89
Mi jön le neked ebből a Koncepcióból? #1
  • takysoft
    #89
    nem elérhető a prezentáció.
    ojjj.. pedig 2 napja írtad az üzit.

    ja most olvasom hogy törölted.. kár, mert szívesen megnéztem volna.
    ha elküldenéd priviben szívesen megnézném, hátha adhatok 1-2 ötlete, szívesen segítenék. ne haragudj kérlek, hogy elkéstem.

    (UI: azért persze nem illik 2 napos topicot nyitni.. erre a blogok valók.)
  • Sir Quno Jedi
    #88
    Nékem az a véleményem, hogy a túlzott szabadság végül érdektelenségbe fordítja a sztorit. Azaz lényegében megszünteti azt. Márpedig egy RPG, vagy neadjisten némi kaland elemekkel fűszerezett RPG nem élhet sztori nélkül. Magam is aktívan MMO-zom, de sajnos még nagy vonalakban sem pótolják ezek a valós papír alapú szerepjátékokat.

    Sztori az KELL, mert papír alapon sem az az az igazi, hogy megyünk random dungeon-okban és random szörnyeket ölünk, random küldikben és random jutalmakat kapunk érte. Akit ez kielégít, az agyhalott már eleve.

    Egyszóval ezért van a "mesélő" aki a világ folyását alakítgatja és a szorit prezentálja a többi halandó számára. A mesélő nélkül az egész csak számok csatája egy üres bödönben...

    Lényeg tehát a kevesebb szabadság, ámde VONALASABB sztori és karakterek.
  • Hunnenkoenig
    #87
    Nincs problema. Csak többek között azt is ujra megtanultam, hogy az emberek nagy többsege ignorans es sok esetben meg taplo is, a magyarok meg különöskeppen, valamint hogy a hardwired es az index utan az sg viszi a palmat. Kinek nem inge nem veszi magara.

    @blacksheep: egyszerüen azert kellett volna, hogy a jatekötletet sikeresebben tudjuk prezentalni olyanoknak, akiket erdekli.
  • JackMeadow
    #86
    Akkor hagylássuk hagy tudjunk meg valamit...
  • Blacksheep333
    #85
    még mielött bezárod, leirod miért kellett ez neked?
  • Thanatos
    #84
    nem kérdőjelezi semmi, egyszerüen ez a vélemény a prezentácio alapján, a véleményünk kréted, megkaptad, nem értem mi a probléma... :)
  • Hunnenkoenig
    #83
    Köszi a valaszokat.

    A prezentaciot leszedtem. Mar nem tudjatok megnezni.

    Akkor is, ha nem igy kepzeltem el ezt az egeszet, azert sokat tanultam ebböl a kis megmozdulasbol.

    Topikot lehet zarni, illetve törölni.
  • Carmang
    #82
    Megnéztem a prezentációt, hát majd hanyatt vágtam magam hogy ebből a 3 mondatból minek kellene "bekattannia" nálam.

    De azért megpróbálom megerőltetni a fantáziám:
    Van egy valamilyen háború/apokalipszis/kataklizma/stb által sújtott város/birodalom/birodalmak, ahol a játékosnak polgári foglalkozásai lehetnek: pl. favágó, vadász, kézműves, pék, tanár, katona, pap, stb.
    Ezek az emberek (játékosok) élnek egy valós közösségben. Tehát a pék kenyeret süt a többieknek, a vadász húst szerez a többieknek, a kőműves házat épít a többieknek, stb. Mindenki a szakmájából él, pénzt kap érte.
    Talán lehet benne olyan, hogy az uralkodó (GM) ad megbízást: "öcsém 5 nap alatt építs nekem ide egy templomot, mert különben irgum-burgum".


    Hát szóval ilyen békés építgetős témára gondolok.

