Európában is csökkenti lejátszói árát a Toshiba

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kryst
Köszi a választ! Akkor gondolom a 40-50ezres LCD-ék mind ilyennel vannak szerelve.

Hát igen, az LCD-vel kapcsolatban kialakult negatív kép elsõsorban az olcsósága miatt legelterjedtebb TN számlájára írható.
(Persze az olcsóságra rájátszott az elavulás miatti piacvesztéstõl félõ TN gyártók korábbi kimondott alulárazása is.)
(Bár a xVA-k korábban még jobban kenték a képet mozgáskor, de aztán ez megoldódott.)

NEXUS6
Meg általában elég fakó színek + kis elmozdulásra a monitor különbözõ területei sötétednek világosodnak, szal minden rossz amiért általában egy LCD-t utálni lehet.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ha jópár típust összehasonlítasz, már ránézésre megmondod.
De a legegyszerûbb: lentrõl nézve negatívba fordulnak a színek.

Érdekes lehet egy akkora monitor elõtt ülni.. :)

NEXUS6
Ja, nekem is egy Dell monitor a Tv-m!;)

Igaz csak 24"-os, de ha valaki vesz nekem nagyobb lakást, akkor majd én is veszek nagyobb megjelenítõt! Monitornak így is akkora, hogy 2 másikkal felér, Tv-ként meg olyan 60cm átlónak felel meg, és persze FullHD meg WUXGA.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

kryst
Most én ebben az LCD dologban annyira nem vagyok otthon. Annyi kérdésem lenne, hogy honnan lehet megismerni, hogy TN panelos-e egy monitor vagy sem?

Sliders
Így van, a 30"-os monitorokban már nincs TN panel, szerencsére.
Legalábbis a DELL 3007 WFP-HC és a DELL 3008-asban biztosan nincs. A képük gyönyörû, ezt tapasztalatból mondom, akár messzirõl és oldalról is. Az újabbon rengeteg bemenet van, szóval kis ügyeskedéssel még TV-zni is lehet rajta.

Megjegyezném, hogy ezek a monitorok nem csak, hogy teljesítik a FULL-HD kritériumokat, hanem azokat túl is szárnyalják. Ugye 2560*1600-as felbontással már akár ultra HD-nak is lehetne nevezni :)
Aki ilyenbe invesztál, annak egy darabig nem kell új monitort/konzolhoz megjelenítõt vásárolnia. Amerikából rendelve meg nagyon s barátságos az ára. Dellnek meg világ garanciája van.

Én még nem találkoztam 66cm-en és fölötte tévében TN panellal. Ekkora méretben tévézésre már túl rossz lenne. Persze monitorban még elsütik 22-24"-en, de azt hiszem, 30"-eseknél még ott sem.

Ha valaki nem lenne otthon panel témában: a TN típus - többek között - azért rossz, mert a feketéje szürke, a fehér/világos nem szórt jellegû, hanem vakító, mesterkéltek a színei, a nézési szögtõl függõen erõsen változékony a képe (így igazából már szembõl sem egyenletes, mert más szögben látjuk a képernyõ egyes részeit), így mozogni sem ildomos elõtte, mert kapásból változik, nem tud valódi 24 bites megjelenítést, stb. Egyszóval ha még monitornak elmegy, tévének nem való. Sajnos a kisebb képernyõseket többnyire ebbõl csinálják, mert olcsóbb.

Maradjunk annyiban, hogy egy normálisabb (nagyképernyõs <*>) mai LCD éppen elég jó, csak sokkal jobban kijönnek rajta a hibák. És azt is szögezzük le, hogy az ilyen üzletekben 100-felé osztják ugyanazt az antennát (vagy jobb esetben videojelet, de ilyen körülmények között szinte mindegy)...

* A nagyképernyõsekben sokkal jobb panelok vannak (S-IPS, S-PVA), mint a 66cm alattiakban (TN!!!). Utóbbiakat én sem ajánlom, parasztvakítás. Szóval, 66cm alatt - jelenleg legalábbis - CRT.

