Milyen házat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Tûzróka helyesírás ellenõrzõ rulz 😊) )
Saor Alba
Miden kifutott csúcskategóriás tökéletes működő állapotba lévő ATI-t megveszek!!!
Szerintetek melyik a jobb választás?!
/LanCool K1, K7/
1.) elöl 1db 14cm-es venti, vagy
2.) elöl 2db 12cm-es venti
?!
Pár HSZ Lian Li PH fórumából....
"Ventik nem túl hangosak de érdemes lehet lecserélni õket vagy leszabályozni a sebességüket . Nekem pl akkor tûnt fel hogy kerreg a fsp tápom ventije amikor átraktam a gépem az új házba .
A 14cm-es venti meg nem feltétlen jobb mint kettõ 12-es"
"nem lesz valami hangos attól, hogy van 3db 12-es ventid. Persze akkor nem, ha ésszel "biciklizel", és normálisan, leszabályozva használsz jó minõségû ventiket. Igazából inkább azt mondanám, hogy ennyi kell is a normális szellõzéshez."
Tõlük is kérdeztem:
+1)
Mit jelent az, hogy "leszabályozni" ?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
LanCool (ez már biztos 😊
- PC-K1
- PC-K6
- PC-K7
Még ezt kell megszülnöm... <#zavart1>#zavart1>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
De Maga a ház, az minden olyannal fel van szerelve, amitõl Nekem feláll a szõr a hátamon <#zavart1>#zavart1>
Második képen látható is a kivehetõ elfordított merevlemez rack, azt kivettem rápattintottam két-két mûanyag tartót azt úgy belehetett feljebb rakni mint egy DVD írót.

K6 belsõ
K6 User Manual PDF
Tény és való, hogy ezeknek meg elõnyös oldaluk, hogy elöl 1x14cm cooler van(lenne)...
Mondjuk ezt a conver-t mintha látni vélném K1 házikó esetében is....
Nincs olyan, amiben ne lelnék "hibát" 😉
- K1 keggyetlen jó, ebben is elforgatható a HDD keret, R-GO kidobható, de akkor "normális" és könnyen hozzáférhetõ HDD tartó nem marad 😊
- Egyelõre K7, mert ebbõl ha kikapja az ember a HDD keretet, akkor ott 3,5"-os tartó, ami adja Magát. Elöl 2x12cm cooler, hátul 1x12cm cooler és mind a K1-nek, mind a K7-nek kivehetõ az alaplapi tálcája 😊
Konkrétan erre a K1 "hiányosságra" gondolok:
És mindez a K7 esetében:
5,25"-os meghajtó helyek alatt adja Magát a 3,25"-os rekesz, és HDD keret nélkül ezzel a külsõvel, alig kúva jó a belsõ 😊
DE!
Mindez a HDD rekesz nélkül <#vigyor2>#vigyor2>
És mindez 24ezer pénz?!?!
Profi!!!
PC Gear LanCool
A 14cm-es front cooler-es házikóknak sajnos gyenge pontja, hogy mindegyik gáz, ha kikapja az ember a HDD tartó keretet 😞
De azt meg nem tudom, hogy a 2db 12cm-s front cooler az mennyire "hangos". Mindenesetre Lian Li tulajok PH topic-ban van akinek ilyen van és most Tõle várom a választ...
De ha van 1éb tipped, 5leted, oszd meg Velem 😉
OK, hogy nem 100% ALU, de vagy 14cm-es ventik elöl, vagy 2x12cm-es cooler-ek, mindegyiknél mosható szûrõ és hátul meg 12cm-es cooler.
Naon, fasza <#taps>#taps>
Megvenném mind 😊
Csak a front panel-t tehették volna elõre is, nem felülre, de lesz*rom...
😊
Sõt, van olyan is, hogy kivehetõ alaplapi tálca, és mindez a "megfizethetõ" ház árában <#vigyor2>#vigyor2>
PH-n megkérdeztem a Lian Li tulajok topic-ban, hogy ki lehet-e szedni, vagy sem?!
