20
  • Epikurosz
    (marsi kacsa)
  • valamit
    "Ennyire hülye nem vagyok. Tudom, hogy árnyékban hidegebb van..."
    Akkor nem igazán értem mi a problémád? A cikkben is ez szerepel ugyanis:
    ""A felhők meglehetősen erős árnyékot vetnek, ami a helyi felszíni hőmérsékletben is érezteti hatását" - magyarázta Montmessin. "Az árnyékos területek hőmérséklete 10 Celsius fokkal is alacsonyabb lehet, mint felhőmentes környezetük..."
    Sehol nincsen, hogy a CO2 lehülést okozna ott, csak annyi, hogy a CO2 felhők árnyéka okoz lehülést. A felhők árnyéka meg itt is azt okoz.
  • L3zl13
    Ennyire hülye nem vagyok. Tudom, hogy árnyékban hidegebb van...
    Ráadásul a Földön nem alkot felhőket a fagyott CO2, szóval a globális felmelegedésnek nem sok köze van a magyarázatodhoz...
  • kohi
    szegény marslakók..

Bloob: Itt vannak megint a földlakók! Mivel álcázzuk a várost?
    Xerou: Jégfelhőket "beizzítani" az majd elfed mindent!
    Bloob: Egyre keményebb vagy Xerou!
    Xerou: Tudom!

;)
  • Epikurosz
    ...és a kozmikus sugarakat is jobban bírják.
    Adott a következtetés, hogy a világűrben - ha vannak fejlett civilek - jobban hajaznak a rovarokra, mint ránk, emlősökre.
  • valamit
    a felhők árnyéka okoz lehülést; a felmelegédés egy hosszabb folyamat, itt is; a felhők árnyéka itt is lehülést okoz, elég ha a nyári kánikulára gondolsz, hol van melegebb napon vagy árnyékban? ugyehogy napon? mégis hosszabb távon a felhő által visszavert fény pluszban melegíti a bolygót és összességében melegebb lesz, de árnyékban akkor is hidegebb lesz, mint napon
  • L3zl13
    Érdekes. Úgy látszik nekik nem okoz gondot a hosszan tartó súlytalanság. A fene beléjük...
  • Epikurosz
    (Légy 1.)
  • Epikurosz
    Arany is?
  • L3zl13
    Szvsz nem a magas nyomás miatt van gáz állapotban.
  • Loverman
    Szerintem még mindig az a legdurvább hogy a Szaturnusz és a Jupiter légkörében fémek találhatók gáz(!)állapotban a hatalmas nyomás miatt.
  • toto66
    Egyrészt köze lehet hozzá annak, hogy a Földnek 3* akkora a tömege...
  • L3zl13
    A magaslégkörben nálunk is elég durva minuszok vannak, és ritka a levegő. Csak éppen más magasságban van ugyanakkora nyomás a Földön.
    Elvileg lehetséges volna, hogy hasonló nyomási és hőmérsékleti viszonyok itt a Földön is kialakuljanak. Hogy ez mégsem következik be annak valami más oka van, bár nem t'om mi lehet az...
  • toto66
    Ehhez még az is hozzájárul, hogy sokkal ritkább a légkör, tehát nehezebben melegszik fel...
  • Darth Sith
    ott alapvetően picit hűbösebb fajtából szárzamik a klíma, mivel pár km-el távolabb van a naptól. És míg nálunk alapvetően meleg a bolygó felszíne, így ha bent marad a CO2 akkor felforr a bolygó, míg a marson gyárilag is elég dúrva minuszok vannak, és ha a CO2 felhő azt a kis napsugárzást is megszűri ami bejuthatna, mégjobban lehűl. De javítsatok ki ha tévedek.
  • L3zl13
    Érdekes. Nálunk felmelegedést okoz a CO2 ott meg lehülést...
  • brueni
    gondolom, azért (is) a nyolcvan kilométer, mert kisebb a gravitáció...
  • zOMG
    Az ember igy terraformál
  • sanzik
  • NEXUS6
    Na alig tettük be a lábunkat a Marsra de már ott is klímaváltozást okozunk!;)