32
  • lancy
    #32
    erdekes hozzaszolas a temahoz....

    ha nincs mondandod masokat ne....
  • syn7h37ic
    #31
    Majd csak lesz a légitársaságoknak annyi eszük, hogy elkerülik amerikát, és Brazília, illetve Kanada felett fognak repülni. Az USA meg fulladjon a saját paranoid zárkózott emésztőgödrébe.
  • HUmanEmber41st
    #30
    Hogy ellenőrizzenek, nem kell semmi extrát kitalálni.
    Az RFID chip beépíthető a mobilodba, a bankkártyádba, a ruhádba, de akár egy injekcióval is be lehet adni... Akár kikapcsolt állapotú mobil telefonod mikrofonját is tudják távolról bekapcsolni (SG cikk) bárkit lehallgathatnak, számítógépedet (főleg a Vistát) simán feltörik, tartalmát leelenőrzik. E-mail fiókokat "pedofil képek után kutatva" simán megnéznek (szintén SG cikk, amikor két tizenévest kaptak el az egymásról készített képek miatt- az egyikük elküldte a másiknak mailban), semmiből sem áll tiltott tartalmakat így elhelyezni a számítógépen, vagy egyéb tárhelyen.

    Ezek a technikák persze nem titkosak, ezt bezzeg amerika szívesen megosztja az összes többi igazi terrorista-elnyomó "demokratikus" kormánnyal, sőt alkalmazását elvárja mindegyiktől. És még nem szóltam a ki tudja mennyi időre rögzített telefonhívás logokról, az általad meglátogatott IP címek listájáról..
  • reaper4
    #29
    legközelebb az jön, h aki amerikára gondol annak is ellenőrzik az adatait. lol
  • bakagaijin
    #28
    Lehet fikázni amerikát, de az EU dettó ugyanilyen adatgyűjtést szeretne. Annyival megbolondítva, hogy Európa, az EU, és Schengen az három különböző halmaz bizonyos átlapolódásokkal :). Amerika persze még tovább bonyolítja a témát, mert neki az az EU (vízummentes), akik 2004 el bezárólag csatlakoztak, plusz kivétel: Szlovénia. Hö...
  • Pluskast
    #27
    Itt szerintem ők arra gondoltak, hogy ugyrebár a nemzetközi jog szerint egy ország területe nem csak víszintesen mérhető hanem függőlegesen is. Szóval ha te az USA légterében vagy akkor magában az országban tartózkodsz. Sajna az amcsik nagy ívben szarnak a nemzetközi egyemzményekre (lásd: kiotói egyezményt mióta nem hajlandóak aláírni) így az alapvető emberi jogok egyetemes nyilatkozatára is tojnak, márcsak azért is mert ezek csak akkor válnak kötelező erejüvé ha azt az adott ország törvényhozó szerve elfogadja (bár asszem ezt az amcsik is elfogadták dehát istenkém nekik eléggé szubjektív a jogértelmezésük nemzetközi téren). Amúgy nem kell ilyen messzire menni mivel a függetlenségi nyilatkozatuk is deklarált ilyen jellegű jogokat de ugye ezek egy részét fel lehet függeszteni ha terrorista veszély van..... Borzalmas egy ország...
  • Jonah
    #26
    azzal hogy lehallgatnak téged, még nem avatkoznak bele. Ha már ők módosítanak valamit pl. a levelezéseden, az már tényleg sértené. Szabad mozgás eddig is volt államon belül. Amikor te odautazol, akkor államok közt utazol és el kell fogadd a befogadó ország törvénykezését is a saját honos országodon felül (pl. ezért nem lehet több feleséged sem magyar állampolgárként a poligám erkölcsű országokban).

