29
  • GiNKaSS
    Nem tudom, amióta net előfizetésem van csak lefelé megy az ára...
    A TV más kérdés, de ha szerencsés helyzetben vagy és tudsz válogatni a szolgáltatók közt ott is lehet lefelé tornázni az árakat.
    Akkor most kövezzetek meg:én szivesen fizetném mondjuk az adóm 1%-át 'kultúr'
    célra, h utána ne baszogassanak pl. a torrentezésért.Inkább, mint valamelyik 1háznak.
  • nickwearby
    itt szerintem arról van szó, hogy a tv és internetszolgáltatók szemérmetlen nagy hasznából próbálna az állam lefaragni.

Más kérdés, hogy a szolgáltatók szívesen hárítják át a többletfizetési kötelezettségeket a vásárlókra
    a szolgáltatásuk árának
    emelésével.
  • neoG
    ez lemaradt, pedig fontos:
  • neoG
    ha jót cselekszik, akkor magyar.ha nem, akkor görök.ofkóz.
    amúgy hogyan van ez?most már inkább bizottságok meg ilyen klubbok döntik el,
    hogy mit, hogyan kéne tenni, aztán szólnak a főmuftinak, hogy van egy ilyen
    5letük, aki mégegyszer megbeszél a srácokkal mindent, és azután dönt.
    szerintem nem úgy jött ez a gondolat, hogy Szarközi a Barátok közt lévő
    reklámon felhúzta magát, és aszonta, holnap eltöröltetem a reklámokat...
  • Harakiri576
    Nincs ma mar olyan, hogy "magyar" vagy "francia"... Annyira keverednek egymassal a nepek.
    Pl. nezd meg a wikipedia-t: http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy#Family_background

Franciahonban hozta ossze egy magyar es egy gorog bevandorlo. Namost melyik orszag gyermeke kellene, hogy legyen? Es ez mar vagy 50 eve tortent. Ma, az EU-ban mar annyira se lesznek egyertelmu nemzetisegek, mint eddig. Es azt hiszem, ez igy van jol. A sok idiotanak eggyel kevesebb kotozkodesi pontja lesz.

-----------------------------------

Fentiektol fuggetlenul, amit Sarkozy itt kitalalt, az egy egbekialto f***sag, es egyertelmuen megmutatja, hogy inkompetens ember, nem valo vezetoi posztra. A szememben ezzel vegleg elasta magat. Mondjon le.
  • valamit
    Van egy olyan érzésem, hogy Sarközy-t valahol (mondjuk Franciaországban) nagyon nem szeretik. Szünet nélkül hallani, hogy innen támadják (pl. ez itt), onnan (nő ügyei), amonnan (eltagadott betegségei), stb. (származása, Észak-Afrikai politikája...) Lehet, hogy nem sokáig lesz elnök.
  • 5c0rp330n
    "Egy nemrég elfogadott új törvény miatt ugyanis a forgalmuk egy részével támogatniuk kell a francia filmipart. "

