10
  • jimySz
    Legfrissebb távmunka weblapok:
    tavmunka.uhh.hu
  • laceehu
    Hát az első két hozzászólás (AgentKis, MuldR) nagyon igaz. Ha nincs bent az alkalmazott a munkahelyen a főnök nem tudja ellenőrizni, nem tudja megállapítani, hogy mennyi munkát aggathat a nyakába. Még ha időre meg is van egy kiadott feladat, nem feltétlenül derül ki a munkáltató számára, hogy mennyi időre és erőforrásra volt szükség hozzá. Így azt sem tudja, hogy mennyire jólkihasznált az adott munkavállaló. A magyarok hülyék - tisztelet persze a kivételnek, ami nem túl sok - ebből a szempontból is, mint sok más szempontból. Mindig is azok voltak, így hát nem csoda, hogy minden jó dologban le vagyunk maradva az unióhoz és más országokhoz képest esetenként fényévekre.
    Én személy szerint szeretném és nagy hasznát látnám a távmunkának, de nem tudom, hogy ilyen hozzáállással (már a munkaadadói részről) mikor lesz belőle valami...
  • RecoPhile
    Csak az a baj, hogy a kezdőket sehol se vesznek fel ;)
    És ez sajnos igaz. Szerintem sehol sincs vagy legalább is kevés az olyan munkahely ahol nem kell 3-5 év a tapasztalat :). Persze, kell némi tapasztalat, de sajnos nem sok lehetőség megszerezni ezt. :)
  • JTBM
    Távmunkához szvsz. legalább 5 év tapasztalat kell egy adott IT területen. Kezdők nem dolgozhatnak távmunkában, mert ők nem alkalmasak rá.

Gondolj bele, hova rohannál, ha megakadsz valamiben, ami kezdőknél akár 10 percenként előfordulhatsz.
  • tunyo902
    Örkénybe járok suliba.
    A város 50% kissebség!
  • ziby
    Mert te mit tudnál elképzelni normális munkának amihez nem az általad felsorolt dolgok kellenek?
  • roliika
    Tudsz nekem mondani magyar IT távmelót, ahol taljesíthetőek a követelmények? Úgyértem ne kelljen 80 év tapasztalat, és FreeBSD,LINUX,Solaris PROGRAMOZÓI ismeret?
  • JTBM
    Távmunkát olyan munkakörben lehet alkalmazni, ahol világosan mérhető a teljesítmény. Ezért alkalmaznak nagy számban pl. informatikusokat távmunkában. A szervereket én az irodában is remote érem el...

Ami viszont probléma, az a távmunkához szükséges technológia hiánya rengeteg cégnél. Lehetne távmunkában pl. Call centert üzemeltetni, sokkal olcsóbb is lenne, de kellene hozzá:
    - atombiztos IT architektúra
    - megfelelő IT szervezés
    - VOIP telefonkapcsolat a munkaállomásokhoz, neten keresztül, fejhallgatóra

A mai call centerek nagyobbik része nem tudja teljesíteni ezeket a követelményeket - tehát nem lehet távmunka a cégnél.

Ahol nem mérhető a teljesítmény v. állandó közvetlen kapcsolatra van szükség, ott nem lehet távmunka.
  • MuldR
    Hat igen, en is bent rohadok a melohelyen, es tavolrol erem el a szervereket, meg telefonon confcallozok. Mindezt otthonrol is meg tudnam csinalni, es nem kellene napi 2 orat utaznom. Itthon sose lesz tavmunka "Me' ha melos nincs ben tuti nem do'gozik" coci mentalitas van :(
  • AgentKis
    A magyarok munkaadók nagy része ehhez egyszerűen sötét, jobban érdekli az, hogy a melós benn rohadjon megadott időt a munkahelyen, mint az, hogy a melósra kiszabott feladatok elvégzésre kerüljenek. Inkább megbízza újabb és újabb "értelmetlen" feladattal az illetőt, aki adott idő alatt lehet hogy sokkal több és értelmesebb dologra lenne képes, de mivel a bére nem változik, plusz ideje meg úgysem lesz, szarik rá, hogy gyorsabban vagy hatékonyabban dolgozzék.