57
Padlófűtés - Vélemények, tapasztalatok.
  • Csirke4
    Jó!!! :D
  • Brutal
    Wavin K1 csőből frankón meg lehet csinálni ha elszántad magad segitek jó áron beszerezni (ilyen profilú cégnél igázom)
  • Mirk
    én 18 évig éltem padlófűtéses lakásban, és szerintem nagyon jó. lehet hogy különálló házba nem éri meg mert nem ad elég meleget, mi sorházban laktunk, így a 4 oldalból 2 eleve nem hűlt le mivel a szomszédok is fűtöttek. egy vegyestüzelésű kazán volt még a padlófűtés mellett, simán volt 22-23 fok mindig a lakásban, nagyon kellemes. a radiátoros fűtés nagy hátránya hogy sugározza a hőt, odaállsz mellé és érzed hogy jön az arcodba a meleg levegő, padlófűtésnél ilyen nincs, mindenhol egyenletes a hőmérséklet a lakásban. meg ugye nem kell papucsban leélned az életed
  • Sir Quno Jedi
    Nekem, mikor épült a kinti lakásom társasházban (4 éve), akkor mivel földszinti, én így padlófűtést IS rakattam be a normál mellé. Ugyanaz a kazán elég (igaz én eleve egy mosntrumot rakattam be), csak hőcserélő kell közé, meg jó sok elektronika, keringetőszivattyúk, digitális szabályzók miegymás és egy központ, ami összeszabélyozza az egészet a normállal. Nem volt veszélyesen drága, hiszen a kazán/normál fűtés így is úgyis bekerült volna. Jó lett. Kellemes langymeleg a padló. Többlett porral én nem találkoztam, nomeg lehet egy kis túlnyomást csinálni, ha az ember rakat be spéci légkondit, avagy rekuperátort, de egy 1xű porelszívó is megteszi gondolom.

A normál fűtés gyors, az kell, ha hirtelen akarsz emelni a hőmérsékleten, a padló meg lassú, de tartós és kellemes. Akár meztelenül/vizesen is mászkálhatsz télvíz idején lakásban (pl. fürdés után) és NEM fogsz fel/megfázni, csak szépen megszáradsz!!!
  • DJ BP
    nálunk úgy van, hogy nappali, konyha, előszoba, WC (csak egy kis darab kör van behúzva) csak padlófűtés, fürdőszoba padló és radiátor, szobákban csak radiátor.
    Nagyon szeretjük, előző házban is így volt, por az van egy kicsivel több, de csak ha nincs takarítás akkor látszik :), amúgy nem észrevehető, szerencsére egyikünk se allergiás.
    Azt tetszik benne, hogy nincs az az érzés, hogy radiátor közelében meleg van, messzebb meg esetleg hüvösebb.
    Mondjuk nagyobb alapterületnél érződhet ez igazán
  • Gladiator
    Mi most építettünk a házunkhoz egy új részt, ahol már ilyen fűtés van. Magában tényleg nem elég szerintem, inkább tényleg csak kiegészítő funkció, hogy a lábad ne fázzon. Az biztos, hogy annyit nem ér, mint amennyibe került (két és fél milla).
  • desigo
    Én egy olyan házban nőttem fel ahol csak kizárólag padlófűtés volt.
    Nagyon kellemes a padlószőnyegen mászkálni mezítláb de a port az eléggé kavarja.Sajna allergiás is lettem és gondolom ez is rásegített.

Fürdőszobában is nagyon jó kilépni a meleg padlóra.

Hidegburkolatra mindenképpen ajánlom de hálószobába semmiképpen se.
    Radiátorral kombinálva célszerű szerelni.A radiátoros fűtés meghatározza nagyobb mértékben a hőmérsékletet a padlófűtés pedig csak temperáló jelleggel megy.

Ha komolyabb vezérlést szánsz neki (keverőszelep,időjáráskövető automatika) akkor a padlófűtésre célszerű egy 20 fokos minimum hőmérsékletet adni ezáltal sosem lesz hideg a burkolat.A külső hőmérséklet függvényében pedig mehet rá a meleg így : +10 foknál 25 fokos víz, 0 foknál 30 fokos víz, -10 foknál 35 fokos víz és -20 foknál 40 fokos víz.
    Ez elég költséges megoldás de így lehet profin szabályozni.

Az egyszerűbb (olcsóbb) megoldás egy sima termosztatikus szelep beépítése ezáltal fojtva a radiátor hőmérsékletét.
    Ilyenkor saját magában kering a padlófűtés nagy százaléka.

