34
  • Penge4
    #34
    "a cmd-n kivul mindegyiket kizedhetove kellene tenni, mivel egyaltalan nem szerves resze egy operacios rendszernek, ugyanis egyszeru mezei felhasznaloi programok..."

    Na azért ne csináljunk már a Windowsból Linuxot.

    "Ha én kiadok egy xy oprendszert, hadd döntsem már el, hogy alapból milyen böngészőt adok hozzá."

    Ezzel 100%-ban egyetértek. Én a WMP-t és az Windows Messenger-t sem hagytam volna kiperelni belőle.
    De mivel hülye elmebeteg jogrend van a világon mindenhol (ez alól az EU sem kivétel), így mást nem igazán lehet tenni.
    Azt nem tudom megtehetné-e egyáltalán az EU (vagy csak nem érdeke), hogy megmondja: A szabványok mától kötelező érvényűek, a szoftvergyártók kapnak x hónap türelmi időt és aki nem tartja be azoknak a termékei lekerülnek ezen időszak leteltével a boltok polcairól és nem forgalmazhat az EU területén, amíg eleget nem tesz a kötelező szabványoknak.

    "Az o\aval csak annyi a bajom hogy sok memóriát eszik"

    Nálad valami más gond lehet, mert az Opera talán a legkisebb erőforrásigényű böngésző, még az IE is többet zabál a Firefoxhoz meg már 5 kiterjesztés fölött NASA szerver kell.
    Arról nem beszélve, hogy nem csak a memóriaigény számít, hanem hogy az Opera 30-40 óra runtime után kb 50 flash-es oldal után 10-15 nyitott tabbal (automatikus memóriakezeléssel) nem megy 300 fölé és ugyanolyan gyors marad, mint amikor elindítod, a Firefox, IE, Mozilla...stb meg 5-6 tabot megnyitsz és fut már 2-3 órája úgy belassul, hogy a tabok közti váltás is nehézkesebb.
  • M0RN1NGST4R
    #33
    nyugi már bekussolt a pici szája... erre mondják azt, hogy nagyot akart fingani, de beleszart a gatyába, nem?
  • Horsee
    #32
    Én egyértelműen Opera párti vagyok. Hosszú évek óta ezt használom (már akkor is, mikor még nem volt FF), nagyon meg vagyok vele elégedve. Biztonság szempontjából meg párja nincs. A secunia.com szerint az Operában nincs biztonsági rés, míg az agyonhype-olt Firefox-ban 5, az IE-ben 7 biztonsági rés van. Elítélem továbbá a Firefox erőltetett reklámpolitikáját (bár talán az miatt lett ennyire sikeres).
  • jasszka
    #31
    nem szivesen találkoznék egy ilyen idegbeteg alakkal
  • Tinman #30
    Kigyomlálható az IE, persze az átlag usernek nem biztos, hogy menne...
  • Cleawer
    #29
    Persze,de a honda navigációt kicserélheted,másra ,a win esetében az a IE ottvan és adja a jó kis backdoorokat ,mellette megy az o\a.

    Az o\aval csak annyi a bajom hogy sok memóriát eszik(aki azzal jön hogy olcsó a mem és mérnem veszek, az vegyen egy biciklit és használja betonkeverőnek)
    de butaság összehasonlítani az IEvel.
    Suzukit se lehet összehasonlítani a BMWvel.Oké Suzikiból q*a sok van,de minőségben a bömci "picit" felülmulja(munkásszálló vs luxuslakosztály)...


    Nem szivesen veszek olyankocsit aminek a motorházteteje levan hegesztve,a defektes kereket nem lehet cserélni,motort csak ugy lehet,ha bezuzatod,és ujra legyártatod...
  • Tinman #28
    Az Operánál mióta dolgoznak szellemi fogyatékosok? Ezt nem gondolhatják komolyan.
    Az Internet Explorer (which is not equal Explorer ^^) MS fejlesztés.
    Ha én kiadok egy xy oprendszert, hadd döntsem már el, hogy alapból milyen böngészőt adok hozzá. Ok, az tény, hogy az IE nagyon felejtős, az új verzióról lerí, hogy FF koppintás, de akkor is az MS legtermészetesebb joga, hogy a saját böngészőjével árulja az oprendszerét.

    Megőrült a világ komolyan mondom. Szólok is a Hondának, hogy leendő verdába, nehogy Honda navigáció kerüljön, hanem Blaupunkt

    Akkor én is követelek!

