34
 • Atkatáska
  #34
  Üdv! én is nagy csodálója vagyok a bandának (és az énekesüknek..), rengeteget hallgatom. Viszont beraknék ide két számot, amit nagy eséllyel a többség nem hallott tőlük, annak ellenére hogy szerintem az egyik legjobbak.

  1. Ebből sajnos nincs normális stúdió felvétel, csak néhány koncerten játszották, de szerintem az egyik legjobb.. youtube

  2. A másik pedig egy dvd bonus track : Black Magic Woman

  Amúgy valaki nem tudja, mit jelent a Nettie számukban az alábbi latin-féle szöveg? "invoctus virium - solo crux matris sin - novo bis fortuit - rum repus rum decay"
 • Flórika
  #33
  Egyébként milyen műtéted volt...? (Ha nem vagyok túl indiszkrét...)
 • Flórika
  #32
  Höhö, igen én is egészen gyors vagyok. xD Mert én meg most olvastam, amit írtál! Végül is nem voltam a koncerten... tavaly se és idén se. Rájöttem, hogy Petert senki sem pótolhatja... :/
 • Kazuma92
  #31
  Ó a fenébe, most olvasom először a topikot. Ha nem műtöttek volna, és korábban észreveszem, ott álltam volna az első sorban. Bár kíváncsi vagyok, Peter hangját hogyan lehet pótolni :D
  Már több mint egy éve történt a tragédia...
 • Flórika
  #30
  Na, SG-ről valaki? :) Jöttök a koncertre? :)
 • Flórika
  #29
  Végre valami jó hír! :)

  "A negative art bemutatja:

  TYPE O NEGATIVE és PETER STEELE EMLÉKEST a
  GREEN MEN előadásában:

  Dudás Gábor (REASON) - ének
  Horváth Attila (REASON) - gitár, vokál
  Kisduda Árpád (PORNOGRAPHY, ex-DE FACTO) - billentyűk, vokál
  Kiss Péter (Autumn Twilight)
  Liviczki Roland (AGREGATOR) - basszusgitár
  Petheő Attila (ex-Doomsday) - gitár
  Vágner István (AUTUMN) - dob

  A 2010-ben elhunyt ikonra, Peter Steele-re emlékezve csapunk egy vörösboros-üvöltős-romantikus estet, benne a Type O' Negative legjobb dalaival, valamennyi lemezt érintve.

  vendég: AUTUMN
  + afterparty

  2011.04.08. péntek 20:00
  Tündérgyár

  jegyár: 1000 Ft, amiből 500 Ft lefogyasztható"

  Forrás:

  Gyertek el minél többen! :)
 • Flórika
  #28
  "Bár talán még mindig jobb így eltávozni, mint mondjuk drogos/piás halált halni."

  Hát ez biztos! :) Végül is lehetett volna rosszabb is...
 • Pretorian
  #27
  Hát igen, mondjuk más az, ha valaki negyven fölött felhagy az önpusztítással és megpróbál életben maradni (de már túl késő), és megint más az, ha valaki annyira benne van már a sűrűjében, hogy egyszerűen képtelen visszatalálni a fényre, ahogyan ugye Layne-nek sem sikerült. Bár talán még mindig jobb így eltávozni, mint mondjuk drogos/piás halált halni. A "rockszakmában" ugye nem kevés példát találni ez utóbbira, főleg a briteknél, és amerikában, a nyugati parton. Rengeteg az instabil, agyfaszos, "depressziós" ember a rockerek között. Viszont sokan elfelejtik azt, hogy ha ez nem így lenne, akkor talán nem lenne ennyi rajongójuk világszerte. Miért? Mert minden egyes dallal, dalszöveggel, lemezzel, koncerttel és interjúval az ő agyfaszos életükből kapunk egy szeletet, és pont ezért szeretjük őket.
 • Flórika
  #26
  Ha valakit érdekel, itt van a fordítása a hivatalos közleménynek (és más zenészek, volt munkatársak megemlékezésének):

  "Óriási szomorúsággal tudatjuk veletek, hogy a Type O Negative frontembere, basszusgitárosa és zenekari társunk, Peter Steele elhunyt a múlt éjjel (április 14), mint kiderült, szívelégtelenség következtében.

  Ironikus módon Peter már hosszabb ideje józanul élt és jobb egészségnek örvendett, valamint készen állt arra, hogy elkezdjük megírni és felvenni a 2007-es Dead Again albumunk folytatását.

  Ahhoz, hogy a halála okát hivatalosan is megállapítsák, még szükség van a boncolás végeredményére is. A temetés nem lesz nyilvános esemény, a gyászszertartásról később érkezik majd információ. A továbbiakban szeretnénk megosztani veletek a gondolatainkat.

