25
 • Neurotoxin
  #25
  Ilyen már van/vagy most fejlesztik.Egyes mobil készülékek képesek tölteni magukat így.Most lehet, hogy hülyeséget írtam,de valahol itt az sg-n volt már ilyen cikk...
 • HJPOWER
  #24
  Az lesz a csúcs, ha majd már áramot is tudnak felvenni a kütyük vezetékek nélkül.
 • Adamul
  #23
  persze h támogatja mind2, a router pont Dlink, de meg is néztem ezt a TX Rate nevű mezőt, ott csak értékek választhatók, nekem nincs semmi benne (üres rublika) tehát gondolom h. automatikuson van. Minden amit nem állítottam át automatikusan van (tehát a drivernek is kompatibilisnek kell lenniük a szabvánnyal hisz hozzá adták) ja és a laptopon nem tudom hol lehetne külön g-re állítani ugy tudtam h ha nem elérhető a g akkor visszaáll a lassabb b-re de hát én a közelben használom tehát ez nem lehet gond.

  Természetesen én is így értettem h minnél nagyobb a távolság vagy tömörebb az akadály annál inkább leredukálódik a sebesség és emiatt lesznek a jogvédők a probléma okozói, mer ha nem 10m-es lenne a szabvány hanem mondjuk 100 akkor a sokból van mit elvenni, de a kevésből ha elveszünk csak még kevesebb lesz. pl ami a bluetoothnak már sok lehet, de a wifi még simán átviszi, ugyanez valósulhatna meg itt is csak úgy h a technológia képes rá de így lebutítva gond lehet ami amugy nem :)
 • Dj Faustus #22
  "nekem pont csak 6Mbps-t lát a laptop a wifi miatt a 10Mbps-es netből, akkorez a b szabvány lehet, a g-t nem tudod hogy lehetne előcsalogatni h meg legyen a 10? mind2 támogatja..."
  Mind a vezetéknélküli router/AP, mind a laptop vezetéknélküli eszköze 802.11g szabványnak megfelelő? Mind a kettőben a 802.11g van beállítva? Mind a kettőben nincs lekorlátozva a sebesség (TX Rate néven szokott szerepelni - legalábbis most az imént egy D-Link routerben ilyen néven láttam)?

  Mert mind az eszközöknek, mind az eszközökhöz adott szoftvereknek támogatniuk kell a szabványt.

  "a távolság nem 10 m lesz, és a sebesség se nőni fog..."
  Minél nagyobb lesz a távolság, annál nagyobb lesz a veszteség, ráadásul ott lesznek a különböző akadályok - így az elérhető sebesség csökkenni fog. Nem a jogvédő szervezetek lesznek itt a probléma fő okozói.
 • GABOR16
  #21
  Ez a technológia elsősorban vezetéknélküli képátvitelre van tervezve, aminek kell is ez a sávszélesség (tömörítetlenül egymaga megeszi)... Nem hinném, hogy a Wlan-nak lenne a konkurenciája, főleg, hogy az gyakorlatilag alkalmatlan a minőségi képátvitelre (nem elég a sávszél amit maximálisan tud)...
 • virs lee
  #20
  Egyrésszt biztos lesznek noname gyártók sokszor 10m-es hatótávval, másrészt a szomszédnak odaadod a filmet vinyón. ~~
 • Caro
  #19
  Az én véleményem egyébként az, hogy nem fog elterjedni egyik sem, hiába lehetnének ezek jó technológiák, de sajnos manapság az ár az első szempont.
  És még mindig ott tartunk, hogy egy nagy bitrátájú adatfolyamból kihámozni ami kell, megfelelő protokollt implementálni, stb, azokhoz elég drága áramkörök fognak kelleni.
  Az analóg jelet meg sima műveleti erősítőkön és egyéb, nem sokkal bonyolultabb áramköri elemeken keresztül fel lehet dolgozni.
  A HDMI-nél már nem így állunk, oda kell is az elektronika.
 • Caro
  #18
  Azért nem jó ötlet egybetenni, mert így is azt szokták mondani, hogy a kettőt a lehető legtávolabb vigyük egymástól.
  Ahol az egyik vezetékben amperek rohangálnak, a másikban meg 250 MHz-es jelet kell mérni, az nem a legjobb együtt. Akkor sem, ha csavart érpárról van szó.
  Az optika az már jobb, csak egyrészt ma még drága, másrészt az üveg az törik. Vezetéknek nem túl jó. Lehet műanyag is, de annak a minőségében nem vagyok biztos.
 • Adamul
  #17
  nekem pont csak 6Mbps-t lát a laptop a wifi miatt a 10Mbps-es netből, akkorez a b szabvány lehet, a g-t nem tudod hogy lehetne előcsalogatni h meg legyen a 10? mind2 támogatja...

