15
Elcsúszott hang helyreállítása avi filmen
  • kiara1907
    Sziasztok nekem az a gondom,hogy letöltöttem egy filmet,de hang az elejétől kezdve siet nem tudom mennyit,de nagyon elvan csúszva a képekhez képest.mit tehetek??
  • Magnumrolcsi
    Nem jött össze amit akartam. 1-2másodpercet mindig csúszott, engem meg zavar. Letörőltem az egészet.

Köszi a segítséget. :)
  • Brambilla
    Végül a te módszeredet követtem: kettévágtam a fájlt és a másodikon szinte tökéletesre állítottam a hangot, el is mentettem. De mikor virtualdubbal akartam újra egysesíteni a két fájlt újra visszarakta a hangot a rossz időpontba. Viszont minden más lejátszóval rendesen szól a hang. Már csak újraegyesíteni kellene a két fájlt, az FX Movie Joinerrel próbáltam, de nem tudtam neki elmagyarázni, hogy ne 13 gigás fájlt hozzon létre. Nem tudsz valami programot, ami "normál" méretbe, aviba összerakja újra a filmet?
  • Schwarz
    Ha fokozatosan csúszik el a hang a videohoz képest (szintén virtualdub) 1.video/frame rate -> change so audio & video durations match belejölni.
    2.video/full processing mode
    3.video/compression -> divx kodek kiválaszt és beállítod azt a bitrátá kb amivel korábban volt

Ennek csak annyi a baja, hogy újra kell kódolni a videót -> szarabb lesz a minősége, lehet fordítva is gondolkodni, viodeót békénhagyod audiót újramintavételezed (vanilyen szó? ) de ez macerásabb, ebben goldwave tudsegíteni.
  • B0B0
    Audio/Compression opciónál be kell állítani neki egy mp3-as tömörítést, mivel te wav-ba mentetted el és az nem kicsi.

Mellesleg ne vedd szentírásnak, hogy a két filmfájl időzítése ugyanaz.
  • Magnumrolcsi
    Sikerült kivenni a hangot, betettem egy másikat. Viszont mikor mentem el akkor majdnem 2GB-os file-t akar létrehozni. 95Mb-os hang file-ból 450Mb-t csinál.
    3percet kéne állítani a hangon mert amiből kiszedtem annak a filmnek nincs meg az első 3perce(így hang sincs), amibe betenném meg van. Nero Wave Editor azt írja nem ismeri fel, pedig WAV.

Bocs a kacifántos szövegért, felcseréltem a nappalt az éjszakával..
  • Calver
    menüben Video -> Direct stream copy
  • Brambilla
    Bocs, még egy hülye kérdés...
    Ha megvagyok és virtualdubbal menteni akarom a kész avi-t, akkor egy hatalmas, több gigás fájlt akar létrehozni. Hogy lehet megcsinálni, hogy a méret ne legyen nagyobb, mint az alapfilm volt? Persze minőségi veszteség nélkül.
  • Brambilla
    Köszönöm szépen a segítséget, megpróbálom.
  • Calver
    én inkább simán kettévágnám (majd később újra összefűzném) a filmet ahol a csúszás "kezdődik", és virtualdubon belül állítanám be h mennyit csússzon a hang - mert a 4 mp nem biztos h pontosan 4 mp és lehet szívni rendesen ha külső programmal csinálod, és nem látod mennyire van szinkronban a kép a hanggal.
  • csgery
    Szerintem is így a legkézenfekvőbb.
  • n3whous3
    jobb válasz :))))
  • B0B0
    VirtualDubbal kimented a hangot a filmből (File/Save WAW), megnyitod egy hangszerkesztővel (legegyszerűbb a Nero Wave Editor), a 114. percnél bevágsz 4 mp-et. Elmented wavként. Megint VirtualDub. Video/Direct Stream Copy beixel. Audio/Full Processing Mode beixel. Aztán: Audio/Wav Audio..., kiválasztod az általad átszerkesztett hangfájl. Aztán Audio/Compression és beállítasz egy tömörítést (pl: mp3). Ezután: File/Save as Avi. És 3-4 perc alatt kész is.
  • n3whous3
    Bármilyen normális videovágóval a hangsávot lehet külön kezelni, azzal el tudod mondjuk tolni is és mentsd le a végeredményt. Sztem :)
  • Brambilla
    Sziasztok!
    Van egy olyan problémám, hogy egy avi filmen elcsúszott a hang. A " baleset" nem nálam történt, torrentről töltöttem le a filmet és többen jelezték, hogy ez a probléma.
    Pontosan az a probléma, hogy a 219 perces film 114. percétől a hang 4 mp-et "siet". Hogyan és milyen programmal tudnám a hangot helyreállítani?