alig változik a havi letöltése csak gyorsabban tölti le azt amit egyébként is szokott. Persze a heavy userek egy része ez alól kivétel, fõleg a beteges letöltõk, de nekik a világ összes sávszélje és adatforgalmi is kevés lenne.
Ja, hogy ez vidék nem a tré online fennatósága alatt van és valódi verseny van. A többi szolgáltaó is hasonló csomagot ad Debrecenben, mert különben beintenek nekik.
Aha. És azt megnézte, hogy az IP címe vajon 10.x.x.x, vagy 192.168.x.x (NAT-olt belhálós szar)? Meg hogy 80/TCP-n kívül tud-e bármi más portra csatlakozni? Mert ilyet "netszolgáltatást" én is láttam már, a sebesség csak kirakat, gyakorlatilag használhatatlan.
(Bár amíg nem volt meg minden ami kellett a gyûjteménybe, addig én egyedül is simán belekarcoltam, és akkor ott volt öcsém, meg a másik öcsém... A legtöbb az valahol 800G körül volt egy hónapban a 3 embernek, azóta nincs ennyi.)
Ráadásul pofátlanság a 150G után extrémnek nyilvánítani, mivel ott az a fránya T-Home, ami tévéadásonként 4megát kér el. ha most valakinek egész nap megy 1 tévéje (ami ráadásul még szaggat is jópár ismerõsömnél...), akkor az napi 40G adat. Négy nap után meg már extrém felhasználás a tévézés?
És akkor még nem neteztem!
A másik meg hogy ha bejön a hdtv, akkor meg már a hozzá biztosított 8M is kevés lesz. (És mi van azzal akinek több tévéje van?)
Szerintem hamarosan váltaniuk kell adsl2+ra, mert különben nem fogják tudni kiszolgálni az igényeket. (ja ahhoz pénzt kell befektetni? akkor kapásból felejtõs...) És akkor még nem beszáltünk a 25Mbit+os netekrõl, amit még 12 év alatt sem fognak megoldani, amikor a online hdkölcsönzés olyan általános lesz, mint ma a tévézés.
A korlátozásokról meg annyit, hogy máshol már ki lett tárgyalva, hogy kinek adnák el a gyors netet, ha senki sem töltene le? Böngészéshez, online rádióval együtt is elég a zegymegabit. :-)
(Sebaj nálunk nem lesz ilyen, mint azt az Interwaresek is megerõsítették. Õk fejlesztenek nem korlátoznak!)
fibernetnél egy hete nincs netem és ezt õk teljesen természetesnek tartják - az emberek nagy része úgyis tûr és hallgat, szóval az a párszáz balf*sz úgysem számít, gondolják õk...
itt is mint mindenhol a netes forradalom elsõ éveiben-évtizedében megy a szabad rablás... az emberek 90 %-a azt sem tudja mi aza sávszélesség és mindig meglepõdik amikor nem tud filmeket letölteni a net bekötését követõen, pedig neki azt mondták....
de lassan megindul az öntudatra ébredés, a profithajhász szolgáltatókat is seggbekurogatjak havonta százmilllás bírságokkal (GVH) .. .kezdenek leszokni a pofátlan átverésrõl...persze ez nehezen megy nekik..lásd upc korlátozások!!
nehéz...nehéz..majd alakul...legalábbis remélem...
punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...
Ez itt február közepén frissült a thometvnél:
"5. Elõfizethetek-e csak a T-Home TV-re T-Online ADSL nélkül?
A T-Home TV használatának feltételei:
A szolgáltatás jelenleg a Magyar Telekom szolgáltatási terület bizonyos részein érhetõ el, melyekrõl bõvebben itt tájékozódhat.
A T-Home TV csak a Magyar Telekom lakossági telefonvonal mellé vehetõ igénybe a Magyar Telekom meghatározott szolgáltatási területén, de eléréséhez T-Online ADSL szolgáltatás nem szükséges. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy mûszaki okok miatt más internet-szolgáltató ADSL szolgáltatása mellé illetve a
T-Online lakossági ADSL csomagoktól eltérõ csomagok mellé a szolgáltatás nem rendelhetõ, illetve az elõfizetés fennállta alatt ezen ADSL csomagok igénybevétele nem lehetséges. "
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egy másik szolgáltató havi 7 ropiért adott már tavaly is 2Mbs/768m csak akkor még nem volt itt a hálózat. Májusban lejár a hûség, ha továbbra is csak ilyen viccnetet adnak akkor bye-bye...
Debrecenben a cimbimnek havi 2500-3500 pénzért van 15Mbit/15Mbit (vagy 3500-ért már 25/25 asszem). Sõt a cimbi bespotolta a sávszél mérés eredményét és a névlegesen 15/15-ös netje valójában 21/18-as volt. Az már net, a többi emellett egy rossz vicc. Én havi 10 ropiért egy 4Mb/1Mb-es netet tartok kb. reálisnak, de inkább egy 8/2-et.
Filmeket, játékokat, soroljam még? :DD
5-10 megabites nettel bõven elérhatõ a 250 gigás adatforgalom.
Gigabyte GA-7N400-L, AthlonXp 2500+, ATI Redeon 9800pro, 1giga DDR 400MHZ, 280g HDD
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash