31
  • debut12
    Nem kimondottan! Mivel ha tudnál a sorok közt olvasni, rájöhetnél, hogy egy számtech raktár vezetője vagyok, épp ezért érdekel a számtech cucc(tudod, munkámból adódóan, de ha nem érted, rajzolhatok egy folyamatábrát).
    De jó, hogy általában csak napi 8órát húzok le. Otthon meg annyira izgat, mint bárki mást(aki játszik a gépével), csak úgy látszik veled ellentétben én adok a dolgokra, és próbálom a mximumot kihozni abból amiből ki lehet.
    De mint írtam, ha majd az AMD lesz a gyorsabb, AMDm lesz.
    Tehát én nem vagyok egy elvakult AMD őrült, se Intel. Győzzön a jobbik, és azt veszem!

Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!!
  • neoG
    nem kell egondolkodnom.látom érzékenyen érintett valamiért...
  • shabba
    2008 végére, 2009 elejére várható Inteltől natív 8 magos, AMD-től 2x4 magos szerver chip. De ezek igen nagy méretű chipek lesznek, legalább 400 mm2 területűek, szóval sem a gazdaságos nagy volümenű gyártásuk, sem a hétermelésük nem lesz épp kedvező ahhoz hogy dekstop frontos is elterjedjenek. Desktop fronton 8 mag a 32nm-es gyártástechnológia eljövetelével kivitelezhető, ez inkább 2010 felé várható, Intelnél az év elejére, AMD-nél ha sikerül begyorsítani a bevezetését inkább a vége felé.

Én úgy tudom desktop fronton több soceketes alaplap nincs igazán, az ilyen felső kategóriás 2 socketes gamer összeállítások is inkább szerver alapokon nyugszanak. Olyan mint az Intel jővő év elejére várható Skulltrailje, de vagy ilyen volt az AMD 4x4 platformja, amit pár hónapja jegeltek.

Szerintem több magos desktop 2010 előtt nem olyan valószínű hogy elterjedne. Akkor is majd szerintem az fogja motíválni hogy 32nm mellett már gazdaságosan össze lehet majd építeni a CPU-GPGPU kombókat, és ugyanúgy ahogy ma SLI rendszerben több videokártyát kötnek össze, úgy akkor majd több socketes desktop megoldásokat fognak készíteni amibe több CPU-GPGPU kombót egymás mellé pakolva lehet majd tovább skálázni a teljesítményt.
  • turul16
    8 magos (x86_64 -es) chipek mikorra varhatoak ?

Lehet kapni tobb socketes Desktop alaplapot ?
  • debut12
    neoG, te ezt a marhaságot honnan veszed? "az,hogy Neked a "gép" a fő csapásirány kis életedben"
    Ismersz??
    Gondolkozz el ezen!!!
    És tudod mi erről a véleményem!? Amit NIBI is leírt LOL, de még mennyire! :)
  • debut12
    Családalapítás tényleg egy feneketlen kút(pénz szempontjából)!
    Én még messze vagyok tőle, de ha eljön az az idő, az lesz a fontosabb! Addig viszont játékra hegyezem ki a gépeimet, nem pedig irodai alkalmazásokra, meg mozizásra, netezésre.
  • debut12
    NIBI! Nagyon LOL vagy.
    Mindig akkor újítok, amikor szükségességét érzem! Akkor eldöntöm, mit akarok, és azt veszem! Most pl. a 1700+omat cseréltem egy E6750re, és szerintem 1-2 évig az lesz, max a videókártyát cserélgetem.
  • NIBI
    De ha mindig vársz egy jobbra, akkor mikor fogsz vásárolni??? LOL
    De ez jó ötlet, én se fejlesztek, mert várom a kvantum gépeket... LOL
  • neoG
    az,hogy Neked a "gép" a fő csapásirány kis életedben, és azt fejleszted a
    lehető legnagyobb szintre,attól miért baj, ha valakinek nem az?
    arra esetleg nem gondoltál, hogy azért veszünk (énis) AMD-t, mert
    nem kell a CSÚCS számítási teljesítmény?esetleg nem gubbasztunk
    egész nap otthon, és futtatunk orrba szájba markokat?az árkülönbözetet
    meg elköltjük másra...
  • bvalek2
    Nem mindekinek ugyanaz az aktuális jobb, főleg mivel nem mindenki cserélgeti olyan gyorsan az otthoni gépét.

