48
  • savior
    #48
    jelenleg akinek van otthon nagykepernyos tv-je, az szinte mind dvd minoseget nez rajta. akkor minden ilyen ember igenytelen? ha szar a dvd-t nezni a 100 cm-es tv-n , akkor te pl miert vetted meg?
  • Molnibalage
    #47
    "Meglepve tapasztaltam, hogy van olyan számítástechnikai bolt,ahol nem lehet kártyával fizetni...mit is mondhatnék? Pár 100 km-nyire és 30 évnyire a nyugattól"

    Ennek pénzügyi okai elég széles körben ismertek. Olyan mértékű %-ot nyúlnak le a bankok a tranzakciókért, hogy a kereskedelmi haszon nagy részét el is vinné. A magyar pénzügyi szolgáltató rendszer egy rossz vicc, sok más mellett itthon.
  • cateran
    #46
    Az illegális HD már régen felfutott...a legális? 7000HUF 1 BD film és nincs rajta magyar hang...no comment:( Azt már csak zárójelben, hogy vagy 1! lemez volt a boltban (Saw valamelyik része) illetve olyan 15 féle a másikban (Hungary-Pécs,2008 február Alexandra, illetve Media Markt) Neten se volt sütibb a választék, bár nem ástam bele magam...Ezzel a trenddel az életben nem fog elterjedni:(
    Off: Meglepve tapasztaltam, hogy van olyan számítástechnikai bolt,ahol nem lehet kártyával fizetni...mit is mondhatnék? Pár 100 km-nyire és 30 évnyire a nyugattól
  • cateran
    #45
    Mármint bétóven-Beethoven? Mi az hogy jobb? Minél jobb-rosszabb? A tejcsoki jobb vagy rosszabb, mint a marhapörkölt?
  • JTBM
    #44
    Ahogy már írtam, 1db DVD8,5-re.
  • virs lee
    #43
    Ezzel max azt érik el mint a vodkafon a gprs-sel: mindenki jól leszokik róla. Többet fizetni senki nem akar. Ímélezgetni jó a betárcsázós modem is, warezolni meg forgalom alapon nem kifizetődő, inkább visszamész a "cd írós gyerekhez" és megveszed tőle a cuccot pár százasért.
  • virs lee
    #42
    Aha, és a HD filmjeidet hány doboz dvd-re fogod kiírni? 10 percenként cserélgeted majd a lejátszóban?
  • virs lee
    #41
    rengeteg embernek a dvd minden igényét kielégít.

    Mert nincs zséje hd tv-re, cuccokra. Régen is kielégített mindenkit a vurstli + bétóven, csak aztán lett jobb.
  • virs lee
    #40
    aztán ps3 ra is elkezdik törni majd a játékokat

    Ahhoz előbb kéne olyat írni amit érdemes is feltörni. Azt a sok japó szart minek?
  • virs lee
    #39
    már nézheti is a sorozat epizódot $2-ért, filmet $4-ért.

    Annyiból veszel 10 dvd-t. ~~
  • dez
    #38
    Csak éppen már két nagy amcsi netszolgáltató állt vissza forgalom alapú díjszabásra, és talán mások is követik...
  • JTBM
    #37
    500GB HDD - 22 500 Ft
    500GB DVD4,7 - 6 500 Ft

    A DVD sokkal olcsóbb, ami nem egy meglepetés, DVD-t gyártani sokkal olcsóbb, mint HDD-t...
  • JTBM
    #36
    Egy 40-50 perces "hosszú" sorozat epizód 720p-ben 1,1GB. Ez szvsz egyáltalán nem sok letölteni, nekem 20 perc alatt le is jön.

    Már tavaly is mindegyik népszerűbb sorozat kijött ebben a formátumban, ma már máshogy le sem töltök semmit.

    A mérete pont akkora, hogy 4 db fér rá egy 4,7-es DVD-re, tehát könnyű és olcsó archiválni. Nekem a kedvenc sorozataim mind megvannak, egy season 20-24 része 6db DVD, nem kerül sokba...

