273
Mindenki jól lát?
-
#233 Szerintem nem a keret a probléma... baszott drágák manapság a lencsék.
Egyébként szerintem se játssz ezzel. Max kiderül, hogy szar a szemed és megmondod, hogy nincs pénzed másik lencsére. Akkor nem adnak. -
#232 Ez így nagyon nem jó játék! Ne haragúdj de ez nem holmi matek vizsga amin max elkapnak ha csalunk.....
Most lehet kemény amit kérdek de nem tudsz kölcsönkérni 1 olcsóbb keretre?
Az éles látás az nem játék főleg ha mint előttem is írják még dolgozáshoz is kell. -
#231 ha munkához kell, és olyan munkához amihez komolyan kell, akkor nem így kéne -
Angiretro #230 Sziasztok! Fontos kérésem lenne megyek vizsgálatra és a régi szemüvegemmel nem látok már jól de újra még sajnos nem tudtam félre rakni. A vizsgálaton majd használom a szemüveget de nem fogok benne jól látni és szükségem lenne a mostani táblák fényképére (számos része is eg a másik is)! Nagyon nagy segítség lenne! köszönöm
Kérem akinek van küldje ide: [email protected] -
msstz #229 hát ez az eddigiekhez képest nagyon más :D -
#228 a kerethez közel a szegélynél görbül a látott kép a szemüvegnél, de nem tudom ez neked mennyire más :) -
#227 A szemeid külön külön 2D-be látnak. ennyi erővel lerajzolhatja melyik szeménél hibádzik a kép:) -
msstz #226 holnap visszavisszük. :(
amúgy úgy képzeld el, hogy van két vízszintes egyenes, amik párhuzamosak a szemed előtt. felveszed a szemüveget és a bal felén elkezdenek eltartani egymástól, és ha a két-két végüket összekötöd, akkor megvan az egyik B oldalára fektetett egyenlőszárú trapéz. és a széttartó vége pedig a térben távolabb/mélyebben van. de lehet pont a jobb oldal a nem jó, ezt nem tudom. -
#225 ha csak nem ferde az orrod miatt menj vissza- -
#224 mit rajzoljon le ??! -
#223 nincs szemtengelyferdülésed vagy rosszul áll az orrodon a szemüveg? mert nemnagyon értem amit mondasz, tágabb a kép... rajzold le vagy mittomén xD -
msstz #222 és persze az az oldal távolabbis van a térben. -
msstz #221 :) most hogy felvettem a gép elé, tisztán látom, mi a gond. a bal szemem oldalán "tágabb" a kép, mint a jobb oldalon, olyan, mint egy fekvő trapéz, aminek a hosszabik alapja a bal szememnél van. -
#220 omg dől az aszfalt :D -
#219 Nézd én nem vagyok szaki de sokaknak elsőre nehéz megszokni a szemcsit. Nekem is mondta az optikus (aki állítólag képzett DR rangú ember) hogy ne aggódjak kellhet páróra vagy 1-2 nap még megszokom. Szerencsém volt két perc alatt megszoktam de itt a topikba is írták sokan hogy nehezen ment azért én 2-3 nap után a helyedbe vissza mennék ha nem javul. -
msstz #218 sziasztok!
most lett új minuszos szemcsim, amibe most kerültek cilinderek is. az normális, hogy elsőre furán látok vele? úgy értem, hogy pl néha furák a dolgok dőlésszögei, az aszfalt mellett állva úgy láttam, mintha az minimum 20 fokkal dőlne az egyik irányba, pedig ugye nem. ez tök alap és megszokom majd és korrigál szemem/agyam vagy elcsesztük a szemvizsgálatot a kedves doktornővel? -
#217 Szerintem ezek nem olcsó mulatságok.
-
Maggi4 #216 Sziasztok!
Olyan szemüveget (azaz inkább lencsét keresek) amely fokozatosan elsötétül, ahogy erősödik a fény. Két optikában már megérdeklődtem, mindkét helyen 80 ezret mondtak. Valakinek esetleg nem sikerült megoldani olcsóbban? -
#215 nem mindegy a szükséges igazságot kapod vissza nehogy csalj vagy ilyen :P -
Exiledd #214 Hello!
Valaki megtudná nekem mondani hogy hányas betüméret a látásvizsgálat tábla alján lévö szám/betű amit hogyha kellő távolságból nézel akkor a látásod jó.
