20
-
Epikurosz #20 (marsi kacsa) -
#19 "Ennyire hülye nem vagyok. Tudom, hogy árnyékban hidegebb van..."
Akkor nem igazán értem mi a problémád? A cikkben is ez szerepel ugyanis:
""A felhők meglehetősen erős árnyékot vetnek, ami a helyi felszíni hőmérsékletben is érezteti hatását" - magyarázta Montmessin. "Az árnyékos területek hőmérséklete 10 Celsius fokkal is alacsonyabb lehet, mint felhőmentes környezetük..."
Sehol nincsen, hogy a CO2 lehülést okozna ott, csak annyi, hogy a CO2 felhők árnyéka okoz lehülést. A felhők árnyéka meg itt is azt okoz. -
L3zl13 #18 Ennyire hülye nem vagyok. Tudom, hogy árnyékban hidegebb van...
Ráadásul a Földön nem alkot felhőket a fagyott CO2, szóval a globális felmelegedésnek nem sok köze van a magyarázatodhoz... -
kohi #17 szegény marslakók..
Bloob: Itt vannak megint a földlakók! Mivel álcázzuk a várost?
Xerou: Jégfelhőket "beizzítani" az majd elfed mindent!
Bloob: Egyre keményebb vagy Xerou!
Xerou: Tudom!
;) -
Epikurosz #16 ...és a kozmikus sugarakat is jobban bírják.
Adott a következtetés, hogy a világűrben - ha vannak fejlett civilek - jobban hajaznak a rovarokra, mint ránk, emlősökre. -
#15 a felhők árnyéka okoz lehülést; a felmelegédés egy hosszabb folyamat, itt is; a felhők árnyéka itt is lehülést okoz, elég ha a nyári kánikulára gondolsz, hol van melegebb napon vagy árnyékban? ugyehogy napon? mégis hosszabb távon a felhő által visszavert fény pluszban melegíti a bolygót és összességében melegebb lesz, de árnyékban akkor is hidegebb lesz, mint napon -
L3zl13 #14 Érdekes. Úgy látszik nekik nem okoz gondot a hosszan tartó súlytalanság. A fene beléjük... -
Epikurosz #13 (Légy 1.) -
Epikurosz #12 Arany is? -
L3zl13 #11 Szvsz nem a magas nyomás miatt van gáz állapotban. -
Loverman #10 Szerintem még mindig az a legdurvább hogy a Szaturnusz és a Jupiter légkörében fémek találhatók gáz(!)állapotban a hatalmas nyomás miatt. -
toto66 #9 Egyrészt köze lehet hozzá annak, hogy a Földnek 3* akkora a tömege... -
L3zl13 #8 A magaslégkörben nálunk is elég durva minuszok vannak, és ritka a levegő. Csak éppen más magasságban van ugyanakkora nyomás a Földön.
Elvileg lehetséges volna, hogy hasonló nyomási és hőmérsékleti viszonyok itt a Földön is kialakuljanak. Hogy ez mégsem következik be annak valami más oka van, bár nem t'om mi lehet az... -
toto66 #7 Ehhez még az is hozzájárul, hogy sokkal ritkább a légkör, tehát nehezebben melegszik fel...
-
#6 ott alapvetően picit hűbösebb fajtából szárzamik a klíma, mivel pár km-el távolabb van a naptól. És míg nálunk alapvetően meleg a bolygó felszíne, így ha bent marad a CO2 akkor felforr a bolygó, míg a marson gyárilag is elég dúrva minuszok vannak, és ha a CO2 felhő azt a kis napsugárzást is megszűri ami bejuthatna, mégjobban lehűl. De javítsatok ki ha tévedek. -
L3zl13 #5 Érdekes. Nálunk felmelegedést okoz a CO2 ott meg lehülést... -
brueni #4 gondolom, azért (is) a nyolcvan kilométer, mert kisebb a gravitáció... -
zOMG #3 Az ember igy terraformál -
#2 -
#1 Na alig tettük be a lábunkat a Marsra de már ott is klímaváltozást okozunk!;)