101
-
"PCt ami emulál PS2-s játékokat normálisan és közben olyan olcsó mint a PS3 hát... a PS3 ilyen szempontból musthave"
Csak úgy mondom, hogy az új ps3-mak nem futtatnak PS2 gamékat. Szóval ezmiatti musthave az gyorsan elúszott. -
"végül összehozott annyi vagy kicsit több nyereséget mint a hatalmas Sony egésze, hát ez tényleg szép dolog. Csak közben a Sonynál 130 ezer embernek adtak fizetést is a Nintendonál meg 3 ezernek."
Az a kicsit több nyereség ha jól tudom akkor sokpárszor több mint a Sony-é. Az hogy ki mennyi embernek ad munkát a kutyát sem érdekli. Én egy céget vezetek de nem én vagyok a tulaj. Nem azt kérdezi a tulaj az év végén, hogy mennyi embernek adtunk munkát, hanem hogy ő mennyit tud kivenni. Az neki mindegy hogy én ezt 3 emberrel érem el vagy 303-al. -
"Hát ami azt illeti én már megbántam hogy X360-at vettem, mert csak arra nem jó amire elvileg ki lett találva. Játékra. Próbálom is eladni ahogy lehet hátha valakinek nagyobb türelme van hozzá."
Kérdés mit akarsz vele játszani? Valóban nem lehet hadonászni vele, meg ha ugrálsz előtte sem történik semmi, de nem vagyok benne biztos hogy a tévé előtt hadonászás az valóban játék lenne. -
Menj haza és aludj egyet. Rádfér. -
qwas #57 Még jó hogy járnak ide ilyen poéngyáros humorzsákok is. -
dez #56 (Mert az Nvidia elég morcos lenne érte.) -
dez #55 Ezek nem igazi DX10 gamák, szinte csak olyan fícsöröket használnak, ami DX9-cel is megvalósítható. És azokban tényleg gyengébb az ATI. Viszont bizonyos DX10 fícsörökben - nem is akármilyen kis hülyeségekben, hanem pl. Geometry Shaderben, stb. - éppenhogy 5x gyorsabb, mint az Nvidia. Csak ezeket meg egyelőre nem használja semmi. -
dez #54 Azért van egy kis különbség a PC-s buhera, és aközött, hogy ne tegyél fel túl nagy háttérképet. De persze már megszokhattuk, hogy te bármit bevetsz, hogy rosszabb színben tüntesd fel a PS3-at. -
dez #53 (Azért ne feledkezzünk már meg arról az egy év eltérésről a piacra dobásban.) -
dez #52 Már nem azért, de sikertelenségről beszélni enyhe túlzás. Na ja, nem annyi fogy, mint Wii-ből, "csak" annyi, mint Xbox360-ból... A játékeladások is kezdenek feljönni. -
dez #51 Ja, az Xbox csak egy beetetés volt. Előre tudták, hogy rövid életű lesz. Csak meg akarták vetni a lábukat (vagy inkább patájukat) egy új piacon. -
dez #50 Ugyan, dehogy vált egy év után nyereségessé az Xbox360 gyártása!
Ezt a butaságot korábban egy elemző találta ki, de aztán a többiek a helyére tették.
A rettentő rossz hibaráta is hozzá tartozik a képlethez, és azzal együtt még talán most sem nyereséges. Anélkül is csak nemrég óta lett volna az. -
dez #49 Hát még mindig, ha nem egy olyan cég van akár monopolhelyzetben egy sok szubjektivitást, és művészetet tartalmazó piaci szegmensben, amit csakis és kizórólag a profit és a hatalom érdekel, de amúgy tökre nem ismeri azt a szegmenst, és nem is igazán érdekli, csak egy stratégiai lépés az egész.
De amúgy nincs is itt monopólium szerencsére. -
dez #48 akartam írni, kis cég, de nem kis név. -
dez #47 Miért lett volna az? A Nintendo nem kis cég, nem nem kis név.