Ha hosszú távra tervezed azt a házat akkor mindenképpen célszerű a padlófűtés de ha csak pár évre akkor nem biztos,hogy érdemes rá költeni annyi pénzt.
  • Sephi
    Nekünk van és nagyon jó. Nem bántam meg.
  • Met
    a por keringetésről most ne az jusson az eszedbe, hogy ilyen nagy szöszök keringenek :)
    kis mikroszkópikus szöszök amik nemnagyon láthatóak viszont ha valaki porallergiás vagy asztmás annak nem tesz túl jót
  • Narxis
    Nekünk is ilyen van és ha jól szigetelt a házatok, simán meg van a 20-22fok.Az én szobám most esett át egy javításon + 1-2 éve bútorcserén, hogy legyen lába a bútornak és 24fok van nálam, a lakás többi részén ahol még nem lettek cserélve a bútorok csak a szigetelés történt meg, ott 20-21fok van.Drágának drága, de szerintem megéri.A por meg mindig száll ha nem takarít az ember. :D
  • immovable
    jah meg marha utálunk ilyet betervezni mert elég sziszifuszi meló :)

- figyelni kell a diletációra
    - szokásos osztásméretek: 100 - 150 - 200 - 300
    - utálják a szerelők :)

mindent összevetve ajánlom, de csak kiegészítő fűtésként
  • immovable
    Szia!

Én épületgépész mérnökirodában húzom a belem :)
    - a padlófűtés vizét maximum 38 fokra fűtik
    - egy kör maximum 70-80 méter a beszabályozás miatt
    - mivel alacsony hőmérsékletű a benne keringő víz nem igazán fogja a port keringtetni, bár vmenyi biztos van
    - elég statikus fűtés tehát nem érdemes kapcsolgatni ha csak ezzel fűtesz
    - érdemes csak kiegészítő fűtésként használni például fürdőben (törölközőszárító radiátorral együtt), konyhában, wc-ben, nappaliban, olyan helyen ahol hidegpadló van (csempe, ilyenek)
    - csak padlóf-t sztem nem érdemes, inkább ha már nem tetszik a radiátor akkor legyen még plussz padlókonvektor, falfűtés, stb...
    - elég drága

most kb ennyi jutott eszembe, sajna dolgoznom kell :)
  • Palinko
    Mi meg pont most vagyunk benne az építkezésben :) Hát lehet drágább mint a hagyományos de olyasmit hallottam, hogy nem kell annyira felmelegíteni hozzá a vizet mint hagyományos fűtésnél, és így hosszú távon megéri. Cserépkályhánk van nekünk is az is tuti össze lesz rakva :)
    #3-4
    A porban ellent mondatok egymásnak és erről van az egyik legnagyobb ellentmondás :)
    Igen a neten még körbenézek, már apám beszélt azzal aki telepíti ezt a rendszer majd még egyeztetünk, most rohanok suliba :)
  • Bexter
    Én 11 éve élek vizel fűtöt paadlófütéses lakásban. Nincs annál jobb érzés mikor a hidegből hazaérsz és jo meleg a föld nem kell papucs :)
    Halotam lyanrol hog yálitolag a por kering tőle. Pont ellenkezőleg. nem kering marad ott ahol van.
    Ajánlom viszont neked az infra féle padlófütést, azt utolag bármikor be lehet szerelni.
    Nézeldj körbe neten, én cask ajánlani tudom a padlofütést.
  • Met
    az a baj, vele, hogy keringteti a port mivel az állandó felszálló meleg levegő miatt nem tud leülepedni
    de annyiból jó, hogy gyorsan felszárad ha felmosol és mezitláb is lehet mászkálni, kiegészítő fűtésnek szerintem jó
    arra kell odafigyelni, hogy a bútoroknak legyen lába mert az nagyon lefogja ha a szekrényt fűti :D
  • fifi
    én most vagyok túl az építkezésen
    sztem irreálisan drága /az én pénztárcámnak/
    csak a fürdőszobában van, ott is csak simán megkanyarítottam 8X 10X a csövet, ami a radiátorhoz megy / az aljzatbetonban/
    helyette felújítottam egy telefonfülke méretű cserépkályhát, na abban nem csalódtam...
  • Palinko
    Hello!
    Szeretnénk padlófűtést otthonunkba és érdekelnek a vélemények tapasztalatok, hogy ti hogy vagytok vele megelégedve? Kering róla sok jó meg persze sok rossz is én a felhasználók véleményére vagyok első sorban kíváncsi.