Komoly gondok a bioüzemanyaggal

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

adamq01
Szerintem az akkumulátorokban van a jövõ olyanokról hallani mostanában... Itt sg-n is taáltam néhányat:
http://www.sg.hu/cikkek/66641
http://www.sg.hu/cikkek/56804
http://www.sg.hu/cikkek/49319
Elképzelhetõ hogy ha ötvözik a gyorsan töltõ, a hõálló és magashatásfokon lévõ akkumulátorokat akkor ha kettõt beszerelnek pl. egy autóba akkor amíg az eggyik üzemel addig tölti a másikat ahogy megy az autó és szinte már kis túlzással megújuló energiának számít 😊

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Ettõl függetlenül, a dízel motorokba alternatív üzemanyagot találni kismilliószor könnyebb mint a benyás társaiba. Sokan nem tudják de a egy õs csühös dízelmotornak is jóval kevesebb az üvegháztartásra gyakorolt hatása mint akár egy modern benzinesé. Egy öreg dízel széndioxid és a CO kibocsátása jóval kevesebb mint a legmodernebb 3-utas katalizátoros, komputeres benzines csodáké... (Korom egyebek más tészta.) Egy korszerû dízelrõl már ne is beszéljünk... pl. alga dízel
gyomnövény dízel
Ahhoz, hogy nagy mennyisegben termeljenek biodizel eloallitasara alkalmas novenyeket, termoterulet kell. Amely vagy az elelmiszerre szant terulet mennyiseget csokkenti, vagy tovabb irtjak az erdoket. Annyira egyik sem jo.
Teppik Amon
A gond szerintem azzal a szénhidrogénnel van ami idáig a föld alatt volt és most a légkörbe eregetjük. A Névények a már légkörben lévõt kötik meg és ezt használjuk újra meg újra (egyfajta bio naperõmûvek 😊 Így a légkörben nem nõ a C aránya. Vagy valami ilyesmi.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

A hidrogénes körfolyamat hatásfoka rossz, egyedül akkor érné meg, ha nagy mennyiségben elõállítható lenne nem szén alapú energia segítségével.
Ilyenekre gondolva tervezik a negyedik generációs atomerõmûveket, de rengeteg kellene, ha a közlekedést is onnan szeretnénk ellátni energiával.
Az akkumulátorok viszont könnyen lehet, hogy le fogják hagyni a hidrogént, és hatásfokban messze jobbak lehetnek.
A bioüzemanyag nagyon rossz, messze nem lehetne annyit termelni, amennyi kellene.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Talán nem lenne gond a víz utánpótlás, lévén a hidrogén vízzé ég el. 😊

Atomot vazz. Aztán ha az is fogyóban van, addigra már fúziós energiát csak tudunk termelni. Utána meg jöhet a nap direkt lecsapolása, majd hódíthatjuk meg az univerzumot 😊

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Azért mert ahhoz, hogy hidrogént állítsunk elõ vízbõl ugyanúgy energia szükséges. És azt meg megintcsak szén/olaj/stb. elégetésével nyernénk. Ráadásul veszteséges a folyamat, úgyhogy még jobban szennyezné a környezetet a végén, mintha közvetlenül az autókban tüzelnék el. Persze ezt is meg fogják oldani... Afrikába helyezik a termelést, szegényeket úgy sem érdekli ha az õ környezetüket tesszük tönkre miközben mi élvezzük a frissebb levegõt. Bár a globális felmelegedésen ez sem segít...

És mi lenne akkor ha hidrogénnel mûködõ autókat gyártanának. Sokkal egyszerûbb é környezetkímélõbb mint a biodízel. Vízbõl (óceánok) meg majdnem korlátlan mennyiség áll rendelkezésre...
Tinman
Elég baj...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dark Angel 666
Akarom mondani hõerõmûvekben

Dark Angel 666
Szén az még most is van , használják is a húerõmvekben

Tinman
Elégettük a szenet, lassan az összes kõolajat, most a fák és a növények jönnek, pusztán azért, mert képtelenek vagyunk más módon eljutni A pontból B-be.

Örökbant az emberiségnek...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.