10
Vezeték nélküli A/V jel továbbítás
  • PyRex
    #10
    jujj de ciki, az aranyárat aranyérnek írtam :)))))))
  • Emmegki
    #9
    Szerintem vegyél +1 DVD lejátszót, és sokkal olcsóbban kijössz.
  • Emmegki
    #8
    És oldd meg tükrökkel a távirtányítónak a rálátást, hogy a dvd-t tudd távrángatni
  • PyRex
    #7
    A kábelekkel mi a probléma? Szerintem vezeték nélkül még nagyon drágán SEM tudnád megoldani ezt úgy, mint kábelekkel. PL. az LCD TV-hez már minimum 720p jelet kéne továbbítani, meg a hang továbbítása is szerintem jó minőségben kb. aranyérba kerülne. Inkább tegyetek a falba vagy a padlóba kábelcsatornát kivezetésekkel ott ahol a hangfalak, audio cuccok és tv-k lesznek.
  • SgtChris
    #6
    Szerencsére ettől még nem kell tartanom... :-) Ettől függetlenül láthatod, ilyen szempontból is égető a probléma megoldása. :-D
  • ColdFire
    #5
    hát igen, ha véletlen pornóznál, és gyerek bekapcsolja a tvt, akkor nagyot néz majd
  • SgtChris
    #4
    A lényeg végülis az, hogy nem lehet függetlenül hajtatni a két TV-t. :-(
  • SgtChris
    #3
    Végülis: van 1 szoba, amiben tv+erősítő+beltéri kombó lenne, és 1 másik szoba, ahol csak 1 LCD TV. A lényeg az az lenne, hogy a DVD-n lejátszott kép és a beltériről jövő adás nézhető legyen az LCD-n is, ha lehet függetlenül.
    A kábel persze, hogy kézenfekvő, de fúrni-faragni a főbérlő miatt nem nagyon lehet, másként pedig csak az egész lakáson átcibálva lehetne megoldani.
  • CaviaR
    #2
    a vezeték nélküli A/V azt tudja, h az egyik tv képét nézheted egy másik tv-n. Tehát a két tv nem lesz egymástól független, ugyan az fog menni mindkettőn. Erősítőt nem tudom mi értelme egy szomszéd szobában lévő tv-re kötni, egy DVD lejátszó meg pár ezer Ftból kijön.. :)
    A te esetedben az egyetlen megoldás ha átvezeted a kábelt a másik szobába. Fillérekből megvan, és a minősége szinte nem is romlik. Rádiós jeltovábbításnál romlik a jel, nagyon drága, szükégtelen, és a te igényeidet nem is tudja kielégíteni.

    Szólj ha valamit félreértetetm :)
  • SgtChris
    #1
    Üdv! Költözés előtt állok és keresem a lehetőséget, hogy tudnám megoldani, hogy az egyik szobában lévő TV+erősítő+DVD lejátszó+(későbbiekben DigiTV-beltéri) jeleit a másik szobában elhelyezésre kerülő kisebb LCD tv-re el tudjam juttatni.
    Ilyen A/V jeltovábbítókat találtam, de jellemzően 1 készülék jeleit képesek átvinni. Vagy ezt közvetlen a TV és az erősítő közé kell beiktatni és emiatt az összes, az erősítőn keresztül a TV-be menő jelből tud dolgozni?
    Ja, és a két TV függetlenül tud működni egymástól? Pl.: a nagy TV-n a DVD film megy, míg az LCD-n meg a normál DigiTV-s adás képe?
    Várnám az ötleteket! Előre is köszi!