WLAN-jeleken alapuló navigációs rendszer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A cella információ pontossága a terület lefedettségétõl függ. Budapesten azért jó pontosság is elérhetõ, hiszen itt nagyon sûrûn vannak a bázis állomások. De ritkábban lakott helyeken akár több km is lehet. Mondjuk ott egyedül a GPS jöhet csak szóba.
Csak tudnám, miért olyan nagy hír ez. Az iPhone új szoftverében is benne van (megfejelve a bázisállomásokon alapuló, hasonló elvû megoldással), illetve az iPod Touch frissítése is tartalmazza.
/*WTF?!*/
Hát én szoktam cellainfót használni, de baromi pontatlan. Simán lehet olyan 200-400 méteres tévedés is.
Önmagában nem is! De ugye ott van mellete a GPS, vagy ha az nincs GSM esetén van cella információ ami városon belül akár 50 méteres pontosságot is jelent.(ehhez tudni kell hol vannak a bázis állomások,de ez feltérképezhetõ).
Csak azt nem értem ez miért nagy hír? Szerintem tucat számra vannak hasonló programok.
Csak azt nem értem ez miért nagy hír? Szerintem tucat számra vannak hasonló programok.
Ha összeházasítják a GPS-essel és egy jó szofttal, akkor lehet egy backup a GPS-nek, ha kiesik a mûhód mer! De amúgy a wlan olyan nehézkesen használható manapság, hogy nemtom...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Tapasztalataim szerint a WLAN jelerõsség elég sok mindentõl függ. Nagyon érzékeny árnyékolásra stb. Így ez alapján nem tudom mennyire lehet megbízható a helymeghatározás...