    Extrém esetben lehetne benne "kiskirály vs kiskirály" csata, ahol valamilyen tapasztaltabb, vezető szintű játékos (vagy akár GM) a saját "fennhatósága" alá tartozó katonákból verbuvált sereggel megtámadná egy másik várost, hogy azt elfoglalva az ő csapatának termelje a hasznot.

    Hát ennyi.
  • TurboX
    #81
    " Nem ötletekre van szüksegünk. A koncepcio megvan, az ötletek is meg vannak, a jatek is meg van tervezve. Nekem az kell, hogy ez alapjan mondjatok el, hogy milyennek kepzelitek a MEGLEVÖ jatekot ti! "

    Ne haragudj de ez meglátásom szerint egy marha nagy öngól volt. (ha érted mire gondolok..)

    Elég szegényes az anyag, ezzel nem szeretnék egy újabb flémhullámot elindítani de ez tény. Említetted hogy az alap koncepció már megvan a tervekkel együtt, mégis olyan érzésem van mint ha itt keresnéd a választ valamire. (lehet hogy tévedek)

    Maga az elképzelés nem lenne rossz, én is egy kötöttségek nélküli teljesen szabad játékot képzeltem el, rts-s elemekkel megfűszerezve.
  • Aquir
    #80
    "Hogyan kepzelitek el ezt a jatekot müködesben?"
    Szabad tér van és biztos sokmindent szabadon lehet csinálni...

    "Ez alapjan szerintetek mit tudtok es mit nem tudtok csinalni a jatekban?"
    fogalmam sincs, most egy embert irányítok vagy több embert vagy települést/országot?

    "Szerintetek milyen jatekelmeny var ratok?"
    hát biztos hanyatt vágom magam :)
  • Frosty01
    #79
    hát nagyon rövid a prezentáció....
    valahogy kicsit többet vártam "-.-
  • Hunnenkoenig
    #78
    Köszi!

    A formai hibaval ne foglalkozz. A prezentacio angolul van hasznalatban, csak a ti kedvetekert dobtam össze magyarul es mar nem volt kedvem szenvedni vele annyit. :-)
  • Darkon
    #77
    Na sikerult megneznem a pps-t. Alapjaban veve eleg kreativ kicsengese van a jateknak(prezentacionak), felepiteni valamit a semmibol. Elsore a Settlers(meg a legelsok) ugrott be valami hasonlot kepzeltem el csak 3d-s vilagban csak megtobb lehetoseggel, ahol nemfeltetlenul(v. szerencsere) a harcon van a hansuly hanem szerepet kap a diplomacia, intrika stb. az "inspiralo" jatekok nekem semmit nem mondanak, egyiket se ismerem. Tetszik az otlet.

    Kis formai hiba, a szoveg belelog a torpe fejebe:P a 2. oldalon zavaro.
  • autoszimulator
    #76
    szia, leprogramozod?
  • Hunnenkoenig
    #75
    Igen ez masik fejlesztes. Ismerjük azt a csapatot, de semmi közünk hozzajuk.

    PP lejebb linkelve letöltesre.

    Mi nem igerünk semmit. Tisztaban vagyunk mas jatekok fejlesztöinek hibaival es tevedeseivel, es nem akarjuk ugyanezt tenni. Szinten felesleges tema itt. Aki velemenyt akar mondani a jatekrol, szivesen megteheti a megfelelö topikban vagy a hivatalos forumon.

    Pozitivat es negativat is szivesen fogadjuk. Negativat abban az esetben, ha nem fikazas, hanem ervekkel alatamasztott, komoly hozzaszolas.
  • Lyan Kyj
    #74
    Kicsit D&L érzésem támadt ezen nagy tervek hallatán. Ott is pár emberke farigcsálta, az utolsó pillanatig kegyetlen jól hangzott, rengetegen rendeltek elő, aztán nagy felháborodás közepette visszakövetelték a pénzüket, mert a tervből alig valósult meg vmi.

