AMD: csak lassabb processzorok a CeBIT-en
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy errõl tudnak a teszterek. Nekem is csak azért mondta el a nagykeres span, hogy választ adjon, miért nem kapok E8000-es procit.
Nem mondom, hogy egyes Core 2 szériák nem tekernek rendesen, de nagy mennyiséget tekintve nem olyan jó a tuningolhatóság.
Amúgy az egész tuning mércéje az FPO/batch szám a proci dobozának oldalán, ha nem is 100%-osan, de nagy valószínûséggel megsaccolható a proci max. órajele. Bár én vásárlásnál maradtam a bevált módszernél, 10 OEM proci nagykerbõl, és egy szombat délután a szervízben, a legjobb megvesz és köszönöm.<#hehe>#hehe>
Nem mondom, hogy egyes Core 2 szériák nem tekernek rendesen, de nagy mennyiséget tekintve nem olyan jó a tuningolhatóság.
Amúgy az egész tuning mércéje az FPO/batch szám a proci dobozának oldalán, ha nem is 100%-osan, de nagy valószínûséggel megsaccolható a proci max. órajele. Bár én vásárlásnál maradtam a bevált módszernél, 10 OEM proci nagykerbõl, és egy szombat délután a szervízben, a legjobb megvesz és köszönöm.<#hehe>#hehe>
(Nem is csak simán csalás, hanem nagyon arcátlan is.)
Hm, ezt így (ilyen konkrétan) tõled hallom elõször.
De ha ez igaz, ez ugye nem más, mint csalás.
Az az újságíró meg úgy készít tesztet, hogy ezt elhallgatja, cinkos.
De ha ez igaz, ez ugye nem más, mint csalás.
Az az újságíró meg úgy készít tesztet, hogy ezt elhallgatja, cinkos.
Amikor új Intel termék jelenik meg akkor ki lesznek szállítva a sajtói példányok (ezek válogatott CPU-k magas tuningolhatósággal), az ország nagyobb nagykeréhez. Ezek gyakorlatilag nem számítanak bele a készletbe, így nem eladhatóak. Így próbálják biztosítani azt, hogy ha Intel termék érkezik akkor mindig legyen gyorsan teszt róla (pl. ne az legyen, mint a 8800GT-nél, hogy a nagykerek szartak a sajtó fejére, és eleinte nagy haszonnal eladták a teljes szállítmányt), és ne valami gyenge tuningpotenciálú kereskedelmi procival teszteljenek.
Hogy érted, hogy nem rendelhettél?
Nem kell használni a patch-et. Gondolom ha az AMD 3 hónap után hozta elõ a hibát akkor nem valami gyakori dologról van szó.
Az emberek éveket leéltek a Pentium 3 sokkal súlyossabb osztási hibáival. Amit még otthon asztali környezetben, ha nehezen is de reprodukáltak.
Az emberek éveket leéltek a Pentium 3 sokkal súlyossabb osztási hibáival. Amit még otthon asztali környezetben, ha nehezen is de reprodukáltak.
Elmondom, hogy kereskedelmi szinten alig lehet tuningolni a Core 2-õt is. Én a múlt héten azért nem rendelhettem E8xxx-es procit, mert azok sajtói tesztpéldányok voltak (jól húzható tesztpéldányok gondolom). Kereskedelmi szinten még a 3-3,2GHz is ritka.
Jaj, bocs, valahogy nem láttam a "nem" szót a 98% után.
Ez nagy tévedés, éppen fordítva van, az összes felhasználót nézve.
Az AMD OverDrive-ban kikapcsolható a patch. Ez a patch csak olyan "kötelezõ kör", de valójában nincs rá szükség.
Nem is értem, miért erõltetik desktopon. Szerver szintem meg teljes leállás Barcelona vonalon? Ott kellett volna ezzel a patch-csel jönni, desktopon meg választható opcióként alkalmazni.
Nem is értem, miért erõltetik desktopon. Szerver szintem meg teljes leállás Barcelona vonalon? Ott kellett volna ezzel a patch-csel jönni, desktopon meg választható opcióként alkalmazni.
