17
-
entreri #17 Majd etnikum apukával elcseréljük egy sörre és két felesre. -
toto66 #16 Ma volt értekezlet a középiskolában, ahol dolgozom, a kormányunk majd vesz ezekből a szemetekből és az arra rászorultaknak (pl.: etnigumiak) adja ingyen, persze ez az adófizetőknek 400 dolcsijába kerül darabonként... Az informatika tanár még ezt sem kapja nem hogy egy normálisat...
Javítom: nem bizniszfarkas, bizniszpatkány :C -
toto66 #15 jótékonyságbőrbe bújt bizniszfarkas becserkelte bárgyú amcsik után Európát ellepi eme e-szenny. -
#14 Azért az sem mellékes, hogy az USA-ban, Kanadában egészen más értéke van 400$-nak, mint pl. Mo-on... (~80ezer Ft, sok embernek ennyi a havi jövedelme, van akinek ennyi sem.)
Nem tudom, ki lesz az a hülye, akinek amúgy van pénz a zsebében laptopot venni a gyerekének, de ő majd egy ilyen rémes libafoszöld, gumibillentyűs rémséget vesz a gyerekének?!
Indiába, Szomáliába ennivalót kellene küldeni, meg gyógyszereket, nem libafosrémes laptopot.
Amúgy Mo-on is sok gyerek él nagy szegénységben, elsősorban őket kellene segíteni ennivalóval, tankönyvekkel, ruhákkal, legalább annyival, hogy fűtött lakásban élhessen, ahol van villany...
-
exatly #13 Mindegy ha az összes ember elkorcsosult monitorfüggő is lesz, a lényeg ugye hogy menjen a biznisz. -
beef #12 És a helyesírás sem :) -
aDannyBoy #11 egyébként DarthSith jó példája annak, hogy manapság a szövegértés nem erőssége az embereknek :) -
aDannyBoy #10 400 dollárt fizet az amcsi
188-ba kerül amit ő megkap
188-ba amit a szegény gyerek
marad 24 dolcsi, annyiból el lehet vinni, meg meg lehet szervezni, gondolom nem csak kiküldik DHL-lel afrikába :) kell vmi szervezet is mögé. amit ha ebből a 24 dolcsiból üzemeltetnek, akkor eddig 50.000*24, tehát 1,2 millió dollár, ami soknak is tűnhet, meg éppen kevésnek is. -
#9 nah látod, ezért nincs laptopod, mert nem vagy már gyerek. Bezzeg ha most lennél gyerek, tuti lenne... -
#8 "Az Egyesült Államokban és Kanadában az XO laptopokért 400 dollárt fizetnek a vevők az egyébként 188 dolláros készülékért,"
ha valami 188USD legyártva, tegyük rá a hasznot, legyen 200$. Elkell szállítani, bár brutálisan nagy tételben szállítanak tehát ez kb minimális összeg, de legyen 220$. Mih a fasz kerül a maradék 180ba, ami még 1 gép ára? 400dollárból 2 gépet lehet venni úgy hogy még hasznuk is marad rajta. Micsoda fasság ez? -
#7 Az ilyen helyzetű gyerekeknek mondjuk tényleg nem a laptop hiánya a legnagyobb probléma... Nekem sincs laptomom, pedig nem vagyok már gyerek. -
#6 Ja!
Vagy lehetne 1 kapa 1 gyerek akció, vagy 1 kecske 1 gyerek akció! És akkor megtanulhatnának kaját termelni maguknak. -
HUmanEmber41st #5 Azt felejted el mindig, h a kormányok osztják ezeket szét iskolákban.
Mondjuk a tankönyvek mellé. Aki tud iskolába járni, az valszeg kap enni is, meg van ruhája is, meg valamilyen lakása is. -
#4 Én még mindig nem értem. Túlmisztifikálják ezt a számítógép dolgot. A fejlődő országok gyerekei szerintem a kaját jobban vennék, de nekem mindegy. Nyilván az átlagemberekhez hasonlóan, egy átlagos ország átlagos gyereke is pont azt fogja megtanulni amit lát, ha kap egy ilyen laptopot, attól még nem fogja tudni használni azokat a programokat, amiket esetleg később láthat.
Ennyi erővel lehetne 'egy turmixgép egy gyerek', vagy 'egy műszerészkészlet egy gyerek' akció is, ugyanannyi értelme lenne. -
atomkrumpli #3 20 féle szin (400 féle kombináció), de egy gyerek ne "villogjon" teljesen jók ezek a szinek legalább nem akarja majd senki se elvenni -
#2 Mert ez egy 1-3 éves kor közötti játék :) -
ziby #1 Azért mert olcsó miért kell úgy kinéznie mintha egy 1-3 éves kor közötti játéknak?