Ez komoly?
  • Sanyix
    pedig olyan tipikus francia pofája van, valahogy nehezen hihető a magyar származás.
  • Csaba42
    Vezessük be a BITadót, amely a netről leszedett bitek után 0,001 fillér! Aki pedig nem fizeti, "BITófára" kerüljön. :)
  • Darth Sith
    Sokaknak az, és arra is lett kitalálva, az más dolog, h teljesen elkurvult. Én rengeteget tanultam már a net segítségével, jegyzetek ezreit és tanulmányok tucatjait találtam meg és tanultam belőlük kezdve a matektól, fizikán át az IT-ig. De vegyük csak a hírportálokat, zenék és filmek terjedése akár illegális formában is, mind mind az információ és kúltúra áramlását segíti elő. Ezt gátolni..:/
  • gregor
    Darth:A net mióta a kultura forrása!Bár ha a Magyar Televizio,Duna Televizió és a Magyar Rádió müsoraibol eltünne ily módon a reklám.
  • beef
    Talán emeljék a TV előfizetők adóját - hiszen ők profitálnak(?) belőle.
    Nem értem mi köze az internet és mobil szolgáltatóknak ehhez?
    Beépíthetnék a benzin árába is :)
    Szóval, ha adóztatni akarják akkor igenis tessék is érte valamit nyújtani, mint lentebb említették pl. online TV adásokkal.
  • Mr.Macho
    Btw, arról nem tud vki vmit, hogy a francia közvélemény hogyan vélekedik a kérdésről? :)
  • Mr.Macho
    Ne kövezzetek meg, de szerintem van több jó oldala is. Egy kicsit ellensúlyozok :))
    1) én utálom a reklámokat, általában kimegyek a szobából, amikor az esti film közepén vagy bármilyen műsorban bevágják. Mellesleg bármit is nézek, az annyival több idejig tart.
    2) A közszolgálatiság gyakran eleve deficites, mert nem a népszerűség a cél, hanem létfontosságú információ átadása vagy kultúra közvetítése. Szerintem szégyen és gyalázat, hogy a magyar magántévék híreinek kb fele bulvár, mert még a híradóban is a nézettséget hajszolják, pedig eleve úgy kapnak sugárzási engedélyt, hogy X percet közszolgálati célokra kell felhasználniuk (mint a híradó), mert egyébként nem is lenne híradó azokon a csatornákon.
    3) Ha nem lesznek reklámok a közszolg TV-ken, akkor az a reklámbevétel nem veszik el, csak átmegy a magántévékhez, ahol felmegy a TV reklámok másodpercenkénti díja, vagyis több pénzt fognak kapni a döntés következtében, annak megadóztatása pedig teljesen normális: ha ezzel ad nekik az állam, akkor abból vissza is akar kapni.
    4) valaki lejebb hőzöngött, hogy ő miért fizessen internetadót a köztévé fenntartásához, ha ő nem is néz TV-t. Reakcióm: LOL! Erről szól az állami újraelosztás. TB-t is fizetek, akkor is ha nem vagyok beteg és lehet hogy életemben max kétszer megyek kórházba, vki meg egész életében betegeskedik és mégis ugyanannyit fizet, mint én. Nincs ebben semmi különleges.

Mellesleg internetadónak én sem örülnék, de talán érdemes lenne megvárni, hogy mi lesz az egészből, mielőtt mindenki elkezd fikázni. Valahogy az sg-n mindig ez megy, mindenki a legokosobbnak hiszi magát és veszekedés van. pedig ez szerintem tényleg egy olyan kezdeményezés, amiben sok lehetőség van és jól és rosszul is elsülhet, főleg attól függően, hogy mennyire akarják tényleg jól megvalósítani. Persze itthon mindeki sikít, ha változásról/reformról van szó (érthetően), de ezt nem itthon csinálják, nem a mi politikusaink, uh nem a magyar reflexekkel kéne reagálni. Én kíváncsian várom mi sül ki belőle.