Egyébként meg ki tudja, mi lett volna akkor... Eleve olcsóbban jött volna ki a PS3, így nem lett volna akkora árelőnye a Wii-nek. Meg nem lett volna egy csomó ember, akinek elege volt a két nagy kűzdelmének, és az ebből fakadó bizonytalanságnak, inkább a 3. utat választva. -
ezzel most frankón nem értem mit akartál, a dx9 eredményekhez képest itt is jobban elvérzik az ati dx10-en. a fele tesztben pedig kritikán aluli teljesítményt ért el:
ez így eléggé röhejes. és akkor az nvidia kártyái nem tudnak dx10et? már megbocsáss, hogy megkérdezem, de honnan vetted ezt a infót? blikk? fókusz? -
Hát sajna ez egy bonyolult rendszer, és sajna a mérnöki tudomány még nem tart ott, hogy egy ilyen rendszert olyan stabilra és egyszerűre csináljon, mint egy Tv-t, vagy egy porszívót.
Másrészt a konzol mindíg is egy limitált perifériával ellátott számítógép volt, és mindíg is voltak hozzá különböző modok. Amúgy van akinek az sem tűnik fel ha valami 20 vagy 60 fps-sel megy.
Amit írsz az a bennük levő GPU-ra nagyjából igaz. De pl a PS3 cellje elég jól besegíthet a fizikába, vagy olyan grafikát érintő műveletekbe is, amit a PC-nél a GPU-val oldanak meg. Ezt segíti, hogy azért az XDR memória is elég jó paraméterekkel rendelkezik és nem is kell belőle 2GB csak az OS futtatására. -
Ha a PS2 eladásaihoz hasonlítjuk, akkor a PS3 szinte pontosan ugyan olyan adatokat produkál megjelenés utáni azonos időszakra levetítve!
"A legtöbb ember azt látja szvsz hogy PS3 = csilivili grafika de egyébként ua mint PS2, ellentétben a Wii valóban új játékélménnyel tud szolgálni."
Hát nemtom, én a PS3-ban lényegesen nagyobb előrelépést érzek az előző generációhoz képest, mint a PS2 esetében. Amúgy a PS3-ban is van mozgásérzékelés mint a Wii-nél, és néhány játéknál tényleg nagy buli, de nem illik mindegyik játékhoz. Ha pl a Lairt Wii-re adják ki, biztos mindenki arról beszélt volna, hogy milyen jó röpködős játék. PS-en meg lealázták a sárga földig, pedig ennél tényleg bejött ez az irányítás az emberek nagyrészének.
Amúgy ha a grafikát szóbahoztad, láttál már mondjuk egy Unchartedet? Amit vessél össze mondjuk a MGS/Snake Eater, vagy a Killzone dzsungeles részeivel. Szal ne viccelj, hogy nincs jelentős előrelépés!!! -
kvp #43 "A PS3 egy nagyon összetett kis gépezet, sajna a rendszerszoftver nem kapcsol ki egy csomó felesleges dolgot ha játszol. Így ezt neked kell kikapcsolgatnod.
Szal pláne ha az ember még jól fel is csicsázta a felületet, meg használja a felskálázást, meg összevissza elállítgatja a látszólag hatás nélküli beállításokat, akkor sajna pillanatokon belül kaphat egy jó kis beszaggatós gépet."
Ebbol is latszik, hogy a ps3 es az xbox360 is egyre inkabb egy limitalt tudasu pc, mint konzol. A legtobb ember azert vesz konzolt, mert nem ert a pc-hez es csak jatszani akar. Ha annyit kell buheralni, mint egy pc-s jatekot akkor reg rossz. A pc-sek tudjak, hogy a desktop hatterkepe is szamit a szabad memorianal, de a konzolosok jo resze azt sem tudja mi az a memoria.
Arrol nem is beszelve, hogy a mostani konzolok mar el vannak avulva. A videokartyaknal kijott a geometry shader, ami lehetove teszi a gpu szintu fizikat, lassan 2 geneacioval leszunk a konzolok chipjei felett. Cpu-ban pedig az ibm mar egy generacioval elorebb jar (powerpc-ben, de cell-ben is), es az intel most lepi at a teljesitmenyhatart (core2quad-ok). Memoriaban pedig lassan vicces lesz a ps3-as 256+256MB-ja vagy az xbox 512MB-ja. A pc-s jatekok szepen lassan elhuznak a konzolok mellett es nem csak grafikaban. Lehet konzolra is szepet csinalni, de az olcso, gyenge es megis jo kategoriaban csak a wii indult... (es nyert is) -
Ajanlom figylemedbe ezt a cikket is:
http://prohardver.hu/teszt/ketszivu_kiraly_amd_ati_radeon_hd_3870_x2/radeon_hd_3870_x2.html
Egyebkent meg nem kell ennyire erzelmeket kapcsolni egyik masik gyarto nevehez vagy termekeihez. Annak idejen a HL2 volt ami miatt akkor az ATI nagyon megugrott. Most az nvidia volt ugyesebb a Crysis-szal. -
feamatar #41 igazak amiket leírsz, de a PS3 sikertelenségének mégsem ezek az okai szvsz.