    Ami meg Amerikát illeti: megérett már a csődre. Csakhogy ez nem lehet békés. Ha egy szuperhatalom összeomlik, akkor magával sodor más gazdaságokat is, ami esetlegesen egy háború kiindulási pontja lehet. Amerika most nagyon fél - az államokban recesszió, a valuta leértékelődése, az import/export arány megbomlása, Kína növekvő gazdasága, az orosz - amerikai ellentétek kiújulása mind-mind Amerika vezető szerepét kérdőjelezi meg. Olyan ez, mint amikor a rohanó lovaskocsin veszekednek a bakon a gyeplőért.

    Az eu helyében én nagyívben tennék rá, hogy mit akar amerika. Ha nem tetszik neki, álljon odébb. Senkinek nem kell a pénzük, de ha mégis, a szakítás mindenképp fájdalmas lenne: nekik is szükségük van párszáz millió (kb 1000 millió) ember piacára. Ez akkora szám, amit sehol nem hanyagolnak el. Amerika mostani követelésével inkább retorikai fogást végez. Megregulázni a ki-kicsoda c. gráfot. Azokat az embereket keresi, akik gyakran utaznak. Azok közt ugyanis jóval több az üzletember, mint akik pl. vonattal utaznak. De ha nagyon kekecek, még mindig ki lehet kerülni amerikát, mind északra, mind délre,és kapják be a nedves cumit.

    Meg úgy őszintén. Azt mondják, Amerika szabad ország, hisz azt csinálsz amit akarsz. De: nem csinálhatsz semmi olyant, ami esetleg feltűnést kelt, mert a szomszéd stephensmith rögtön beperel akkora összeggel, hogy életed végéig nyomoroghatsz. És a véleményem szerint hülye fánkzabáló amerikai bírók még be is nyelik csont nélkül. na ez amerika. Szabad ország, ahol nem csinálhatsz semmi érdemlegeset.

    De van egy másik gond is a terrorizmussal: Anno mikor volt az ENSZ BT 1441, amerika lobogtatta, hogy ím, pár hónapja nem tartja be irak. Erre a palesztinok meglobogtattak egy közel 30 éves határozatot, hogy Izrael vonuljon ki Palesztinából és a gázai övezetből. És nem történt semmi. Mély hallgatás, Amerika mint ha meg se hallotta volna.

    A politika pedig amúgyis köpönyegforgatás. Olyan politikust még nem találtak fel, aki ne tudott volna hazudni. Jellegzetes jelenet volt erre a Függetlenség napja c. film:

    " -Maguk tudtak errről?
    -Igen, uram.
    -És miért nem szóltak róla ?
    -Hogy őszintén tudjon hazudni, uram. "

    LOL.
  • Turdus
    #25
    Szerintem ha nyilvántartják, hogy merre utazok, az a magánélet megsértése, merthát mi köze egy külföldi hatalomnak hozzá?!? Néhány érdekes idézet az Alapvető Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából:
    "Senkinek magánéletébe, családi ügyeibe, lakóhelye megválasztásába vagy
    levelezésébe nem szabad önkényesen beavatkozni, sem pedig becsületében
    vagy jó hírnevében megsérteni."

    "Az államon belül minden személynek joga van szabadon mozogni és
    lakóhelyét szabadon megválasztani. Minden személynek joga van minden országot, ideértve saját hazáját is, elhagyni, valamint saját hazájába visszatérni."

    "A jelen Nyilatkozat egyetlen rendelkezése sem értelmezhető úgy, hogy az
    valamely állam, valamely csoport, vagy valamely egyén részére bármilyen jogot
    adna arra, hogy az itt kinyilvánított jogok és szabadságok megsemmisítésére
    irányuló tevékenységet fejtsen ki, vagy ilyen cselekményt elkövessen."

