72
-
30 év??? viccelsz?? nagyon komoly a mostani politikai helyzetek :P és nem csak a mostani Koszovóra gondolok ... van itt Irán is meg Kina is szóval feszűl a helyzet :P -
Epikurosz #31 Ha hidegháború lesz, az okés. Legalább lehet tudni, hogy ki hol áll, és mindenki ráedz a modern technikára. Éljen a hidegháború!
:-)
majd 30 év múlva lesz megint egy peresztrojka, és egymásbaborulás. A surmók majd megint kaszálnak, a sok privatizéléssel. -
hát szerintem ez nem más mint egy újabb HIDEGHÁBORÚ kezdete .... Amerika ismét megmutatja hatalmát, sőt ... most Koszovó kikáltotta a függetlenségét, Amerika egyből elfogadta, ám Franciaország, Törökország, Románia és Oroszország nem fogadja el ..... szóval úgy érzem ha Orosz nem fogadja el Koszovó függetlenségét, Amerika meg elismeri ... itt háború lesz vagy min. hidegháború ... ez szörnyű :( -
Epikurosz #29 Hú, bazz, mekkora ÖTLETEM VAN!
Én eddig azt hittem, hogy ezekbe a kütyükbe, mármint a katonaikba ÖNMEGSEMMISÍTŐT pakolnak? Miért nem tették? De buták... Most milyen olcsó lenne kiadni a parancsot egy távirányítóval. -
Epikurosz #28 L a s s a n m o n d d o m:
Nem lehet benne atom, mert akkor nem lőnék le, annyira ők sem hülyék.
RTG-s műhold tudtommal nincs (vagy van?), csak olyan szondáknál használtak rtg-t, amelyek elhagyták a Föld környezetét. -
RealPhoenixx #27 Csacsis:
"Mióta aggódik egy fegyvergyáros az életekért????"
En inkabb igy kerdeznek: Miota aggodik egy gatlastalan haszonleso gyilkos, aki meg a terroristaknal is aljabb szemet (hisz a terroristanak van erkolcsi erzeke es normalja es moralja, mig ennek a balfasznak ezek egyike sincs)?
Lenyeget tekintve: mivel kemmuholdrol van szo, es mivel elvesztettek a kontrollt felette, ezert velhetoleg vannak annak adathordozoin olyan informaciok, melyeket egyes nagyhatalmak (pl kina, az europai unio, illetve oroszorszag) igencsak serelmeznenek, ha megtudnak, hogy az amcsik naluk is kemkedtek, es hogy bizonyos infokhoz hozzafertek, etc.
Plane azon hatalmak serelmeznek, akik ugymond szerzodesben vannak az amcsikkal, hogy azok naluk nem kemkednek, de az amcsik szartak azok fejere, es megis kemkedesek reven fontos infokhoz jutottak.
Most az amcsik inkabb attol fosnak, hogy ezek az infok ne juthassanak el a partner orszagokhoz (hogy naluk is kemkedtek a megallapodasok ellenere), igy probaljak megelozni azt, hogy bizonyos tokesek nehogy megharagudva rajuk, a most amugyis pengeelen tancolo gazdasagukat megfingassak. -
amee21 #26 Sztem senki sem gondolja komolyan h nem tudják pont az amcsik h hova esik le az a műhold amit kémkedésre használtak!ez a mese a habbal!de ha azt vesszük akkor az oroszoknak sem tart ki matematikázni a becsapódást...csak azért nem akarják tudni h kerüljék a felhajtást...s a megtaláláskor ne legyen ott tv-sek 1000rei s kérdezgesség h ez mi s az mire jó?-s közben kifittyen 3 atomtöltet-!
"az elnök számára azonban elég kockázatot jelent, hogy aggódjon az életekért".
Na ez meg egyenesen kamu!mikor érdekelt h hány ember hal meg azért h megkaparincsa azt amit akar?!!!pl:iraq---->olaj.ez érdekli a legkevésbé!ő csak befejezte amit az apja annakidején elkezdett az I. öbölháborúban....és több sikerrel járt!mostmár nem kell fájnia a sok amcsinak h miből tankolja a benzinzabáló autóikat!mostmár megy a szekér.... -
Ha nem tudjuk irányítani, lőjük le!
-
jeec #24 "maradványai évtizedeken át lebegnek még a bolygó körül,"
maradványai évtizedeken át keringenek még a bolygó körül, -
syn7h37ic #23 Persze, a rakéták meg robbanófej nélküliek lesznek. Ezt nem veszem be. A kinetikus energia valóban elég, de szvsz az usa biztosra fog menni, nehogy valami kiderüljön, hogy mi volt a műholdon.
Azt pedig szintén nehezen hiszem el, hogy nem tudják, hogy hová eshet. A Skylab helyét is egész jól meghatározták, ezt miért nem tudják? vagy nagyon is jól tudják, és azért akarják lelőni, mert Kína, vagy Oroszország területére eshet?
