22
  • dez
    #22
    Hány éves vinyóitok vannak, hogy zajosak? :P
  • TH448
    #21
    Nem olyan egyszerű ez, mert pl. Creative hangkártyák már jópár éve tartalmaznak olyan védelmet, h mute esetén semmi jelet nem küldenek ki, lezárja az audio kimenetet pont azért, h a zajt ne lehessen rendesen megmérni...
  • lapaleves
    #20
    elég lol, leginkább az, hogy mute módban meg nem hall semmit. nem érdekelne, ha mindig súgna. így viszont tudom, hogy menne neki anélkül is. tőlem ugyan nem kap új hangkártyát :-)
  • waterman
    #19
    nem retró:) az áramkörök zaját szépen jelként fogja fel a hangkártya és lelkiismeretesen ki is küldi az optikai kimeneten amit "hallott". egy komolyabb hangkártyával orvosolható. ritkán a táp cseréje is javít a dolgon.
  • lapaleves
    #18
    minden relatív, ugye. amíg ventilátorok zörögtek a gépben én se tudtam eldönteni, hogy az erősítő súgása vagy a vinyó zavaróbb :-)

    btw az erősítős súgás külön érthetetlen, mert az optikai izé ellenére megy át valamilyen alaphang a gépből, ami megszűnik a gépen "mute" gombot nyomva. ennyit a digitális világról. valszeg vmi retro-fícsör az nforce2-n...
  • waterman
    #17
    végre valalki szintén hallja őket!! mégsem nem vagyok őrült:)
    köv winyóm ha majd kijönnek akkor egy samsung M6-os széria. 5400 rmp, 500giga.. talán az nem olyan hangos.
  • lapaleves
    #16
    "mostani winyók abszolut zajtalanok, a gond inkább a melegedés."

    vagy a tesztelést megelőző halláskárosodás :-)
  • waterman
    #15
    nem kell bmutatni nekem az ssd-ket:) már nagyon régóta olvasgatok róluk cikkeket és nem is a sebesség ami nekem számítana, hanem a hang. tudom furcsa hogy engem zavar, de per pill a leghangosabb elem a gépemben a két winyó. be vannak csomagolva szépen polifoam-ba, nem érnek a gépházhoz, kapnak levegőt. de így is van hallható hangjuk. hát az ssd-knek nem lenne:)
  • RealPhoenixx
    #14
    Waterman es Kaadi: nezd meg az e-bay -en, 200 dollarert mar lehet kapni 32G-s SSD-ket, es lehet oket raidbe valoban.

    A raides teljesitmeny: add ossze a raidelt elemek szamat, ezzel szorozd be az 1 db egysegre juto teljesitmenyt, es a legrosszabb esetet feltetelezve ezt az erteket szorozd be 0.85-el.

    Altalanos teljesitmeny: nem a sima atviteli teljesitmeny a lenyeg, hanem az eleresi ido, sima atviteli teljesitmenyben a csatolo felulet miatt nem sokkal jobb, mint a mechanikus winchesterek, viszont az eleresi idok lenyegesen jobbak.
    /sok apro fajlnal, swap mamorianal, temporalis taroloknal ez a lenyeg/

    Elettartalm: a 200 dollaros cumo /vagyis a legolcsobb/ 2 ev garanciaval bir, vagyis ennek elettartalma varhatoan ennek megfeleloen biztos hogy 5 ev alatt van (persze szerencses esetben es normal desktop hasznalatot feltetelezve ez akar kihuzodhat 10 evre is akar).