Hát ott azt írták, hogy szegecselve van a házhoz...
De újabb kérdés vetõdött fel Bennem 😊
Ezekbõl nem tudok kifogyni 😊
Szintén ott ajánlották még a Lancool házakat, mely házak Lian Li házak gyermekei....
A kérdés pedig az lenne, hogy az sem utolsó szempont, hogy olyan legyen a ház "alsó közép kategóriás"(!) megfizethetõ(!) amelyikbe késõbb elfér egy 4870x2 is, ill. nem referencia hûtés felszerelése késõbb!!!
?!
Lian Li, vagy Lancool?!
De azért kíváncsi vagyok erre a Thermaltake-re is 😉
Azt így egész jól sikerült mert a 12 centis venti direktbe fújja a vgat elõröl, szal szellõzésre nemlehet panasza 😊
Nem biztos, hogy a PC-8-ból kiszedhetõ a HDD rekesz... <#zavart1>#zavart1>
Körbenéztem Google-al és egyetlen olyan fotót sem találtam a PC-8-ról, amelyik HDD tartó nélküli volna, ill. YouTube-n sem nagyon találtam ilyen videót.
Kikapod azt a merevlemez tarto-vackot (alul), es szabadon aramlik be a husi levego. Hatul meg tavozik.
Saor Alba
- PC 7B Plus II, se az
- A07-es házikó
nem érhetõ már el 😞
"Csak" a PC-8 beszerezhetõ.
De ez a házikó kapásból az alábbi kérdéseket fogalmazta meg Bennem:
Amennyire Én láttam ennek a típusnak:
1.) az oldallemezén nincs semmilyen szellõzõ rács, ill.
2.) a tetején sincs hely 1 opcionálisan elhelyezhetõ ventinek.
Ha ezek így vannak, milyen lehet ennek a háznak a szellõzése a 2db 12cm-es cooler-ével és azzal a "kevés" szellõzõ ráccsal, amivel az átalakított hátsó rész rendelkezik?!
Ill. amit még nem értek és írtam elõzõ HSZ-emben is, hogy ha jól látom, szintén a hátlapról az opcionálisan felhelyezhetõ PCI cooler-nek viszont meghagyták a lehetõségét.
De mi értelme van úgy felhelyezni ezt a cooler-t egyáltalán, ha nincs "mellette" szellõzõ rács az oldallapon?!
Ha lesz egy kis idõt, vetnél egy pillantást erre a Lian Li házra:
PC-8
Ha jó ez az oldal, akkor árat itt találtam hozzá:
PC-8 árlista
Megnéztem mind2 termék leírását a Lian Li website-on.
Ott azt írják, hogy a PC-8 a PC-7 "upgrade"-elt változata.
Én eddig ezeket a különbségeket vettem észre:
- A hátlapon a PCI Slot-ok felett nagyobb a szellõzõ "rács", ill. maguk a PCI slot helyek is lyukacsosak...
(a szellõzõ rácsot, jó 5letnek tartom)
- Mintha lenne vmi szûrõ féle a ventiknél, de ez Nekem nem por szûrõnek tûnik, de talán háziállatot nem tud beszívni 😊
- Viszont eltûnt bal oldalról a nagyobb szellõzõ rács..
?!?!?! Vajon miért?!
Itt... egy PDF a házról, amirõl elsõre az látszik, hogy úgy rendesen összerakták ezt a házat és látszik, hogy "upgrade"-let változat 😊
Megnéztem még pár házat és találtam olyan Lian Li házikót, amelyikben a HDD tartó keret elforgatható, ergo kivehetõ.
De ebbõl a leírásból Nekem nem derül ki, hogy az ebben a házban lévõ HDD keret az kivehetõ-e, vagy sem?!
Nem lenne rossz, mert menne a HDD a floppy "helyére" azt a keretet, meg kidobnám a francba, hogy ne legyen semmi "szar" a front cooler mögött.
Amiket ennek fényében nem tudok, hogy most jobb-e ez a ház a PC 7B Plus II-nél, vagy sem?!