    Követelem, hogy a Suse Linux is tartalmazzon alapból Operát, mert már meg nem tudom mondani hányas verziótól ott figyel a Firefox a desktopon. Megyek be is perlem őket
  • zola2000
    #27
    Egyébként nagyon jó az opera, csak régen fizetős volt, még egy ideig azután is, hogy megjelent a firefox. Egyébként a opera mobil még mindig fizetős, mint ahogy az opera for nintendot is úgy kellett megvennem drága wii pontokért (mondjuk alapból annyi pontot adtak a wiihez amennyiből meg tudtam venni, na de akkor is, annyiból kijött volna a zelda oot.)
  • oneman
    #26
    Abba az MS úgysem fog belemenni, hogy más böngészőket is előre telepítve beletegyen, ha meg még IE sem lesz, akkor már itt el lesz b.szva a dolog.
  • oneman
    #25
    csak egy költői kérdés:
    Egy átlag júzer hogyan tölti le a firefoxot, ha nincsen neki meg se cdn, se merevlemezén? Hm? És a döntés értelmében esetleg IE sem lesz, hanem csak egy puszta OS...
    Én a Firefoxot IE-vel szedem le mindig újratelepítésnél...
  • zola2000
    #24
    A nokia vegye ki a telefonból a wap böngészőt, mert mindenki azzal wapozik, és nem az operával.
  • fflx
    #23
    azert egy "movie maker" es egy bongeszo kozott igen nagy elteres van. az egyik erosen reteg program, mig a masikat szinte mindenki kell, hogy hasznalja, ha szamitogepe van.
  • fflx
    #22
    a cmd-n kivul mindegyiket kizedhetove kellene tenni, mivel egyaltalan nem szerves resze egy operacios rendszernek, ugyanis egyszeru mezei felhasznaloi programok...
  • GulaSoft
    #21
    Túrót! Nem az a célja ennek, hogy tényleg kikerüljön belőle. Mikrofos állítása szerint olyan mértékű az integráció az explorer és winfos között, hogy nem lehet szétszedni őket.
    Ezzel a beadvánnyal megint jól meg lehet szivatni a mikrofost, és ez a cél! Nekem tetszik! Igazuk van. Tanuljanak meg végre programozni azok a majmok ott a mikrofosnál!
  • Gerygrey
    #20
    Nem szeretem az IE-t, sőt utálom, de hülyeségnek tartom az ilyen "vegye ki a winből az MS" javaslatokat.

    Ennyi erővel az Adobe is panaszkodhatna, hogy vegye ki a Windows Movie Makert, mert nem fogy a Premiere. De nem panaszkodik, jobbat csinált, és aki videót akar vágni, megveszi az Adobe megoldását. Ugyanez történik böngészőfronton is, csak az Operát valamiért frusztrálja hogy 40% feletti az alternatív böngészőt használók aránya, őt mégsem választja senki (egyébként a #15-el egyetértek, az operánál és a mininél jobb böngésző nem létezik mobilra és pocket pc-re, tényleg ezekre kéne koncentrálniuk, és akkor mobilfronton akár még piacvezető is lehet az Opera)
  • kutyak
    #19
    Már miért kellene az operációs rendszerbe böngésző? Az oprencer az oprendszer, a böngésző pedig egy alkalmazás.
    Ha a Microsoft tisztességes üzletpolitikát folytatna, akkor a Windows mellé adná az IE-t és nem automatikusan telepítené. De sajnos nem folytat tisztességes üzletpolitikát, ráadásul a termékek is gyenge minőségűek.
  • sanner011
    #18
    Ott a pont. Kell hogy legyen az oprendszerben valami fapados sz*r, mint a wmp, vagy ie. Aki ért hozzá, ezeket úgyis mellőzi. Aki nem, annak ezek is megfelehetnek a céljaihoz. De az nem ártana, ha telepítésnél tényleg választható lenne.
  • Theodora
    #17
    "Szóval csak annyi kéne mint némely linuxnál instalálod grafikusan kipipázod mi kell mi nem és megvan a személyre szabott operációs rendszered, ez lenne a legjobb megoldás."

