15
 • Molnibalage
  #15
  "Tényleg ideje leállítani az űrrepülőgép programot."

  Ja és miért? Tudsz nála jobbat? Van most nála jobb? Nincs.
 • juzosch
  #14
  Ne nézz annyi startreket:)
 • Molnibalage
  #13
  A manőverező képessége visszaétérsor is csak 2000km-es oldalirányú manőverre terjed ki, ha már a visszatérés kezdetekor eldönik, hogy változtatnak. A világon asszem összesen 50 olyan reptér van ami tartaléknak van kijelölve bár az legyakrabban használt kettőn kívűl (Floridában és Kaliforniában van a két kijeölt leszállóhely) asszem soha nem szállt le sehol máshol. A többi súlyos műszaki meghibásodás esetére van fenntartva.
 • Molnibalage
  #12
  Ez nem személyeskedés, de ennek kb. 5 perc alatt utána lehet nézni.
  Ez jelenleg SEMMIVEL nem lehet megtenni, hogy csak ukmukfukk visszahozol műholdat ami ráadásul ilyen batár nehéz. Az úrsikló nem tud csak max. alacsony pályamagasságokig felmászni. Most csak fejből írom azt lehet, hogy téves de az űrsikló max. pályamagassága asszem 500km körül van, de ekkor a hasznos tehet már igen kevés.

  MINDEN űrjárműre igaz, hogy fellövése után csak NAGYON korlátozott mértékben képes a pályáján változtatni bármit is.

  "Gyanítom simán befoghatta és szétszerelhette volna azt a műholdat. Hát persze, hogy katonai kísérlet volt."

  Ehelyett talán megkérdezhetted volna, mert GYANÍTANI és is sok mindent tudok. GYANÍTOM, hogy Gyurcsány elkúrta ő mondta, mégis tagadja. Így már érthető? Nem kéne hülyeségekkel teleszórni a netet, mert sajnos észrevettem, hogy abból van több és az terjed.
 • hypno
  #11
  Eddig azt hittem, hogy egy űrrepülőgépet irányítani lehet, meg manőverezni vele.
  Nem hittem hogy nem képes ilyen dolgokra. Tényleg ideje leállítani az űrrepülőgép programot.

  Egyébként muszály személyeskedni? Jobbat nem tudsz, kicsi pont?
 • rigidus
  #10
  Ahhh... varjatok csak, hat meg van mi ez az egesz!

  Kudarcba fulladt urbeli raketakiserleteink oromere kikuldunk nagy csinadrattaval a Csendes oceanra harom hadihajot, majd lovunk egy nagyot ki a p...aba az urbe.

