4
-
Boba Fett #4 Hátz ez mi büdös nagy fene? Tuti nem a Budapesti Műszaki Fősikoláról vagy Egyetemről van szó - az elsőre járok, a másodikról ismerek embereket. És ezeken aztán tényleg legfeljeb féltucat elégedett ember van a többszázból. Régebben nem is sejtettem, ekkora rakás szar a felsőoktatás és teljesen hihetetlen, ami manapság megy. Még hogy elégedettség! Én nagyon utálom, ami ott folyik, de akivel teljesen ellentétes a véleményünk, azt sem lehetne elégedettnek nevezni.
Persze biztos ezt is olyan jól megfogalmazott tesztekkel hozták ki, mint amilyenen mi szoktuk a tanárokat véleményezni: amin az iskola legrosszabb, közutálatnak örvendó tanár is simán 3-as átlgot kap (az 5-ből).
Meg azt mondja a cikk, hogy könnyebb bejutni - csak azt felejtik el, hogy a bejutottaknak csak 10%-a fog diplomát kapni végül. Ezt a statisztikát valahogy soha nem emlegetik sehol, pedig bárki utána tudna nézni. Vajon az a bukott 90% is elégedett, aki éveket pocsékolt el az életéből?
Úgyhogy erre csak egy idézetet tudok felhozni, ami manapság egyre többször bizonyítja igazságtartalmát:
„A hazugságnak három fajtája létezik: hazugság, szemérmetlen hazugság és a statisztika.” - Mark Twain -
bvalek2 #3 Észak-Koreában is tutira nem elégedettek a diákok, de ott is 100%-os elégedettséget hoznak ki a statisztikák, na így jö ez ide -
Csaba42 #2 Milyen É.K., hogy jön ide? Szerintem ez nem MO, itt tuti nem elégedettek a diákok - kivéve persze, ha a nagy bölcs mindenttudó ELTE-seket vagy fasza-Neptun-kódoló BME-seket kérdezik. :) -
bvalek2 #1 Mi van???
Most ez Magyarország, vagy Észak-Korea?