1467
  • Tripod
    Transformers: Revenge of the Fallen

http://hungarian.imdb.com/title/tt1055369/

Már a történet is olvasható! Hát mitmondjak... jó lesz, jó lesz
  • Bucser
    és gondolom a háttérben az ott Astrotrain:)
  • Szabi1991
    bumblebee már megint gyárban fogócskázik ? :D
    [center]

• Szabi1991
    gyűlnek a videók a forgatásról
    ezt pl. egy máker amcsi srác vette fel, a saját ablakából...
    [center]
  • Szabi1991
    [center]
  • Tripod
    Ohh a francba, a képek után igencsak elkezdtem várni a folytatást
    És még kereken egy évet kell várni a premierig
  • Szabi1991
    és akkor még1 :D

Bumblebe-ből csak egy kicsi látszik, de amit épp lehoznak a kamionból.. az valószínűleg egy új Corvette Concept :O
  • Szabi1991
    2 kép még a forgatásról:
    a TF 1-es Opimus Prime is ott volt

meg ez is, de ennek más a festése :O
  • Szabi1991
    Jetfire:

Bumblebee:
  • redbull0304
    Transformers
  • Bandew
    Egyetértek abban, hogy Michael Bay nem épp egy kifinomult rendező. Tényleg nagyon látványos mozikat készít, igazi popcornmozikat, amivel semmi baj sincs. A baj az, hogy nekem fizikailag fáj nézni a filmjeit. És nem arról van szó, hogy utálom vagy hasonlók, mert megnézem a filmjeit.
    Pl. A Sziget egy nagyon kellemes csalódás volt számomra, bár hogy őszinte legyek, az sem Bay érdeme volt, hanem a sztorié. Nem arról van szó, hogy a bay-filmek sz@rok lennének, hanem mintha nem is lenne nyelvezete. Úgy értem megvan a filmjeiben az alap film-nyelv, ritmus, hatások, egyszóval minden ami a recept szerint kell, de ennyi! Olyan mint a McDonalds-os kaja. Emmerich-kel igazán jól kijönnének.
    De tényleg, én elhiszem, hogy Bay egy tök jó fej, rendes ipse, akinek az élete a filmkészítés és én ennek nagyon örülök. Készítsen csak minél több filmet! Az igazi gond Hollywoodban van. És Bay számomra a hollywoodi filmgyártás testet öltött alakja.
  • Jocokaa
  • spedway
    Michael Bay újévi üzenete:

Happy New Year
    12/31/2007 06:38 PM

I want to thank Nelson for running such a good site!

For the millions of viewers that logged on this year I want to thank you for the support. Transformers 2 will be coming soon. The new robots are really really unique and there are a lot of them this time.

I WANT EVERYONE TO HAVE A GREAT HAPPY HEALTHY NEW YEAR.

Your friend,

Michael
  • Optimus Prime
    Simon Furman véleménye a filmről, a videó végén található
    Ha valaki ért a Transformershez, az ő.

A filmet látva egyébként érdemes megnézni, hogy anno mit is mondtak az írók a sok kérdésre. És hogy ebből mi is lett igaz.
    Videos szekció
  • Shiwo
    "Ezt a kiterjedt világot rakd 2 órába,úgy,hogy ne legyen érthetetlen."

hát mondjuk simán meglehetett volna csinálni, hogy az előzetesek helyett, amik lelőtték a leglátványosabb jeleneteket, inkább csinálni több 5 perces kis minifilmecskét, amiből lett volna már egy alap a filmhez..
  • MrSpock
    Így van ez az univerzum sokkal több,mint amit talán még filmrelehetne vinni,főleg nem mondjuk 2-2.5órában.
    De azért én örülök,hogy megcsinálták,persze jó reklám satöbbi,de azért a vizuális trükkök elég jóklettek.
    Béke!
  • Beast Machine
    Nem sértegettem sewnkit, csak próbáltam a magam igazát bebizonyítani, de sajna tényleg több ez az univerzum, minthogy azt itt kisregényben le tudnám írni. Ha valaki úgy érezte, hogy személyeskedtem, attól elnézést kérek, én így látom a dolgokat.