  Josh Silver: "Frusztrációm végtelen forrása (ahogy neked én voltam ez), ezúttal valóban megtetted. Számtalan életet változtattál és érintettél meg a zenéd, a humorod és gyakran a brutális őszinteséged révén. Az életet egyaránt érdekessé és idegesítővé tudtad tenni, és el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem ismertelek volna 37 éve. Agyamban ez még mindig nem vált valósággá, de idővel azzá lesz, és akkor nagyon fogsz hiányozni, akárcsak a közös alkotás. Nyilvánvaló, hogy folyamatosan vitatkoztunk és hiszem (meg remélem), hogy mind tanultunk ezt-azt egymástól. Testvéremnek, barátomnak, vagy a szomszédomnak nevezzelek? Csak Peternek hívhatlak (és rendszerint csak délután kettő után). Röhögtünk magunkon, de annyiszor, hogy azt megszámolni sem lehetne. Az emberek oktondi lények, ezt jól tudtuk, és ezen a tényen is nagyokat mulattunk. Idővel hiányozni fogsz, de korai távozásod most még szürreálisnak tűnik, és végtelenül fel is dühített. Noha sosem mondtam ezt neked, mély tiszteletet érzek irántad. Viszlát, barátom."

  Kenny Hickey: "Peter Steele a zenei világ egyik legbrilliánsabb és legviccesebb személyisége volt, és nála minden a valóságról szólt. Az esetek felében az emberek azt hitték, hogy viccel, de Peter az igazságot mondta ki. Vele együtt belőlem is kihalt egy rész."

  Johnny Kelly: "Lehetetlenség pár mondatban összefoglalni, amit most érzek, Peter. Abban sem vagyok biztos, hogy meg kéne emlékezzek rólad, vagy oda kéne pörköljek neked. Volt abban jó is, rossz is, de egy remek utazáson vettünk részt együtt - sajnos az út véget ért. Valóban különleges személyiség voltál. A zenéd rengeteg embert érintett meg. Engem is beleértve. Akár a Beatlesről, a szerszámokról, vagy arról beszélgettünk, hogy a Pluto már nem számít bolygónak, mindig is felcsigáztad az embert, még akkor is, amikor éjjel háromkor azzal hívtál fel, hogy autózzak át hozzád egy kis bunyó kedvéért. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a zenekari társad lehettem. Ezt mindig nagy becsben fogom tartani."

  * * *

  "Peter Steele volt a legkedvesebb zenészem! Csak egyszer találkoztam vele, nagyon röviden, de a legrendesebb fickó volt! A Carnivore zenekar Retaliation lemeze és az összes Type O album hatalmas hatással volt a kreativitásomra. Ez egy fekete nap a zene számára! Nyugodj békében, Peter." - Mille Petrozza, Kreator.

  "Peter Steele az egyik legrendesebb arc volt a zenei világban, az évek során mindig kedves volt hozzám. Turnéztam rengeteget a Type O-val,és mindig odafigyelt ránk. Egy hatalmas fickó volt óriási szívvel. Együtt érzek a zenekarával, a családjával, és a barátaival szerte a világon... Egy LEGENDÁT veszítettünk el, egy soha le nem másolható hangot!" - Dez Fafara, DevilDriver.

  "Jó ideje nem hallottam már ilyen rossz híreket. Le vagyok sújtva, el vagyok némulva. A csend tiszteletteljesebb az adott körülmények közt, tudom. De aki csak ismer, tudja, hogy Peter és a Type O Negative HATALMAS hatással volt (és jelenleg is hatással van) zenei ízlésremre, és emellett Pete egy karizmatikus, intenzív, vicces, fantasztikus személy volt. Nagy becsben őrzöm azokat a pillanatokat, amiket együtt töltöttünk a turnékon és tudom, hogy jelenleg is nyomja a rockot a mennyben és a pokolban. Legmélyebb együttérzésemet tolmácsolom Johnnynak, Kennynek, Joshnak és Peter családjának. Hiányozni fogsz tesó, hatásom és imádnivaló óriásom. Valahol, valamikor még találkozni fogunk." - Cristina Scabbia, Lacuna Coil.


  "Óriási szomorúsággal közöljük a hírt, hogy Peter Steele, a brooklyni gót metal legenda Type O Negative ikonikus frontembere szívelégtelenség következtében elhunyt.