Nem a sok szabvánnyal van a gond vagy az árbeli különbséggel, hanem azzal hogy csupán a technológiai fejlesztés nem feltétlen eredményez egy jobb játékkonzolt.
Márpedig anno azzal promotálták a PS3at, hogy a gép mindent lesöpör majd(ahogy a PS2 is tette). Ezzel szemben Nintendoék más irányt vettek és jobban mérték fel a piac igényeit. A PS3 és PS2 megjelenésbeni árai közt nincs akkora eltérés, hogy ne beszéljünk sikerről. Ugyanakkor az előrelépés PS2 esetében sokkal inkább érezhető volt anno, mint most. A legtöbb ember azt látja szvsz hogy PS3 = csilivili grafika de egyébként ua mint PS2, ellentétben a Wii valóban új játékélménnyel tud szolgálni.
A HD gépek technológiailag nem tudnak igazán forradalmi játékmenetbeni újítást hozni, és a grafikában sem olyan lényeges a különbség mint PS1 és 2 közt volt. -
Jó csak ugye a PS üzletág általában nyereséges volt (most is az) és azért behozta a fejlestési költségeket. Az X-ért felelős divízió meg most végre felmutatott némi hasznot de azért mért még nagyon messze vagyunk attól, hogy elmondhassuk, hogy minden centet visszahozott, amit beleöltek. -
Nézd meg mennyi készülékből áll a Sony termékskálája és mennyiből a Nintendo-é. Aztán a hatalmas bevételből, most pl új dizájnú Wiimote-ot fejlesztettek és 2007-re kb ennyi.
Szal nem értelek, tényleg nem egy súlycsoport a két cég, bár a Wii a PS2-nek nagy ellenfele, de nem a HD generációs konzoloknak. Tény hogy a Wii nagyon fut világviszonylatban, viszont nem mindenhol. Az angolszász területeken és Japánban igen, de pl némelyik nagyobb Eu országokban meg a PS3 a favorit.
Az meg, hogy kinek mi szerepelt a nedves álmaiban a PS3-ról az más kérdés. Természetesen nem tudom én sem mi járhatott pontosan a Sony vezetőinek fejében, mint ahogyan más sem, de azért ott sem hülyék dógoznak. Szal ha valamit viszonylag drágán adnak, arról azért néhány évnyi üzleti életben fehalmozódó tapasztalat alapján tudhatták, hogy nem úgy fog fogyni mint egy 1/3 árú népkonzol.
A PS3-ban van jó pár totálisan új technológia/szabvány BD, cell, HDMI, 7.1 hang stb. A cég mindegyikhez gyárt valamit: Tv-t, AV erősítőt, hangfalakat, miegymást. Viszont a józanparaszt meg nem fog olyan terméket venni, amihez ezek a kiegészítők nem kaphatók (pl. 1 éve még elég ritka volt a 7.1-es erősítő), vagy egy részük nincs meg már otthon. A gyártók meg nem fognak olyan szabványt használni, amihez nem kapcsolódik semmi. A PS3-mmal egy csomó szabvány technológia bevezetését válaták fel. Egy ilyen gép nem olcsó, viszont ügyesen kell egyensúlyozni, hogy ne legyen annyira elit sem, hogy csak kevesek kiváltsága legyen, mert a nagypénz azért mindíg a tömegtermékben van (lásd Wii). -
IGAZIWILLIAMS #38 "a 7 év alatt 5-6 mrd $ veszteséget összehozó Box, biztos hallottál már róluk!;)"
Ja,és arról hallotttál,hogy a ps3 projecttel a Sonynak egy év alatt sikerült 2 milliárd dollárnyi veszteséget összehozni?