H pedig többet akarnak itt egyesek tudni a TF-ről, esetleg ontopic környezetben vitázni egykét dologról, annak ajánlom a Magyar TF Fórumot.

Béke!
  • MrSpock
    mátrix-determinálás végeredménye el van-e kúrva?
    El-de kibaszottul!
    És a nagyobbtudású ember,lehet nemfog téged lehülyézni,meg fikázni,mert te csak kivonni,meg összeadni tudsz,hanem esetleg megértetni,hogy is van mindez.(lásd iskola első osztály,a tanitónéni sem hülyéz le egyből,hanem tanit)
    Egyébként egy popcornmozi lett,gyorsan fogyasztható termék,ami bejött a sok embernek.Ennyi!
    Mit kell ezen vitázni,meg fúú de szar,meg aki ezt jónak találja az lúzer stb..ezt sosemértettem.
    Tessék kimenni Hollywoodba,és írni egy forgatókönyvet,most úgyis hiány van,mert az irók sztrájkolnak,és akkor talán jófilm születik majd a folytatásra.
    Ezt a kiterjedt világot rakd 2 órába,úgy,hogy ne legyen érthetetlen.
    Lásd gyűrűk ura,ami csak 3 kötet volt,és mégsem lehetett ugyanúgy megcsinálni,mert akkor legalább 4 rész kellett volna,és egyenként 4 órás.
    Ezért mondom én,hogy persze lehetett volna mégjobb,de ez lett,és sikeresnek bizonyult.
    Én is sokmindent változtattam volna,főleg emikor már megnéztem itthon is,pár dolgot kivettemvolna belőle,és sokat hozzá,részletesebbre..szóval ezen kár tényleg vitatkozni.
    Inkább várjuk a folytatást,ami remélem azért sztoriilag is megállja a helyét.Peace
  • Beast Machine
    "Nagy hardcoreképregényesek fikáznak"

A casualok meg örömöujjongva nyelik az igénytelen szart, amit ezüsttálcán (gyk. tonnányi CGI) tolnak eléjük. Így megy ez.

"Meg nem pontosan olyan mint az 1milliófüzetecskében láttam,és esetleg rajzfilmeken"

A TF világ sokkal kiterjedtebb, mint az itthon elég hiányos módon kiadott Marvel G1 képregény, illetve rajzfilm. Nem csak ezekből tudott volna építkezni a film. 5 csillió tonnányi forrás állt rendelkezésre, és akkor mondjuk talán mélyebb vonulatú, és értelmesebb filmet kaptunk volna ehelyet t a rángatozókamerás agyyatlan hent helyett, de neeeem, mert Bay szerint az nem "cool". Ennyit Bayről.

"Én ismertem az alapot"

Aha. Ez olyan, mintha tudnál összeadni, meg kivonni, és elvitatkoznál egy nagyobb tudású emberrel azon, hogy az a mátrix-determinálás végeredménye el van-e kúrva.
  • MrSpock
    Bírom amikor vitáztok egy képregényből készült filmről.
    Nagy hardcoreképregényesek fikáznak,hogy így szar meg úgy szar.Meg nem pontosan olyan mint az 1milliófüzetecskében láttam,és esetleg rajzfilmeken.Valahogy elkellett adni,és az átlagembereknek fogyaszthatóvá tenni e remek alapötletet.
    Mondjuk a Dallas 1 részben érdekeslenne nem?Nehéz lenne 2órába sűríteni,mert nemazt kapod,mint 350 részen keresztül.
    Én ismertem az alapot,és mégis jól szórakoztam a filmen,mert igenis jól kivitelezték.És persze a sztorit átkellett alakítani,,de így lett(lehetett) igazán sikeres.
    Ez olyan bevezető volt,és szerintem a 2.rész talán mégjobban visszaadja majd az eredeti TF-világot.
    De az még odébb van.A haverokkal úgyjöttünk ki a moziból,hogy végre valami ami kicsit felpezsdítette az ezévi termést.