    Filmet sem töltök már le semmi másban, mint HD, sőt, ha lehet, akkor 1080p-t 8,5-es DVD formátumban (vagy 6,6-osban, ha nincs jobb és nem bírom ki, hogy kivárjam a 8,5-es release-t...)
  • NEXUS6
    #35
    Az a kép kezd kialakulni bennem, hogy az elemzőbácsik és nénik soxor nem veszik figyelembe, hogy az emberek hajlamosak változtatni média fogyasztási szokásaikon. Pl a CD esete nagyon jó példa. Amíg nem volt elég nagy a sávszélesség, addig a CD-k fogytak is szépen, de amint egy album letöltése már nem 1 hétig tart abban a pilanatban rogtön átálltak a letöltésekre, és pl az MP3 lejátszók forgalma meg fellendült.

    A sorozatok letöltése sok embernél a Tv-t már most szinte teljesen kiváltotta! A HD-t jelenleg még nem érdemes warezolni, mert több 10 GB-nyi adatot letölteni még jó sávszéllel sem 1 óra! Ha az átlag sávszélesség elér egy felhasználóbarát szintet, akkor tényleg bukik a fizikai hordozó, de ez nem azt fogja jelenteni, hogy az emberek elvesztik warezolási képességüket.;)

    Ha a BD bukik a technika fejlődése folytán, akkor addigra a VoD szolgáltatók már rég elbuktak!!!!
    Valszeg, amíg ennyire megnő a sávszél addig a BD-nek viszont még van 3-4 éve.
  • Hawaii
    #34
    "Csak annyit szeretnék hozzá szólni a cikkhez, hogy az Internetet nagy I-vel írjuk (az Internet korában ezt már igazán tudhatnánk).
    Mindez azért, mert tulajdonnév, a világháló neve..."


    A hozzászólni meg egybe írandó. Felakasztottam a hóhért. :)
  • ReTeK
    #33
    jönnek a 2.0-ás szabványú bluray-lejátszók, szerencsére a ps3 viszi majd a 2.0 lemezeket ha minden igaz

    off
    van elég reklám ami jól fizet és a fiataloknak is szól, nem kell ide politika még reklám szinten sem vagy legyen pol. topig újra mert ez így nagyon Tartuffe-szerű
    on
  • dez
    #32
    A Video-on-Demand csak úgy működhet rentábilisen, ha a saját internet szolgáltatónk biztosítja a tartalmat (így csak kettőnk között fogja a sávszélt), mert kicsit eldugítaná a netet, ha mindenki azon keresztül (szolgáltatók között) tévézne, főleg HD-ban... Szal aközül választhatunk majd, amit a szolgáltatónk jónak lát felvenni a kínálatába.

    Márpedig éveken belül hozzá fognak szokni az emberek a HD-hoz, tömegesen fogynak az egyre olcsóbb HDTV-k, a Magyar Televízió m2 ezév ősztől kezd Full HD-ban sugározni, m1 kb. jövő év elejétől, és követik őket a kereskedelmik is.

    Egyébként miről beszélünk? ADSL-en legtöbben ilyen 5 Mbit/s környékén kapnak, az pont csak egy SD-re elég, a HD min. 8 Mbit/s, de inkább 12, vagy még több. (AVC/H.264-ben.) Ja, hogy előbb mindig meg kell várni, amíg letöltődik? És akkor csak egyszer nézhetem meg, legalábbis a nagyfilmeket?
  • dez
    #31
    Cikk: "Ez azonban azt is jelenti, hogy (a rivális eltűnésével) az árakat sem kell olyan gyorsan leszorítani, így nem számíthatunk jelentős kedvezményekre."

    Hát ez úgy hülyeség, ahogy van... Ki az, aki még azt gondolja, hogy itt egyedül a Sony állt szemben a Toshibával, és most majd a Sony gyárt mindent? Basszus, már most is féltucatnyi gyártó lejátszói és meghajtói vannak piacon. A lemezeket meg azok fogják gyártani (már most is többen), akik eddig a DVD-ket.

    A másik, hogy most indul be majd csak igazán ez a piac, hogy nem kell attól félni, hogy holnap lehúzza a redőnyt az egyik vagy a másik, mert ez már bekövetkezett, és csak egy választás maradt.