Zavarmentes vétel esetén, normálisan színezett mûsornál az LCD képe is lehet elég jó. Vagy nem túl sok zajnál egy normálisabb dinamikus képzaj-csökkentés (no elmosás és csóva) is "csodát" tehet.

Õ is írhatott volna 150k-t, mert inkább itt kezdõdött a normálisabb 100Hz-es, és valahol 900k-nál ért véget. És még azt is vették...

Nyilván nem az átlag magyar családról van szó, hanem némileg átlag fölöttirõl. Igen, ilyen is van, nem is kevés. Akik eleve vásárolják a nagyobb tévéket. És a nagyobb tévé eleve min. HD-Ready.

2-300 dolcsi is sok, ha alig lesz rajta mit nézni..

Most erreõl a full hd meg hd ready dologról fölösleges vitatkozni mindeggyiknek megvan a maga elõnye meg hátránya a másikkal szembe inkább annak kell örülni hogy végre eldõlt a dolog és nem egyhelybe áll a dolog. Had csökkentse csak a HD DVD a lejátszók árait az csak jó nekünk mert akkor a Blu-ray lejátdszóknak is esnie kell és idén végre érdemes lehet esetleg majd venni is. Persze ehez bõven kell még itthon film menyiség is mert az a másik legnagyobb gond hogy alig kapható ilyen:(
Na ja...
Az olcsó LCD-tévékbe beleteszik a legolcsóbb, leggagyibb, kristálycukorképû LCD paneleket... Ha egyszerre kell a HD-Ready és a szép kép, akkor nagyon-nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni, még kisebb képátló esetén is.
"Az meg még megengedhetõ egy átlagos magyarnak."
kimaradt egy nem.
Szóval nem megengedhetõ

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Maradjunk annyiban hogy pont mostanában kellet vennünk egy tévét és apum ragaszkodott hozzá hogy neki katodsugaras kell. 72 centis. Vettünk is de azért közben megnéztük az lcd-ket is hogy milyenek. Kb. 10 üzletet jártunk végig és azt tapasztaltuk hogy gyakorlatilag 200 ezer ft alatt a 72 cm körüli lcd-k borzasztó rossz képet produkáltak. Ráaádásul mivel ugye crt tévét mentünk be venni össze tudtuk hasonlitani a képminõségeket is, és szintén az jött ki hogy a 60-70 ezres 72 centis katódsugaras tévének a képminõsége fényévekkel jobb mint a 150 ezres lcd tévé-é...

Szóval mondhat bárki bármit hogy ilyen olcsóak meg olyan olcsóak már az lcd tévék, saját szememmel láttam hogy 200 ezer forintol képesek azt a képminõséget produkálni mint a hagyomános katodsugaras tévék. És akkor még nem beszéltünk a hd-ról ugye... Ha te hd minõségben akarsz tévét nézni és tényleg jó minõségü képet akkor azok az lcd tévék 400 ezer forint körül kezdõdnek. Az meg még megengedhetõ egy átlagos magyarnak.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

200k körül full hd ready????

akkor szerinted
720p : 1280*720 kb 100k
1080p : 1920x1080 kb 200k

ezeket a felbontásokat tudó lcd tv-t ilyen olcsón nem fogsz kapni.
720p kb 150k nagykerbõl és az is csak 32".
Én most csinálnék egy Skype kompatibilis blu-ray lejátszót amiben van beépítve mikrofon és webkamera (szükség esetén változtatható irányzékkal) és internetre rádugva tud kapcsolódni a Skype hálózatához a tévét használva videofonálásra :) ... persze akkor a kamerának is jó ha HD felbontása van, de az a legkisebb gond akkor már... :)

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Normális Full HD inkább 400K körül van, sõt igazán normális HD Ready is 200K-hoz van közelebb, mint 100K-hoz, amit 100K körül árulnak, azok régi 2-3 éves modellek, hiányos csatlakozó támogatásokkal, DVB-T nélkül, stb.