• spedway
    "Optimus lángokkal -> baromság. Ez Hot Rod-on állt jól, de nem egy Prime-on. G1 RULZ!"

Oké, ez ízlés kérdése, ezen pedig nem érdemes vitatkozni. Tudom én kezdtem, sry.

Monológból kettő volt Optimustól, kb. 3-4 percben a 130-ból. Mind1.

"Azt a feelinget semmi sem képes visszaadni. Mert nem is lehet, és talán nem is kell."

Kimondtad a lényeget...
  • Optimus Prime
    Optimus lángokkal -> baromság. Ez Hot Rod-on állt jól, de nem egy Prime-on. G1 RULZ!
    Nem gyerekfilm -> pont, hogy az. Ettől már a képregény 2 évében is komolyabb volt.
    Képregényszerű monológ -> azzal volt tele a film, főké Prime-Megs esetén. Hál'istennek, mert azok legalább értelmesek voltak.
    Spielberg -> kedvencem, de itt sajna csak producerkedett. :( Jobban örültem volna, ha ő rendezi vagy Zemeckis

Az egész film voltakép látványos és szórakoztató, talán még TF is. De nincs meg az a feeling, mint az eredetinél vagy a legtöbb feldolgozásban, képregényben. Számomra a Marvel Comics, G1 cartoon az alap. Azt a feelinget semmi sem képes visszaadni. Mert nem is lehet, és talán nem is kell.
  • spedway
    Hálaajóistennek... :)
  • spedway
    Ezt kábé leszarja... vmelyik kisfilmben elmondta, hogy a véres szájú fanok tüntetni akartak az irodája előtt, de egyrészt már két éve elköltözött onnan (!), másrészt pedig nem az irodában szokott ücsörögni, hanem forgatott. És vannak olyan dolgok, amiben az első film kapcsán sem engedett, és nyilván lesznek oylan dolgok, amikben a második film kapcsán sem fog. Nem gyerekfilmet akart csinálni, és a jövőben sem akar olyat.
  • spedway
    Mivel a Hasbro és más érintett cégek teljes támogatásával készült a mozi, ezen miért lepődsz meg? Másfelől pedig ez nem inkább pozitívum, ha a kiterjedt Transformers univerzumból összeszednek egy-két dolgot, és az igazi hardcore rajongók végre a 'valóságban' is visszakapják azt, amit eddig csak megrajzolva láttak???

Egyfelől kritika, hogy semmi nem reális a filmben, Bay saját világot alkotott, amely távolról sem Transformers = Bayformers.
    Másfelől kritika, hogy innen is onnan is összehordott mindent a TF univerzumból = összelopta, a szemét... érdekes.:)
  • spedway
    Igen, sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, de a végeredmény sztem k.rva jó lett. Ha amolyan képregényszerű monológokkal lett volna tele a film, a fél mozi kiment volna. Akció kell a népnek, két óra kellemes kikapcsolódás, nem filozófiai elmélkedések boncolgatása. Arra jó terep a képregény.
  • spedway
    Jééézusom... már máshol is olvastam ezt a csőrös kamionos kiakadást, de nem értem! A filmbeli Optimus kamion alakban szvsz leveri bármelyik képregény-mesebeli alakot! A lángokkal olyan brutál kinézetet kapott, amit remélni se mertem. Ez az igazi kemény Optimus, akinek így tekintélytparancsoló a megjelenése. Remélem eszükbe se jut azt az idióta utánfutót egyszer is ráakasztani, mert az mai szemmel röhejes lenne. Persze a rajzfilmben állat volt, de akkor még csak 7-8 éves voltam.
  • spedway
    Baszki az egész TF filmben csak a robotok voltak CGI, minden egyéb jelenetet a valóságban csináltak meg! Az pedig hogy te 'B' kategóriás rendezőnek tartasz vkit, még nem jelenti azt, hogy úgy is van. És ugye Steven Spielberg is benne volt a film összehozásában, alapötletek és egyéb 'apróságok' megalkotásában, tehát nyilván Spielberg is egy lúzer.:)
  • spedway
    Szerinted, sztem meg nem, hanem fogyaszthatóvá tette egy nagyon széles közönség számára is, akiknek eddig fingjuk nem volt a Transformersről. Egyébként az pedig már biztos, hogy Michael Bay rendezi a folytatást. Javában zajlanak a forgatás előkészületei.
  • Beast Machine
    egyetértek veled, azonban az egyik általad leírt mondat javításra szorul:

"...hogy azoknak is kiváló kikapcsolódás,akik nem vágják a TF-et..."

sztem ez a film csak azoknak kiváló, kik nem vágják a TransFormerst. Nekik viszont több, mint ideális.

Hajrá, TF2. Cáfolj rám, legyen belőled JÓ film.
  • ProGabe #32
    az idézett mondatot a filmre értettem!gyerekkorom kedvence a TF,szóval hidd el,tudom miről beszélek!

a forgatókönyv kb olyan,mint egy random kora reggeli rajzfilmé a német rtl-en!ezért volt mindegy,hogy ki rendezi.csak bay még megtette azt a szívességet is,hogy a karakterek motivációjára semmi hangsúlyt sem fektetett,elintézte egy félmondatban,hadd jöjjön egy szar poén,vagy egy még szarabb akciójelenet,ami így fabatkát sem ér!ráadásul átláthatatlan az egész

pont ezért nem értem amikor azt mondják,hogy azoknak is kiváló kikapcsolódás,akik nem vágják a TF-et,mert ők ezt látják:vannak bazi nagy robotok,akik keresnek egy kockát.ezek a robotok megütköznek,de egyik a másikat könnyen széttépi,leszúrja,lelövi.emellett még az emberek fegyverei is faszán sebzik őket,miközben kb 100000 évvel elöttünk járnak technikailag
    a film végi nagy katarzis,vagyis Megatron és Optimus csatája olyan szinten 0 volt,hogy nekem meg ez fáj!
    nem is mutatta őket,mert fontosabb volt,hogy a 0 iq-jú,antiszínész csaj Bumblebee-t felköti a kocsira,hadd lője a másik robotot,ami már rég kicsinálhatta volna a várost,hiszen egyetlen lövése akkora mint egy ház.de ez mellékes,hiszen csak látványosnak kell lennie,az hogy mit kezdjünk vele,már mindegy.a következmények mellékesek...

a lényeg:nem volt súlya az akcióknak,mert nem volt igazi miértje!hangsúlyozták,hogy el akarják pusztítani az emberiséget,de ez elveszett a fentebb leírt blődségek tengerében!ráadásul már k*rva unalmas,hogy mindig az emberiség léte forog kockán minden olyan filmben,ami többe került 150 millió $-nál

ez egy hosszú,és ezer sebből vérző hsz.,de erről a "filmről" tudnék írni egy 10 oldalas esszét,amiben rendesen összefoglalnám,hogy miért is ekkora szemét,és miért tart ott hálívúd,ahol.nézzétek meg a 10.000 bc trailerét,és megértitek miről beszélek!emerih a másik "b" kat. rendező,aki $ milliókat kap
    persze a 10 oldal helyett inkább azt csinálom,hogy ezzel be is felyezem a dolgot,többet nem írok róla,nem veszem figyelembe,hogy más mit ír róla,és nem nézek több mb filmet!
  • Beast Machine
    Szerintem Bay öntelt de nem hülye :)

SZtem rájött, hogy ha olyat csinál, ami a fanoknak nem tetszik, akkor meglincselik :DDDD
  • Bucser
    Majd látjuk mi lesz belőle. Én előre nem írnám le.
  • Beast Machine
    A film részéről dícséretes, hogy nem akart más lenni, mint ami: Hollywoody akciófilm fejenként 5 tonna CGI animációval. Könnyed családi film let belőle, amelyre akár a 10 éves gyereket is beültethetjük, nem lát olyat, amit nem kéne.