    (A többit már más megkritizálta. :) )
  • [NST]Cifu
    #30
    Felmásolod a számítógéped winchesterére? Költségek tekintetében messze a legkifizetődőbb.
  • shabba
    #29
    "Magyarországon HD videó on demand szvsz. nem lesz még legalább 10 évig"

    Ez azért elég erős túlzás. SD VoD IPTV-n most is van és a kábelszolgáltatók egy részénél nagy valószínűséggel már idén szintén meg fog jelenni, jővőre pedig komolyabb felfutása lesz. A HD VoD sem fog 10 évet késni, maximum 1-2 éven belül az is megjelenhet. Leginkább annak függvénye hogy milyen ütemben szabadítják majd föl az analóg csatorna kínálatukat a szolgáltatók. Ezt először pl. azzal érhetik el hogy legnagyobb program csomagot csak digitálisan teszik elérhetővé, így felszabadul durván 20 analóg csatorna ami úgy ~ 1 Gbps sávszélre elég. Ebbe azért belefér 80-100 HD VoD egyidejű stream, ami egy node kiszolgáláshoz elégséges, SD-nél sem használnak több streamet.
  • ferceg
    #28
    "Csak annyit szeretnék hozzá szólni a cikkhez, hogy az Internetet nagy I-vel írjuk (az Internet korában ezt már igazán tudhatnánk)."

    Legalábbis a Magyar helyesírási szótár szerint, az Osiris-féle Helyesírás szerint csak kisbetűs van (a 2004-es kiadásban) :)
  • Molnibalage
    #27
    És ki vesz olyat? A nagy többségnek jelenleg nem kell Bley Ray meg 1080-as képfelbontás..
  • endale
    #26
    Biztosan paranoiás vagyok, de nekem az ilyen "nem kell papír, nem kell újság, nem kell könyv, nem kell dvd/blu-ray, nem kell adattárolás, online legyen minden mert az a jövő" típusú hírekről mindig az 1984 jut eszembe. Ott még el kellett égetni a régi újságokat, ha meg akartak változtatni valamit, de a szép új online világban erre nem lenne szükség. Két kattintás és már láthatnánk is az archívumban: "Lassan mondom, hogy mindenki értse, LESZ gázáremelés".
    Vagy megnézném a Harlemi éjszakákat a tékában és RTL Klubos szinkron lenne, meg kivágva a fele mint az mostanában megy.
    Persze mint tudjuk attól, hogy paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöznek.
  • JTBM
    #25
    Mindenképpen lesz igény az adattárolásra. Az idén jelentek meg az 1080p-s videókamerák. A saját videóit az embereknek el kell majd tárolnia valahova és per pillanat nincs jobb a miniDV-nél...

    Magyarországon HD videó on demand szvsz. nem lesz még legalább 10 évig, addig meg muszáj letölteni a HD-s filmeket és sorozatokat, mert megvenni sem lehet őket...
  • sKie
    #24
    Igenyem lenne az 1080-ra. DVD utan a jo 720p-tol az allam leszakadt. Nalam igenis szamit a minoseg, penzt is adok erte, csak meg nem tartok ott. Eloszor be is kene szerezni a Sony Bravia-t, mert csoro tv-hez minek vegyen az ember nagyfelbontast.

    En annak orulok, hogy nem kell mar ezzel szivni, hogy akkor a jovoben melyik formatum fele lenne esetleg erdemes tendalni. Igy legalabb biztos, hogy ez a nyero, tehat majd ebbe ruhazok be jo 5-6 evre elore.
  • nedudu
    #23
    Szerinted akiknek megfelel a DVD az óriás megjelenítőket vásárol magának? ;-)
  • Sir Quno Jedi
    #22
    Másrészt az online "szolgáltatásokkal" kitörölhetik a pospijukat, mert PONT a jelenlegi "tékomtólfőkábeltloptakbackupostóléslehalazegésztetveshálózat" időkben erre hivatkozni dőreség (nem is anyáztunk túl sokat, ne gondoljátok). Offline media-ra szükség van és lesz is még jó ideig. Kell online IS, de nekem ne mondják meg mit tehetek és mit nem.

