2
  • mhorvatR
    #2
    Persze, de ne Magyarországot nézd, ha ilyen technológiákról van szó, mert nálunk egész egyszerűen nincs vagy igen csekély a felvevőpiac. Ezt tökéletesen tükrözi például az általad említett méregdrága UMTS internethozzáférés is, amely minden esetben egy hálózati korlátokkal rendelkező szolgáltatás. Németországban és ott "nyugatabbra" ezek igen reális és időszerű fejlesztések.
    Azért a WiMax-nak én személy szerint nagyobb jövőt jósolok, ugyanis ők képesek voltak maguk mögé felzárkoztatni két, a számítástechnikában (is) jelentős multit, az Intelt és a Samsungot. Nagy sávszélességről lévén szó egyértelműen a notebookok (esetleg PDA-k) kerülnek előtérbe, a 100 mbit/s feletti sávszélességet nem a mobilodon fogod használni. Ezért is örömteli számomra, hogy az Intel már ígéri az ehhez tartozó chipseteket is notebookjaiba.
  • Inquisitor
    #1
    Szerintem ilyen mobil nagysávszélességnél pont nem a max. sávszélleség a döntő, hanem a stabilitás. Meg az mennyibe kerül, mert itthon is elég "vicces" feltételekkel van most UMTS, de persze abból se a leggyorsabb ...