De a TransFormers már rég túlnőtt azon a szinten, amiből ne lehetne egy epikus, sokkal összetettebb filmet összehozni.

Bay nyilatkozta, hogy a legutóbb kikerült forgatókönyvek miatt most saját kezüleg fognak HAMIS forgatókönyveket kiszivárogtatni, többfélét, elég eltérőeket, hogy összezavarják a jónépet.

Ha a pletykák igazak, akkor Hot Rod és Soundwave szerepelni fog a filmben, előbbi MIkaela védelmét fogja szolgálni, Fülelő pedig afféle pótvezető, sámánféle lesz a Decepticonok között. Remélem, most azért hallgatnak a Transfanok szavára, talán akkor jobban sikerül majd az elkövetkezendő két film....
  • Bucser
    Egy 2,5 órás filmbe nem lehet beleszorítani 23 év történetét. ennyiről van szó. Nem hibátlan film, de szórakoztató annak aki beül és meg akarja nézni, hogy mi az a transformers. Alapjaiban az amiről a sorozat is szól. (alapelv a G-1-et lehet hozni példának gonosz világuralomra törő Álcák és az Autobotok akik védik az embereket (tegyenek azok ellenük bármit is.)) Az hogy most ebben nem az Energonért folyik a harc hanem az Allsparkért lényegtelen. Ez még midnig egy drága reklám nagyon is szórakoztató köntösben. a tipikus bamba szülőkön én kifejezetten jókat röhögtem.
  • Beast Machine
    simán
  • Bucser
    Majd a következőt te csinálod...
  • Optimus Prime
    persze a transformerst még egy David Fincher,vagy egy Christopher Nolan sem mentette volna meg attól,hogy egy nagy határ... legyen :|

ennek topikot?

Ez fáj. Az ilyenek tényleg nem ismerik a Transformerst. Csak azt hszik, hogy bazi nagy robotok vannak benne, akik csak egymást gyilkoljká oszt na. A Bayformers meg ezt gyakorta meg is erősíti.
    Az egész film amúgy az elmúlt TF 23 évéből van összelopva.
    Megatron: mániája és leszántsága egy az egyben a Mátrxi Hajsza mini-sorozat Mennydörgése (Thunderwing), sőt mi több a kinézete is. Az alt-módja meg az egyben.
    A Protoform alak, bár ezt a filmben szóban nem említik pedig a Beast Wars-ből ered. Ahol a Maximalok/Predaconok ilyesmi forában vannak mielőtt leszkennelnének egy autót vagy állatot.
    Örökszikra aka Allspark, mint tárgy a Mátrix - nem a film, nem-nem - koppintása, miszerint életet ad. A név meg a Beast Machines sorozatból származik, ahol egyfajta helyet jelöl, kb. mint a mennyország - persze ettől több és komplexebb.
    Optimus - csőrös. Nem az első eset. Bár ha nagyobb robot-módot akartak volna lehetett volna egy tréler. Persze akkor nem úgy alakul át, mint anno, de mi nem lett megváltoztata? Engem ez zavar a legkevésbé.

Hol maradt Üstökös áskálódása? Csak két mondat jutott neki, három ha a kibertroni nyelv is számít. Megatront leszámítva szinte minden Álcának minimális szerep és mondat jutott, leszámítva Tombolót.
    Ami miatt ér valamit a film az Peter Cullen hangja (aka Optimus Prime). Ha elválallta a rajongókért, mi is megnézhetjük érte a filmet.
  • Punker
    címet láttad? ez a 2. MOZI film topic-ja ami még odébb van jóval......
  • Beast Machine
    épp ezt írtam, hogy az nem a film topikja, hanem a komplett TF univerzumé. Az, hogy most a BayFormers van terítéken, mellékes.