Diablo

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Ezzel egyetértek. Nem ebbõl fogjuk otthagyni a melóhelyet és tengerparty villát venni.

Þór vígi þessi rúnar

Troyan
azt kell mondjam erre az egész RMAH dologra, hogy örüljünk ha össze tudunk annyit kaparni a battlenet account-onkon, hogy a diablo 3 kieget meg tudjuk belõle venni. Én akkor már messzemenõkig boldog leszek, de még ez is bõven necces szerintem, nemhogy azon gondolkodni, mennyit adózzak ebbõl az istentelenül sok zsébõl...

FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X

j0nNyKa

progame.hu-n aki elõrendel, nyerhet diablo3-as steelseries fejhallgatót meg diablo3-as egérpadot
12750-ér adják

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Carlos
Nem.
Asszonypajtás börtönszihológus...

Þór vígi þessi rúnar

jazzy
Te vagy az a rendõr aki fórumon keresztül üzenget aztán levadász minket és lesittel, beépített! <#rinya>
Carlos
true...true...
Aki meg magyar számlára utalja az meg is érdemli. 😄

Þór vígi þessi rúnar

Davidus
felesleges az adózásön görcsölni. póker után se fizet senki adót pedig azt többen nyomják mint a D3-at fogják😊

V9ykn8_TZL0

Avenger
Csak nyugtát kell adni, meg vállalni 1 év garanciát. 😄

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Davidus
annyit nem amennyit az elején kérni fognak érte

V9ykn8_TZL0

valaki tudna dobni egy linket a hivatalos full d3 kliens blizzard downloaderhez?
HeadHunter86
Itthon 25k-ért lehet kapni CE-t? Olyan helyen ahol még van is?

Carlos
Nem kaptok ezért börtönt nyugi.

Þór vígi þessi rúnar

j0nNyKa
majd megyünk együtt csoportos elkövetésért <#idiota>

Szerintem a végén még számlát is kell kiállítani majd az eladott itemekrõl. <#zavart1>

Avenger
Persze minden a jogértelmezéstõl függ, de nem lennék feldobva, ha bíróságra kéne járnom, jogot értelmezni. 😄

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

itt a lényeg:
Az Art. 38. §. (2) bekezdésnek azonban van egy másik értelme is: egy belföldi pénzforgalmi számlával kell legalább rendelkezni, ami nem zárja ki sem a további belföldi pénzforgalmi számla nyitását, sem a külföldi pénzszámla nyitását. Magyarán szólva, a pénzforgalmi számla nyitására kötelezõ adózónak lehet akár több belföldi, vagy egy/több külföldi pénzforgalmi számlája is.

amúgy pont a múlt hónapban változott az a törvény is,hogy mikor számít üzletszerûnek az internetes árusítás

How much can you take,before you snap?

Avenger
Bár olyat is írnak, hogy mivel a NAV nem láthatja a paypal tranzakcióit az embernek, csak gondolom bejelentésre kérné le, ezért valóban nem muszáj adózni utána meg bevallani, mivel baj nemigazán lehet belõle.

Sáska
"üzletszerûen" a kulcsszo.

Szerintem attol is fugghet ez a dolog, hogy az eladott itemek-et milyen kategoriaba soroljak? Mit is adsz el tulajdonkeppen? Ez nem egy kezzelfoghato targy, talan nem is egy szolgaltatas. Pusztan a jogot adod el, hogy valaki hasznalhasson egy bizonyos itemet.
Szerintem itt rengeteg kiskapu lehet (mi az hogy uzletszeruen, mi a helyzet az ajandekozas esetevel, stb..).

pxxl
"saját nevében és kockázatára üzletszerûen végez"

és ha para van és feljelent akkor meg kiderül h nincs bevalva...mehecc a böribe 😄DD

All hail the double x!

Avenger
http://www.konyvelozona.hu/2011/08/vallalkozas-internet-penzforgalom-es-paypal-no-meg-az-adozas/

Egy gyors keresés:
"28. vállalkozási tevékenység: az a rendszeres gazdasági tevékenység, amelyet a magánszemély, illetve a jogi személy vagy egyéb szervezet saját nevében és kockázatára üzletszerûen végez,"

Szóval nem muszáj bevallani de be kellene. 😄

j0nNyKa
hopp sorry, új pollt csináltam, az a pár ember, aki eddig szavazott, frissítsen újra, és úgy szavazzon megint

Carlos
Igen, de nem tudom, mire...
(mivel nem tudom milyen árak lesznek, nemtom mire fogom használni. Ha nem száll el nagyon akkor akár vételre is használom majd)

Þór vígi þessi rúnar

ez az egész dolog attól is függ, hogy milyen kategóriába sorolják be magát a játékot

j0nNyKa
ha frissítitek az oldalt, a jobb oldali (elégedettséges) szavazás helyére beraktam az új, RMAH-s szavazást

Carlos
Én annyit tudok, hogyha nem utalod vissza a magyar számládra, hanem a paypal-lal elköltöd akkor nem kell bevallani.

Þór vígi þessi rúnar

Ha lenne itt ilyen, már biztos mesélt volna. 😊

Avenger
Engem is érdekelne, mert csak találgatni tudok. Annyi biztos, hogy eruróról beszélünk végig, amíg nem utalod egy forint, vagy más deviza számlára.