Bocs, ha vkinek nagyon a lelkébe gázoltam a véleményemmel... :/
  • waterman
    #14 kieg: :) ha tűzföldön vezetnék be akkor is hivatkoznának rá.. a vezetői bagázs túl elborult, nálunk mindenre lecsapnak (ha eu-s, akkor meg már csak ezér is), ahol csak érzik hogy lehet tollasodni. legyen az akár internetdíj, grippen beszerzés, vagy 2szeres áron elkönyvelt 4es metró, akár kiskörzetekre osztott és nyakonlőtt majd eltávozott egészségügy, zuschlag ügy, vagy kormányzati negyed, olaj és gáz ügyletek.
    mi küldtünk önkénteseket irakba is, csak hogy jók legyünk az amcsiknál, nálunk nagyobb nato országok is megtagadták a segítséget egy esetleges közel keleti politikai konfrontálódást elkerülendő.
    tehát mindenbe megmerítjük a kis merőkanalunkat, gondolkodás nélkül. és ezért jön mindig egy kis közösség aki aktívan ellenzi ezeket az "akár át is vehetnénk és alkalmazhatnánk" esélyes dolgokat.
  • LeonSilver
    Ez nagyon egyszerű.Ha teszem azt Szváziföldön bevezetik az internetadót akkor kis hazánkban lesz mire hivatkozva szintén bevezetni.Nagyon jól tudod, hogy mélyrőltisztelt p0litikusaink állandóan külföldi szarrokra hivatkoznak amikor valamit kitalálnak.Ha árat kell emelni, ha valamit bekell vezetni ezek mindig a külföldre hivatkoznak.
  • Omega
    A franciák rábasznak most keményen. Nem tudják milyen származású politukust szavaztak be. Ez még csak a kezdet.
  • archkoven
    Ha valakinek még ezek után is kétségei lennének afelől, hogy a legrosszabb tulajdonos az állam, akkor az menthetetlen. Ez is csak azt bizonyítja, hogy az államot nem érdekli a profit, a közpénz hatékony felhasználása és hogy mennyire könnyen lehet egy állami vállalatot megfejni. Ez persze ebben az esetben lehet, hogy nem szándékos korrupció, Sarkozy csak szimplán hülye és véletlenül akar átjátszani komoly pénzeket magáncégek kezébe, bár ez nem túl valószínű, hogy a szakértői ne látnák az ötlet következményeit, valószínűleg pont ők találták ki.
  • Narxis
    Nem akarok megbántani senkit, komolyan érdekel a dolog azért kérdezem.Miért érdekel titeket, hogy Franciaországban lesz 1%-os internet adó?Mért kell egyből fröcsögni, ezzel csak saját magatokat hergelitek fel és tök egészségtelen szerintem.
  • roliika
    La pöti puki ollálááá... 0.1€
  • csimmasz
    Sajnos igazad van!
    És ha jobban körülnézel európában,meglátod mennyi hasonló van még más országokban.
    Sajna a demokrácia eljutott egy olyan pontra ahol bárki bármit megtehet ha benne van vezetésben.
    Az emberek kicsit hőbörögnek de csinálnak valami uj hírverést ami elvonja a figyelmet,majd lassan elfelejtődik.
    Tudományosan állanak kérem mamár a tömegek irányításához,és csak a profit vagy a hatalom a lényeg semmi más!!!
  • waterman
    igazándiból én még hajlandó is lennék fizetni némi extrát, ha a tartalom olyan lenne. pl ha lenne minden tv adónak netes stream változata. ami épp megy azt lássam. olyan netrádió módjára net-tv. ne pedig csak utólag egy vacak flash-ként megtekinthető valami legyen. ilyesmi tartalmakat szerintem elég sokan igénybevennének. esti netezés közben valami kis műsor mehet a bal felső sarokban.. tudom használjak antennát, meg kábeltv-t, meg tv kártyát:)
  • quentit
    Ez a Nicolas Sarkozy egy korrupt beteg fasz.
  • Darth Sith
    A net alapvetően akúltúra forrása, ha megfelelően használják. A lényege, h minél szélesebb körben legyen elérhető az információ széles skálája. A kúltúra terjedését, a kúltúrához való hozzáférést segíteni kéne nem megadóztatni. Kötelezővé kéne tenni és alanyi jogon járjon mindekinek. adóztassuk meg a netet, könyveket. Épp valamelyik nap voltam egy könyvesboltban, ahol megrökönyödve tapasztaltam, hogy egy több száz oldalas relativitás elmélettel foglalkozó könyv annyiba került mint egy BigMac menü nagy kólával.. Szánalom.. Jó irányba haladunk..
  • avman
    úgy tűnik az ilyen jellegű idiotizmus nemzetiséghez köthető, genetikai jellegű és öröklődik, majd politikai közegben a felszínre tör.
    indítványozom, h lízingeljük kicsiny hazánkba valamelyik skandináv kormányt...
  • assdf
    Én meg arra lennék kiváncsi hogy miért az internetezőknek kell fizetni a televizió müködése után?
    Én pl eddig sem néztem közszolgálati adót mert ha a hirekre voltam kiváncsi akkor megnéztem a neten, akkor én most fizessek az internet használatom után adót amiből majd fenntartják azt a tévé adót amit egyébkén sem nézek? vagy ezt most hogy is...
  • waterman
    amit felhoztam, nem vág teljesen témába, de kíváncsi lennék, hogy hogyan gondolná azt az internet-adót..
  • waterman
    vajon mikor jön majd, hogy a filecserélőket meg megkorbácsolják a főtéren?
    különben nem értem ezt az internet-adó dolgot. miért kéne még megadóztatni? a tv-n vannak ilyen adók? hogy lenne kiszabva? ha 80 éves öregapó előfizet a legkisebb de korlátlan csomagra, akkor már potenciális filecserélő vajon?
  • LeonSilver
    Kíváncsi leszek, hogy a pukit mikor akarják megadóztatni...
    Idióták.