23
  • dez
    #23
    Egyébként túl nagy képzelőerő sem kell ehhez. Vagy túl nehéz elképzelni, mintha a tévé v. a monitor nem egy sík lap lenne, hanem egy átlátszó ablak?
  • dez
    #22
    Hát neked nagyon-nagyon gyenge akkor a képzelőerőd - meg itt még néhány embernek. Még hogy semmi értelme? Nektek nincs térérzékelésetek? Félszeműek vagytok, vagy mi?
  • djw
    #21
    mindenki szemelyes titkarnoje: MS Outlook 3D ? :))))
  • Wilddog
    #20
    Pornófilm lesz az első, amit elkészítenek holografikusan, tuti.
  • katonalevi
    #19
    Szerintem is nagyon jo lessz , mikor mar a koznepnek is lessz hozzaferese , es ahogy az egyik lenti juzer mondta , akkor uj tavlatok nyilnak majd , olyanok amire mi meg nem gondolunk most . A leghasznosabb , azaz amit a legtobben hasznalni fognak az termesztesen a komunikacio lessz , a chat is uj tavlatok ele nez majd :D.
    De ne feledkezzunk meg az egeszsegugyrol sem , 3D es felevetelek ,a rontgen heleytt ,(vagy daganatok pontos helye es merete stb .) azaz kivetiti a szervet zoomol stb . Majd a terkepek is meg sok sok mas.Pl a tanarok koneyyben tudjak majd leadni leckejuket (geometria stb.), nah meg sok minden ami nem ugrik most be.
    Szerintem a legjobb az lessz mikor mindenkinek lesz szemelyes 3d titkarnoje vagy titkara az lessz a cuuc!!! hajra tehnika!!!!
  • valamit
    #18
    viszont képzelj el egy sportközvetítést így, mondjuk egy kosár, kézi vagy foci meccset

    és simán lehetne, hogy a holoadásra ma még kevésbé alkalmas közvetítés is változna idővel, például a híradósok nem egymás mellett, hanem körben vagy egymásnak háttal ülnének vagy előre bemonadnák műsor előtt, hogy hány fokos szögből lesz élvezhető az adás (pl. sport 360 fokból, színházi közvetítés 90-120 fokból, stb.)
  • L3zl13
    #17
    Ezért mondtam, hogy lehet szórakoztató időnként, de általánosságban alkalmatlan.
    Pl mit csinálsz mikor épp Szellő István konferál? Bár persze nem tudhatom nincs-e ilyen irányú érdeklődésed is... :D
  • L3zl13
    #16
    A Star Wars Vader nem a hiradót meg a matinét nézte rajta.
    Videóbeszélgetésre pl alkalmas lenne, ha lenne olyan kamera, amivel 3D-sen körbe le tudja képezni a beszélőt.
  • WinT
    #15
    Nem tudom, nekem semmi kifogásom nincs az ellen, hogy Antónia popóját bámuljam a híradó alatt. :)
  • Running
    #14
    Ha a Star Wars-ban már meg tudták oldani, akkor mi is meg fogjuk tudni szerintem.:)
  • L3zl13
    #13
    Ja, csak aki veled szemben ül az Erős Antónia popóját bámulja végig hiradó alatt... Meg a főszereplő haját premier plánoknál a filmekben.
    Az első még csak-csak szórakoztató, de igazából működésképtelen koncepció.
  • Inquisitor
    #12
    "A szem ugyanazt a fényt fogadja be, amit egy valódi kép esetén kapna, ami akkor is igaz, ha a szemlélő körbejárja a hologramot."

    Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz, egy hologram a készítő szándéka szerint, lehet kisebb, nagyobb, vagy pl. 90 fok szögelfordulás esetén akár 360 fokot is fordulhat vagy többett, vagy lehet pont fordított körüljárású, megváltozhat a mérete, stb.

    A holográfia cucca részlegesen körüljárható képet ad, de eszméletlen bonyolult és így drága, valamint kicsi a felbontása (még) és csak vizszintes körüljárása van így is. (Nagyobb felbontáshoz és függőleges körüljárhatósághoz meg nagyságrendekkel több pixelre lenne szükségük.)
    Na meg ugye kell hozzá egy brutál gép, ami az OGL-ből kiszámítja a hologramot.
  • Wharyoo
    #11
    És nem mellékesen egy ilyen lehet - ha nem is az elsö, de - az egyik korai, stabil lépés a holodeck felé is :)

    Amúgy ha elterjed, akkor lehet, hogy megváltozik az emberek TVnézési szokása és úgy fogja a család körülülni a 3D TVt, mint kedvenc rebellis seregünk a Star Warsban, a Halálcsillag képét a támadás elötti eligazításon :D
  • L3zl13
    #10
    Abban egyetértek, hogy filmeknél, TV műsornál nincs sok értelme. De 3D modellezésnél, tervezésnél, prezentálásnál és hasonlóknál nagyon jól használható lenne.
    Utánna később pedig lehet, hogy kitaláélnak rá plyan alakalmazási lehetőséget, amelyekre most még nem is gondolunk.
  • arrakistor
    #9
    "Segítsen rajtuk Obi-van Kenobi ! Ön az utolsó reménységünk ..."
  • DjDano
    #8
    látványos...
  • nipponia
    #7
    Az én véleményem szerint nem tudom minek erőltetik ezt a 3d-s tv-t. Hiszen semmi értelme szerintem, nem tudom elképzelni miként lehetne nézni rajta egy filmet vagy játszani rajta bármilyen komolyabb játékot. Akkor lenne értelme csak, ha magát az embert venné körül egy holografikus környezet mint pl a star trekben a holofedélzet. Ott ténylegesen részese az ember az élménynek, történetnek. De hogy a fotelban ülve játszak egy fps-t vagy nézzek egy filmet, úgy abszulút de semmi értelmét nem látom.
  • mcganyol
    #6
    A holografikus videoképernyő prototípusok folyadékkristály szűrők alkalmazásával készülnek, melyek - akárcsak az LCD-k - szétszórják a fényt. Ezek jellemzően lefaragott hologramokat vetítenek a szemlélő felé, melyek nem járhatók körül.

    ez pedig körbejárható. ez az óriási különbség.
  • katarzis
    #5
    Igen meg van egy másik kereskedelmi forgalomba került kivetitő, potom 20 ezer dollárért link
    ez már egész jo.
  • NEXUS6
    #4
    Nem azért mondom, de aki még nem hallott volna róla szal közel HD felbontásban már van rendes 3D TV. Meg lehet venni aztán örülni neki. Ha monnyuk valami nagy cég lenne akkor már évek óta ez lenne a sláger krácsonykor nem a plazma, meg az elcédé tv.

    Ja amúgy magyar fejlesztés.

    Link

    Oldalt meg ott vannak a videók is róla, érdemes megnézni.
  • duke
    #3
    Valoszinuleg csak ido kerdese es lesz olcso 3d-s monitor.Kezdetben szar minosegu es megfizethetetlen mint a korai lcd monitorok,de aztan ...
  • jeti00
    #2
    hajrá, ez kell nekem (Y)
  • Mister
    #1
    nem lenne rossz