És mi abban a fura,hogy 2 és fél év után beszélhetünk egy generáció feléről?Mint alább említettem,ezt a boxot már nem kell lelőni az új megjelenésénél,szal semmi dráma. -
feamatar #37 igazad van, csak azt nem értem, hogy ezzel a súlycsoportozással mit akarsz? mert állításaid csak amellett szólnak szvsz hogy valamit nagyon rosszul csinált a Sony, mert nem elsősorban a profit aránya a bevételhez a zavaró, hanem a piac fölötti uralom elvesztése, illetvehogy a fejlesztés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és tök mindegy ki a versenytárs, rájuk ez a kettő dolog kellemetlenül hat(magam nagyon nem komálom amúgy a nagy Nt mert sztem röhej a Wii, de hát ha arra van igény..., szvsz én játékra dobozt vennék a játékkínálat miatt, de mivel nem tok venni olyan PCt ami emulál PS2-s játékokat normálisan és közben olyan olcsó mint a PS3 hát... a PS3 ilyen szempontból musthave... meg amúgy is a PS3 a legfejlettebb ez nem kérdés egyébként) -
Énse, csak dx9-esekről amikhez pár dx10-es effektet hozzácsaptak. -
Nos ha beleszámoljuk, hogy csak a PS3/cell fejlesztése mennyibe volt a Sony-nak (pár mrd $) és azért fejlesztett BD-t, meg egyéb dogokat is még a megannyi piacra ahol érdekeltek. Akkor egy olyan cégecske, mint a Nintendo csinál egy olyan terméket, aminek a kifejésztése kb annyiba kerülhetett, mint amennyit egy hét alatt újsághirdetésekre költenek, és igen a N végül összehozott annyi vagy kicsit több nyereséget mint a hatalmas Sony egésze, hát ez tényleg szép dolog. Csak közben a Sonynál 130 ezer embernek adtak fizetést is a Nintendonál meg 3 ezernek.
Szal azért a két cég nincs ugyan abban a súlycsoportba.
Az hogy egy cég nem forgatja vissza a nyereséget egyből az üzletbe, hanem nyereségként kiveszi, az minősíti a vezetést. Bár van ilyen cég akik rajtuk kívül is csinálnak ilyet. Pl ott van az M$, na az évtizedek óta 10 mrd $-nyi profitot vesz ki évente a PC piacból és nem forgatják vissza egyből, hanem olyan dolgokra költik, mint pl a 7 év alatt 5-6 mrd $ veszteséget összehozó Box, biztos hallottál már róluk!;) -
Ja hogy a generáció közepén is túl vagyunk, akkor szerinted is csak pár éve van a Boxnak, vagy is sanyi neki bárhogy is fogalmazzuk meg!;)
Jelenleg ár/érték arányban (HW tekíntetben, WiFi, BD miegymás))a PS3 simán veri a drágább X-eket a M$ mégse nagyon lép, pedig Eu-ban tavaly ősz óta folyamatosan 1.5X annyi PS3 fogy, szal ha nagyon lehetősége lenne rá, akkor megtehetnék hogy leviszik az árát. Gondolom ezexerint akkora hatalmas árrése mégse nincs. -
fade2black #33 Milyen teszteket? Én egy valóban DX10es gamerol sem tudok. -
feamatar #32 az szerintem, hogy egy jóval kisebb cég, jóval kevesebb befektetéssel pofátlanul nagyobb profitot termel, az sztem minden cég számára kellemetlen. Presztizst úgy is értem, hogy igen kellemetlen lehet annak az igazgatónak a részvényesek előtt számot adni, hogy a csúcsszuper fejlesztés hogy nem képes piaci dominanciát elérni. Méretekről meg annyit: piaci érték szerint japán 3ik legnagyobb piaci értékű vállalata, és ezt 2 terméknek köszönheti: NDS és Wii. -
IGAZIWILLIAMS #31 Mé'? Nem bírod beletenni a lemezt?Ott van a használati utasításban:D -
qwas #30 Hát ami azt illeti én már megbántam hogy X360-at vettem, mert csak arra nem jó amire elvileg ki lett találva. Játékra. Próbálom is eladni ahogy lehet hátha valakinek nagyobb türelme van hozzá. -
IGAZIWILLIAMS #29 /ásít -
