Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy macbook prora kotok ra egy kulso monitort. az volna a gondom, hogy cmd+tab-bal nehezkes a navigalas.
pl.
- chrome nyitva macbookon is, monitoron is.
- masik appban matatok a macbook kijelzon, tabolni szeretnek chrome-ra
- erre nem csinal semmit, mert a monitoron a chrome van aktiv ablakkent
keresgeltem kulfoldi forumokon, de megoldast nem talaltam ra csak tipeket.
thunderbolt (usb c) - hdmi adaptert, kábelt keresek. Sajnos amiket találok: kiderült hogy igazából nem thunderbolt (hanem usb) vagy igazából nincs is készleten (ugreen adaptert próbáltam rendelni, de lemondták).
macbook prot (amin már van dedikált esc gomb) szeretnék külső monitorra kötni.
dokkolót nem keresek, céges gépre meg annyit nem költenék :) (thunderbolt dokkolók extra $$$)
Keresgélek össze vissza, de valahol azt se tüntetik fel hogy usb vagy thunderbolt :(
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Olyan kerdesem lenne meg, hogy akkor az alkalmazasokat, mint a telefonon, az app storebol kell letolteni?:D Tehat most meg akarom venni a a photoshopot. Akkor az adobe oldalarol toltsem le, vagy csak siman az app storebol?:D Vagy az app store-os valtozat, az a lecsupaszitott ios valtozat?
Nekem van itthon egy QNAP NAS aminek van TimeMachine funkcioja es en arra mentek. Ezen kivul pedig kisebb fajlokat (dokumentumok stb) iCloud-ba is szinkronizalok.
Most koltozok Winrol Macre. Egy olyan kerdesem van, hogy Winen eddig Mega.nz-t hasznaltam, hogy back upoljam a gepem, de van Macen ez a Time machine dolog. Az jo erre? Es ingyenes?:D
Annyi lenne a cel, hogy ha ellopjak a gepem, vagy meghal, akkor legyen egy up-to-date back up a felhoben. Az se baj, ha mas geprol/telorol hozza tudok ferni.
Elore is koszonom a valaszt (meg gondolom majd most meg jovok 100 kerdessel).
Találtatok már olyat ami kb 10k és _tényleg_ thunderbol 3 - hdmi (vagy displayport)?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Valós hibák az Apple TV 4K esetén:
- A 24.000 fps-es anyagokat is 23.976 Hz-n küldi ki, így 41 mp-enként akad a kép
- A HDR10 metaadatokat nem küldi ki rendesen, minden filmnél 4000 MaxCLL-t és 1000 MaxFALL-t küld, így megzavarja azon megjelenítők tone mapping algoritmusát, amelyek használják ezeket
- A Dolby Vision kimenet csak LLDV módban pontos
- Ha nem tud Dolby Vision-t a TV, akkor ha a forrás DV, a lejátszó abból konvertál HDR10-re változó metaadatokkal (ami statikus kellene legyen)
- Nincs audio passthrough
www.smart-bus.hu
Én is most nézegetem, a különbség 7-8000 Ft hogy dupla legyen a tárhely, én biztos a 64-eset venném.
Ilyenkor mindig arra gondolok, ha bármi okból mégis kicsi lenne a 32, akkor 7000-ért biztos nem találok Apple megoldást hogy duplázzam a tárhelyet...
Apple TV terén képben van valaki? Gondolkozom a vásárláson, de nem tudom, hogy kell-e a 64 GB-s vagy elég a 32 GB-s, illetve van-e már infó a következő generációról, mert a mostani már 3 éves...
www.smart-bus.hu
Segítséget szeretnék kérni a következőben. Apple Id-t kellett változtatnom, mert az email szolgáltatóm megszünteti a levelező fiókot. Sikerült is minden rendben kicseréltem az email-t. Viszont eltüntetek a jegyzetek amik ahhoz a levelezési címhez volt. Lehet ezt valahogyan orvosolni.