    Én nagyon szurkolok, egy ideje már nézegetem a játék topikját:)
    PP-m meg nincs, úgyhogy nem tudok segíteni.
  • PíszLávJuniti
    #73
    na csak megtaláltam a MAGUS alapút.
    akkor ez ettől különböző fejlesztés?
  • Hunnenkoenig
    #72
    Hidd el, hogy szamunkra van ertelme, különben nem nyitotam volna neki topikot :-P
  • Zomil
    #71
    de figy, szvsz az elég hülye dolog h én mint kivülállo mit képzelek bele 2 mondatba, ráadásul ahogy irod a project már totál megvan ötletekkel mindennel, akkor mégis miért fontos h 1 ember mit képzel bele 2 mondatba? épp azon kellene lennie a hangsulynak h TI hogyan képzelitek el mert TI fogjátok csinálni a játékot :)
  • Hunnenkoenig
    #70
    Uj verzio fent.

    v.03
  • Hunnenkoenig
    #69
    De ez a topic pont erröl szol. A kapott informacio alapjan (szavak ertelmezese) te milyennek kepzeled el?

    Nem az a lenyeg, hogy mi milyennek kepzeljük el! Nem azt akarjuk tudni, hogy jok e az elkepzeleseink, vagy hogy neked tetszik e!

    Ha te ezt olvastad ki belöle, amit lerirtal, akkor ezt ird le! Ne kerdezd, hanem mondjad!

    Mindjart atirom ujra es felrakom az uj valtozatot.
  • Zomil
    #68
    oké, pl érdekelne, h mit értetek ujjáépiutésen?
    lesz az elején néhány városka, aztán egy idö mulva bárhová lehet majd épiteni jázakat meg mindent??? vagy lerombolni másnak a házát? pl mint a sw: galaxies-ban?

    a másik meg "valodi társadalom" ezen pl mit értetek? lesznek polgármester? kereksedök hasonlok? lehet ugy játszani h pl csak házépitésböl v kovácsolásbol élsz???

    v hangsulyt kap azért a szörny hent, mekkora jelentöséget kap a pvp? megéri majd pvp-zni és az miböl fog állni duelen kivül nagy várostrom, várak elfoglalása?

    100 és 100 kérdés lenne itt, de szinte 0 informácio:S
  • _Atti_
    #67
    persze ez is átlagos de ti tudjátok mi az amiben kiemelkedik, elkülön..
    na még erre válaszoltam ennyi:)
  • _Atti_
    #66
    'A mi programunk nem hasonlit a ma piacon levő mmokhoz A renassaince egészen uj formulábol épitkezik, valósszerű szimuláció, immerziv világ amiben olyan különféle egy és többszemélyes játékok elemeit foglaltunk amik kategoriájukban már kiütkeztek egyediségükkel.'
  • Hunnenkoenig
    #65
    Ok, akkor van egy ujabb kiesönk :-P

    Ki veszi fel a stafetat?
  • _Atti_
    #64
    amennyiben igy van ugy nincs miről tovább beszélni szerintem :/ (na read only on )
  • Hunnenkoenig
    #63
    Jo, akkor most kepzeld el, hogy van a wow es a te alomjatekod. Tudod, hogy a wowot hogy presentaljak. Hogyan irod le a te alomjatekodat egy mondatban, hogy ne keverjek össze a wowwal?
  • _Atti_
    #62
    Ettől függetlenül persze nem ugy prezentálják a wowot mint Mob and Questgrind hanem szintén mint 'immersive experience, deep quests' meg hasonlok:)

    Az hogy nem játék meg idétlen tulzás, játék.. egy játék lehet rendkivül szorakoztato , tartalmas, mély, részletes de játék marad... manapség pont az hiányzik szerintem hogy a játék játék legyen..
  • Hunnenkoenig
    #61
    Amugy megsugom, hogy van nekünk 64 oldalas presentaconk is, ha ez piszkalja a csörötöket, na.
  • Hunnenkoenig
    #60
    Ertsd meg, a prezentacio nem ennyiböl all, de nem fogom a többit itt az orrotokra kötni, mert nem ratok tartozik. Szoval hagyjuk vegre abba a prezentacio fikazasat.