és hogy a cikkhez is hozzászóljak: a microsoft pontosan azt mondja, amit hallaniuk kell az embereknek ahhoz, hogy vegyék továbbra is azt a sz@rt. a napnál is világosabb, hogy az x360-at már a tervezésnél elkúrták és pár éven belül jön az utód és lehet kidobálni a régieket. feltéve, hogy megérik azt az időt és nem szállnak el rrod hibával. -
hát egy kurvanagy hülyeség, már megbocsáss. épp most nézegettem dx10 teszteket és az ati kártyái sokkal durvábban elvéreztek, mint az nvidia kártyái. az ilyen f@szságaiddal tudod kit etess. az ati/amd mostanában nagyon bugdácsol, sok lépéssel vannak lemaradva és eladásokban is csúsznak le a lejtőn. szinte csak ha ingyen adnák, akkor vennék amd/ati cuccot manapság. -
IGAZIWILLIAMS #26 Mivel igencsak túlvagyunk a generáció mondhatni felén(2005 november-2008 február),így nem hiszem,hogy "kérdéses a gép helyzete nagykapacitású tároló nélkül". A HDD használata pedig a fejlesztőkre van bízva,max rábbigyesztik a dobozra a "HDD required" feliratot,nem nagy dráma,főleg,hogy szvsz az eladott gépek legalább 80%-a HDDs,bár az arcade verzió megjelenésével ez az arány valszeg kicsit romlott.
Egyébként meg a megjelenés óta volt kb. 50 USD-s price-drop a 360-nál,ez nemigen utal a "késhegyig menő" árháborúra,persze szvsz. -
Őööö.... hát igen ezt így is lehet nézni.
Meg úgy is, hogy a M$ baxot kiépíteni a minimális hátteret a HW gyártására és így folyamatosan kiszolgáltatott maradt a beszállítóinak. Ez megmaradt most is, csak most tanult a hibáiból és kevésbé sujtja ez a helyzet, annak ellenére, hogy az X360 botrányosan rossz selejtaránnyal dicsekedhet, és a boltba került gépek nagyrésze is az valójában. Az hogy mit hova számol el, mibe kerül neki az alacsony minőségű HW gyártása és a szervíz költséget eldugja-e a szolgáltatások közé, azt nem tudom, de van rá gyanúm hogy ez történik valójában. Az X HW évi forgalma olyan 10 mrd $ nagyságrendű lehet, ezt megfejelni egy 1-2 mrd $-os extra szervízelési költséggel, az azt jelentheti hogy elég gagyi cuccosokat kell beépítetni, hogy még nyereséget is termeljen, miközben a Sony-val késhegyre menő árháborút folytat.
A HD-DVD simán nyerő lehetett volna, ha bekerül az X360-ba, hiszen a PS3 indulásakor, már közel 9 mill gép került ki a gyárból. Most valóban nincs ehhez a formátumhoz kötve, de azért elég kérdéses a gép helyzete nagykapacitású tároló nélkül, hiszen ugye HDD sincs standard módon a gépben, így a fejlesztők nem számolhatnak vele.
A PS2 jövője szerintem sincs biztosítva, ebben egyetértünk. Ez egy kifutó generáció. De amíg a Wii birja, addig még valszeg kitart!;) -
IGAZIWILLIAMS #24 Az xboxot le kellett lőni,négy év után még mindig veszteséges volt a gyártása,az Intel és nVidia kurta drágán adták az alkatrészeket.A 360 gyártása egy év után nyereségessé vált,jól fogy a konzol,még jobban a szoftwer.Most az MS úgy dobhat piacra új konzolt,hogy simán támogathaja tovább a régit,és nincs hiábavaló kötödése az eleve halálra ítélt HD-DVD formátumhoz.Plusz ott a live Marketplace,ahová rengeteg kis fejlesztő nyomhatja az arcade játékait,tehát a 360 jövője jól biztosított,jobban,mint most a ps2-jé. -
A DX10 jelenleg az nVidiänak koszonhetoen nem terjed, ugyanis erre csak papiron alkalmasak a kartyai. Az ATI karytakat optimalizaltak faszan eree, csak most nem naluk van a nagyobb befolyasolo ero sajnos. -
Az M$-en kívül "sajna" más nem nagyon van más monopol helyzetben az IT szakmán belül, és látható, hogy amikor a cég versenyhelyzetbe kerül, akkor már rögtön nem olyan fényesek az eredményei.