-
endale #22 Az övék, szóval lelőhetik. Mit kell ezen annyit aggódni. Biztos van rá okuk. -
roliika #21 RTG adatok magyarul. -
roliika #20 RTG-t 40 éve használnak, egy mini reaktor. Cirka 20 évig tud biztosítani minimum folyamatosan 150W energiát. 16kiló plutonium van benne. Nade...vagy 20 ilyen műhold zuhant már le komolyabb gondok nélkül kb 1960 óta.
Link -
Jonah #19 szeríntem ez a műhód azon típúsók egyíké, ámejék rendélkézík átómántí orarúgojával... Tőr ni mádzsár :-)))
de komolyan.. nem lennék meglepve, ha egy kisméretű atomreaktor is figyelne benne (esetleg stratégiai töltetek ???). az ugyanis komolyabb kihívás kifejleszteni mint egy képszenzort vagy adattárolót.
üdv.
-
roliika #18 Gondold végig. Hány műhold esett le már hidrazinnal? Most meg 11 milliárdért 3 rakétát küldenek rá robbanófej nélkül hogy nehogy ide pottyanjon? Nem fura kicsit? -
DompR #17 roliika, az, hogy vízzel elegyedik, azt jelenti, hogy a vele érintkező nyálkahártyákba bekerül. Szlopáltál már ammóniát? Nem túl kellemes, pedig az is oldódik vízben... -
roliika #16 És még valami. Élettani hatások között nem szerepel a halál. -
roliika #15 Rakéta hajtóanyag a hidrazin amúgy. A Föld légkörébe érve mindenképp elég. Vízzel elegyedik. Szóval kamu hogy ez olyan marha veszélyes, van ott valami más.
Hány műhold lepottyant már? Mindegyikben volt hidrazin csókolom.
-
roliika #14 A sztori kicsit pontosabban.
Brutál összeget költenek erre. Nagyon gyanús, hogy direkt úgy lövik ki, hogy még csak a légkörbe se kerüljön semmi.
Ha csak hidrazin lenne, xarnának az egészre, ismerve, hogy a tényleg életveszélyes nukleáris fejek nem érdeklik őket amiket elhagytak, ez ha hidrazin lenne, egy légypiszok a fejekhez képest.
Cifut kéne megtudakolni mit tud a hidrazinról, de enyire nem lehet mérgező...kizárt. -
juzosch #13 Hát pedig a számok magukért beszélnek:)
(5-7x akkora GDP, meghatározhatatlanul nagy fejlettségi előny, és mindez az USA oldalán) -
uwu #12 Nem hiszem, hogy az USA és Kína között olyan a reláció, mint egy ovodás, és közted, hacsak te magad nem vagy ovodás. -
Fúúúú bírom ezt a műholdat. Amíóta hallottam a hírekbe, hogy be fog csapódni, figyelemmel kisérem minden kis hírt amit írnak róla. Erre most lelövik:P. Na rohaggyanak mekk. -
-
L3zl13 #9 Ha így van, akkor qrva lassú ufók lehetnek, hogy van idő napokig vitatkozni azon, hogy lelőjjék-e őket, vagy sem. -
roliika #8 Vagy esetleg nem is hűholdakat lövöldöznek lefelé. -
Chris05 #7 Marketing srácok. Dehogy aggódnak az életekért. Erőfitogtatás is, és egy kicsit félnek attól is, hogy esetleg mások átvizsgálhatják a lezuhant cuccost. -
juzosch #6 Állítólag akkor szétszóródik, és jó része kinnt marad az űrben. Persze növelve az űrszemét mennyiségét.
Nameg ha be is kerül a légkörbe, legalább nem koncentráltan zuhan rá mondjuk szerencsétlen esetben pont egy városra az egész.
Egyébként szerintem is inkább titkos technológia lehet. -
"az elnök számára azonban elég kockázatot jelent, hogy aggódjon az életekért".
Mióta aggódik egy fegyvergyáros az életekért???? -
VAgy volt rajta valami, amit nem lenne jó, ha pl az oroszok látnának. -
L3zl13 #3 Lehet, hogy neked ovodának tünik, de az oroszok reagálását látva tény, hogy ezekben a körökben ilyen szempontok is megfontolás tárgyát képezik.
Szerintem ugyan inkább azért szeretnék, hogy nehogy ellenséges kézre kerüljön valami főbb eleme. -
Praetor #2 Ezmekkorapoén!
"Az USA indoklása szerint erre a műhold mérgező anyagai miatt lenne szükség, ami halálos az emberekre, ha belélegeznék."
Persze, és ha lelövik, akkor nem kerül a légtérbe az a mérgező anyag... cöcö. -
juzosch #1 Válasz kínának? Napersze, ez nem óvoda:D Ez inkább a szánalom kategória lenne, ha igaz lenne.
Én sem akarom egy ovisnak bebizonyítani, hogy keményebb vagyok nála:)