Avenger
Elvileg levonás nem lesz belõle több, de törvénytisztelõ polgárként be kell vallani az adóbevallásban. 😊 és akkor jön majd egy szép sárga csekk a befizetendõ adóhátralékról. Persze mint mondtam, egy jó ideig tuti nem fogja érdekelni a blizzard adok-veszek az adóhatóságot.

j0nNyKa
errõl az RMAH / befizetés / kifizetés / adózás dologról valami pénzügyi szaki írhatna egy hosszabb hszt, érdekelne

igazából valami lépésrõl-lépésre tutorialt olvasnék szivesen, hogy mondjuk van egy bankszámlám, (ha kell, akkor egy paypal accom), nyilván a bnet accom, meg mondjuk egy fasza itemem, amit el akarok adni X euróért
innentõl mi történik, és a végén az X euró mekkora része kerül a zsebembe?
egyáltalán euróról beszélünk végig, vagy valahol történik váltás pénznemek között?

Sheltem
És ne felejtsük el, hogy a jó kormányunk be fogja vezetni a tranzakcióadót is.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Avenger
Amíg nincs benne nagy pénz, addig nem is fogja érdekelni állambácsit, de ha nagy pénzek fognak mozogni, akkor a blizzard nem hinném, hogy visszatartaná bárkinek a tranzakciós listáját, egy adóhatósági megkeresésre. Ha jól tudom amúgy is szeretnének már valami adó bevételt látni az online kereskedelembõl is kis hazánkban. 😄

A Paypal számla is valakinek a nevén és lakcímén van, azaz, azé a pénz ami rá érkezik. De egy adó szakértõt kéne kérdezni. 😄

Daell Drow
A keplet jo, de ebbol meg pl ha OTP-s forint fiokod van akkor a bank is levon valamit belole. Ha van deviza szamlad es oda megy a penz paypalrol, akkor mar nincs tovabbi levonas marad az X-1-15%.
Carlos
Nekem is ez rémlik.

Þór vígi þessi rúnar

esgerus
Ráadásul (nem vagyok benne biztos) ilyen alacsony összegnél még nem tekinthetõ jövedelemnek.
Én pl azt tervezem, hogy hagyom paypalin és ebay-es hülyeségeimet veszem belõle.
Persze hol van ez még? 😄 Lehet ,hogy egy fagyi ára se jön össze. 😄

nem csak akkor kell leadózni,ha magyar bankszámlára utalod? ergo,ha paypalhoz nem magyar számla van rendelve,akkor nem is kérhetnek semmit.

vagyis nekem így rémlik online sportfogadásból

Carlos
Nem kell kivenni a pénzt. (szerintem).
Ha marad az accodon vagy a paypal-on, akkor köze nincs az állambácsinak hozzá.

Þór vígi þessi rúnar

Avenger
Jövedelem adó, TB, stb., amit be kell vallanod évente május közepéig állambácsinak. 😊 És lehet, hogy több mint 40%.

Sáska
Errol a 40% adorol tudnal valami infot copy pastelni? Miert huznak le meg adoval?
Amugy ha itemrol (weapon/armor) beszelunk, akkor asszem 1 euro a standard levonas, nem 15%, vagy nem?

Tehat ha esett egy jo kardod mondjuk, amit beteszel RMAH-ba 250 euroert, es en meg akarom venni, akkor:
- toled levon a Blizz €1-t
- toled levon a paypal €37.5-t (250 15%-a)
- ado?! Ezt nem pontosan ertem, hogy is van

Azaz egy 250 euros itembol legjobb esetben ado nelkul 250-1-37.5=211.5 Eurot fogsz kapni.

@Egoraptor: szerintem aki elad, az elobb utobb venni is fog... ;-)

Carlos
Mondjuk max 1-2000 Ft. De annyiért úgyse vehetem meg. Szóval nekem az RMAH csak egy nyálcsorgatós dolog lesz, nem nagyon fogom használni, mert másra kell a pénz. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Sheltem
Semennyit.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Arthas

Egoraptor
Venni nem tervezek semmit, viszont eladni annál inkább, ami karimra nem jó
vagy már megvan neki az kb. mind mehet be az aukciós házba átlagáron vagy
kicsit alatta. :]

0 Ft-ot

250-15%blizznek-40%adó(nem tudom mennyit kell vonni belõle, úgyhogy "csak" 40%)=37k huf(a 71kból)
2 jó craft esetén már megvan a minimálbér 😄

Klemice
nomeg odaírtam hogy a 68at váltottam... plusz arra 0.99 posta... értelmes kötekedés mondhatom

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Klemice
mnb 353-mal számoltam

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Sáska
Most olvastam, hogy az RMAH-ban a maximalis licit 250 juro lesz. Biztos vagyok benne, hogy ezen az aron is fognak magas szintu itemek gazdat cserelni.
Ti (amennyiben hasznalni fogjatok az RMAH-t) mennyit szannatok egy lvl60as epikus itemre ami mondjuk mar nagyon-nagyon kene egy set-hez?

BTW, ha a mostani szavazas mar lezarult, s meg nem volt, akkor meg lehetne kerdezni: "Fogod-e hasznalni az RMAH-t?"

McHaals
12...

MadWolf#11626

Carlos
Tegnap volt egy kis értelmetlen vita.

Þór vígi þessi rúnar

Kandurex
500+ message...<#gonosz3>, történt valami érdekes?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