  John Smith: ...fu apam, aztan kimentunk kerlekszepen a harom hajoval... ugy duborogtunk, hogy a balnak visszabogtek... aztan mikor kiertunk az egyenlitore... fu ocsem, azt lattad volna... betoltottunk... beceloztunk... aztan supp... fu kerlekszepen mikor ment a fustcsik felfele... csakugy duborgott az egbolt...
  Csuang Lee: Aztan mit is talalt el?
  Smith: Hat, ize... Egy mühódat!
  Lee: Aztan milyen mühód volt ez?
  Smith: Hat... hat... egy eltevedett.
  Lee: Ahamm. Aztan mer kellett ezert duborogni? De lamak vagytok... Mi hatra szoktunk dolni a tobbit meg a gravi csendben megoldja... Mi a fenenek lottetek le?
  Smith: Hat csak ugy... Ja, ize hat azert mert tudod ez igen-igen veszelyes a lakossagra.
  Lee: Ertem, igy mar rogton mas. Ez tenyleg kedves toletek. De mikor is lottetek fel ezt a mühódat?
  Smith: Hat meg a multkor.
  Lee: Mikor multkor?
  Smith: Hat varjal csak... mikor is volt kiloves... ahh, megvan: 1997. December 13-an.
  Lee: Hmmm.. Arra emlekszem en is, az XYZ Telecommunication Satellite volt nemde?
  Smith: Jaja, de az am... akkorat szolt apam...
  Lee: Logikus... egyebkent most pont azon nezek meccset...
  Smith: (verejtek hegyek) Hat varjal csak... Igazabol ez egy lathatatlan, felszemu mühód volt am... olyan mint... tudod ez egy olyan szuper-hiper-top-secret kemmühód volt...
  Lee: Rogton gondoltam... hmmm, ez mekkora egy kartya... igy az is titkos ki gyartotta, mikor es meg magyarazkodni se kell a parasztjaitoknak...
 • Molnibalage
  #9
  Ebben sincs semmi fitogtatás. 1984-en F-15A-ról indított ASAT rakétával is megcsinálták ugyanezt, közvetlen ütközéssel semmísítették meg a célt. Nemzetközi egyezmények miatt a programot törölték. Az elvi lehetőség megvan a feltámasztásásra..
 • Molnibalage
  #8
  Azt mégis hogyan te zseni??? Totál más pályán van, mint a nemzetközi űrállomás..
  Egy újabb technikai analfabéta aki felböfögi a hülyeségeit. Gratulálok.
 • rigidus
  #7
  > A műhold gyártóját és árát titokban tartják, annyit lehet tudni róla, hogy a súlya 2,3 tonna volt, ennek a fele nem égett volna el zuhanás közben.

  Ezt meg mind higyjuk el ugy, hogy maga a gyarto neve titkos. De azt azert az orrunkra kotik, hogy lelonek egy muholdat - mert ugye itt nyilvanvaloan a nemzetkozi nyilvanossag a cel - meg meg az orrunk ele szabnak hozza nehany plusz "informaciot" is (mh tomege, hydrazine, stb) ami eppen eleg ahhoz, hogy a paraszt ne menjen tuntetni a Hideghaboru 2. epizodja ellen - amit ugye az o penzen finansziroznak.
 • r4pid
  #6
  Jah, de az is lehet hogy úgy lőtték le hogy ne robbanjon fel a tartály és a kínaiakhoz zuhanjon le ;)
 • Deus Ex
  #5
  Nos, ez inkább arról szólt, hogy nekünk olyan rakétáink vannak a légvédelmi církálóinkon, amivel egy orbitális sebességgel, 250 km magasságban haladó műhold méretű célpontot közvetlen találattal meg tudunk semmisíteni. Gondolom, azt senki sem vette be, hogy gyorsan fejlesztettek egy ilyen rakétát. Nem, mi felkelünk, benyomjuk a reggeli sonkástojást, elolvassuk az újságot, és azután szépen eltalálunk egy ilyen célt.
  A Hubble javítását évek óta maszatolgatják, ez ráadásul egy irányítás nélkül sodródó, három tengely körül bukdácsoló műholdról volt szó, amelynél nem volt tervezési szempont, hogy az űrsiklóval visszaszállítható legyen. Ennek a következményeit gondolja át mindenki maga, nekem most nincs kedvem leírni.
 • tvik
  #4
  hypno: Nem lehetett volna befogni az Atlantis-szal, mert más pályán volt.
 • Zro
  #3
  Szerintem azt a 10 millió dollárt hasznosabb célokra is elkölthették volna...
  De a technikai fejletségi szintünk jóval megelőzi az un emberi értékekben elért színvonalunkat
 • xizor
  #2
  Itt végig azon volt a hangsúly, hogy egy mobilis hajóról lőtték le és nem rögzített állásból.Elég jó válasz szerintem a pár hónappal ezelötti kínai fitoktatáshoz.
 • hypno
  #1
  Az Atlantis űrrepülőgép egy nappal korábban szállt le. Gyanítom simán befoghatta és szétszerelhette volna azt a műholdat.

  Hát persze, hogy katonai kísérlet volt. Most az oroszokon a sor, hogy találjanak maguknak egy célpontot.