52
  • Danus16
    WOOOW azért nemkicsit durva ez!
    ide mindenképpen elmegyek..
    viszont ebbe csak az a sz*r, hogy qvára de neméri meg filmmel dolgozni, most mondták hogy 3perc az 300méter... áttérhetnének igazán a digitális világba... Pár TB-os lemezek bőven elegek lennének... márcsak egy hipertérhajtóművet kell szerezni ami levetíti, mert itt még gyorsabban kell szállítani az adatot, mint egyszerűen csak tekerni a filmet ezerrel...
  • emp
    Megalomán szarság. Kicsi a szerszám a kitalálónál, vagy szifiliszes???
  • lapaleves
    a fighter pilot-ot néztem múltkor, azt írták imax rip. nagyon zsíros cucc, ha annak az eredetije 3d, akkor érdemes futni egy kört vele. repcsis hadgyakorlat (red flag), f-15, 16, 18, 22, b-1, b-2, a-10, tornado, u-2, harrier etc járgányok szimulált légicsata előtt-közben-után. jóság.
  • Zro
    A profi fotósok is, ha nagy nagyítás akarnak, jó minőségben, akkor nagyformátumú filmre fotóznak. Akár gigapixelnek megfelelő fizikai felbontás is elérhatő, amitől azért még messze van a digitális technika, legalábbis megfizethető kivtelben.
  • Zro
    Még nem tudnak olyan szenzorokat gyártani, ami képes lenne felvenni a versenyt felbontásban és sebességben a 70mm-es filmmel. Olyan szenzor kéne ami másodpercenként minimum 25(?) kockát készít több száz megapixeles felbonttással.
  • NYCBoy
    Ha több film is kijönne imax-ra szerintem többen is járnának moziba. Legalább is, én ezért már kifizetném a mozijegy árát, de amíg a szegedi plázában szar a kép, zörögnek a hangszórók 1000 Ft-ért, addig marad a 0 Ft-os mozizás otthon.
  • Sir Quno Jedi
    Egy normális digitális technikával töredék költségekkel tudnának futni, ami megsoxorozná a bevételüket és megérné végre a stúdióknak is forgatni. Hihetetlen, hogy 30 éves technikával futnak még mindig és csodálkoznak, hogy 30 év alatt nem terjedt el és nem lett "kommersz" az okosságuk. Én nem csodálkoznék rajta...
  • Andrews2007
    A The Dark Knight jó pár részét is így forgatták mondták is milyen nehéz és más munka folyamat. IMAX kamera hatalmas. Nézzétek meg ha még nem láttátok.

http://www.youtube.com/watch?v=ecd_ZiNMcv4

• L3zl13
    Tényleg vicces, hogy pont a futurisztikus 3d filmezésbe nem tört még be a digitális technológia.
    Főleg így, hogy az analóg megoldások ennyire problémásak...