Gondolok itt a bal oldali szellõzõ elhagyására ill. a top venti elhagyására is, ha jól néztem.... ?!
Kb. 10ezer pénz a különbség, de bizonyos szempontból jobbnak tûnik, ugyanakkor nem egészen értem, hogy ezeket miért hagyták ki belõle....
?!
<#help>#help>
Mondjuk ez sokkal jobban tetszik 😊
A6010
Gondolom ára is jó lehet, de egyelõre még nem leltem 😞
Nem tudtok vmi olyan webshop-ot, ahol házak között szerepelnek is ezek?!
FOTÓVAL!!!
Ipon ezen a téren naon "szegényes".... 😞
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/CategorySecond_Pic.asp
Tudom, nem vagyok nagyigényû, hiába mondja azt az asszony <#idiota>#idiota>
(szemely szerint nalam elsosorban haz eseten az alabbi gyartok jonnek szamitasba: Lian Li, Antec, Cooler Master, Chieftec, Silverstone)
Saor Alba
"
Hát Én ezt a 99% Alu-t nem néztem :o
És ez Nekem miért jó 😊
1.) Az biztos, hogy bejut. De azért a 12cm-es venti még szívja is befelé 😉
2.) Hát tudod, épp az elõbb prószáltam ki egy 4850-es VGA-t. Azt a jó kúva anyámat! Mire visszaraktam a 4870-esem, mert lusta voltam teljesen szétkapni a házat, csak oldalra döntöttem, hogy VGA-hoz hozzáférjek 😊
ÉS! Nem le esett az a kúva a csavar és bányászhattam ki a gépbõl.... Bizonyos kor után már nem mind1 ám ez se <#zavart1>#zavart1>
3.) Legkisebb probléma 😊
4.) Köszönöm!
+1) Én is így gondoltam 😊 És így is fogok tenni 😊
40ezer <#wow2>#wow2>
Nem tudom Solten. Még nem döntöttem. <#zavart1>#zavart1>
De Tõlem az lenne a meglepõ, ha mindez megtörténne 1 nap alatt <#wow2>#wow2>
Megvan rá a keretem, drágább házra is (akár) de még agyalnom kell rajta...
Mekkora 1 balfasz vagyok!
A HSZ-eket, a linkeket(!) fõleg a teszt oldalét!
Nagyon szépen köszönöm!!! <#worship>#worship>
Na ez eros volt... 😊 A Triton tenyleg egy klassz haz, de teljesen atlagos tucatbelseje van, mint a tobbi hazikonak. A Lian Li 99%-ban Alu.
1. Ugy nezem nincs. Ez nem tul nagy problem, a por (porszuro-ide-oda) ugy is bejut.
2. Ja. Remelem kepesnek erzed magad par csavar becsavarasara 😉
3. Nem gaz ha nem teljesen ott van, szepen jut neki onnan friss levego.
4. 8cm-es teheto oda
+1. Mert valaki kitalalta hogy a vinyo hutese jo dolog. Total felesleges, a Samum soha nem volt volt tobb 30 foknal (ujabbik fajta 25-nel) es az se javitott sokat ha rairanyitottam egy 12-es ventit. Feljebb kell tenni a vinyot hogy a levego szabadon bearamolhasson...
Mondjuk ez a Lian Li beloposzintu haza, a valsag elott 20k volt.
Saor Alba
Ez határozottan az a fajta, amit keresek 😊
A tesztet még nem volt idõm elolvasni, szerintem 7vgén. Különben éppen ez volt a fõ problémám a Lian Li házakkal, hogy pl. úgy emléxem ipon-nál sincs, így alig volt róluk infóm. Legyen az akár kép, akár teszt, akár adatok, és nem utolsó sorban ár!
PH-n is asszem 1db teszt van, de lehet, hogy nem is ott olvastam....
Még a teszt elolvasása elõtt pár kérdés, mert ezek a képekbõl is kiderültek(nek)...
(bocsánat!!!!)
1.) jól nézem, hogy a front cooler elõtt nincs porvédõ?!