Nekem három éves 2 gigás Celeron van otthon, 512 mega rammal, a teljesítménye viszont megfelel. Volt már rá példa, hogy CD-t írtam, kitömörítettem, zenét hallgattam egyidőben, plusz a megnyitott böngészőablak. Na persze ezeket mind Linuxon, szóval sok múlik a szoftver minőségén. Kizárólag az 5-éves videokártya teljesítményét hiányoltam egy játéknál, de az nem kritikus, megoldódik majd amikor új gépem lesz.

Ha legközelebb komplett gépet cserélek, nem azért fogom tenni, mert nem elegendő a teljesítménye, hanem mert elavulnak a csatlakozófelületek, és már nem lehet sima cserével elintézni, ha valami elromlik benne. Akkor sem csúcskategóriás dolgokat veszek majd, otthonra minek? Lett volna pénzem jobb gépre, de értelmesebb dolgokra költöttem, pl. családalapításra.
  • RealPhoenixx
    Sanyix: semmi ellentmondas nincs, csupan nehany infot nem tettem hozza, de a kedvedert leirom:

- az hogy partolom a jobb telejesito kepesseget: ha valaki megker ra hogy tegyek ossze egy konfigot, akkor megerdeklodom mire szeretne hasznalni, es megnezem hogy melyik platform a leg okesabb ar teljesitmeny viszonyban, es azt teszem ossze neki

- az hogy magamnak mindig intelt teszek ossze, az azzal hozhato ossze, hogy az intel piszok regota magasabb orajelet prezental, es amire en hasznalom a gepet, ahoz a magasabb orajel a celszerubb

Sanyix: remelem igy mar erted, es nem kotsz belem :)

NB: a sajat fejlesztesu szamitas igenyes programom vegett kell a magasabb orajel
  • debut12
    Ezt tanúsíthatom! Az 1700+os gépemet felhúztam 2000+ra, és így ketyegett asszem 1.6GHzen, de a 2.4Celkát aláztam, és a 2Gigás Intel se vert oda nagyon.
    De változnak az idők, mindig az aktuális "jobbat" veszem, nem szeretek kompromisszumokat kötni.
  • Sanyix
    "mindattol fuggetlenul, hogy en eddig csak ritkan lattam jobbnak az AMD termekeit /mindig az effektiv teljesito kepesseg alapjan partolok, de mindettol fuggetlenul inkabb intel termeket vasarolok"

Tele vagy ellentmondással. De a lényeg, csak intelt vásárolsz, nem érdekel melyik a jobb. (csak mert az amd mindenben jobb volt a core2-ig, 6 éven keresztül, de ezt te nemláttad)
  • shane81
    Valamit félreolvastál/értettél..... Az nem érdekel kié a gyorsabb, leírtam mit akarok venni.
  • nirriti
    Ejnyemár gyerekek!

Mikor tanuljátok már meg, hogy teljesen lényegtelen, hogy a boltban megvehető legmegfizethetetlenebb config gyártóinak a neve mely úgy hasít, hogy helyben elélveztek rohadtul nem minősíti azt amit a kicsi spóroltpénzetekből venni tudtok.
    A helyes eljárás az, hogy ha pl tfh új gépnél van 50k huf-od procira megnézed melyik cégtől mit kapsz és az mit tud és ellehet dönteni melyik a jobb, tele a net tesztekkel. Némi kereséssel simán ellehet dönteni melyik is az ami kell...

Olyan ez mintha kocsit akarna venni mindenki mondjuk 2-3 milláér, de azon gyilkolnátok egymást, hogy a Ferrarit vagy Lamborghini-t éri-e meg jobban venni.