    Azt sem a kisujjambol szoptam, hogy egy mondatba kell tömöriteni a dolgot, hanem olyan, aki ert hozza, ezt tanacsolta.

    Legyszives ne a mi professzionalitasunkat kerdöjelezgessük itt, mert semmi ertelme. Mi tudjuk, hogy mit csinalunk, higgyetek el.

    Folytathatjuk?
  • _Atti_
    #59
    hát ha témánál kell maradni akkor ami mostvan fent még mindig nem nevezhető prezentációnak...nemtudom hol akarod bemutatni de nemfognak belőle megtudni sokat. Ha valoban ugyvan ahogy mondod és van mit mondani mint ujdonság akkor hajrá..mindent meglehet magyarázni egyszerűen..

    És ezt nem szabad félvállrol venni, a warhammer onlinet szerintem a világ nagy nevén tul ami még nagyon elfogja adni az a fantasztikus pr munka ami körülötte zajlik Paul Barnettel az élen. :D
  • Hunnenkoenig
    #58
    Igazabol nem ertem az ilyen hozzaszolasokat.

    Külön ki vannak vastagitva olyan szavak, mint "szimulacio", "Szo szerint ujjaepites", "élj" stb.

    Ott van pl olyasmi, hogy "nem jatek", meg hogy "valodi tarsadalom" stb.

    A wow-ban es a tucatjatekokban ez amugy hol van meg? Mar csak ugy erdeklödeskeppen... ott mob es questgrind van... Szoval nem ertem, miert ez jön le belöle, illetve segitsetek kitalalni, hogy mi az az egy mondat, amiböl nem ez jön le.

    Itt az alkalom, hogy a netet ne csak szocseplesre, hanem gondolkodasra es kreativitasra hasznaljatok :-P
  • Hunnenkoenig
    #57
    Ismerem. Nem igazan tudsz olyat mondani, amit ne ismernek a szakmaban. De ne offoljunk, ha lehet.
  • Zomil
    #56
    elolvastam én is, de sajnos ez elég kevéske igy:)
    én is csak azt tudom mondani h ne azt irjátok le miben hasonlit másokhoz hanem mitöl különbözik ugy egyszerübb lenne elképezelni, nem akarok tul negativ lenni, de ha havidija játékként képzeltétek el akkor nem lesz nagy sikere, mert mait én elképzeltem az egy tucat mmo olyan dolgokkal amire egy ingyenes is képes :S
  • _Atti_
    #55
    egyébként: planeshift.it felé tégy egy kitekintést... ott valami hasonlo dologgal próbálkoznak csak joval fantasysabb jelmezben.(szintén már nem képnapja)
  • JackMeadow
    #54
    egy mod mért érdemnel több tiszteletet? mindeki egyenrangu itt nem?
  • Hunnenkoenig
    #53
    Köszönjük a velemenyed. *plonk*
  • JackMeadow
    #52
    Ugyanmar kérlek... it akarod az emberek véleményét kutatni? AZ SG-N? Ugy csinalsz mintha most regisztraltal volna; ráadásul Egy 5 oldalas prezentacióbol aminek 3 oldala csak kép... és öszesen 2 mondatot ir a jatekrol, az is olyan amit bármelyik valamirevalo mmoprgrol el lehet mondani... ugyan kérlek ne nevettess... komolyan ez elég gyenge probalkozás volt igy... ki mit vár tőle:) hat lol, kocka gyár...
  • Hunnenkoenig
    #51
    2005 ota fejlesztjük. A designon mar regen tovabbleptünk.
  • Hunnenkoenig
    #50
    *megértette