  a cikkhez: nevetséges az a 10 méter, de az is h a jogvédőkezt el tudták érni, ezzel igencsak a felhasználót korlátozza így még akkor se tudja pl. a szomszéddal megosztani a filmet ha akarná... (ez a cél) de mivan ha egy nagyobb kanapé vagy szekrény van azeszköz és router útjában? a távolság nem 10 m lesz, és a sebesség se nőni fog...
 • Dj Faustus #16
  "Ezek meg _4_ gigabites wireless-t akarnak?"
  A 802.11b-s WIFI szabvány sávszélessége 16 MHz (Forrás: Wireless Networking, Newnes, 2007) az elméleti maximum sebesség 11 MBit/sec. Gyakorlatilag (két egymás mellett levő eszköz TCP csomagok átvitelével) kb. 6 MBit/sec.
  A specifikációban 1,76 GHz-es sávszélességről beszélünk az 50-70 GHz-es sávban. Így a Gigabit/sec-os sebesség elméletileg elképzelhető - ráadásul ha az eszközök egymáshoz közelhez vannak.
 • fie
  #15
  Ez annyira egyszerű és zseniális ötlet, hogy erre nem gondoltak. Pedig a sáv is elég lehet. Milyen jó lenne, ha 2 db gigabites csatoló lenne az eszközökön és így még switch sem kell, csak fel kell őtek fűzni egy buszra. A 230V miatt így is kell vezetékezni, meg lyukat fúrni.
 • Harakiri576
  #14
  Na ez ugyes. Meg a gigabites _vezetekes_ kapcsolat se terjedt el, plane az elmeleti maximumot is csak jo hardver+szoftver mellett hozza, egyebkent kozeleben sincs. Ezek meg _4_ gigabites wireless-t akarnak?

  Tomoren: HA-HA-HA.
 • Balumann
  #13
  Az ötlet nagyon jó, de kételkedem h ez egészségügyi szempontból jó-e.
 • Dj Faustus #12
  "Miért nem integrálják össze a 230 V-ot az UTP kábelekkel?"
  A 230 V-os (vagy az országnak megfelelő) hálózati feszültségű vonalon való adatátvitelre van megoldás. Csak nem igazán terjedt el, másrészt gigabites átvitelre nem igazán alkalmas.

  No meg a (230V-os) hálózati kábelek nem éppen zavarvédettek (az UTP/FTP/STP, meg az optikai kábel inkább).
 • Robi000001
  #11
  Miért nem integrálják össze a 230 V-ot az UTP kábelekkel? (Vagy optikai kábelekkel :D )
  230 V úgyis majdnem mindenhova kell, ha egybeintegrálnák, akkor majdnem szükségtelen lenne a wireless is (na jó, a laptopokhoz még jó lesz).
  És az elekroszmog miatt is kevesebbet kellene aggódni
 • jeti00
  #10
  ügyes emberkéink ezt a 10m-t nem tudják majd növelni? :P
 • tunyo902
  #9
  Nem komoly !
 • tunyo902
  #8
  "A filmipar érdekvédelmi szervezeteivel kötött megállapodás értelmében a maximális hatótávolságot kénytelenek voltunk tíz méterben meghatározni."

  Megnézem a sreket 1080p ben oszt rákot kapok
 • Gerygrey
  #7
  Szerintem nagyon jó az ötlet, ha nem lesz irreálisan drága (mint az Apple TV), tuti veszek. Nekem most a tizenix méter kábel tipusú megoldással van a plazmára kötve a gép, és nem olyan esztétikus - ha már a bill és az egér wireless, illene hozzá egy ilyen.

  A 10 méter limit tényleg röhej. Mintha a filmipar bevételeit az vágná haza, hogy valakik a ház előtt egy laptoppal lesik hogy mikor kezdek el ezzel filmet nézni, aztán lekapják a jelet és capture-ölik a HD filmet. Dehát ezek a nyomorék jogvédők már csak ilyenek, megszokhattuk (nyilvánvalóan ha monitornak is a HD tévét használom, le fogom titkosítani a kapcsolatot amúgy is)
 • Theodora
  #6
  Ez senkit nem zavar????

  "A filmipar érdekvédelmi szervezeteivel kötött megállapodás értelmében a maximális hatótávolságot kénytelenek voltunk tíz méterben meghatározni."

  Legközelebb a CPU vagy a memória teljesítményét fogják korlátozni? vagy már korlátozzák is?
 • Caro
  #5
  Össze lehetne kötni mindent gigabites lannal, és probléma megoldva.
 • Vorpal
  #4
  Nem ez nem igy van
 • metaljesus
  #3
  mondjuk a letöltött hd filmeket úgy tudod nézni hdtv-n (mert azért a lemezeknél a letöltés jóval többeket fog vonzani), hogy nem kell a dolgozószobában a pc és a nappaliban/hálószobában a tv közé tizeniksz méter kábellel szarakodni, küszöböt/ajtófélfát fúrni. például.
 • Chris05
  #2
  Ha 60 Giga adatot akarsz másolni pl. 11 Mbit-en meglátod. Tudom más módja is van (Rack, Patch kábel...), de ez kényelmesebb (lesz).
 • Csi9aa
  #1
  Csodás. És ez mire is jó? Jahogy semmire.