Röhely mi???
  • debut12
    shane, ha nem érdekel, akkor vegyél Tescos gépet, ezek szerint neked az is megfelel!
  • debut12
    De okos vagy Dark!!! IT raktárvezető vagyok(ja, és nem 12 éves), és a saját fizumból fejlesztgetek.
    Gondolom most jönnek majd a "jól keresel, van is miből" meg a hasonló dumák. Közlöm nem vagyok túlfizetve, gyanítom hogy az itt fórumozók többsége többet keres, DE...!!!!! Ha már pénzt áldozok valamire, akkor vannak elvárásaim. És inkább várok még 1-2 hónapot, de a jobbat veszem!
    Régen nagyon jó volt az AMD(nekem is volt), de az Intel most lepipálta. Ha fordul a kocka, akkor újra elgondolkoznék egy AMD rendszeren, de ez egyelőre még csak SciFi. ATI meg alapból nem kell, inkább a GF9XXXre várok.
  • shane81
    Én meg olyat veszek ami nekem jó, és nem érdekel, hogy gyorsabb-e, mint a tiéd. Sőt nem égetem "szénné" magam idióta hozzászólásokkal....

Eddig AMD-s rendszerem volt, de most a Wolfdale E8500-ra várok. Eddig januárról tudtam, de itt februári megjelenést írnak. Vagy ez már az itthoni piacra vonatkozik?
  • Dark Angel 666
    Azt hiszed olyan kemény vagy hogy az anyuci pénzéből vett géppel dicsekedsz ?
  • debut12
    Na, az AMDsek már megint lázadnak.
    Tudjátok mit? Ti vegyetek olcsóbbért lassabbat, és húzzátok szénné, én pedig veszek drágábbért gyorsabbat, igaz én is szénné húzom, de akkor megint ott tartnk, hogy fényévekkel gyorsabb a rendszerem!
    Ja, és az AMDhez ATI párosul, vegyeteke azt is, mert az is hű de jó!
  • BiG G
    rendicsek ;) csak ugye a delikvens példája valamivel szemetszúróbb volt, mivel többféle képpen is lehetett értelmezni, ha máshova teszi az ember a vesszőket.
  • M0RN1NGST4R
    A "hogy" elé is szokás vesszőt rakni a legtöbb esetben; javítsd ezt is.
  • BiG G
    ha vesszőket is elhelyeznél a mondandódban, akkor még értelmes is lehet amit írsz :)

így kellett volna: "azt tudom hogy köv gépem AMD lesz, nem kell nekem az a hard intel procik, eleget tudnak az AMD is, és még olcsóbbak is jóval..."
  • 1hengeresVmotor
    azt tudom hogy köv gépem AMD lesz nem kell nekem az a hard intel procik eleget tudnak az AMD is és még olcsóbbak is jóval...
  • bvalek2
    Ennél a cikknél már leírtam a véleményemet az Intelről: a Toshiba is beszáll a 32 nanométeres fejlesztésbe

AMD párti vagyok, Intel-t nem szeretem én sem, de letettek valamit az asztalra, amiért kijár a tisztelet.
  • BiG G
    összefoglalva hát menjen mindenki a boltokba egy amd prociért hogy jövőre is olcsón kapjunk intelt
  • mousee
    Én is intel párti vagyok, de ez így nem lesz jó...az egyeduralom nem tesz jót a versengésnek, és sajnos magason tartja az árakat :(
  • rotator
    Nem érdeke megölni az AMD-t, mert onnantól kvázi monopolhelyzetbe kerülne, amit nagyon keményen büntetnek.
    Intel fanok most verhetik a nyálukat, szépen csúszni fognak az új chipek + a jelenlegiek ára se megy le jó ideig. :)
  • RealPhoenixx
    Ezt most en is beszopom, mert karacsonyi ajandekba adtam a gepemet, hisz januari megjelenesrol volt szo az intel reszerol, oszt most meg bejelentik hogy nem januar eleje, hanem marcius ------->> fuuu de bosszant.

En nagyon remelem, hogy az AMD behozza az intelt, sot, hogy titkon kicsit ra is ver, mindattol fuggetlenul, hogy en eddig csak ritkan lattam jobbnak az AMD termekeit /mindig az effektiv teljesito kepesseg alapjan partolok, de mindettol fuggetlenul inkabb intel termeket vasarolok/
  • FoodLFG
    Nem nagyon értem. Szerintem még bőven lehetne büntetni az AMD-t. Most itt a lehetősége az intelnek teljesen tönkretenni szerencsétlent.
    Mondjuk ennek én nem örülök, de az intel szemszögéből nézve még tehetne egy két lépést. Csak hogy bebiztosítsa magát.
  • fixpont
    Nah, kezdi paholyban erezni magat az Intel, ettol feltem.....