Átlag magyar családnak meg mióta is az a nagyszerû, hogy 3-5 évig fizethet egy HD tévéért? Akkora nagy életszükséglet? És mit néznek rajta majd? A szép kockás analóg adásokat, vagy a sz*rrá tömörített DVB-T-t? Vagy elõfizetnek havi +5K-ért egy HD csatornára? Mert átlag magyar család megteheti?

A felsorolásban a NEC a kakukktojás, hiszen az Optiarc (Sony/NEC) két vasat tart a tûzben :)

NEXUS6
Nemtom mire gondolsz, 2-3 éve egy 100 Hz PAL felbontású 72 cm-es Tv volt 100 ezerbe, most ennyiért egy ugyan ekkora HDReady LCD-t kapsz. Ez szerintem annyira nem drága. 3 évre havi 3-4 ezerért, azért talán még Magyarországon is kibírható a legtöbb családnak.

Kb. 2X annyiért meg megkapod a FullHD-set is!!!

NEXUS6
Hát igen, sajna szerintem ez a toszakodás csak ellenérzéseket szül. Gyak jó ha 1/3-részét birtokolják az eladásoknak és a piacnak magának, ami azt jelenti hogy arányaiban egy folymatosan csökkenõ bázissal rendelkeznek, mert amíg õk lépnek egyet, addig a konkurencia 3-at, szal egy év múlva már 3*3 lépés távolságra lesznek.

Persze megvárhatják, hogy ez bekövetkezzen és a piac 1/10-ét se birokolják és csak akkor jelentsék be azt, ami már most is nyilvánvaló!;(
De hogy ez kinek is jó azt nem sejtem, mert az alacsony lejátszó árak szerintem egyértelmûen veszteséges termelést jelentenek. Az meg, hogy a kiadók a lehetõségekhez, a másik táborhoz képest csak 1/3-nyi filmet adnak el, az megint csak nem üzlet.
Amikor meg esetleg beismerik a vereséget, akkor meg jön az a néhány millió emberke anyázni.

tnm
esõ után köpönyeg
<és igen, azért ez egyben kiárusítás is, sztem -legalábbis nem hiszem hogy ezzel együtt újabb gyártósorokat állítanának rá HD-DVD olvasó gyártásra, de lehet tévedek>

"A konszern azt reméli, hogy így egyre több felhasználót vesz rá arra, hogy a HD-DVD-t válasszák, ezáltal pedig sikerül a tartalomszolgáltatókat is maradásra bírnia."

Én olyan lejátszót veszek, amire vannak filmek. Ha nincsenek rá, akkor nem veszem meg.

A mennybõl az összes érdekes ember hiányzik

a hd-ready tv amúgy elég az átlag felhasználónak szvsz. nem hiszem hogy fél milliós tv-t kéne bámulnia az embernek, mivel minél nagyobb a tv, annál távolabbról nézik az emberek, ellentétben azzal, hogy egy 100cmes HD-tvt 2és fél 3 méterrõl lenne ildomos nézni a moziélmény miatt. ezzel szemben aki ekkora tv-t tud venni, annak akkora a nappalia hogy 5-6-7 méterrõl nézi, ahonnan egy sima hd-ready tv is ugyan azt a látványt nyújtja. szóval ha szerencsém van tok venni egy nekem bejövõs lcd-t, meg hozzákötöm a gépet és én arról fogom nézni :D
DjDano
Az a helyzet hogy most se a lajátszó a drága, hanem a nagyképernyõs HD tv ami nélkül lószart se ér az egész.... Nem beszélve a többcstornás audio rendszerrõl

úgy néz ki a nagyfelbontás elöbb lesz elérhetõ mint ahogy a vhs és a dvd esetében történt :) ha így haladnak karácsonykor 20ezer forintos asztali hd-dvd és bdvd hibrid olvasó lesz a fa alatt :D
kicsit hiábavalónak érzem már ezt.