    Nem vagyok jogász, ezért nemegészen értem, hogy az USA utóbbi néhány törvénye hogyan is egyeztethető össze ezekkel... de biztos bennem van a hiba.
  • mcsaba
    #24
    Elképzelem a nem is olyan távoli jövőt. Miután az amerikaiak teljes fenhatóságuk alá veszik az arab térséget, és az araboknak még szellenteniuk sem lessz szabad amerikai engedély nélkül, nehogy az érzékeny lelkü amerikaiak azt is vegyitámadásnak nézzék, ezek után amerika rádobben hogy a terroristák nem lehetnek arab földön, esetleg európában vannak, ezért megszálják európát hogy elfogják az esetleg itt lévő terroristákat. Milyen szép is lessz, ha valaki egy Cessnával akar felszállni maj arra is amerikától kellesz engedélyt kérni, ha kocsival akarsz menni arra is amerikától kellesz engedélyt kérni és bármikor átkutathatják a kocsidat nehogy robbanószer legyen benne, persze a házak sem maradhatnak ki, nehogy illegális robbanószergyár vagy terroristabúvóhely legyen, esetleg a telefont is lehalgatják, az embereket nyomonkövetik, terrorista riadó esetén nem lehetlesz kapni benzint hogy így tegyék lehetetlenné a terroristákat, persze szükség lessz ekkor is a benzinre és különengedéllyel némi ráfizetéssel bárki vehet amerikától akik egyenesen az arab öbölből szállítanak terrorista mentes olajat. De még mielőtt valaki rosszra gondolna ez mind a mi biztonságunkért lessz.
  • mcsaba
    #23
    Még annyit hozzátennék hogy a jelenleg Irakban történő dolgokért sem kérnek bocsánatot, mikor előkerültek a képek amiken az amerikaiak kinozzás és megalázzás az arabokat a nagy nemzetközi viszhang miatt elitéltek egy katonanőt de nem kértek bocsánatot, mellesleg nem csak az a nő kinozta az arabokat hanem nagyon sok társa volt. Előkerült felvétel is amin az amerikai katonák bemennek egy korházba és sorra lövik a magatehetetlen arab betegeket és még poénkodnak is, kiderült egy eset hogy egy amerikai katona meghalt mert aknára lépet vagy arabok robbantották fel (már nem emlékszem pontosan) de a katonák erre bementek a legközelebbi faluba és mindenkit még a nőket és gyerekeket is agyonlőtték, a két utolsó esetre G.W. Bush csak annyit reagált hogy egy háborúban vannak áldozatok. De mien háború az amibe az amerikaiak bombázzák és agyonlövik a civileket de ha egy arab öl meg egy amerikai katonát akkor az már terrorista és nem a hazáját védő ember. A guantánamói bázoson is itélet nélkül tartják fogva az embereket és kinozzák őket, és ezért sem kértek bocsánatot. Szerintem az Eggyesült Államok kormánya soha semmiért nem fog bocsánatot kérni akármit követ el, de ez a baj eggyik fele, a másik talán még nagyobb baj hogy eggyik nemzet sem vonja felelőségre semmiért amerikát, mert ott is csak a bársonyszékükért harcoló disznók vannak.
  • Kagemusha
    #22
    na és akkor mi van, ha 20 év eltelt 1988 óta... gyilkosságnál nincs elévülés! márpedig -pofázzanak is akármit az amcsik, magyarázzák akárhogy a bizonyítványt- ez gyilkosság volt!
  • HUmanEmber41st
    #21
    Ezért lehet az usa mindenkori vezetésére a képmutató jelzőt alkamazni.
  • mcsaba
    #20
    Rigidus-nak üzenem hogy teljesen igazad van, de már eléggé késő volt és fárasztó nap után voltam. Mike 88 ténleg 20 éve volt de ha belegondolsz a németek a második világháború után bocsánatot kértek és óriási összegeket kellet kifizessenek, és a mai napig vannak nácivadászok mint a Wiesenthal alapítvány, pedig második vh. több mint 60 éve volt. Az amerikaiak sosem kértek bocsánatot az indiánoktól, pedik azok mai napig elnyomásban élnek, sosem kértek bocsánatot a néger rabszolgáktól, sosem kértek bocsánatot a vietnámbam legyilkolt civilekért (láttam egy dokfilmet amiben azt mondták hogy az usa olyan tömény rovar és gyomirtót szórt szét hogy vannak olyan környékek hogy mai napig szinte minden második újszülött aki nem hal meg az szellemi vagy testi fogyatékos) sosem kértek bocsánatot a 2 vh. ban koncentrációs táborokba kényszerítet japánoktól, sosem kértek bocsánatot az atombombák miatt (mellesleg azt állítják hogy ezzel sok száz ezer ember áletét mentették meg, de a japánok sem hobbyból kamikázéztak hanem mert már nem volt fegyverük, egyébként hajlandók lettek volna megadni magukat azzal a feltéttellel hogy a császár marad az ország vezetője és japán független marad, de az amerikaiak ebbe nem eggyeztek bele) ugyanakkor felelősségre vonták a törököket az első világháborúban elkövetet népításét ami kb 90 éve történt. Szóval a lényeg ha más ország bünös nem számít milyen rég volt de ha amerika hibázik akkor is a másikat hibáztatja. Ezért irtamazt a 88-as esetet.
  • willcox
    #19
    Ha Dél-Kelet Ázsiába mész, akkor nem Alaszkán át vezet az út.
  • arrakistor
    #18
    Eddig is utáltam az amcsikat, hátmég most, tőlem sehogyan sem fognak kicsikarni ujjlenyomatot se így se úgy, se most se később. Amúgy se akarnék odamenni, ha szép helyre vagyok kíváncsi, akkor inkább megyek valami meleg, pálmafás helyre, pl. valami olcsó banánköztársaságba, vagy dél-kelet-ázsiába. Nem vagyok kíváncsi a pökhendi, dagadt hamburgerzabáló fejükre, meg a koszos-poros sivatagjukra, de még a bálsoj hodáj magas kockaházaikra sem, amikbe egy-egy repülőt szoktak a rendes arabok beleengedni (sőt azokra végképp nem)... átmenni pedig végképp nem fogok felettük, mert maximum Alaszka esne útba, de akkor már inkább mennék Kamcsatka irányából: a ruszkikkal még mindig kevesebb a baj.

