A magyar oktatást méltatta Bill Gates
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oh, de kérem, láttatok már például egészségügyi intézményben mûködõ szoftvert, vagy legyen az egyéb közhivatalban, mintha a 80-as években lennénk. Pedig azok nem bonyolultak és ráadásul a munkafolyamotok meggyorsításával milliókat lehetne spórolni, de nem... Majd ha vlmelyik kis "nagy agy" fent ezt kitalálja, mint pénzkeresési lehetõség, akkor majd írnak egy rosszat és zsebrevágja a pénz.
Szóval ez szerintem még gesztusnak is kevés... Nagyon el vagyunk maradva ahhoz képet, ahol már tarthatnánk...
Ez az én véleményem...
Szóval ez szerintem még gesztusnak is kevés... Nagyon el vagyunk maradva ahhoz képet, ahol már tarthatnánk...
Ez az én véleményem...
Állítólag jó, mert a Wirth tiszta és valamelyest mentes a programozási hekkelési lehetõségektõl (igaz ez nem elmondhato a turbo-ról 😊). Szerintem lehet örülni, hogy nem egy minimalista Turing-gép implementálásán (BrainFuck) tanultok, nem sok ember maradna talpon 😊. Másik oldal, hogy C/C++-bõl sokkal szivatósabb kérdéseket tudnak nektek feltenni, amik ráadásul lazán fordítõfüggõek (mi a helyes kiírási sorrend jelleg).
Kicsit hazabeszélt.
Nem ismerik a Windowst sem. Akkor meg már olcsóbb, ha a Linuxhoz nem értenek.
"A fejlõdés szemmel látható.
Mi pl. tavaly, 11.-ben, már a turbó pacalt vettük. (számtech szakon)"
Én ezt soha nem fogom megérteni miért kell azt tanítani. Ha megnézed a piaci keresletet C++,Java,.Net
Szerintem az alapok egyik nyelvben sem sokkal nehezebbek(jó mondjuk talán a C++ könnyebb mint a többiek alap szinten)
És erre oktatják a Pascalt amit "sehol" nem használnak, ráadásul kicsit még el is tér a fent említett nyelvektõl.
Mi pl. tavaly, 11.-ben, már a turbó pacalt vettük. (számtech szakon)"
Én ezt soha nem fogom megérteni miért kell azt tanítani. Ha megnézed a piaci keresletet C++,Java,.Net
Szerintem az alapok egyik nyelvben sem sokkal nehezebbek(jó mondjuk talán a C++ könnyebb mint a többiek alap szinten)
És erre oktatják a Pascalt amit "sehol" nem használnak, ráadásul kicsit még el is tér a fent említett nyelvektõl.
A szövegszerkesztõ, táblázatkezelõ, prezentáció-készítõ, adatbázis-kezelõ, ... stb. nem csak MS termékekbõl állnak a felhasználók rendelkezésére. Jogosan morognak sokan, hogy a "Szövegszerkesztési feladatok" címû mûsorszámot le is lehetne egyszerûsíteni arra, hogy Word, mert sok helyütt csak abbol áll az egész óra. 😞
Meg tudtommal nem az a progi neve, hogy Picipuha Soevegserkestoe (angolosan 😊), hanem Microsoft Word , s õ csak ezeknek a produktumoknak a neveit sorolta fel, és nem a rendeltetésüket. Csak mondom, vagy nem.<#ejnye1>#ejnye1>
Meg tudtommal nem az a progi neve, hogy Picipuha Soevegserkestoe (angolosan 😊), hanem Microsoft Word
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
A fejlõdés szemmel látható.
Mi pl. tavaly, 11.-ben, már a turbó pacalt vettük. (számtech szakon)
Mi pl. tavaly, 11.-ben, már a turbó pacalt vettük. (számtech szakon)
Mit lehetne csinálni 25 milliárdból??? Mondjuk 3 milliárdból ki lehet fejleszteni saját Linuxot disztribúciót. Mondjuk legyen az támogatás 1-1 milliárd forint évente. És milyen lenne a rendszer? Ingyen terjeszthetõ, és használható. Állami intézményekben a támogatás anyagilag letudva. A többiek meg megvehetik (had legyen egy kis bevétel is). 10 milliárd a kitanításra (hogy legyen mit zsebre tenni). 1- milliárd a Wine fejlesztéséhez, hogy még több Windows-os program futhasson Linuxon. .... Fenébe még nem vagy 25 milliárdnál nettó kiadásnál. Jah igen, mindenféle egyéb programocska írása Linuxra 1-2-3 milliárd. Mondjuk ezeket magyar fejlesztõkkel megvalósítva tiszta jó lenne. Nem mindenféle CD-re, meg hozzá való kódra költenénk a milliárdokat, hanem saját magunkra. Szóval a lényeg, hogy ez totál feleselgessen írtam le.
És ha ki is tanítanak, akkor az iskolából olyan emberek jönnek ki, akik nem tudnak elhelyezkedni a munkaerõpiacon. Ugyanis egy multinál nem érdekel senkit, hogy értesz mondjuk a StarOfficehoz vagy az ubuntuhoz, viszont ha nem láttál még Office XP-t az nagy hátránynak számít.
"Amúgy abból a 25 milliárdból, amit az elkövetkezõ 3 évben szoftverekre akar költeni a kormány, 14 ubuntu linux fajsúlyú társaságot lehetne létrehozni. Növelve az itthoni foglalkoztatottságot(és ezzel a kormányzati bevételeket)."
És még ennyi pénz kéne ahhoz hogy kitanítsák pl a számtech tanárokat. Mert hogy nagy %-uk nem ért a Linuxhoz az tuti!
És még ennyi pénz kéne ahhoz hogy kitanítsák pl a számtech tanárokat. Mert hogy nagy %-uk nem ért a Linuxhoz az tuti!
Mondom szövegszerkesztõ. Meg táblázatkezelõ és bemutatókészítõ. Beszéljünk már magyarul és nem elfogultan egy cég termékét magasztalva.
Amúgy abból a 25 milliárdból, amit az elkövetkezõ 3 évben szoftverekre akar költeni a kormány, 14 ubuntu linux fajsúlyú társaságot lehetne létrehozni. Növelve az itthoni foglalkoztatottságot(és ezzel a kormányzati bevételeket).
Amúgy abból a 25 milliárdból, amit az elkövetkezõ 3 évben szoftverekre akar költeni a kormány, 14 ubuntu linux fajsúlyú társaságot lehetne létrehozni. Növelve az itthoni foglalkoztatottságot(és ezzel a kormányzati bevételeket).
Hoppá tényleg Word 😄D
Jaja. 😊
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
láttam már "dr." elõnevû által írt e-mailben is MS worLD-öt leírva, úgy hogy nem kell bántani...
Én meg méltatom az orosz igazságszolgáltatást, mert bár még sosem volt benne részem, a híre "jó". Errõl ennyit. XD
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
Nem is hiába, ha még mindig nem vagy tisztában az egyik pontos címével... (bocs 😛)
Jah rohadt nagy fejlõdés az hogy minden évben ÚJRAvesszük az MS World, Excel és Powerpoint triót...