8
-
Zsoha #8 Sziasztok segítségeteket kérném!
Vettem egy Samsung 6-os sorozatú full HD tv.-t. HDMI kábellel összekötöttem a laptopommal.
A kép gyönyörű volt, de amikor a kamera oldalra mozog, akkor szaggat a képmás és néha más mozgásnál is. Ez full HD filmeknél és avinál is előfordul, akármilyen felbontásra álítom a laptopot. A sima tv. adásnál nem tapasztaltam ilyet.
A laptop dualcore 2.1 ghz. Gforce 9600GT 512 mb, 2 giga ram.
cserélgettem már a codekeket is de, nincs megoldás. Igazából attól félek, hogy a tv.-vel van baj, de akkor öszetöröm.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
#7 Meg a PC. Majd letöltjük torrentről a full HD felvételeket :) -
#6 Mármint a 720p tv-nél szebb.
Ill. 1080i-re gondoltam utolsó mondatban. :D -
#5 Of koz, nem hoz lemezes minőséget, szép is lenne... De a 720ptől azért csak szebb. :)
Abban teljesen egyetértek, hogy jót tenne az 50/60fps... Az interlaced képátvitel meg hiába gyorsabb, de nem hozza az ugyanakkora méretű progresszív átvitel minőségét...
Node csak álmodozzunk erről itthon, idén indul HDTV-adás, de vajon mikor lesz nálunk 1080p... (A műholdasakat nem számítva.) -
dez #4 Van, de azért a bitrátája nem annyi, mint a lemezesek. (Arról nem is beszélve, ha csak mpeg2.) Monitoron így is szép, de azért egy jó nagy képernyős szupertévén látszik a különbség.
Még egy gond van az 1080p-vel: még jópár évig 30fps lesz a max., lemezeken is. Pedig egy sporteseményt 50/60fps-sel jó nézni! Az meg csak 1080i-ben (interlace fieldek eltérő mozgásfázissal), vagy 720p-ben lehetséges jelenleg. -
#3 Bizony van 1080p adás, és nem is akármilyen. Gyönyörű képe van, tökéletes példa rá a Sithek bosszúja, aminek a capture-je _elképesztően szép_!
Nem kell félteni a HDTV technolódiát.
Tessék előbb utánanézni, mielőtt mindenfélét írkálsz... -
#2 Mostani adások 1080i-sek max.Viszont 1080p sztem se lesz... -
gam87 #1 Ez hülyeség, lehet, hogy fullHDkamerával veszik fel, de maga az adás MINDHOL 720p lesz. Full HDt csak Bluray (HDDVD) használ, meg ps3.