6
 • immovable
  #6
 • gopher
  #5
  "_most_ van monopólium"

  Na igen. De inkább a nyílt szabványokat előnyben részesítő cég (Google) uralja a "nyílt" internetet, mint a zárt forrásra építő, és jelenleg desktop piacon monopol helyzetben lévő MS. Miért is lesz az jobb, ha mégjobban tágítják a saját monopóliumuk határát? ...
 • gopher
  #4
  "jobban az oprendszerbe integrált webes szolgáltatások"

  Hű de jó is lesz az nekünk... Majd szépen beuralja ezt a piacot is az MS (legalábbis a win/ie userek oldaláról), és ismét fityiszt mutathatnak a W3C-nek (minek szabvány, ha mindenki a mi oprendszerünket és (majd) a mi webes szolgáltatásainkat használja). A FreeBSD egyik fő támogatója (Yahoo!) el fog tűnni, és valószínűsíthető, hogy MS szerverek fogják átvenni az uralmat odaát (és persze a FreeBSD fejlesztőknek sem lesz támogatójuk). Szép új világ, alig várom...
 • tvik
  #3
  Az jelenthet majd előnyt a MS-nak a G-vel szemben, hogy jobban az oprendszerbe integrált webes szolgáltatásokat tud majd készíteni esetleg.

  Szerintem az fog versenyt teremteni, ha a G-nek lesz riválisa. _most_ van monopólium.
 • kernerster
  #2
  "A szoftvercégnél azonban úgy vélekednek, hogy a Microsoft és a Yahoo! együttműködésének hiánya vezetett a Google piaci dominanciájának kialakulásához és folyamatos erősödéséhez."

  Nem. A foyamatos teszetosza meg herevere miatt jutottak ide. Csak néhány példa amivel ezután sem fognak tudni szembeszállni: (legalábbis egy jódarabig biztos nem)
  -google earth
  -calendar
  -maps
  -e-mail tárhely
  -levelező gyorsasága
  Ha eccer ezek mind meglesznek, na akkor talán elgondolkozom azon, hogy ránézek a mikrofosra. De addíg minek???
 • kernerster
  #1
  Én örülök a fúziónak, mert ez nem más mint a szamár meg a ló fúziója. Ezeknek nem egyesülni hanem fejleszteni is kéne!!!! Az senkinek nem jut az eszébe, hogy ha összevonják a két céget, attól csak egy nagy cég lesz, de a szolgáltatás nem lesz jobb?????