20
  • homeless
    Ilyet ne is kérdezz, mert utána úgyis eltűnnek, ahelyett, hogy kifejtenék a véleményüket. Egyszerűen csak szar a sun és szar a java, érjük be ennyivel:)

(pedig a sun-nál vannak a legkreatívabb fejlesztők, és a java aze egyik legjobb nyelv)
  • barr
    Nem értem mi a problémátok a java-val ill. a Sun fejlesztőivel.Egy a mai napig széles körben használt és elég jól átgondolt nyelv,folyamatos fejleszéssel(pl:generikus@1.5),úgyhogy tényleg sötétítsetek már fel h miért olyan ellenszenves a sun mérnöki gárdája.
  • rotator
    Remélem, a Sun fejlesztőit nem engedik a forrás közelébe.
  • homeless
    A sun fejlesztette ki a java-t és rengeteget fejődött minden szempontból. Amíg nem fejted ki, hogy miért vált szarrá addig csak röhögök az ilyen hozzászólásokon:)
  • Ravkin
    nem tudom miért kell nagyvállalati politikát csinálni az olyan programokkal amik eddig kifogástalanul működtek.
  • Ravkin
    egy újabb program ami szarrá válik a sun süllyesztőjében. (először a java)
  • Yv@n
    Eddig is ilyen volt, csak most máshoz megy a lé :)
  • Mcsiv
    "tudtommal a MySql platform független ahogy a java is. Ergo nem hiszem h átkéne írniuk :)"
    A mysql egy szoftver, a platform fuggetlensege kulonbozo programozasi technikakbol szarmazik, a java mint programozasi nyelv platformfuggetlensege igen kerdojeles, rengetegen vitatkoznak rola. Ez mar csak abbol adodik, hogy a java a forrast egy koztes "binarissa" gyurja ossze, amit majd a java VM (Virtual Machine) dolgoz fel.
    "Sunék elég kreatívak új megoldások kidolgozásában."
    Igen, pont ettől félek én is, hogy a mysql is a tobbi sorstarsa utan beall a sorba es valami elkorcsosult izet hoznak ki belole. A mysql eddigi iranyvonala szerintem jo volt, nem kene megbolygatni.
    "Van ám...pl Oracle..."
    Az oracle es az mysql ket kulon tema, kozos pontjuk hogy adatbazist kezelnek, sql szinaxis alapjan. Mind a ketto masra jo, elonyokkel, hatranyokkal a masikkal szemben.
    "C, Java, Delphi...szinte mármilyen programnyelv tudja használni"
    Hala egnek
  • Kaadi
    a mysql is olyan lesz mint a suse linux. nyiltan fejlesztik, oem csatornakon terjesztik (itt segit majd a sun) es kaszalnak a tamogatasbol.
  • atomkrumpli
    így van, eddig se volt mindenkinek ingyenes
  • homeless
    Hogy jön ide az oracle? Én a mysql enterprise-ról beszéltem, fizetsz és kapsz supportot meg minden szart, attól függ, hogy milyen csomagot veszel. Oracle-nek semmi köze a mysql-hez, nem is illik összehasonlítani a kettőt.
  • PíszLávJuniti
    Kíváncsi vagyok hova alakítják.
  • roliika
    Van ám...pl Oracle...de érdekes amúgy, hogy fejlesztőket inkább a pénzes megoldásokhoz veszek fel. Pedig a MySQL is nagyon jó, gyors, C, Java, Delphi...szinte mármilyen programnyelv tudja használni.
  • homeless
    Át kéne írniuk ha fizetőssé akarnák tenni. De ugyanúgy marad open-source ez 99%, csak mögé állt egy nagy cég. Majd kérnek pénzt a supportért.

(megjegyzem, hogy eddig is volt fizetős mysql)
  • homeless
    Jó hír! Sunék elég kreatívak új megoldások kidolgozásában. Kiváncsi vagyok a mysql-ből mit hoznak ki:)
  • Vorpal
    Én állandóan az 1 milliárddal foglalkozom.
  • Darth Sith
    tudtommal a MySql platform független ahogy a java is. Ergo nem hiszem h átkéne írniuk :)
  • Caro
    Nem valószínű. Ha nem akarják átírni az egészet Java-ba, akkor szerintem nem lesz gond :)
  • Sliders
    Ugye ez most nem a MYSQL ingyenességének a végét jelenti?
  • bertino
    "A Sun 1 milliárd dollárért veszi meg a MySQL-t, a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázisának fejlesztőjét. A cég ezzel növekedési stratégiáját kívánja felgyorsítani a 15 milliárd dolláros adatbázis-piacon."

nekünk is ilyesmivel kellene foglalkoznunk.