  Az öltözeténél is feketébb humora, valamint a Set Me On Fire, az I Don't Want To Be Me dalokban és a Life Is Killing Me című albumban megjelenő szarkasztikus üzenete pedig, amely korábban sötéten gúnyolódónak tűnt, egy jóval komorabb értelmet nyert most, ahogy visszaemlékezünk az emberre, aki megírta mindezt. Legjobban az A&R főnök, Monte Conner fogalmazott, aki még 1989-ben szerződtette a Type O-t a Roadrunnerhez:

  Az évek során elveszítettünk már néhány Roadrunneres művészt, de ez egy komoly dolog - ez fáj a legjobban, és nemcsak azért, mert Peter egy nagy-nagy arc volt, hanem mert annyira meghatározó volt a társaságunk történelmében (első aranylemezünk, első rádiós sikerünk). Meggyötört lélek volt élete nagy részében, az volt, mióta csak ismertük. Reméljük, jobb helyre került." - Monte Conner, Roadrunner.
 • Flórika
  #25
  Igazad van. Csak hát... az emberben él a remény, egészen a végsőkig.
 • Pretorian
  #24
  Évek óta betegeskedett. Kb. ugyanaz a szitu, mint Layne Staley (Alice in Chains) halálakor: sokan számítottak rá hogy meg fog történni, csak az idő volt kérdéses. Mondjuk Layne elég keményen nyomta a heroint és a cracket már egészen fiatal kora óta.
 • Flórika
  #23
  Pedig ezen a januári fotósorozaton még - a korábban megjelent képekhez képest - egészségesnek tűnt: [URL=http://www.flickr.com/photos/bombingcooper/sets/72157623264269526/]"Living the American Nightmare"[/URL]
 • Flórika
  #22
  Nos két évvel öregebben/érettebben, már én is úgy látom, hogy ugyan az ötlet nem volt rossz, de túl kevesen szeretik itthon - úgy istenigazából - a T.O.N-t ahhoz, hogy össze lehetett volna kalapozni a pénzt.

  Ennél is lényegesebb azonban, hogy már az elvi lehetőség sem áll fent.

  Peter Steele helyi idő szerint 14-én éjfél körül meghalt.

  Nehéz erre szavakat találni...
 • Flórika
  #21
  Hümmm... ez nem rossz ötlet. :) Nehogy a végén bekerüljön a kérésünk a süllyesztőbe. :D

  És köszi!!! :)
 • Bala10
  #20
  néha néha zaklassátok őket, csakhogy érezzék a törődést:)

  amúgy hajrá!
 • Flórika
  #19
  Jogos a kopácsolás, mert szépen eltűntem. :))) Ennek az volt az oka, hogy nem szerettem volna írni addig semmit, amíg valami biztosat nem tudunk. Nem akartam támadási felületet adni a károgóknak.

  Ugyan biztos még mindig nincs, de egy kis reménysugár viszont igen! Cikket írtak rólunk, illetve választ kaptunk a kiadótól!


  Most viszont úgy határoztunk a lányokkal, hogy picit (tovább) várunk. Legalább addig, amíg ki nem kerülnek az új (európai) turné időpontok a T.O.N hivatalos oldalára...
 • Bala10
  #18
  kopp!kopp4
 • Szadocica
  #17
  Flórika! Szerintem senkinek semmi köze hozzá a háttérmunkához.Miért magyarázkodsz itt vadidegeneknek.Meghirdetted és kuss.Aki jön jön,aki nem nem.Ne tedd már ki magad mindenféle fikázásnak.Ezt mint barátod mondom.
  A banner amúgy qrva jó!!!El is loptam.:)
 • Bala10
  #16
 • Flórika
  #15
  Pedig olyan zsír bannert kaptunk! :}

 • Flórika
  #14
  Egyelőre semmire sem szeretnék reagálni...

  Mivel ma küldtem el a levélkémet a srácoknak. HA válaszoltak rá, mégpedig IGEN-nel, onnantól lesz igazán értelme ennek a topicnak. :))))) És akkor lesz érdeklődés is, mivel az egész magyar netet tele fogom spammelni ezzel! :DDD


  Mondjuk azt nem vágom, prezi két nap alatt miért nem tudta még betenni a háttérszínt, illetve felülre a bannert... o.O
 • TommyC
  #13
  úgylátom nemsok az érdeklődőd S:

  kár pedig lelkesnek tűnsz (:

  varnyú poénján én is jót röhögtem DDDD:
 • bakvarnyu
  #12
  Amennyire én tudom alig vesznek elővételben a magyarok jegyet a koncertekre (legalábbis az ilyen metálokra), ezért vicces, hogy azt gondolod bárki is pénzt fog neked küldeni.Nem rossz a Type O de nem igazán koncert zene, egyszer elég volt megnézni.
 • artschiatwork
  #11
  az Christian Woman (asszem)
 • Flórika
  #10
  Na, szóltam a #345125 (háttér) szín miatt a modoknak. :) Jó méreg zöld, remélem tetszeni fog. ^^
 • Flórika
  #9
  Itt van a többi is! :)) T.O.N. klipek
 • Flórika
  #8
  A többieknek már írtam, de az SG-seknek még nem, sz'al egy kis infó öcsémről, hogy lássátok nem a levegőbe beszélek. Többek között a ShowTechnic Hungarynek dolgozik, mint világítás- és hangosítástechnikai szakember, de van saját - a ShowTechnic-kel megegyező profilú - cége is az egyik haverjával, nem kevés bulit bonyolítottak már le. :)
  Tehát, ha ő azt mondja, hogy erről az ötletről érdemben lehet beszélni, reális esélyét látja, hogy meg tudjuk valósítani, akkor én igenis elhiszem neki! ^^
 • Flórika
  #7
  Annak ellenére, hogy GONOSZ voltál, jót nevettem. :DDD

