A biometria egyszerűsíti le az utazást

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vorpal
Õszintén - én hajlandó lennék feladni ezt a luxust több biztonságért.
Az hogy az otthonomban mi történik senkinek semmi köze,
de az utcán sokan sokfélék vannak - és a legtöbb bûncselekményhez még
mindig fel kell venni a kabátot és leszúrni valakit pl.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Ez így kerek. Nagyjából mindent kihoztál a témából. Szép új világ.
redfish
Komolyan, ezt nem értem : miért kell az ujjlenyomatom, minden személyes adatom, elõtörténetem ahhoz, hogy repülõre szálljak? <#conf>
Már várom, mikor találja ki egy nagyeszû, hogy a BKV bérletem is biometrikus azonosítóval legyen ellátva???...

Azt gondolom, hogy a terroristáknak ez sem fog gondot jelenteni, de emiatt miért a mi adatainkat gyûjtik be?!

Elhiszem, hogy egyes Hivataloknak az lenne a legjobb, ha minden embert születéskor ellátnának beültetett azonosító chippel (mint a kutyákat) és a Rendszer tudna mindenkirõl mindent(hányszor volt influenzás, mikor merre járkált, kivel találkozott, van-e ludtalpa) én viszont nem szeretnék egy ilyen világban élni! <#shakehead>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"

Vorpal
jó hát ehhez nem kellett akkor sem biometria - mostmeg van biometria és nincsenek elhurcolások - nálad mit mutat ez a tendencia?
mert tegnap valami nemjött össze - ma még sikerülhet.

és egyetértek - bárki kerülhet célkeresztbe - de nem a biometria miatt,
sõt, ha müködnének a kamerák pl. a rendõrségeken nem lenne annyi pofozás.
kiváncsi vagyok hogy lehet majd ezek logjait hamisitani.

Nem kell flamelni, bármelyikünk kerülhet olyan helyzetbe, hogy éljen bár akármilyen becsületesen, hirtelen közellenséggé válhat, mert pl. rosszkor volt, rossz helyen, és látott valamit, amirõl jobb lett volna ha nem teszi. Sõt akiket a II vh-ban elhurcoltak, õk is többnyire teljesen becsületes emberek voltak. Nekik sem volt semmitõl félnivalójuk ugye , amikor elvitték, deportálták, majd megölték õket ???...
idéznék valakitõl:
"A lényeg, hogy menjen a biznissz"
na ilyen vezetõktõl nekem nem kell bimetrikus azonosító...

A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.

Vorpal
Jó dolog is a biometria.
Ne szépítsük : a társadalom önmagát regulálni nem tudja,
ha valaki kételkedik benne - mennyen végig az Erzsébet körúton.
Ellenõrzést mindenhova - és akinek nincs mit takargatnia - nincs mitõl félnie sem.