    Ar: vannak olcsobb tipusok es vannak dragabbak, persze a legdragabbak a katonai es az ipari jellegu kivitelek, bar nem mindig ebben a sorrendben, van mikor az ipari joval dragabb a katonainal, szval az tobb dologtol fugg, lenyeget tekintve a kis felvevo piac es a garancia az ami ugy megdragitja ezeken a teruleteken.
    Konkret arakat innen tudsz szerezni:
    http://www.diamondcomputer.eu/catalog/index.php?language=hu
    De itt is utana tudsz olvasni a dolognak:
    http://flashmemoria.lap.hu/

    Boba Fett:
    Merevlemez gyorsasag: en a regi gepembe levo winchiket tettem bele egy ICH9-es lapot tartalmazo uj gepembe, persze q6600 2,4@3,4-en tekerem 8G 800MHZ-s rammal es 64 bites winserver 2003 R2-oprendszerrel (alias winserver2005), es pontosan meg nem tom minek koszonheto a kovetkezo: a kb 50.000-55.000 kbytes/sec -es masolasi sebesseg jelenleg ugyanazokon a winchestereken kb: 70.000-75.000.
    Vagyis 1G anyagot 15 masodperc alatt atrakok 1 egesz fajlra nezve.
  • waterman
    #13
    az árukat nem kell felhozni. igencsak tisztában vagyok az árukkal. de akkor is olyan gyönyörűek ezek ott a képen:) ezekkel öröm lenne moddingolt gépet építeni:)
  • tunyo902
    #12
  • tunyo902
    #11
    " HDD ket "
  • tunyo902
    #10
    Én mindig is tudtam, hogy ezek fogják felváltani a HDD ket.

    "eleinte minden draga..." EZ ÍGY VAN!
  • beatz
    #9
    eleinte minden draga...
  • FoodLFG
    #8
    Nagyon kellenek már ezek a cuccok a népnek. Csak ne lenne ilyen drága :/
  • bakagaijin
    #7
    Én is most raktam össze egyet, igaz magamnak kb. 6 év után és brutálisan gyorsabb, ráadásul semmi hangja nincs. A mostani winyók abszolut zajtalanok, a gond inkább a melegedés.
  • Boba Fett
    #6
    Pont mostanában raktam össze egy vadi új gépet ismerősnek és meglepődve tapasztaltam, hogy nem lett érezhetően gyorsabb az átlagos felhasználs során, mint az én régi 4 éves gépem (bootolás, word, firefox, ilyesmik). Azaz már tényleg csak a merevlemeznek kellene gyorsabbnak lennie. Ha ezt végre elérik és tényleg érezhető lesz a változás, valamint megbízható a működés, akkor én is rohanok SSD meghajtót venni a C: helyére. Az se baj, ha kicsi, a Win-nek és a programoknak az a 64 giga is bőven elég, a többi meg maradht a hagyományos merevlemezen.
  • Kaadi
    #5
    Az arat sokkal alacsonyabban kellene inditsak. Ki vesz majd 5000-15000 USD-os noteszeket csak azert, mert SSD van benne? Egy minimalis 90-120 USD kulonbsegert inkabb kerek egy 9 cellas aksit a noteszbe a gyari 4-6 cellas helyett es maris tobbet tart.
    Ha az HDD-SSD arkulonbseg nagyobb lesz mint 250 USD akkor meg nehany ev mulva is vagyakozva fogunk beszelni azekrol a tarolokrol, mert nem fognak elterjedni.
    Lasd: a PATA-SATA atallas sem fejezodott meg be; meg mindig sok van raktaron a regi modellekbol es az olcso PCkbe szivesen beleteszik a gyartok (80-160GB).
  • uniu
    #4
    javaslom, hogy az aruk utan meg erdeklodj...
  • waterman
    #3
    gyönyörűek ezek az ssd-k:) apró kis fémbobozka, tized akkora súllyal mint a mai winyók, gyorsak, __zajtalanok__, és még jól is néznek ki.
    mostmár igazán elkezdhetnének szivárogni valamiféle hosszútávú tesztek.. meddig bírja egy, mennyire használódik el idővel? mert ha úgy tűnne, hogy 3-4 évig képes megbízható működésre, akkor szerintem nem nagyon kéne bemutatni a piacnak, vinnék mint a cukrot. én is:)
  • sanner011
    #2
    Odaqrna.
  • fade2black
    #1
    "a gyártó saját adatai szerint 170 MB másodpercenként, az írási műveletek pedig 105 MB/s-os iramban történnek."

    na egy ilyen raidbe rendszernek és már öröm e bodotá