Értem ez alatt a gyári jegyzetek app-ban voltak beírva. Van ami megmaradt jegyzet ami a gmail-os címhez volt rendelve. De a régi levélcímemhez rendelt jegyzetek tüntek el.
Remélem valamelyest érthető.
Üdv
Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066
rust compile - i7 vs új air
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
[merlinw.org]
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.18. 21:00:35
[merlinw.org]
erre előhúz egy másik iphonet. hát igen, nem sok másik cég gyárt iphonet :D
háttér: úgy néz ki patchelhetetlen, ROM-szintű feltörhetőséget találtak az Apple rendszerchip-sorozatban 4s-től X-ig.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.30. 11:22:50
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
szerk.: passatgt, most lattam hogy irtal. irorszagbol rendeltem meg vegul, elvileg nincs rajta vám. 60 euro, kitre nincs szuksegem van hozza ember a csaladban :) koszi!
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2019.04.02. 12:31:30
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2019.04.02. 11:53:06
Van egy MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014) A1398 masinám és akkumulátort szeretnék cserélni benne. Tudnátok ajánlani forrást akkumulátorokhoz? Egy ebay esetleg megbizhato?
Szerk.: ezt talaltam meg
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2019.04.02. 11:42:06
Lehetőleg mindent App Store-ból telepítek, amit meg nem, annak utána nézek.

Lehet még több hangcuccot csináltak? :c
Vagy BetterTouchTool, az is tudja biztos valami gesztushoz társítani
Up to 6-Core Processors and 32GB of Memory, True Tone Display and the Apple T2 Chip
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.07.12. 19:59:25
Alkalmasak ezek arra, hogy ha van egy mentett image fileom a full diszkről, és az eredeti diszk beszarik, akkor ebből az image file-ból vissza tudom állítani a komplett rendszert egy formázatlan üres diszkre? ( Mint ahogy ezt a Norton Ghost tudja. )
Vagy még a működőképes rendszerben érdemes kreálnom egy teljes funkcionalitású klónt, amit az eredeti diszk beszarása esetén berakva megy tovább a rendszer, mintha mi sem történt volna? ( Természetesen az adott időszak alatt keletkezett fileokat menteni kell külön. )
Utoljára szerkesztette: suba53, 2018.07.11. 09:12:15
Ezzel lehet klónozni, visszaállítani. Bootmenüt az option key-el éred el, indításkor kell nyomvatartani(alt gomb).
Lenne pár kérdésem MAC alapokkal kapcsolatban. Minden gépünk a cégnél windows-os, kivéve egyet, egy műszer vezérlő gépünk Power Mac G4-es. Eddig minden OK, de előbb utóbb el fog jönni a pillanat, amikor beszarik a HDD.
Éppen ezért szeretnék róla készíteni egy full HDD mentést, valami hasonlót, mint a Ghost, amiről majd vissza tudom állítani a rendszert egy másik merevlemezre.
Milyen lehetőségek vannak erre? Van olyan segédprogi ami erre alkalmas? Esetleg CD-ről, USB-ről bootolva a teljes diszkről image file-t készíteni egy külső USB HDD-re? Vagy beletenni egy másik HDD-t, és egy full klónozást végezni, vagy arra menteni az image file-t?
Egyáltalán hogy tudok belépni a BIOS-ába, ha van neki ilyen, hogy kijelöljem miről bootoljon?
Vagy van-e az induláskor boot menüje? Azt milyen billentyűvel lehet előhívni?
Előre is köszönök minden segítséget ez ügyben.
MacBook (Early 2015 or newer)
MacBook Air (Mid 2012 or newer)
MacBook Pro (Mid 2012 or newer)
Mac mini (Late 2012 or newer)
iMac (Late 2012 or newer)
iMac Pro (2017)
Mac Pro (Late 2013, plus mid 2010 and mid 2012 models with recommend Metal-capable GPU)