(a harisnyát szeretem, de leginkább szép formás nõi lábakon 😉
2.) ha jól nézem akkor ez csavaros házikó?!
3.) a házikó oldalán lévõ rács az Nekem nem olyannak tûnik, ahol egy PCI-E VGA csücsül, de ezt így nehéz megállapítani....
4.) a ház tetején, az csak szimpla szellõzõ, vagy vmilyen venti is tehetõ oda?! (ha van értelme....)
+1.) Az miért van, hogy az összes ilyen front cooler-es házikóban a HDD az a front cooler "mögött" van?!
Oké, hogy a HDD nem melegszik annyira, de ez így nem kavar be jobban a levegõ áramlásba?! Ill. így annak az X fokos HDD-nek a levegõjét fogja fújni VGA-ra, stb....
Miért nem jobb azt feljebb tenni, pl. vmelyik 3,5"-os helyre?!
Határozottan szimpatikus a házikó!!!
Csak még annyit, hogy a Giga Triton 180-is szerintem azonos szinten van ezzel a házzal és hát azért -10ezer ennek az árából...
Szóval egyelõre nem tudom, hogy ez miért kerül többe egy 10essel?!
Ez annyival jobb, vagy csak a név?!
Ja és simán elférsz benne és nem kell évente cserélni, mert nem fér be az új VGA <#wink>#wink>
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
Ez naggyon dúrva <#vigyor2>#vigyor2>
Várj, azért nem szerver gépet szeretnék otthon üzemeltetni <#zavart1>#zavart1>
Ekkora ház és még külön VGA hûtõ <#fejvakaras>#fejvakaras>
Azonban az elején ott vannak azok a kijelzõk.
Gondolom Én ebbe nem kellene belekötnöm 😊
De van vele egy olyan problémám is, hogy nem szoktam nézegetni a CPU, MB, és VGA hõmérsékletét. Van itt vki, aki azt nézegetné, hogy a kis hõmérõ elöl, az milyen értékeket mutat?!
Minden estre a ház +1 a választék listában 😊
Köszönöm!!!!
De lenne ezzel kapcsoltban is kérdésem:
Mégpedig az, hogy az ICurve-ra azt írják, hogy az "torony" ház.
?!?!?!
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
De ezek az egyéni szoc. problémák!!!
MÁS:
Azt vallom, hogy az ember véleménye nem azért van, hogy ragaszkodjon hozzá, hanem képes legyen változtatni rajta, ha úgy látja jónak...
😊
OK! Például oldal hûtésnek lehetséges nem sok értelme van.
(Pl. Solten szerint)
De nézegettem a házakat újfent és most arra jutottam lehetséges, hogy valóban nem "kell" oldal hûtés, ...
DE!
Csak most fedeztem fel ennél az Enermax háznál, hogy elöl is (eddig csak elöl láttam) lehet 14cm-es cooler.
Többségben eddig 12cm-es front cooler-es házakat láttam.
Olyan web oldalt nem tudtok, ahol pl. ez is benne lenne a keresési feltételekben?! (mint pl. ipon combo box-ai)
Gondolom Én(!), hogy elsõ 14cm-es cooler az halkabb, mint egy 12cm-es (vagy mondjuk legyen ugyanolyan halk) de mégis nagyobb levegõ mennyiséget képes szállítani....
Számomra logikusnak tûnik olyan házat választani, amibe elõre mehet egy 14cm cooler.
De ezt így kúva nehéz keresni a sok-sok ház között, hogy melyik ilyen 😞
Vmi tipp, javaslat, ötlet?!
(ami megkönnyítené a körbenézést.... 😊
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Szimplán te is tesztelheted, beállítod az everest-ben a naplózást és különbözõ hûtési poziciókban láthatod, milyen differenciák vannak a cpu, vga, nb, sb hõmérsékletei között.
Az aerocool sok szemetet is tud gyártani, de ha nem akadnál fenn, akkor például az icurve is olyasmi, amit kerestél. Én ugyan nem ezt választanám, de nem ez a kérdés.