  • NeoMaN
    #17
    Nem csodálom, hogy ezeket tényleg szét akarják baszni a "terroristák"...
  • Molnibalage
    #16
    "Sőt amerikai állampolgár sem szeretnék lenni (nem akarom a gettókat kerülgetni , nem akarom hogy kiraboljanak az utcán , nem akarom hogy egy bekattant drogos belőjjön a kocsim ablakán mert nem tetszem neki "

    Itthon is haladunk efelé, nem kell ehhez már elutazni...
  • Molnibalage
    #15
    Igen, akkor volt és azért is volt ott.
  • HUmanEmber41st
    #14
    A következő cikkben majd az lesz, h minden adatot tudni akarnak az USAt körülvevő összes ország lakosairól.
  • kids
    #13
    manapság már tényleg mindent tudni akarnak rólunk. minden hülye kifogással, de rámennek arra hogy megadd a személyes adataidat, lehetlőleg minél részletesebben. Az információ pénz, és miért ne tennék meg ezt a lépést ha tudják hogy az eu keze ugyis megvan kötve.. elég szar helyzet.
  • greg971
    #12
    Igen így történt . Viszont egy apróság kimaradt az elbeszélésből .Ezek a nagyon alulképzett , a gettóból és a munkanélküli hivatalokból beverbuvált "szuperkatonák" elfelejtették átállítani az órájukat a helyi időszámításra . Volt menetrendjük , azt nézte is az egyik operátor , csak ugye az az időpont , ami helyi idő szerint és a menetrendben rögzíttet indulási idő szerint pontosan induló polgári gép , és az operátor órája szerint , nem volt egyezés , abban az időpontban nem indult gép legalábbis az operátor órája szerint :D. Ez , és a többi ÖKÖRHIBA , amit egy magyar nyolcadikos is tud , hogy ugyebár időzónák azért vannak , és ugye ha átlépjük őket akkor átállítjuk a vekkereket . Ez , és még a többi hiba , ami megfelelő intelligenciát feltételezve (ami persze nem teljesül , gondoljunk arra amikor a saját egységeiket kilőtték :D )talán 99%-ban kiküszöbölhető lett volna , nem következik be ez a nagy tragédia .