És a felhasználók 98%-a nem tuningol... az a maradék 2% meg.. (én is többnyire ha új gépet veszek megnézem mit bír maximum, pár napig talán hagyom, aztán rájövök, hogy nincs szükségem ennyi + teljesítményre, így visszaveszem az órajeleket az eredetire... legalább a fogyasztás kevesebb lesz a sebességkülönbség meg elhanyagolható számomra a mindennapos használatban... minek internetezés, szövegszerkesztés, videónézés közben izzadó proci mikor a lassabb is elég?.. persze ez az én véleményem és tapasztalatom.. Bár én részemrõl csak nagyon ritkán játszok, de ott is többnyire a VGA a szûk keresztmetszet.. az asztali gépemben egy Ati9550 es, a laptopomban meg egy Ati HD 2400XT található... Bár ha erõsebbek lennének akkor sem játszanék többet, egyszerûen nem köt le egy fantáziavilág hosszabb távra... bár a Wii jó mulatság társaságban..) <#miaz>#miaz>
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Nem ezzel a TLB hibával van a gond, hanem azzal, hogy a patch 10-30%-os lassulást okoz. Ami gyakorlatilag elveszi az összes sebesség elõnyét a Phenom-nak per pillanat.
Az intel közben eladja a 65nm-es Core 2-eseit és már lehet hellyel-közzel kapni a 45nm-es Wolfdale-t is. (Sajnos Magyarországon egyenlõre csak a 8200-ast, a 8400-ast, amit én szeretnék venni, még nem.)
Az intel közben eladja a 65nm-es Core 2-eseit és már lehet hellyel-közzel kapni a 45nm-es Wolfdale-t is. (Sajnos Magyarországon egyenlõre csak a 8200-ast, a 8400-ast, amit én szeretnék venni, még nem.)
Valószínûleg igazad van, de a késlekedés akkor is sokat elárul arról, hogy milyen overclocking potenciált várhatsz majd az új prociktól. Az Intel már átlépte a 3GHz-es határt és sok procijuk 4GHz körüli frekvencián is megy (alaplap függõ).
Ez már csak azért is fontos, mert sok vásárló nem engedheti meg magának a felsõ kategóriás procikat, de ha az alsó/közép kategóriában is van teljesítmény-felesleg, akkor ez megtarthat egy egészséges piaci keresletet.
Ez már csak azért is fontos, mert sok vásárló nem engedheti meg magának a felsõ kategóriás procikat, de ha az alsó/közép kategóriában is van teljesítmény-felesleg, akkor ez megtarthat egy egészséges piaci keresletet.
Már megint TLB-Hiba...<#falbav>#falbav>
Gyerekek a procikban nincs TLB hiba, TLB címfordítási probléma van. Az ilyen problémák tucatszámra vannak az összes jelenleg kapható prociban, a K8-ban van vagy 70, a Core 2-ben lassan 200 lesz, a K10 is 20-nál tart.
A K10-et súlyos TLB címfordítási probléma súlytja. Ez javítás alatt van, lassan 2 hónap elteltével az AMD sikeresen reprodukálta a hibát (gondolom ebbõl leesik, hogy ha az AMD-nek laborítóriumban hónapokba telt ezt a hibát elõhozni, akkor nem fogunk sûrûn találkozni vele), így tudják mi a gubanc.
A javítás is csak a szerver piac miatt lényeges.
Gyerekek a procikban nincs TLB hiba, TLB címfordítási probléma van. Az ilyen problémák tucatszámra vannak az összes jelenleg kapható prociban, a K8-ban van vagy 70, a Core 2-ben lassan 200 lesz, a K10 is 20-nál tart.
A K10-et súlyos TLB címfordítási probléma súlytja. Ez javítás alatt van, lassan 2 hónap elteltével az AMD sikeresen reprodukálta a hibát (gondolom ebbõl leesik, hogy ha az AMD-nek laborítóriumban hónapokba telt ezt a hibát elõhozni, akkor nem fogunk sûrûn találkozni vele), így tudják mi a gubanc.
A javítás is csak a szerver piac miatt lényeges.