    Majd ha BR minőségben leszedhetem az ISO-t pénzért (olcsóbban, mint boltban a műsoros BR lemez) és azt a saját HDD-mről annyiszor és úgy nézem meg, ahogy nekem jólesik, na AKKOR lesz valós ellenfele a fizikailag megvásárolható mediumoknak. Addig ez csak vicc.
  • Sir Quno Jedi
    #21
    No persze. 720p-re felskáláz és akkor az majd ugyanaz lesz, mint a valódi 720p-s minőség! Ojvé! Ennél nagyobb hülyeséget álmodni is nehéz! Az 1080p-ről már szólni sem mernék...

    Uramisten!

    Akinek jó a mákos, lowres DVD-ket bambulni a nagyfelbontású óriásmegjelenítőkön az tegye, de az igénytelenség még nem erény önmagában. (se)
  • Hd3478
    #20
    Persze, hogy nem lessz akkora áttörés a Blu-ray mint a dvd . Nem azért mert nem
    kell majd az adathordozó (eleve baromi nagy adat fér rá p.l. 25-50 giga) ami mai szinten nem semmi és még ezt növelni fogják , hanem mert rengeteg embernek
    ez a DVD minőség (tökéletes) ha beszélhetünk arrol, hogy egyáltalán számít-é nekik a minöség? Mert rengeteg embernek a dvd minden igényét kielégít. Az átlagemberek nagyrésze azt sem tudja, hogy mit jelent az a szó, hogy felbontás meg persze nem is érdekli öket. Az a lényeg, hogy nézzék a tv-t ami lehetöleg lapos legyen mert az jól néz ki de az, hogy 480 vagy 720 vagy esetleg 1080-as felbontásan megy-e azt nem tudják és nem is érdekli őket. Persze ez nem baj, nyilván mindenki eltudja dönteni, hogy neki mi a jó és a szép mire van igénye.
  • Molnibalage
    #19
    Jártál már könyvesboltban? Amíg a könyben leírt tartalmak 99%-a nem elérhető elektorikus útón addig vicc az, hogy leváltják a könyveket...
  • Wilddog
    #18
    Képzeljük el, hogy az on demand műsorok forgalma áttevődne internetre, DVD minőségben (nagy felbontást pedig ne is említsük).
    Internetszolgáltatók eret vágnának ennek hallatán!

    Természetesen van létjogosultsága a hordozható adathordozóknak még sokáig egészen addig, amíg nem lesz probléma, hogy a szolgáltató mindenkinek egy időben tudjon szolgáltatni minimum 10Mbit sávszélt (ha jól tudom ennyi a DVD lejátszás sávszéligénye). Rendben, DivX és H.264 stream-nek alacsonyabb a sávszél igénye... de akkor sem tudnak még 4-5Mbit-et biztosítani mindenkinek egyformán egy időben.
  • Oldern the 1st
    #17
    Azoknak a politikai reklámoknak és társainak köszönhetitek, hogy az SG fenntartja azt a fórumot, ahová anyázni járhattok, úgyhogy gondolkozzatok picit, aztán jöhet a felismerés.

    Lol.
  • bakagaijin
    #16
    Jártál már a frankfurti Buchmesse-n? :). Ne a magyar könyv-fogyasztásból indulj ki ahol csak a Herry Potter bemutatóra buknak a népek.

    Tanenbaum-ban még mindig benne van, hogy ne becsüljük le az autópályán szalagokkal megpakolt kamion sávszélességét. És ennek még mindig van aktuálitása, szemben ugye a "640k-nak elégnek kell lennie" mondattal...