    Sőt amerikai állampolgár sem szeretnék lenni (nem akarom a gettókat kerülgetni , nem akarom hogy kiraboljanak az utcán , nem akarom hogy egy bekattant drogos belőjjön a kocsim ablakán mert nem tetszem neki .
  • greg971
    #11
    1., Nem kívánok semmiképpen sem elutazni az egyesült államokba .
    2., Semmiképpen sem szeretnék átrepülni az amerikai egyesült rablóhorda felett.
    3., Nem értem nagyon hogyan szeretnék ezt kivitelezni.
    4., Bár nem is érdekel , elég ezekből a pöcsökből.
  • Mike
    #10
    88 20 éve volt
    jóhogy nem azzal jössz, hogy az amcsik hény szövetséges gépet lőttek le a II. vháboróban
    melléfogások mindig vannak
    jó lenne tudni mikor volt az irak-iráni háború, szerintem vmikor akkortájt, bár lehet hogy korábban
  • Mike
    #9
    viszonzásképpen első körben bevezetném az amerikai állampolgárokra vonatkozó vízumkényszert, EU-ba utazóknak meg minimum testüregi motozást
  • rigidus
    #8
    Erdekes totenet, koszonjuk. Bar azert annyit hozzafuznek, hogy az nem "halyó" hanem "hajó", ill. "hidjétek" az "higyjétek"
  • sanner011
    #7
    Azt hiszem hallottam valami hasonlóról...
    A következő lépés, hogy azok adatait is kérik, akik megnéznek egy képet a neten egy amcsi felhőkarcolóról...
  • Polemius
    #6
    Erre csak azt tudom mondani amit a bakter, mikor a vonat mindkét lábát levágta:

    "-Hát a f@szom, nem kéne??"
  • mcsaba
    #5
    Nemrég láttam egy dokumentumfilmet ami egy lelőtt iráni utasszállító gépről szólt, röviden hogy mivolt a dokfilmben. 1988. július 3-án az amerikai Vinecennes hadihajó "tévedésből" lelőtte a Perzsa-öböl fölött repülő iráni Airbus utasszállító repülőgépet. Az amerikaiak megálapították hogy baleset történt és hogy a Vinecennes halyó legénysége nem hibázott, mert terrorista gépnek nézték és hiába figyelmeztették hogy váltson irány és ne repüljön a hajó fölé a repülő nem reagált csak közelített és ha terrorista gép lett volna akkor az akció nagyon is helyes lett volna. Azt már az amerikaiak nem vették figyelembe hogy a a repülő a kijelölt légifolyosón közlekedett és a Vinecennes halyó legénysége jogtalanul hatolt be iráni vizekre és a hajónak nem lett volna szabad ott lennie, a Vinecennes halyó legénysége katonai frekvencián figyelmeztette a repülőt amit a repülő rádiói nem tudnak fogni, végül figyelmeztették a repülőt egy vészhelyzeti fekvencián amit a repülő is tudott fogni, de az üzenetben nem a gép azonositóját mondták (ezt minden gép rádión sugározza) hanem csak azt mondták hogy az xy pozicióban xy sebességgel repülő gép térjen ki a repült irányból, de ez sem érhetet semmit mivel hibás koordinátákat adtak meg igy a pilóták ha halották is nem tudhatták hogy nekik szól mivel ők nem ott voltak ami a rádió üzenetben szerepelt. Itt még azt is meg kell említeni hogy katonai gépnek nézték az azonosítója alapján, az utasszállító polgári azonosítót sugárzott, igaz hogy egy iráni vadászgép bekapcsolta ugyanebben az időben a rádióját, de ez a gép több mint 50 kilóméterre a földön volt, hogy hogy tudták az amerikai csúcstechnológiával egy a hajó felé repülő polgári gép azonosítóját egy több mint 50km-re lévő földön álló gép azonosítójával összekeverni hát nem tudom. A Vinecennes halyó legénysége megálapította a radarról hogy a gép olyan sülyedéses manóverbe kezd amit bombázásoknál szoktak alkalmazni ez volt az a pont amikor megálapították hogy egyértelmüen terrorista gép és megfogja támadni a halyót. Bár azt nem értem ha amerika behatol egy ország területére és az az ország védi a területék akkor az mitől terrorista, de még csak nem is ez volt a helyzet mivel nem katonai gép volt és nem is akart a hajóra támadni sőt az utasszállító gép nem is volt képes ilyen sülyedéses manőverre, ez a Vinecennes halyó radarjának az adatrögzitőjéből is kiderült, ott szabályos emelkedés volt amit a katonák sülyedéses manővernek néztek, hogy hogy nézték a szabályos emelkedést támadáskor alkalmazott sülyedéses manővernek rejtély. Igy végül lelőtték az iráni utasszállító gépet, 290 személy esett áldozatul. De nehogy azt hidjétek hogy ennyi, amerika a vizsgálatok után kitüntette a Vinecennes halyó legénységét. Indok: a Vinecennes halyó legénysége sikeresen lelőtt egy terrorista gépet, azért nem vonható a Vinecennes halyó legénysége felelősségre hogy a lelőtt gép nmégsem terrorista gép volt, ugyanakkor amerika felelősségre vonta iránt hogy a hadihalyó fölé engedte a gépet ezzel veszélybe sodorva az utasok életét.
    Öszinténszolva nem csodálkozok hogy az arabok ilyenek után nem kedvelik az amerikaiakat. Mellesleg azon is jóvolna elgondolkozni hogy mióta vannak terroristák az araboknál, mert míg az amerikaiak a földért a "barbár" indiánokat irtották addig nem nagyon voltak arab terroristák, de mióta olaj van és az amerikaiaknak olcsón szüksége van rá valahogy azóta kezdtek szaporodni a terroristák. A cikhez visszatérve csak annyit tudok rá mondani hogy a magyar közmondások nagyon igazak: "Ki mint él úgy itél".
  • lancy
    #4
    Nem lehetne hogy mi is ezt kerjuk az idiota usa lakosoktol, ha ide akarnak jonni akkor 2 honappal elotte tudni akarjuk a seggukon levo szorszalak szamat...

    kivancsi vagyok meddig fizethetem be siman a gaz szamlat anelkul hogy jelentenem kene az usanak

    ui: undorito hogy az usanak mar mindene tukorfenyes az eunak meg sebes a terde...
  • Molnibalage
    #3
    Semmi értelme az adatrögzítésnek szerintem, mert a potenciális terroristák semmilyen adatbázisban nem szerepelnek.

    Ez már paranoi a köbön. Én az este álmodtam, hogy supermanként repkedek USA felett. Lassan már ez is elég indok lesz adatgyújtésre. Meg az anyjuk... az gyűjtsék be..
  • Romel
    #2
    Pfff... :D Hihetetlen mennyire felkapott téma lett Amerikában és Európában egyaránt, az utasok, állampolgárok adatainak rögzítése... Látjátok? Ez a tipikus példája annak, ahol kibaszottul unatkozik mindenki és ilyenekre van idejük/energiájuk. Gratulálok a jenki gondolkodásnak megint!
  • roliika
    #1
    Ha ez esik nekik jól...rólam is hihetetlen fontos és titkos információkhoz juthatnak.