  Na, ezt írtam a zajlikra, és mivel már itt is felütötte fejét a jól ismert negatív hozzáállás, gondoltam jobb ha ide is bemásolom. :))


  "* Cateringet és a személyzetet tesómék biztosítják, pont most beszéltem meg vele. :)

  Nekik ebben az lesz a biznisz, hogy ők lesznek kint a kajával, piával, vagyis a fogyasztásért nekik fizetünk. :))

  A szállást nyilván még végig kell gondolni, de lányok-fiúk, én írtam, hogy egy-másfél év alatt tartom reálisnak, hogy az egészet megszervezzük, NEM máról holnapra! Addig meg még NAGYON SOK minden változhat, sz'al ne tessék ilyen negatívnak lenni. :D (Hehe :D)

  Szerintetek amikor a Szigetet elkezdték csinálni, a legelején, sejtette azt bárki is, hogy mostanra egy többmilliós, nemzetközileg (el)ismert fesztivállá növi ki magát? Nem, nem sejtette senki, olyannyira, hogy az egyik szervező ki is szállt az egészből a harmadik évben, mondván, hogy csak meló van vele, de pénz nincs. :P

  Merjünk nagyot álmodni!!! ;)


  * Természetesen tesómék fogják felhajtani a szponzorokat is (pl. a Bombát), de az még nagyon odébb van! :)"
 • Wolfsnack
  #6
  egyik klipjüket ismerem
  kislány térdel az ágya mellett, falon feszület, szentképek, imádkozik
  majd befekszik az ágyába, szendén, ártatlanul, szüzen
  erre egyszercsak jön a sátán és jól megtemékenyíti

  ha ezt előadják koncerten akkor szólj és megyek
 • Dying Soul
  #5
  zajlik jóhely. egyébként meg sok sikert!. :)
 • Hegi90
  #4


 • Szabi84
  #3
  my gilrfriend girlfriends a csengőhangom :p
 • bakvarnyu
  #2
  Én felajánlom a havi fizetésem 10 %-át erre a nemes célra, meg küldök a Josh Silvernek egy üveg bort, meg házat is vegyünk nekik meg kocsikat.
 • Flórika
  #1
  Először is türelem, tornaterem, míg ebbe a kis "lecsóba" mindent belehajigálok. :D [Lesz banner is!]

  Kezdetnek annyit, hogy a zajlik.hu-s fórumról jöttünk át, mert itt könnyebben tudunk készülő tervünkről beszélgetni. :)

  Szadocica, a rangidős Type O Negative rajongó hölgy vetette fel, hogy talán nem kéne megvárni, míg Peter Steele-ék újabb 10 év múlva látogatnak csak el ismét hozzánk. :D Kaptunk egy olyan fülest, hogy a banda gázsija másfél milka. Ezt gondolta tovább a Cicus, hogy akkor talán mi magunk, rajongók összegyűjthetnénk rá a pénzt! A 2007. július másodikai konci a PeCsa-ban volt, ahol egy ismerősöm szerint kb. 2000-en férnek el (belül). Megközelítőleg félház volt, ami kb. 1000 embert jelent. Ha már 500 magyar rajongó beszállna a projektbe, úgy hiszem igen szép eredményt érhetnénk el. :)

  Természetesen a tervet alaposan ki kell dolgozni, mindenekelőtt magát a bandát kell megkérdezni, hogy mennyiért vállalnák, utána hogy pontosan milyen kívánságaik vannak, amik pl. a hangosítást, világítást illetik (stb). Termet kell bérelni, valakinek a nevére számlát kellene nyitni (egy tetszőleges bankban), ahová utalni lehetne a rajongói önrészeket (mindenki ugyanannyit). :) Ehhez majd könyvelői, ügyvédi segítségre lesz szükségünk, hogy ne legyenek kavarodások a pénzekkel, minden tiszta és legális legyen, és senkit se rövidítsünk meg (még akaratlanul se). :)

  No tehát, röviden és tömören; itt lehet feliratkozni!

  Amikor majd gyűlnek a nevek, szépen felteszem a bővülő nevek listáját vmilyen tárhelyre, itt linkelve lesz, és akkor bármikor frissíteni lehet. :)

  Egyelőre elindítjuk a dolgot, aztán majd menetközben csiszolgatunk még az egész terven! :}