Kisebb jogdíj a beépített tárolók és a memóriakártyák után

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudok róla, hogy az Artisjus a politikusok között osztaná szét a befolyó dohányt, de azt tudom, hogy itthon messze nem üldözik annyira a letöltõket, mint néhányszáz km-rel odébb...

1. Ez egy kicsit gyenge érv volt. Te pl. az autópályán is 1000-rel mész, mert ugye fizettél érte?
2./a. Ezt én is remélem, hogy így van. Legalábbis alapesetben. Viszont gyanú esetén pl. egy bíró engedélyt adhat nyomozóknak a megfigyelésre, nemde?
2. A jogdíjas dolog eleve nem vonatkozik szoftverekre (õk nem kapnak belõle).
3. Miért, az utóbbiakon nem tudsz ilyesmit tárolni?

Én sem szoftverre gondoltam, de igazad van, félreérthetõ volt.

ezért veszek meg mindent, "itt-ott", "fû-alatt", "sundám-bundám", feketén, aproneten, "használtan", "madárlátta" stb.. mert akkor senki nem nyel le semmit
akármekkora az orra, hanem _ÉN_ jutok hozzá olcsóbban, és a szegény Robin Hood eladó is jól jár. Ha én bemegyek egy kisboltba és másodszor is számlát mer adni az eladó, akkor többet be sem megyek oda. Ennyi. Erre elõre felhívom a figyelmét.
Inkább zsírosodjon az aki egész nap bent rohad egy lyukban, mint egy olyan nagyorrú, zsírfejû aki a gombokat nyomogatja két kaviáros szendvics közt a parlamenti büfében.

Ki nem szarja le a Visztát?

Félek hogy a csökkent árak miatt keletkezett árrést lenyelik az eladók, mondván mitszámit 300ftnál 16, illetve 130ezernél 7ezer...
cikkbõl:
"Artisjus Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület oszt szét azok között, akiknek a mûveit a vásárlók rögzítik ezeken az eszközökön."

Honnan tudják, hogy mit rögzítenek rajtuk?
1. ki nem sz*rja le legális-e és mit legális-e letõteni, ha már fizetek az
internetért.

1./a : ha már fizetek az internetér' és személyiségi jogaimba ütközne akár a
szolgáltatónak, akár másnak azt ellenõrizni, hogy éppen mit tõtõk le akkor,
megintcsak nincs mirõl beszélni,

2. ha eleve elõre kifizettetik velem az illegális feketén letöltött sz*ros
adatjukat, akkor a továbbiakban mi az édesanyjuk köze van hozzá, hogy
mit tárolok a gépemen?

3. már az is büdös, hogy a CD/DVD-t tehát azokat a "típusú" adathordozókat,
amelyeken ezeknek a "mûvészeknek" a kulafile-jai potenciálisan megtalálhatóak,
ilyen gusztustalan, gyanakvó és fals dumával , megadóztatják, de önmagában
nem érdekelne, mert _elvbõl_ csak a hamisakat zárjegy nélkülit veszem meg,
de, az hogy a memória-kártyákat, wincsesztereket, USB-pendriveokat stb..
is e módon adóztatják meg , az már mindennek a teteje!

<#violent><#banplz>

Ki nem szarja le a Visztát?

Két együttesrõl is tudom ismerettség révén, hogy az artisjus egy petákot sem fizetett még nekik soha.
És nem 10 perce alakult bandák, igaz, nem is megasztárok.
Dez hozzászólására reagáltam, nem a cikkhez.
tehát egy félterrás vinyóra mennyi akkor a jogdíj? kifizetek 10ezer hufot csak mert hd videókat vágok?!?!

\"The voices are back... Excellent.\"

PíszLávJuniti
Ácsi, itt szó sem volt szoftverekrõl!

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Nagyon tévedsz. Egyáltalán nem legális a jogvédett tartalmak letöltése magyarországon, csak nincs rá még jogszabály kialakítva. Ha rajtakapnak hogy letöltöttél egy adobe, microsoft vagy archicad progit és használod, letolt gatyával elégítenek ki análisan.
Kis pisisek, ennek köszönhetitek, hogy itthon legális a letöltés.

Azért, mert ezzel az általándíjjal próbálnak extra bevételre szert tenni (arra hivatkozva, hogy nekik bevételkiesés az, ha valaki a jogszabályok által kimondottan engedélyezett módon saját részére készít másolatot valamirõl).
Persze ennek alapját lehet vitatni. Miként azt is, hogy a saját fényképeim után miért nem fizetnek _nekem_ is abból a beszedett általányból?

Persze miközben beszedik ezeket a pénzeket, van pofájuk mindezt illegálisnak beállítani (mármint ami után beszedik).

Persze lehet magánimportból is venni ilyen termékeket, sarc nélkül.

Minden jog fenntartva!

Ez kicsit hasonlít arra, mikor a tanár az egész osztályt bünteti, pedig csak 3 gyerek volt rossz<#mf2>

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

Mert alapból mindenkirõl feltételezik hogy warezol. Alapból bûnösnek kiálltanak ki téged.
de bazmeg.
a SAJÁT fényképeim kerülnek a memóriakártyára.
mégis mi a halálért kéne ezért fizetnem?