    És ezt úgy képzeled el, hogy "mindenki" otthon elkészíti a maga kis windows distróját? Vagy lesznek IBM / HP / FS / Asus / Dell / stb. Windows distrók?
    Vagy úgy, hogy mindenki beküldi az MS-hez a maga programját, hogy a következő havi 100 lemezes DVD kiadásban tegyék elérhetővé?
  • kow83
    #16
    Akkor a net előfizetés mellett lenne egy CD, amin van egy Firefox, nagy dolog...
  • ThomasTheKoRner
    #15
    Az Opera ne panaszkodjon,hanem inkább adják már ki végre az opera mobile 9-es verzióját,mert már baromira kéne egy jó böngésző ppc-re... :P
  • Theodora
    #14
    Követelem, hogy a Microsoft vegye ki az operációs rendszerből a következő programokat és biztosítsa a szabad program választás jogát!
    - notepad
    - calc
    - cmd
    - defrag
    - stb.

    Továbbá követelem, hogy a Microsoft adjon ki egy Windows nélküli Windowst, amelyre akár a linuxot is fel lehetne telepíteni.
  • drizzt1666
    #13
    és mekkora az ie részesedése? mégis egy kalap kaki.
  • szombi
    #12
    Szerintem nem kéne lehurrogni senkit sem azért, mert nem tudatosan használja
    a gépét és így az IE-t. Ha nem lenne IE, lehet hogy ezek a nem tudatos júzerek
    SOHA de soha nem neteznének mert nem tudnak böngészőt telepíteni.

    Akit ez érdekel, az úgyis tesz fel valami jobbat - pl. Operát - de aki nem tud
    kocsit vezetni, attól ne tiltsuk el a gyaloglást!!!
  • M0RN1NGST4R
    #11
    te a részesedése alapján kívánsz párhuzamot vonni a minőségével. nem ugyanaz a kettő.
  • Palinko
    #10
    Az érthető hogy mindenki azt használ amit akar, de legtöbb felhasználó nem tudatosan használja a számítógépét, mint mi sem használtuk a legelején és gye tanfolyamon mondják, hogy IE ottvan használd, a felhasználó örül mindenki boldog és a Microsoft tényleg visszaél vele. Bevallom én is IE kezdtem de aztán Opera a "füles" rendszer miatt és végül firefoxnál vagyok és maradok is mindaddig még ennél is jobbal tudnak előállni. Szóval csak annyi kéne mint némely linuxnál instalálod grafikusan kipipázod mi kell mi nem és megvan a személyre szabott operációs rendszered, ez lenne a legjobb megoldás.
  • Garfield
    #9
    Nyugszik a kisgyerek, okés? A vélemény szabad, ha nem tetszik, nem olvasod, ennyi.
  • Garfield
    #8
    Mekkora is a részesedése a különböző felmérések alapján?...
  • M0RN1NGST4R
    #7
    akkor maradj meg a FF-nál, de senki nem kíváncsi az "okosságaidra", amiket ideböfögsz.
  • lpmaskmancick
    #6
    le az IE-vel! nem is ahzsnálok IE-t helyett frifox,wmp helyett meg media palyer classic,na meg a ms a wma kódolással,nem jobb a mp3-nál smemivel,csak avn benen drm hogy nehogy le tudják másolni..... :S
  • robrose
    #5
    "Az Opera fejlesztői kirúgnák az Explorert a Windowsból"

    Idióta!
    Valaki egy informatikai portálon utána nézhetne annak, hogy a Windows-okban melyik programmodult hívják Explorernek.
    Szánalmas.
  • szombi
    #4
    Az Opera nem törpényi! Nagyon jó kis böngésző, és gyorsabb az FF-nél is(legalábbis nálam).
    Utóbbinak csak jobb a logója és a marketingje, ráadásul Linuxra is sokkal előbb jelent meg a FF.

    Ez a varacskoskodás szerintem teljesen fölösleges.
    Aki más böngészőt akar, az bármit felrakhat.
    Aki más lejátszót akar, bármit felrakhat. Pl. nekem Crystal Player a kedvencem.
  • Garfield
    #3
    Az a bibi, hogy a Firefox piaci részesedése jól mutatja, a júzerek igenis hajlandók más szoftvereket feltelepíteni, semmi szükség beavatkozásra.

    Egy törpényi részesedésű böngésző szánalmas vergődése az egész...
  • derwer
    #2
    A MediaPlayer körüli herce-hurcát nem tudtam megérteni, de itt asszem még igazuk is lenne... Ezesetben nem csak, hogy a user szájába adják a dolgot, hanem a beetetés után saját "szabványokat" találtak/nak ki amivel - egyáltalán nem sportszerűen - tovább erősítik a monpóliumukat.
  • kow83
    #1
    Vesszen az IE!