Előre is köszi
bye. -
#213 úgy van ahogy mondod -
#212 Helo
Olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy amikor nincs teljesen világos (késő délután, előadásokon), akkor messziről csak úgy tudom elolvasni a dolgokat, ha hunyorítok? Soha nem voltam szemüveges, így nem tudom, hogy ez esetleg azért van, mert romlik a szemem, vagy valami más miatt. Az az érdekes, hogy ha világos van, általában mindent faszán látok, bár néha olyankor is előfordul, hogy hunyorítanom kell. Meg általában csak messzire vannak gondok, de néha közelre is.
Az ünnepek után megyek dokihoz, de azért kíváncsi vagyok mire számítsak:D -
stonika #211 Olcsó és jó optikai keretek 2500 HUF-tól
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=balazszsu
Egy kattintást megér.
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=balazszsu
-
#210 Nekem a -5ös majnem 30 ezer volt és ilyen sötétedős bigyó nélkül -
#209 Hi.
Attól függ hogy van-e épp olyan ami neked kell.
Amikor nekem volt Kontaktlencsém akkor lent az orvos bemérte felvittem a papírt és már emelték is le a polcról. -
Gabosh #208 Esetleg hogy melyik keret a jó, vagy mit nevegyek? -
Gabosh #207 Hali!
Manapság mennyibe kerül 1 igényesebb szemüveg? :)
3-4 es dioptria, sötétített lencse? Valakinek esetleg közelmultban volt vásárlással tapasztalata? -
#206 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.....
nekem cilinderes a szemem
(nem vicc,akinek az,tudja mit jelent).
Megtudnátok mondani,hogy nagy dioptriával
( jobb szemem minusz8-10es,doki se tudta )
és cilinderes szemhez is lehet e kapni fényre sötétedő lencsét?
És kb.mennyibe kerül????
Itt olvastam 60-ért
, de más fórumokon 12e/db.-ért is.
Akkor most mennyi az az annyi?
Köszi,aki észrevesz!
Szióka -
COOLancs #205 Hi! Nekem nem tom hogy mitől, de zöldessé vált az a 2 műanyag izé ami az oromon tartaja a szemügét, és hiába mosom, nem akar tisztulni, van valakinek ötlete mivel lehet megtisztítani? -
#204 Van -
#203 Hi
Én kontaktlencsét szeretnék venni és szerintetek ott is van idő amíg "elkészítik" mint a szemüvegnél? Pls segítsetek valakinek biztos volt már. Köszi :) -
#202 a szemüveg egy segédeszköz és egyben nem mindegy a kinézete sem, minthogy a kabátot is azért hordod mert hideg van és egyben nem olyat veszel ami megfelel a célnak de hülyén nézel ki benne :) A ló mindkettő oldalára lehet esni, de mint általában mindenből, van egészséges arany középút :) -
#201 Azért túlzásba nem kéne esni..... A szemüveg egy segédeszkiöz nem hobbiból meg tetszésből hordjuk... -
Tothenkopf #200 A módszerhez nem értek, és úgy igazából le is szarom hogy csinálják.Ez az optikus dolga azért fizetik.
A lényeg hogy nekem a két műanyag lencsám volt 25 K és olyan 35 lett volna ha úgymond "vékonyítják". -
#199 a rövidlátók esetén a középen vékony, széleken vastag lencsék problémáját úgy oldják meg, h nagyobb törésmutatójú anyagból készítik a lencsét és ekkor nem lesz a lencse két oldala között a görbületi sugarakban olyan nagy különbség. "vékonyítani" nem is nagyon tudom elképzelni hogyan lehet, mert az optikai tulajdonságai változnak a lencsének - azaz a görgületi sugarak.
-
#198 Nekem nem tűnik vastagnak bár nekem ez az első de tuti hogy azér nem fizetnék hogy vékonyitsák..,
Súlya meg alig van. -
#197 sztem a -2-es nem olyan vastag :D
és sztem a vastag keret tök jól is tud kinézni :D pl. a #195-s :D lehet legközelebb ilyent veszek :D -
Tothenkopf #196 nekem 2-es van, az is elég vastag.az a gáz hogy rá vagy kényszerítve hogy vastag legyen a keret.persze lehet kérni rá egy bizonyos szintig vékonyítást, de eszméletlen drága.mondjuk én kiskoromtól szemüveges vagyok ugyhogy beleszoktam. -
#195 A szemüvegem. -5 Dioptria.
-
#194 naszóval ezzel még nem egyértelmű amit mondsz Viccen kívül tehát úgy rossz az apád szeme, hogy távolra, valamit közelre se lát tisztán. Ilyenkor szoktak 2 lencsét egyberakni