    Más: politikai-reklám fújolók, ti még mindig nem használtok valamilyen adblockert? No reklám, no stressz :).
  • Cortex
    #15
    Csak annyit szeretnék hozzá szólni a cikkhez, hogy az Internetet nagy I-vel írjuk (az Internet korában ezt már igazán tudhatnánk).
    Mindez azért, mert tulajdonnév, a világháló neve...
    Kis i-vel csak egy akármilyen számítógépes hálózatot jelent...
  • Rena11
    #14
    csak már tartanánk ott
  • 1hengeresVmotor
    #13
    lemegy az íróknak az ára sőt még a lemezeknek is aztán ps3 ra is elkezdik törni majd a játékokat stb meg a filmeket is aztán majd beidnul az ipar
  • Skeez
    #12
    Én nem féktem a blu-ray-t. Ha a Sonynak volt elég pénze ahhoz, hogy kibulizza a győzelmet, akkor az életben tartásához is lesz, meg persze a többi gyártónak, ill. a különböző szoftver gyártónak/forgalmazónak.
    Mert olyan nem lehet, hogy nem veszel valamit! Vásárolnod KELL!
    Tán van annyi eszük (alles gyátók halmaza on the monde), hogy tíz évekre előre próbálnak gondolkodni. Persze megvan az esélye, hogy nem válik be, de mivel ők találják ki, hogy mire van szükségünk, így jóval kisebb a lehetősége.
    Uff!
    Politkai reklám mondjon le!
  • PepeLopez
    #11
    Blu-ray már elavult :D holografikus adattárolást mindenkinek :D
  • shabba
    #10
    Nem biztos hogy itt a netre kell gondolni, mint film beszerzési forrás(főleg warezra). Digitális TV szolgáltatás keretében pl. kábelszolgáltatóknál amerikában évek óta elérhető Video on Demand szolgáltatás, vagyis igény szerinti filmnézés, a szolgáltató által kínált téka választékából. És ezek a kínálatok évek óta egyre bővülnek, több ezer film van, és ezek egyre nagyobb százaléka HD-ban is elérhető. A HD VoD idéntől fog jobban nekilódulni az államokban és 2009 már egyértelműen a HD VoD éve lesz a kábelszolgáltatóknál. Pl. a legnagyobb amerikai kábelszolgáltató a Comcast vagy 10 ezres VoD kínálattal bír, ebben van úgy 1500 film, tv műsorok, videoklipek, sportesemények, stb. Ebből most még csak pár száz HD alapú, de idén év végére már ezer fölötti HD tartalmat akarnak kínálni, 2009-re pedig már 6000 ezres film kínálatot akarnak kiépíteni, aminek a fele HD minőségű lenne.

    És ehhez nem kell fizikai hordozót venni a fogyasztónak, elég ha sima TV nézés közben a távkapcsolóval rányom a VoD gombra, kiválaszja azt a tartalmat ami épp érdekli, megrendelés gombra bök és kész, már nézheti is a sorozat epizódot $2-ért, filmet $4-ért. Nem fog ezért elmenni a tékában hogy lemezen kikölcsönözze, nem fog azért elmenni a Wal-Martba hogy megvegye korongon a kiadványt. Így aztán Blu-Ray lejátszóra sem lesz szüksége, bőven megteszi a kábelszolgáltatótól kapott Set-Top Box is.

    A nagy amerikai műhódas szolgáltatók is idén el akarnak indulni VoD kínálattal. Ők ezt kiegészítő netes kapcsolódással akarják megtenni, mivel a műhód nem kétirányű média és a VoD-hoz a műhódas kapacitások szűkösek. Mivel ez netes alapú, ezért nem azonnal indulna, először offline letöltődne a szolgáltató szerveréről a Set-Top Box merevlemezére és utána lehetne megtekinte, így a netkapcsolat minősége erősen befolyásolná. De ettől még ugyanúgy TV előtt ülve, távirányítóval ugyanúgy elérhető lesz, akár SD akár HD minőségű VoD tartalommal.

    Márpedig kábel és műhódas szolgátlatók digitális kínálatukkal ott vannak az amerikai háztartások nagy részében, így aztán a VoD kínálatuk is elérhető és ez egyre inkább így lesz. Ahogy más országok más szolgáltatóinál is ugyanezek a trendek lesznek jellemzőek. A fizikai korongoknak, legyen akár DVD akár Blu-Ray leginkább ettől kell tartaniuk. És akkor e mellett még ott vannak a netes tartalmak is legyenek akár legális akár illegális forrásból.
  • ssdb
    #9
    még szerintem lesz jövője, bár tényleg kérdéses, h ez után egy újabb generációnak lenne e még érteleme. ez szerintem egy bő 20 évre elég technika... a többi elég online...