Európában is csökkenti lejátszói árát a Toshiba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Persze az olcsóságra rájátszott az elavulás miatti piacvesztéstõl félõ TN gyártók korábbi kimondott alulárazása is.)
(Bár a xVA-k korábban még jobban kenték a képet mozgáskor, de aztán ez megoldódott.)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De a legegyszerûbb: lentrõl nézve negatívba fordulnak a színek.
Igaz csak 24"-os, de ha valaki vesz nekem nagyobb lakást, akkor majd én is veszek nagyobb megjelenítõt! Monitornak így is akkora, hogy 2 másikkal felér, Tv-ként meg olyan 60cm átlónak felel meg, és persze FullHD meg WUXGA.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Legalábbis a DELL 3007 WFP-HC és a DELL 3008-asban biztosan nincs. A képük gyönyörû, ezt tapasztalatból mondom, akár messzirõl és oldalról is. Az újabbon rengeteg bemenet van, szóval kis ügyeskedéssel még TV-zni is lehet rajta.
Megjegyezném, hogy ezek a monitorok nem csak, hogy teljesítik a FULL-HD kritériumokat, hanem azokat túl is szárnyalják. Ugye 2560*1600-as felbontással már akár ultra HD-nak is lehetne nevezni :)
Aki ilyenbe invesztál, annak egy darabig nem kell új monitort/konzolhoz megjelenítõt vásárolnia. Amerikából rendelve meg nagyon s barátságos az ára. Dellnek meg világ garanciája van.
Ha valaki nem lenne otthon panel témában: a TN típus - többek között - azért rossz, mert a feketéje szürke, a fehér/világos nem szórt jellegû, hanem vakító, mesterkéltek a színei, a nézési szögtõl függõen erõsen változékony a képe (így igazából már szembõl sem egyenletes, mert más szögben látjuk a képernyõ egyes részeit), így mozogni sem ildomos elõtte, mert kapásból változik, nem tud valódi 24 bites megjelenítést, stb. Egyszóval ha még monitornak elmegy, tévének nem való. Sajnos a kisebb képernyõseket többnyire ebbõl csinálják, mert olcsóbb.
* A nagyképernyõsekben sokkal jobb panelok vannak (S-IPS, S-PVA), mint a 66cm alattiakban (TN!!!). Utóbbiakat én sem ajánlom, parasztvakítás. Szóval, 66cm alatt - jelenleg legalábbis - CRT.
Zavarmentes vétel esetén, normálisan színezett mûsornál az LCD képe is lehet elég jó. Vagy nem túl sok zajnál egy normálisabb dinamikus képzaj-csökkentés (no elmosás és csóva) is "csodát" tehet.
Az olcsó LCD-tévékbe beleteszik a legolcsóbb, leggagyibb, kristálycukorképû LCD paneleket... Ha egyszerre kell a HD-Ready és a szép kép, akkor nagyon-nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni, még kisebb képátló esetén is.
kimaradt egy nem.
Szóval nem megengedhetõ
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Szóval mondhat bárki bármit hogy ilyen olcsóak meg olyan olcsóak már az lcd tévék, saját szememmel láttam hogy 200 ezer forintol képesek azt a képminõséget produkálni mint a hagyomános katodsugaras tévék. És akkor még nem beszéltünk a hd-ról ugye... Ha te hd minõségben akarsz tévét nézni és tényleg jó minõségü képet akkor azok az lcd tévék 400 ezer forint körül kezdõdnek. Az meg még megengedhetõ egy átlagos magyarnak.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
akkor szerinted
720p : 1280*720 kb 100k
1080p : 1920x1080 kb 200k
ezeket a felbontásokat tudó lcd tv-t ilyen olcsón nem fogsz kapni.
720p kb 150k nagykerbõl és az is csak 32".
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Átlag magyar családnak meg mióta is az a nagyszerû, hogy 3-5 évig fizethet egy HD tévéért? Akkora nagy életszükséglet? És mit néznek rajta majd? A szép kockás analóg adásokat, vagy a sz*rrá tömörített DVB-T-t? Vagy elõfizetnek havi +5K-ért egy HD csatornára? Mert átlag magyar család megteheti?
Kb. 2X annyiért meg megkapod a FullHD-set is!!!
Persze megvárhatják, hogy ez bekövetkezzen és a piac 1/10-ét se birokolják és csak akkor jelentsék be azt, ami már most is nyilvánvaló!;(
De hogy ez kinek is jó azt nem sejtem, mert az alacsony lejátszó árak szerintem egyértelmûen veszteséges termelést jelentenek. Az meg, hogy a kiadók a lehetõségekhez, a másik táborhoz képest csak 1/3-nyi filmet adnak el, az megint csak nem üzlet.
Amikor meg esetleg beismerik a vereséget, akkor meg jön az a néhány millió emberke anyázni.
<és igen, azért ez egyben kiárusítás is, sztem -legalábbis nem hiszem hogy ezzel együtt újabb gyártósorokat állítanának rá HD-DVD olvasó gyártásra, de lehet tévedek>és igen, azért ez egyben kiárusítás is, sztem -legalábbis nem hiszem hogy ezzel együtt újabb gyártósorokat állítanának rá HD-DVD olvasó gyártásra, de lehet tévedek>
Én olyan lejátszót veszek, amire vannak filmek. Ha nincsenek rá, akkor nem veszem meg.
A mennybõl az összes érdekes ember hiányzik